Noord Spanje / Catalonië

Masos d'en Collnull

Masos d'en Coll is een traditioneel Catalaans landhuis dat dateert uit de 18e eeuw. Deze accommodatie wordt al 17 jaar gebruikt voor onze paardrijvakanties waarbij we de gasten verwelkomen in een traditionele boerderij met een biologische tuin. We laten onze gasten zich thuis voelen met een persoonlijke service en onze EcoSlow-filosofie.

Wat is de EcoSlow-filosofie? Het moet ecologisch zijn, het is rust,, het is vitaliteit, het leeft op een gezonde manier, het verbindt met de aarde en de natuur, het is het meest eenvoudige en pure waarderen, Het respecteert het milieu en de mensen. De paardenritten tonen het mooiste landschap van Catalonië, de lokale gastronomie met de beste begeleiding. Alle  routes beginnen thuis vanuit Els Masos d'en Coll Agrotoerisme.   Patricia

Standtrektocht

Prijs 625 euro

Data Maart 6 – 10, Maart 20 – 24, April 03 –  07, April 24 – 28, Mei 08 – 12, Oktober 16 – 20, Oktober 30 – November 03, November 13 – 17

Op basis van een tweepersoonskamer.
Hoogseizoen (april tot oktober): 100 € extra.
Eenpersoonskamer: 145 € per persoon (alleenstaande persoon die geen kamer wil delen)

Dit is een korte tocht van woensdag tot zondag.
Geniet van een aantal uitstekende galops op het strand met onze prachtige Spaanse paarden! Kilometers goud zandstrand en de Middellandse Zee zijn de droom van elke ruiter. We rijden door het typische landschap van Empordà, van het binnenland naar de zee en vervolgens de bergen in. De strandtocht begint met een fantastische rit op het strand, en daarna zullen we de prachtige middeleeuwse dorpjes ontdekken en de natuur en de rust van de bergen in het binnenland van Les Gavarres voelen.
Als je een volledige week wilt rijden, kun je deelnemen aan de twee stranden tocht die de route van de standtocht combineert met nog drie dagen te paard en met nog een extra strand!

PROGRAMMA

DAG 1. WELKOM BIJ MASOS D'EN COLL (Woensdag)

Je komt aan in Masos d'en Coll. Voor het avondeten gaan we het programma van de week doornemen. Je zult worden verteld over de speciale kenmerken van de Andalusische trailpaarden. Je krijgt een inleiding op het programma met een gelegenheid voor een persoonlijk gesprek om het perfecte paard voor elke ruiter te vinden (dit individuele gesprek kan ook plaatsvinden op donderdagochtend). Daarna zul je genieten van een fantastisch welkomstdiner!

DAG 2. NAAR HET STRAND VAN PALS (Donderdag)

Vandaag verlaten we Masos d'en Coll richting het strand van Pals. Meer dan 3,5 kilometer lang en omringd door duinen en pijnbomen, volgt het de hele rijstvlakte. Dit zandstrand heeft een prachtig uitzicht op de Illes Medes. Na onze galop zullen we stoppen voor een lekkere lunch.
In de middag rijden we naar het zuiden door landerijen en bossen. We zullen onze paarden achterlaten in de stal en we zullen worden met de auto naar Calella de Palafrugell gereden  waar we de nacht doorbrengen. Oorspronkelijk bestond het stadje Calella uit louter vissershuisjes, maar nu is het een echt rustige en harmonieuze plek waar je vóór het diner van het strand kunt genieten.

DAG 3. HET GAVARRES PARK (Vrijdag)

Vandaag rijden we landinwaarts naar het park van les Gavarres. Dit park heeft een groot netwerk van paden waarlangs je de Catalaanse kurkeiken en het dennenbos kunt ontdekken. De vegetatie is hier die van natte, schaduwrijke gebieden in de buurt van bergstromen en bossen die zijn opgebouwd uit elzen, hazelaars en kastanjes,  dit in tegenstelling tot de rest van het overwegend mediterrane gebied.
In het hotel, een prachtig landelijk pension, kunnen we de rest van de middag uitrusten en van een Catalaans diner genieten.

