Spring naar inhoud

Joan / Catalonië

Het  traditionele Catalaanse landhuis van Joan en Day dateert uit de 18e eeuw. Deze accommodatie wordt al 17 jaar gebruikt voor paardrijvakanties waarbij ze de gasten verwelkomen op hun  boerderij met een biologische moestuin waaruit de ingrediënten komen waarvan de maaltijden worden bereid. Ze laten hun gasten zich thuis voelen met een persoonlijke service en eigen filosofie. Leven op een gezonde manier, verbonden met de aarde en de natuur, met respect voor het milieu en de mensen.

Ze hebben 21 paarden die in een kudde leven in het bos op hun terrein in semi-vrijheid en ze werken dagelijks met technieken vanuit natuurlijke dressuur en Parelli. Dit om de communicatie met ruiters te verbeteren en ze van een mooie tocht te verzekeren.

Als je niet van paardrijden houdt kun je ook terecht in een van de appartementen of kamers. Je kunt in de omgeving ook heerlijk wandelen en er zijn (elektrische) fietsen te huur.

Waar is het?

De boerderij van Joan en Day ligt op een onovertroffen locatie, aan de voet van het Parc Natural del Montgrí, de Baix Ter en de Medas-eilanden, in de Gouden Driehoek van de Empordà, met zijn middeleeuwse dorpjes en de ongelooflijke baaien en stranden. Tussen zee en bergen. De bekende badplaats L'estartit ligt op een kwartiertje rijden van de manege.

Programma's

Dagtochten

In de weken met dagtochten bieden we verschillende mogelijkheden

Ontdekking van de Ampurdan en de Costa Brava

5-6 uur in het zadel, volpension

2 nachten / 1 dag rijden   385 €
3 nachten / 2 rijdagen      510 €
4 nachten / 3 rijdagen      675 €
5 nachten / 4 rijdagen      840 €
6 nachten / 5 rijdagen    1000 €
7 nachten / 6 rijdagen    1170 €

3-4 uur in het zadel, inclusief ontbijt en lunch

2 nachten / 1 dag rijden   365 €
3 nachten / 2 rijdagen      485 €
4 nachten / 3 rijdagen      600 €
5 nachten / 4 rijdagen      725 €
6 nachten / 5 rijdagen      850 €
7 nachten / 6 rijdagen      975 €

Beginnersweek

6 nachten 5 dagen rijden. 900 euro
2 nachten 2 dagen rijden  395 euro

De grote beschikbaarheid over eigen accommodatie, paarden en gidsen stelt ons in staat om een ​​programma op maat aan te bieden.

Trektochten

 • Catalonië, bergen en zeetocht.                           1350 euro
 • Nieuwjaarstocht                                                  1450 euro
 • Korte tocht Costa Brava                                          765 euro
 • Van de Pyreneeën naar de Costa Brava.           1350 euro

Supplementen Hoogseizoen

Trektochten: (april-mei-juni en september-oktober).
150 € - Week programma's
100 € - Minitrail "Proeven van de Costa Brava"
Dagtochten: (juli en augustus) 30 euro per nacht.

Beginnersweek (juli en augustus) 100 euro.
Kamer alleen 30 euro per nacht. (betaling ter plekke).

Alleenstaande persoon die geen kamer wil delen en er is geen andere persoon om te delen met 15 dagen voor vertrek, moet de geadverteerde toeslag ter plekke betalen.

Maaltijden

Er zijn heerlijke menu's op de boerderij verkrijgbaar van recepten van traditionele gerechten, inclusief drankjes: water, glas wijn of bier en koffie. Kosten voor een los ontbijt zijn 10 euro en de lunch en de avondmaaltijd zijn voor 18 euro te verkrijgen.

Kinderen welkom!!

Er is 50% korting voor 1 of twee kinderen tot 12 jaar inbegrepen, die een kamer delen met 2 volwassenen in programma's met een verblijf op de boerderij.  De korting van toepassing op het programma, extra nachten en toeslagen in het hoogseizoen maar niet op maaltijden en andere extra's.

Niet ruiters

Prijzen voor niet-ruiters die een kamer delen met een ruiter.
- Dagtochten: 95 € per nacht, halfpension
- ONTDEKKING VAN DE AMPURDÁN EN DE COSTA BRAVA: 95 € per nacht,      volpension
- ONTDEKKING VAN DE AMPURDÁN EN DE COSTA BRAVA: 75 € per nacht,     ontbijt en lunch inbegrepen.
- Beginnersweek: 60 € per nacht, inclusief ontbijt.

We raden een eigen voertuig aan om het gebied te bezoeken of mee te verhuizen bij tochten naar de verschillende accommodaties.

Extra overnachtingen

Extra overnachtingen zonder te rijden zijn 60 euro per nacht p.p. in een tweepersoonskamer met 1 of 2 bedden incl. ontbijt en 90 euro per nacht voor eenpersoonskamer met ontbijt. Prijsaanvraag mogelijk voor 4 - persoons appartement mogelijk.

Extra halve dag rijden kost 60 euro.