DAG 4. MIDDELEEUWSE DORPEN (Zaterdag)
Het pad leidt ons terug naar Masos d'en Coll en passeert de best bewaarde middeleeuwse dorpen van Spanje. Je rijdt dwars door mooie middeleeuwse dorpjes en steden schilderachtige terracotta gekleurde nederzettingen. Peratallada en Ullastret zijn het waard om even weg te rijden van het strand. We komen 's middags terug in Masos d'en Coll en hebben wat vrije tijd om te genieten van de zaterdagmiddag.

DAG 5. VERTREK

Vertrek na het ontbijt. We hopen je snel terug te zien voor een ander avontuur!

Informatie

Het programma loopt van woensdag tot zondag.
Tempo: Parcours met lange galoppes en draf.
Uren per dag: 4-6 uur per dag
Groep: Min. groep: 4 ruiters - max. groep: 8 ruiters.
Paarden: De paarden voor dit programma zijn spaanse paarden, omdat ze zeer goed getraind zijn om te rijden op het strand en voor korte routes.
Gewicht: max 90 kg.
Maaltijden: Op routes lunchen we op picknickplaatsen of restaurants met vaak huisgemaakt eten en drinken (inclusief wijn). Wat betreft de diners, vinden die plaats  in het hotel waar we zullen slapen en dit zullen ook Catalaanse of Spaanse zelfgemaakte gerechten zijn inclusief water en wijn.
Speciaal dieet: We kunnen ons gemakkelijk aanpassen aan elke speciale dieetwens die ruiters kunnen hebben, dus laat het ons van tevoren weten wanneer de boeking is voltooid. Anders kunnen we het niet garanderen.
Gidsen en talen: De gidsen voor dit parcours zijn ervaren gidsen. We garanderen altijd vloeiend Engels sprekende gidsen. Als je geïnteresseerd bent in een andere taal, aarzel dan niet om hierom te vragen. Mogelijk hebben we een Duitstalige of Franstalige gids (er kunnen extra kosten van toepassing zijn).
Opmerking: Soms zijn er veranderingen van toepassing op het programma vanwege weersomstandigheden of speciale situaties buiten onze controle. Dit gebeurd altijd onder de verantwoordelijkheid en het vertrouwen van onze gidsen.

Onderdak

Masos d'En Coll Llabià www.elsmasosdencoll.com
Hotel Mediterrani (Calella de Palafrugell) - geen uitzicht op zee www.hotelmediterrani.com
Mas Massaller (Cruïlles) www.masmasaller.com

Twee stranden tocht 

Prijs  1130 euro. 

Op basis van een tweepersoonskamer.

Hoogseizoen (april tot oktober): 190 €
Eenpersoonskamer: 250 € per persoon (alleengaande persoon die geen kamer wil delen)

Data Maart 3 – 10, Maart 17 – 24, Maart 31 –  April 07, April 21 – 28, Mei 05 – 12, Oktober 13 – 20, Oktober 27 – November 03, November 10 – 17.

Dit is een fantastische nieuwe route langs de kust. Je rijdt door het prachtige landschap van Emporda en de Costa Brava. Via de twee strandentocht leer je de Costa Brava goed kennen. Dit is het mooiste deel van de Catalaanse kust en dit gebied heeft een rijke middeleeuwse geschiedenis van piraterij. Een prachtig landschap met een groot historisch erfgoed.

Geniet van een aantal uitstekende galops op twee verschillende stranden aan de Middellandse Zee! We rijden twee lussen vanaf Masos d'en Coll die ons in staat stellen om niet alleen twee stranden te ontdekken, het strand van Sant Pere Pescador en het strand van Pals, maar ook natuurparken, ongelooflijk goed bewaard gebleven middeleeuwse dorpjes, fantastische rivieren en enkele ongelooflijke plekken zoals het vissers dorp van Calella de Palafrugell. We rijden van Noord naar Zuid van de Costa Brava en genieten van het beste van het gebied. En natuurlijk mogen we niet de twee kansen vergeten die je zult hebben om op het strand te galopperen, genietend samen met je paard het zand en de golven van deze twee lange stranden. Een complete en onvergetelijke ervaring!
Als je uitkijkt naar een galop op het strand maar geen volle week kunt rijden, bekijk dan onze Strandtrektocht, het volgt dezelfde drie dagen te paard van de Twee strandentocht van woensdag tot zondag) en geeft je de kans om op het strand van Pals te rijden en enkele van de hoogtepunten van de Costa Brava te bezoeken.

PROGRAMMA

DAG 1. WELKOM BIJ MASOS D'EN COLL (ZONDAG)
Je komt aan in Masos d'en Coll. Voor het diner zullen we het programma van de week bespreken. Je zult worden verteld over de speciale kenmerken van onze Andalusische paarden. Je krijgt een inleiding op het weekprogramma met de gelegenheid voor een persoonlijk gesprek om het perfecte paard voor elke ruiter te vinden (dit individuele gesprek kan in plaats daarvan op donderdagochtend plaatsvinden). Daarna zul je genieten van een fantastisch welkomstdiner!

DAG 2. GALLOPEN MET EMOTIES (MAANDAG)
Deze eerste dag zal ons toelaten om te wennen aan ons zadel en onze reisgenoot te leren kennen. We verlaten Masos d'en Coll en gaan naar de Montgrí-berg, waar we het omdraaien. We komen langs de l'Escala en komen aan in het fantastische dorp San Marti d'Empuries. Dit is een prachtig klein dorp, perfect om rond te dwalen en de geschiedenis ervan te ontdekken. Ons hotel ligt zeer dicht bij het strand, dus u kunt ook genieten van een duik in de schemering.

DAG 3. ONS EERSTE STRAND! (DINSDAG)
Deze dag beginnen we iets eerder om te genieten van onze galop op het strand. 6 kilometer strand verderop om ons te laten genieten van lange galoppades en een bad met de paarden! We nemen een pauze in het dorp Sant Pere Pescador en we zullen van de gelegenheid gebruik maken om de paarden te reinigen van alle resten van zand, enz. En om een ​​welverdiende koffie te nemen! We hebben nog wat uren over de weg. Dit is een vrij lange en actieve dag die ons in staat stelt om rijstvelden, een appelboom, boomgaarden en nog veel meer te zien, voordat we aankomen bij Can Muni.

DAG 4. BAIX EMPORDÀ (woensdag)
Het pad leidt ons terug naar Masos d'en Coll, langs fruitboomgaarden in de buurt van de rivier de Ter, terwijl we de rivierbedding volgen. We rijden tussen weilanden en rijstvelden vergezeld door eenden
en trekvogels afkomstig van de Medes-eilanden. We zullen genieten van een vrij actieve dag en een laatste galop langs de rivierbedding.
'S Middags komen we aan bij Can Masos d'en Coll en hebben we de tijd om uit te rusten voordat we bij de groep komen voor een zelfgemaakt diner!
DAG 5. NAAR HET STRAND VAN PALS (donderdag)
Vandaag verlaten we Masos d'en Coll richting het strand van Pals. Meer dan 3,5 kilometer lang en omringd door duinen en pijnbomen, volgt het de hele rijstgroeivlakte. Dit zandstrand heeft een prachtig uitzicht op de Illes Medes. Na onze galop zullen we stoppen voor een lekkere lunch.
In de middag rijden we naar het zuiden door gewassen en bossen. We zullen onze paarden achterlaten in de stal en we zullen worden gereden naar Calella de Palafrugell waar we de nacht hebben doorgebracht. Oorspronkelijk was de stad Calella vissershuisjes, maar nu is het een echt vredige en harmonieuze plek waar je kunt genieten van een leuke middag.

DAG 6. HET PARKEERTERREIN GAVARRES (VRIJDAG)
Vandaag rijden we landinwaarts naar het park van les Gavarres. Dit park heeft een groot netwerk van paden waarmee u de belangrijkste Catalaanse kurkeiken en het dennenbos kunt ontdekken. Vegetatie is hier die van natte, schaduwrijke gebieden in de buurt van bergstromen, bossen zijn opgebouwd uit elzen, hazelaars en kastanjes, in tegenstelling tot de rest van het overwegend mediterrane gebied.
In het hotel, een prachtig landelijk pension, kunnen we de rest van de middag uitrusten en een zelfgemaakt Catalaans diner proeven.