Transfers

Er zit een gratis transfer op vaste tijden bij de tochten inbegrepen. Van en naar het vliegveld of treinstation van Girona om 19.30 aankomst en vertrek om 9.30 uur vanuit de accommodatie.
De reis naar Girona-Accommodatie duurt 1 uur.

Privé transfers kosten voor maximaal 4 personen 225 € per auto voor een enkele reis van of naar de luchthaven van Barcelona en 80 € per auto voor een enkele reis van of naar de luchthaven van Girona.

Kijk voor data hieronder of op de Kalenderpagina.

Dagtochten gevorderden

Ontdekking van de Costa Brava

4 nachten 3 dagen rijden 765 euro.

Data 2021 29 maart - 5 april (western week), 18 - 25 april, 16 - 23 mei, 24 juni - 04 september, 9 - 16 oktober, 28 november - 12 december.

Bij deze ontdekkingstochten begin en eindig je elke dag bij de boerderij, wat betekent dat je niet van hotel wisselt en je volledig kunt ontspannen.
Het programma is een mooie en opwindende ontdekkingstocht rond de Baix Empordà, een indrukwekkend gebied met een gematigd klimaat. Je rijdt door een land vol met historische gebouwen, spannende beschavingen, mooie natuurlandschappen, goede gastronomie en goede wijn.
Een onvergetelijke ervaring!
Om deze ervaring authentieker te maken, zullen we worden vergezeld door onze paarden.
Zij zullen je door deze regio "Costa Brava" leiden.

Veel galopperen door de ongerepte natuur, groene valleien en prachtige middeleeuwse dorpjes, we steken samen de rivier over.
Wij nodigen je uit om te verblijven in onze boerderij met meer dan 6 generaties familiegeschiedenis, die het land hebben bewerkt. Met de geschiedenis van het verleden, authentiek plattelandstoerisme met alle gemakken van vandaag.
Onze filosofie: leef de rustig zonder routine en maak contact met de natuur!

Als je 4 nachten / 3 dagen rijdt begint de beschrijving bij dag 5.

DAG 1 AANKOMST
In de middag komen we aan bij onze accommodatie. Het ligt in het hart van Baix Empordà, midden in de natuur en ver weg van het massatoerisme. Doe alsof je thuis bent! Hier vindt je alle comfort in een landelijke omgeving. Voordat we gaan genieten van het diner zullen we het programma van de week bespreken. We kunnen rustig praten over de speciale kenmerken van onze Spaanse en Arabische paarden, een inleiding tot het hele weekendprogramma, waarbij we de mogelijkheid hebben om het perfecte paard voor elke ruiter te vinden. Ontspan en geniet van een fantastisch welkomstdiner!

DAG 2 MONTGRI, MEDES EILANDEN EN BENEDEN TER
Vandaag verlaten we Llabià en gaan we naar de stad Torroella de Montgrí, een stad van middeleeuwse oorsprong, een stad die momenteel een balans heeft tussen moderniteit en traditioneel plattelandsleven, we zullen onze weg vervolgen naar het Montgrí natuurpark, met het kasteel op de top, gebouwd in de 13e eeuw, 322 meter boven de zeespiegel. Vanaf de top van het massief kunnen we genieten van een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee: de stranden, de N.P van de wetlands van Emporda, de uitgestrekte vlakte van teeltvelden, een landschap van het noorden tot het zuiden van de Costa Brava. Onderweg stoppen we bij een goede plek in het bos om te genieten van een picknicklunch. We zullen onze weg vervolgen naar 'huis', alle comfort wacht op ons in onze accommodatie.

DAG 3 LANGS DE TER RIVIERphoto :
Vandaag voert de route ons door graan- en fruitplantages, langs de rivier Ter, een zeer belangrijk gebied voor veel vogels, zoals meeuwen, eenden en een prachtige fauna. Een landschap met eindeloze vlakke wegen die ons de gelegenheid bieden om te genieten van lange en opwindende galopes terwijl je geniet van het gezelschap van je paard en de stilte van de natuur. We zullen door smalle straatjes van kleine dorpjes rijden die in steen zijn gebeiteld, en het enige dat we horen is het geluid van de hoeven van het paard. We stoppen om te eten in een restaurant met een prachtig uitzicht en een goede sfeer, vlak bij de rivier. We keren terug naar onze accommodatie tussen weilanden en prachtige kleurenpracht, een landschap met grote blauwe luchten waar de berg van Montgrí en zijn kasteel ons altijd langs de horizon zullen vergezellen, zal ons perfecte kader worden gedurende ons hele verblijf. We komen aan bij de boerderij om van een welverdiende rust te genieten.

DAG 4 MIDDELEEUWSE DORPEN
De bestemming van vandaag is het ontdekken van de geschiedenis van de Middeleeuwen, passerend door Fontanilles en Palau-Sator, twee kleine dorpen van oude Romeinse oorsprong en middeleeuwse geschiedenis van de 9e eeuw. We zullen altijd omringd zijn door de natuur, de groene kleur van de velden en praktisch het hele jaar dooreen blauwe lucht. Deze regio staat bekend om zijn vlakke terrein, zeer natuurlijk en zijn kostbare licht. Daarna komen we aan in Peratallada, een van de belangrijkste en best bewaarde middeleeuwse architectuurcentra in Catalonië, van de 9e tot de 13e eeuw. De tijd hier lijkt te zijn gestopt. We zullen genieten van een heerlijke picknick en van wat vrije tijd om foto's te maken en rond te lopen in het dorp en om huizen te zien met gotische en renaissance ramen en boogdeuren met gebeeldhouwde schilden. We keren terug naar onze accommodatie. Bij onze aankomst zullen we genieten van een ontspannend moment in de tuinen of in gezelschap van de paarden terwijl ze ronddwalen in de velden rond de boerderij.

DAG 5 GALOPPEREN EN MEER MIDDELEEUWSE GESCHIEDENIS
Vandaag zullen we genieten van, akkers en prachtige paden vol olijfbomen, rust en goede galoppades, een landschap bezaaid met dorpjes totdat we Pals bereiken. Als je Peratallada en zijn geschiedenis leuk vond, zul je genieten van zijn zuster Pals, met geschiedenis uit de 9e - 15e eeuw, een van de sterren van het gebied, een charmant stenen dorp met kleine geplaveide straten en versierd met bloemen. Het ligt verhoogd op een kleine heuvel waar we de zee in de verte kunnen zien, spectaculaire uitzichten vanuit een dorp met middeleeuwse geest. We stoppen om te eten in een restaurant in de buurt, genieten van een traditioneel rijstgerecht. Daaarna zullen we onderweg rustig genieten van het landschap, totdat we terugkeren naar onze boerderij.

DAG 6, DE OORSPRONG VAN DIT LAND, RUÏNES IBÉRICAS VAN ULLASTRET
Vandaag hebben we een zeer interessante dag. We vertrekken na een goed ontbijt, zadelen de paarden en rijden richting Ullastret door prachtige landschappen. We passeren deze gotische stad, die een kleine kern heeft met stevige stadsmuren die het tegen invasies beschermde. We zullen iets meer doorrijden totdat we de Iberische ruïnes van Ullastret bereiken. De belangrijkste en grootste ruïnes in heel Catalonië. Deze Iberische stad is een mysterie omdat er geen bewaard gebleven geschriften zijn. We zullen onze reis voortzetten door het binnenland van de regio, door kleine landelijke gebieden, boerderijen en typische huizen. We zullen stoppen om te rusten met een picknick, daarna zullen we terugkeren naar de boerderij.

DAG 7 GEWASSEN EN FRUITBOMEN
Vandaag zullen we de mogelijkheid hebben om langer en actiever te rijden langs het natuurpark Ter River. We zullen het hele jaar door veel vogels zien en velden met fruitbomen. Jij en je paard zullen veel galopperen. Deze route biedt een prachtig uitzicht op de berg van Montgrí, met het kasteel op de top. We gaan verder op weg naar Verges, waar we stoppen bij een lokaal restaurant om te eten. Later gaan we terug naar de boerderij waar we tijd hebben om uit te rusten, te praten of door te gaan met het ontdekken van het gebied zonder paard. 's Middags dalen we af vanuit onze landelijke accommodatie om de Empordà, weer te bezoeken.

DAG 8 L'EMPORDANET, PRACHTIG LANDSCHAP EN GESCHIEDENIS
Na een uitgebreid ontbijt is het tijd om onze viervoetige vrienden voor te bereiden en te vertrekken naar Emporda, een naam die de lokale bevolking geven aan het gebied van kleine dorpen in het binnenland van de Costa Brava, uit de middeleeuwen. We kunnen genieten van de vrijheid van draven en galopperen op vlakke paden met een prachtig uitzicht, frisse lucht en rust. We passeren kleine dorpjes met stenen huizen, tot we de ster van de dag bereiken, Monells, een klein stadje dat zeer goed bewaard is gebleven, met veel charme. DE muren van het oude kasteel zijn bewaard gebleven. We nemen welverdiende tijd om te eten, uit te rusten en in de rustige geplaveide straten te wandelen. We keren terug naar onze accommodatie door mediterrane dennenbossen, wijngaarden, velden en boerderijen (typisch Catalaanse huizen).

Informatie

Toeslag eenpersoonskamer: 30 € per nacht  (betaling bij aankomst).
Als je bereid bent om een kamer te delen en er geen andere persoon is om te delen 15 dagen voor vertrek, moet je de toeslag betalen.
RUITERS VAN 12 TOT 17 JAAR ONDER BEGELEIDING
Hoogseizoen juli - augustus:
60 € extra 3 dagen rijden
100 € extra 5 dagen rijden

Bij de prijs inbegrepen

Overnachten in accommodatie op de boerderij met een eigen badkamer.
Paardrijden door de verscheidenheid aan landschappen van Catalonië.
Volpension met drankjes: Catalaanse of Spaanse gerechten, met lokale en ecologische producten, altijd met water en wijn.
Professionele meertalige gids.

Type paarden: Andalusiërs en Hispano Arabisch goed getraind.
Transfer vanaf de luchthaven van Girona op vaste tijden. Speciale transfers voor maximaal 4 personen op elk gewenst moment. Enkele reis van/naar de luchthaven van Barcelona 220 € per auto. Enkele reis van/naar de luchthaven van Girona 75 € per auto. Vervoer van bagage met extra voertuig.
Toeristenbelasting.

Het programma is op maat. De hele week is van zondag tot zondag maar ruiters kunnen (indien mogelijk) iedere dag van de week aankomen en elke gewenste lengte uitvoeren (minimum 3 nachten en 2 dagen rijden).
4-6 uur te paard per dag.
Groep: Minimum groep: 2 ruiters - Maximale groep: 8 ruiters.
Gewicht: max. 90 kg. Ervaren ruiters met meer gewicht in overleg.
Maaltijden: Elke dag vol pension met water en één drankje per persoon, de rest van de drankjes worden rechtstreeks betaald.

Beginners week

Leer paardrijden in Catalonië!

Prijs v.a. 900 euro 

Toeslag eenpersoonskamer: 30€ per nacht (betaling bij aankomst)
Alleenstaande persoon bereid om te delen, als er geen andere persoon is om te delen met 15 dagen voor vertrek,
moet de geadverteerde toeslag betalen.
RUITERS VAN 12 TOT 17 JAAR ONDER BEGELEIDING
Hoogseizoen juli en augustus: 100 euro toeslag

6 nachten 5 dagen  

Data 2021 29 maart - 5 april (western), 18 - 25 april, 16 - 23 mei, 20 juni - 4 september, 9 - 16 oktober, 28 november - 12 december.

Dit programma is bedoeld voor mensen die nog nooit of nauwelijks
hebben paard gereden en zonder risico's willen starten. Tijdens de week worden er afwisselend lessen in de bak gegeven en buitenritten gemaakt.
Aan het einde van de week ben je in staat om buiten te stappen en draven en een beginnende galop te maken. Je zal ook een heerlijke vakantie hebben doorgebracht in de Baix Empordà en de Costa Brava.
Dit programma is perfect om alleen te beginnen, als een gezin of met een groep vrienden, en profiteer van de vakantie om te leren paardrijden. De paarden zijn getraind om de stem te gehoorzamen en om in groepen te werken. Elke dag krijg je een les en gaan we op pad om alles wat we hebben geleerd buiten in de natuur te oefenen.

Programma

Dit programma kan worden ingekort tot minstens 3 overnachtingen.

De dagen beginnen met het ontbijt en een les over  het verzorgen van de paarden en zadelen voor en na het rijden en eindigen met een buiten rit om te oefenen wat er is geleerd.

DAG 1

photo :

Transfer van de luchthaven, het busstation of het treinstation van Girona naar de manege.

DAG 2
Les over balans, aandrijven en draaien tijdens lopen.

Geschatte duur 2,30 uur - 3 uur.

DAG 3
Rijpositie, balans, aandrijven en draaien tijdens lopen en initiatie naar de draf het ritme en de balans.

duur 2,30 uur - 3 uur.

DAG 4
Tijdens de  draf zullen we leren hoe we moeten keren, van hand veranderen en dan zullen we beginnen met het leren van de draf in suspensie.

Geschatte duur 2,30 uur - 3 uur.

DAG 5
Tijdens het draven in suspensie leren we hoe we ons moeten omdraaien, de snelheid kunnen bepalen en dan zullen we beginnen met galopperen. Geschatte duur 2,30 uur - 3 uur.

DAG 6
Rijden door middeleeuwse dorpen.

Vandaag zullen we genieten van een parcours op de paden die al vele jaren geleden op Iberische en Romeinse paarden zijn afgelegd. Het pad leidt ons naar Peratallada, door velden en langs stenen muren. Prachtig uitzicht op de zee, met de Medas-eilanden, het natuurpark van Montgrí, Pals, de Ullastret-vijver, met al zijn geschiedenis, enz. Er zullen enkele zeer speciale momenten zijn, begeleid door onze vrienden (Golfo, Diablo, Zara, Reina, ....) die ons gedurende deze dagen de symbiose hebben getoond die er al jaren bestaat tussen mens en paard.

Duur ca. Drie uren.

DAG 7ALLOTJAMENT-COLABORADOR4
Ontbijt en vertrek

Extra informatie

Verblijf op Catalaanse boerderij. Alle maaltijden worden gemaakt met producten van hoge kwaliteit uit onze tuin en boerderij, of lokale producenten. We hebben kamers met een eigen badkamer en 3 appartementen voor maximaal 4 personen elk. Gratis Wi-Fi, vriendelijke en goede service.
Duur: 7 dagen
Minimum 2 ruiters max. 40
Ruiters tussen 12 en 17 jaar onder begeleiding.

Bij de prijs inbegrepen

Paardrijprogramma
Ophalen op het vliegveld, bus- of treinstation in Girona
6 nachten met accommodatie met ontbijt in echt Catalaans landhuis.
5 dagen rijden met geprogrammeerde lessen en buitenritten
Gekwalificeerde gids
Maximale veiligheidsmaatregelen
Paarden opgeleid om alle niveaus te onderwijzen

Trektochten

Proef de Costa Brava!

Korte tocht van woensdag tot zondag.

4 nachten 3 dagen rijden

Prijs 765 euro

Data 2021 03 - 07 maart, 14 - 18 april, 05 - 09 mei, 13 - 17 juni, 22 - 26 september, 27 - 31 oktober, 17 - 21 november

Prijs op basis van een tweepersoonskamer. Eenpersoonskamer: 145 € extra

Geniet van een aantal uitstekende galops op het strand met onze prachtige Spaanse paarden! Kilometers goud zandstrand en de Middellandse Zee zijn de vreugde van elke ruiter. We rijden door het typische landschap van Empordà, van het binnenland naar de zee en vervolgens de bergen. Het begint met een fantastische rit op het strand, en daarna zullen we de prachtige middeleeuwse dorpjes ontdekken en de natuur en de rust van de bergen in het binnenland Les Gavarres voelen. Als je een hele week wilt doorbrengen met paardrijden, kun je deel nemen aan onze Twee Stranden tocht die de route van de Costa Brava combineert met nog drie dagen te paard en met nog een extra strand!

PROGRAMMA

DAG 1. WELKOM OP DE BOERDERIJ (WOENSDAG)

Je komt aan bij de boerderij. Voor het diner zullen we het weekprogramma doornemen. Je wordt verteld over de speciale kenmerken van onze Andalusische trailpaarden. Je krijgt een inleiding in het weekendprogramma met een kans voor een één-op-één gesprek dat is bedoelt om het perfecte paard voor elke ruiter te vinden (dit individuele gesprek zou ook op donderdagochtend kunnen plaatsvinden). Dan geniet je van een fantastisch welkomstdiner!

DAG 2. NAAR HET STRAND VAN PALS (DONDERDAG)

Vandaag vertrekken we vanaf de boerderij richting het strand. Meer dan 3,5 kilometer lang en omgeven door duinen en pijnbomen, volgt het de hele met rijst begroeiende vlakte. Dit zandstrand heeft een prachtig uitzicht over een eiland met kasteel. Na onze galop zullen we stoppen voor een lekkere lunch. 's Middags rijden we naar het zuiden door landerijen en bossen. We zullen onze paarden in de stal achterlaten en worden naar het dorp gereden waar we de nacht doorbrengen. Oorspronkelijk was het een klein vissersdorp, maar nu is het een echt rustige en harmonieuze plek waar je voor het diner van het strand kunt genieten.

DAG 3. HET GAVARRES PARK (VRIJDAG)

Vandaag rijden we het binnenland in naar het natuurpark. Dit heeft een groot netwerk van paden waarmee je de belangrijkste Catalaanse kurkeik- en dennenbossen kunt ontdekken. De vegetatie hier is die van natte, schaduwrijke gebieden in de buurt van bergbeekjes en de bossen bestaan ​​uit Elzen, Hazelaars en Kastanjes, in tegenstelling tot de rest van het overwegend mediterrane grondgebied. In het hotel, een prachtig landelijk pension, kunnen we de rest van de middag rusten en van een zelfgemaakt Catalaans diner genieten.

DAG 4. MIDDELEEUWSE DORPEN (ZATERDAG)

Het pad leidt ons terug naar de boerderij via de meest goed bewaarde middeleeuwse dorpen van Spanje. Je zult dwars door mooie middeleeuwse dorpen en steden rijden die slechts stippen op de kaart zijn en schilderachtige terracottakleurige nederzettingen worden naarmate je dichterbij komt. Peratallada en Ullastret zijn het waard om jezelf weg van het strand te prijzen. We zijn 's middags terug op de boerderij en hebben wat vrije tijd om te genieten van de zaterdagmiddag.

DAG 5. VERTREK na het ontbijt. We hopen je snel weer te zien voor een ander avontuur!

INFORMATIE

 • Parcours met lange galops, stap en draf.
 • 4-6 uur paardrijden per dag.
 • Min. groep: 4 ruiters - max. groep: 8 ruiters.
 • De paarden voor dit programma zullen onze spaanse fokpaarden zijn, omdat ze zeer goed zijn getraind om op het strand en korte ritten te rijden.
 • Gewicht: max. 90 kg.
 • Maaltijden: Onderweg lunchen we met een picknick inclusief lokaal zelfgemaakt eten en drinken (inclusief wijn). Diners vinden plaats in het hotel  waar we slapen en zullen ook Catalaans of Spaans zelfgemaakt eten zijn, inclusief water en wijn.
 • Speciaal dieet: we kunnen ons gemakkelijk aanpassen aan speciale dieetwensen die rijders hebben, dus laat het ons vooraf weten, anders kunnen we het niet garanderen.
 • Gidsen en talen: de gidsen voor deze tocht zijn ervaren gidsen. We garanderen altijd engelstalige gidsen. Als je geïnteresseerd bent in een andere taal, aarzel dan niet om het te vragen. We kunnen op verzoek een duitstalige of franstalige gids regelen (hiervoor kunnen extra kosten in rekening worden gebracht),

Opmerking: soms kunnen wijzigingen van toepassing zijn op het programma vanwege weersomstandigheden of speciale situaties buiten onze controle, altijd onder verantwoordelijkheid en vertrouwen van onze gidsen.

Catalonië, bergen en zee

Een route door de geschiedenis en de natuur

photo :

7 nachten 6 dagen rijden

Prijs 1350 euro

Toeslag eenpersoonskamer 30 euro per nacht (betaling ter plaatse).

Data 2021 14 -21 februari, 21 -28 maart, 25 april - 2 mei, 26 september - 3 oktober, 31 oktober - 7 november, 26 december - 2 januari.

Deze route loopt door twee grote natuurgebieden, door de Baix Empordà en de Costa Brava, het beschermde natuurgebied van de Gavarres en het natuurpark van Montgrí, Islas Medes en Baix Ter.

De bergen en de zee zullen ons begeleiden van het megalithische tijdperk tot onze tijd door het Romeinse, middeleeuwse, piratenland.

DAG 1 WELKOM
Transfer van de luchthaven of op eigen gelegenheid naar de manege. Zodra je aankomt ontvang je alle informatie over de routes, rijtijden, interessante plaatsen, accommodatie en andere punten die van belang kunnen zijn voor je vakantie te paard. 's Avonds is het diner samen met alle deelnemers, zodat iedereen zijn eerste contacten kan leggen en we ons als een team beginnen te voelen, zodat we de komende 6 dagen kunnen genieten met onze vrienden: de paarden.

DAG 2 ROUTE VAN DE PIRATEN EN DE MASIASphoto :
Het moment is eindelijk aangebroken, het is tijd om kennis te maken met onze paarden. Daarna gaan we verder met een rustige en kalme route naar de rivier de Ter, richting Montgrí, we passeren versterkte boerderijen en je zult kunnen zien hoe men in staat was om haar inwoners te verdedigen wanneer er piratenaanvallen waren. Daarna gaan we verder langs de voet van de Montgrí totdat we bij het strand aankomen en dan zullen we de rivier oversteken en onze weg terug vinden. Terugkerend naar de boerderij gaan we door velden met gewassen die vroeger wetlands waren.

Rijtijd: 5 uur

DAG 3 DE MIDDELEEUWSE DORPEN VAN CATALONIË
Vandaag gaan we op weg naar de bergen, we komen dichter bij sommige middeleeuwse dorpen, we zullen naar Peratallada gaan en we zullen rijden over wat tot de XVIII eeuw een meer was en 2000 jaar daarvoor een zee. In Peratallada, Canapost, Castell d'Empordà, Monells, Cruilles zullen we stenen constructies uit de Middeleeuwen zien. Na aankomst van de bestemming voor de nacht kunnen we na het verzorgen van de paarden uitrusten en 's avonds genieten van traditionele gerechten bereid door Joan en Marta.

Rijtijd: 5 h 30 m

DAG 4, DE "ROMANTISCHE" MIRADOR VAN DE COSTA BRAVA
Vandaag volgen we een route die ons door bossen van kurkeiken en kastanjebomen voert, door St Cebriá de Lladó, "Els Metges" uit de romaanse tijd en onovertroffen uitzichten van de Pyreneeën naar de Costa Brava. Vervolgens vinden we het eerste megalithische overblijfsel, een hunebed op een strategisch punt van "Puig d'Arques" en dalen we af naar onze accommodatie voor vandaag. We zullen langs smalle paden rijden en dan zullen we de hermitage van Sta Llucia d'Arboç vinden, een ander voorbeeld van romaanse bouw in het gebied. We komen 'thuis' aan en rusten uit, want de route voor morgen is lang.

Rijtijd: 5 h 30 m

DAG 5 VIA DE DOLLENES, WIJ GAAN NAAR DE ZEEphoto :
Na een goed ontbijt gaan we naar het strand. Onderweg zullen we oude ijsputten kunnen zien, overvloedig in de buurt; de Dolmen "Tres Peus" een van de best bewaarde megalithische monumenten van het gebied en dan zullen we genieten van het weidse uitzicht over de hele vlakte met de blauwe Middellandse Zee. We gaan naar het strand, maar eerder stoppen we bij een aantal monumenten zoals de kerk van Sta. Coloma de Fitor, uit de X eeuw. We gaan door bossen en langs Romeinse paden en het middeleeuwse dorp Pals, waar we vannacht zullen verblijven, het is maar een paar meter van het strand verwijderd. Zodra we de paarden in de wei hebben gezet en ze zijn gevoerd, kunnen we lekker uitrusten in de knusse accommodatie of een wandeling maken naar het fijne zandstrand, de Playa del Racó.

Rijtijd: 5 h 30 m. tot 6 uur

DAG 6 IN HET HART VAN DE COSTA BRAVAphoto :
Vandaag zijn we in de Costa Brava, we gaan een cirkelvormige route maken langs oude mijnen en paden met steeneiken, kurkeiken en dennen, naar een hoogtepunt waar we dit prachtige landschap kunnen aanschouwen. Queremany, het gezichtspunt van Pals, met een prachtig uitzicht op het strand van Pals, waarvan sommige historici zeggen dat je het vertrek van de schepen van Christoffel Columbus bij zijn eerste reis naar Amerika zag. Met dit prachtige landschap zullen we onze weg vervolgen naar het strand waar we zullen gaan rusten omdat we morgen vroeg moeten opstaan. Rijtijd: 5 h 30 m

DAG 7 TUSSEN DE TER RIVIER, DE ZEE EN DE RIJSTVELDEN
Vandaag vertrekken we heel vroeg, er is de mogelijkheid om op het strand te rijden, afhankelijk van de omstandigheden. We moeten in ons achterhoofd houden dat we ons in een natuurpark bevinden en dat er mogelijk beperkingen zijn. We volgen het hele strand tot aan de monding van de Ter-rivier en verlaten de zee door appelboomgaarden en rijstgewassen, teeltvelden, waar we afhankelijk van de tijd van het jaar kunnen genieten van prachtige rijstvelden, de Arrós van Pals. Een goede rijstschotel om deze prachtige 6 dagen af te sluiten.

Rijtijd: 5 h 30 m

DAG 8, ADIÓS AMIGOS, WE ZIEN ELKAAR WEER

Met de herinnering aan het delen van een aantal prachtige dagen, kennis van de prehistorie, geschiedenis, gastronomie, enz., Kunnen we terugkeren naar onze plaatsen van herkomst, nadat we eerst een souvenir ontvangen dat ons eraan herinnert dat de Costa Brava te paard een plezier is.
photo :

Bij de prijs is inbegrepen

7 nachten accommodatie van hoge kwaliteit met een eigen badkamer.
6 dagen rijden door de verscheidenheid aan landschappen van Catalonië.
Volpension met drankjes: catalaans of spaans eten, altijd met water en wijn.
Professionele meertalige gids.
Type paarden: Andalusiërs en Hispano Arabisch, goed getraind.
Vervoer van bagage en extra voertuig.
Toeristenbelasting.

Transfers

Er zijn gratis transfers van luchthaven of bus of treinstation van Girona op vaste tijden. Aankomst: Ophalen om 19:30 uur Aanbevolen om vluchten naar Girona te boeken met een landingstijd uiterlijk om 17:30 uur, Vertrek uit accommodatie om 09:30 uur. Aanbevolen om niet eerder dan 12.00 uur vluchten vanuit Girona te boeken. De reis van Girona naar de accommodatie duurt 1 uur. Neem voor meer informatie en andere transfers contact met ons op.

OPMERKING: Er is verbinding met bus of trein vanuit Barcelona naar Girona. Het treinbedrijf is Renfe www.renfe.com en het busbedrijf is Segales.

photo :

Privé transfer Maximaal 4 personen voor 220 euro per auto - enkele reis van/naar de luchthaven van Barcelona en 75 euro per auto - enkele reis van/naar de luchthaven van Girona.

Prijs niet-ruiter

95 euro per nacht op basis van half pension in gedeelde kamer met ruiter.

Aanvulling kleine groep

De tochten zijn gegarandeerd met 4 ruiters. Voor 3 ruiters 210 € per persoon extra.

Extra kosten Privégroep

200 euro, 4-5 pers, 100 euro, 6-7 pers., geen extra kosten, 8-9 pers.

Er is de mogelijkheid om je verblijf voor of na het programma uit te breiden voor 60 € per nacht p.p. in een gedeelde tweepersoonskamer incl. ontbijt. 90 € per nacht voor eenpersoonskamer met ontbijt. Prijs voor appartement Mas Pou voor 4 personen op aanvraag.

OVERIGE INFORMATIE MASOS-4

De paarden zijn uitgerust met zadeltassen voor en achter.
We hebben Engelse zadels.
De helm is verplicht. We hebben helmen beschikbaar voor ruiters
Het is raadzaam om het hele jaar door zonnecrème en zonnebrillen te gebruiken.

Tochten zijn van zaterdag tot zaterdag. Het is altijd mogelijk andere data, privégroep of niet privé, gedurende het hele jaar te boeken van al onze programma's, vooral in de weken zonder programma.
Gangen stap, draf and galop.
Uren per dag: 5-7 uur te paard per dag.
Groep: Minimale groep: 4 ruiters - Maximale groep: 8 ruiters. Vraag naar onze prijzen voor privéroutes en het supplement voor gegarandeerd vertrek van kleine groepen vanaf 3 personen.
Paarden: Spanjaarden en Hispano-Arabisch goed getemd.
Gewicht: max. 90 kg. Ervaren ruiters met meer gewicht, raadpleeg vooraf.

Als je alleen bent en bereid om een kamer te delen en er is geen andere persoon om te delen 15 dagen voor vertrek, moet een toeslag van 30 euro betaald worden.

Suplementen

HOOG SEIZOEN
ROUTEPROGRAMMA'S (april-mei-juni en september-oktober)
150 € - Weekprogramma's
100 € - Minitrail "Proeven aan de Costa Brava". STATIONAIRE PROGRAMMA'S (juli en augustus) 30 € - per nacht
SUPPLEMENT SINGLE ROOM (directe betaling) IN ALLE PROGRAMMA'S: 30 € per nacht

SUPPLEMENTEN KLEINE GROEP
Controleer het minimum aantal ruiters voor elk programma en de kleine groepstoeslag.
Tocht Pyreneeën naar Costa Brava: gegarandeerd vertrek met 4 ruiters. Voor 3 ruiters: 210 € per persoon.
Catalonië, bergen en zee: vertrek gegarandeerd met 2 ruiters. Privétocht mogelijk.
Ontdek de Costa Brava: gegarandeerd vertrek met 2 ruiters. Privétocht mogelijk.
Ontdek de Ampurdán en de Costa Brava: gegarandeerd vertrek met 1 ruiter.
Rijweek, Ruiteruitstapje: gegarandeerd vertrek met 1 ruiter.

SUPPLEMENTEN PRIVÉ GROEP ROUTEPROGRAMMA'S

Wekelijkse programma's300 €, 2-3 pers
200 €, 4-5 pers
100 €, 6-7 pers
Geen extra kosten, 8-9 personen
Minitrail “Ontdek de Costa Brava”
150 €, 2-3 pers
100 €, 4-5 pax
50 €, 6-7 pers
Geen extra kosten, 8-9 pax

STATIONAIRE PROGRAMMA'S
30% 1 persoon
15% 2 personen
10% 3 personen of 4 personen
5 personen of meer, zonder extra kosten

EXTRA KOSTEN NIET-RUITER
Deze zijn bedoelt voor een niet-ruiter die een kamer deelt met ruiter. We raden een eigen auto aan om het gebied te bezoeken of te verhuizen
naar de verschillende accommodaties.
ROUTEPROGRAMMA'S: 95 € per nacht, halfpension
ONTDEK DE AMPURDÁN EN DE COSTA BRAVA: 95 € per nacht, volpension
ONTDEK DE AMPURDÁN EN DE COSTA BRAVA: 75 € per nacht, ontbijt en lunch inbegrepen.
RIJWEEK, KORT UITJE: 60 € per nacht, inclusief ontbijt
EXTRA NACHT voor niet-ruiters (betaling ter plaatse)
60 € per nacht - Tweepersoonskamer met 1 of 2 bedden gedeeld inclusief ontbijt.
90 € per nacht - Eenpersoonskamer met ontbijt.
Vraag prijs in appartement Mas Pou voor 4 personen.

EXTRA LUNCH OF DINER (betaling ter plaatse).

Heerlijke menu's in onze boerderij met recepten van traditionele gerechten, inclusief drankjes: water, glas wijn of bier en koffie.

ROUTEPROGRAMMA'S: 18 € per maaltijd
EXTRA HALVE DAG RIJDEN (betaling ter plaatse) 60 €

PRIVÉ-Transfer
Maximaal 4 personen.
225 € per auto - enkele reis van / naar de luchthaven van Barcelona
80 € per auto - enkele reis van / naar de luchthaven van Girona

IN ALLE PROGRAMMA'S
8% korting voor groepen van 7 tot 12 ruiters
75 € voor dubbele trail met meer dan 9 nachten
50 € voor dubbele trail met meer dan 6 nachten
5% korting voor ruiters die bij ons terug komen.

Opmerking: soms kunnen er wijzigingen in het programma worden aangebracht als gevolg van weersomstandigheden en/of speciale situaties die buiten onze controle liggen; altijd onder de verantwoordelijkheid en het vertrouwen van onze gidsen.

Het is altijd mogelijk om naar andere datums, privégroep of niet privé te informeren, gedurende het hele jaar en van al onze programma's, vooral in de weken zonder vast programma.

paardrijvakantieinspanje@gmail.com

Telefoon: 0031612044440

Als je mijn pagina op facebook ‘liked‘ (en deelt) blijf je op de hoogte van nieuwe tochten en aanbiedingen.

RECENTIES

Hoi Marion

We hebben een geweldige tijd gehad, dank je.

We brachten vier nachten door in Joan's. Het pand is gelegen tussen een van de mooiste landschappen van Spanje. Onze kamers waren nieuw, zeer comfortabel en iedereen was vriendelijk en zorgzaam. De paarden zijn dik en vriendelijk en klaar voor elk soort avontuur. Onze paardrijtochten brachten ons door het platteland naar oude dorpen, het strand en door ongerepte landbouwgronden. Paloma, onze paardrijleider, is een enthousiaste ruiter en gepassioneerd door de Costa Brava.
Een droomvakantie!
Kim

Hoi Marion,

Wij hebben een heerlijke vakantie gehad! De paarden, mensen en eten hebben het onvergetelijk gemaakt.

Absoluut voor herhaling vatbaar

Groet, Mariëlle

Hello!

We had a great time, a fantastic holiday.

We have lots of photos and we will of course e-mail you some of the best!

Regards

Diedrik