DAG 7. MIDDELEEUWSE DORPEN (ZATERDAG)
Het pad leidt ons terug naar Masos d'en Coll en passeert de best bewaarde middeleeuwse dorpen van Spanje. Je rijdt dwars door mooie middeleeuwse dorpjes en steden die slechts puntjes op de kaart zijn geworden, en worden schilderachtige terracotta gekleurde nederzettingen, hoe dichterbij je komt. Peratallada en Ullastret zijn het waard om jezelf weg te waarderen van het strand. We komen 's middags terug in Masos d'en Coll en hebben wat vrije tijd om te genieten van je zaterdagmiddag.

DAG 8. VERTREK
Vertrek na het ontbijt. We hopen je snel te zien in een ander avontuur!

Informatie 

7 nachten, 6 rijdagen van 5 - 7 uur (van zondag tot zondag)

Tempo: parcours met lange galopperingen, galoppers en draf.
Uren per dag: 4-6 uur per dag
Groep: Minimum groep: ruiters, maximum groep 8 ruiters.
Paarden: De paarden voor dit programma zijn Spaanse paarden dieze zeer goed getraind zijn om te rijden op het strand en voor korte routes.
Gewicht: max 90 kg.
Maaltijden: Tijdens de tochten lunchen we bij een picknicktafel inclusief lokaal huisgemaakt eten en drinken (inclusief wijn). De diners, zijn in het hotel waar we zullen slapen en zullen ook Catalaanse of Spaanse zelfgemaakte gerechten zijn inclusief water en wijn.
Speciaal dieet: we kunnen ons gemakkelijk aanpassen aan elke speciale dieetwens, dus laat het ons van tevoren weten wanneer de boeking is voltooid. Anders kunnen we het niet garanderen.
Gidsen en talen: De gidsen voor dit parcours zijn ervaren gidsen. We garanderen altijd vloeiend Engelssprekende gidsen. Als je geïnteresseerd bent in een andere taal, aarzel dan niet om te vragen. Mogelijk hebben we een Duitstalige of Franstalige gids beschikbaar (er kunnen extra kosten van toepassing zijn).
Opmerking: Soms zijn er veranderingen van toepassing op het programma vanwege weersomstandigheden of speciale situaties buiten onze controle, dit gebeurt altijd onder de verantwoordelijkheid en het vertrouwen van onze gidsen.

Accommodatie

Masos d'En Coll (zondag, woensdag en zaterdag) Llabià www.elsmasosdencoll.com
Hotel Riomar (maandag) Sant Martí d'Empúries www.hotelriomar.com
Can Muni Vilopriu www.canmuni-horse-trail.com
Hotel Mediterrani (Calella de Palafrugell) - geen uitzicht op zee www.hotelmediterrani.com
Mas Massaller (Cruïlles) www.masmasaller.com

De prijs is inclusief

 • Accommodatie
 • Volpension met wijn bij het diner.
 • Gekwalificeerde gids.

De prijs exclusief

 • Transfer van de luchthaven, trein-of busstation van Barcelona.
 • Extra drankjes.

Bergen en Strand

Prijs 1165 euro

Toeslagen: Hoogseizoen (april tot oktober) 190 euro.

Eenpersoonskamer: 250 euro per persoon (alleenstaande persoon die geen kamer wil delen)

Data Maart 10 – 17, Maart 24 – 31, April 07 – 14, April 28 – Mei 05 , Mei 12 – 19, Mei 13-20, May 26 – Juni 02  , Juni 09 – 16, September 08 – 15, September 22 - 29, September 29 – Oktober 06, Oktober 06 – 13, Oktober 20 – 27, November 03 – 10.

Deze tocht neemt je mee door de Catalaanse Pyreneen en voert je vervolgens naar de baai van Roses, waar je in rengalop over de stranden kunt rijden. We rijden met onze prachtige paarden door het natuurlandschap van de Alt Empordà, waar Mediterrane bossen, prachtige rotsformaties en lange zandstranden elkaar afwisselen. Je ontdekt de middeleeuwse dorpjes Báscara en Crespià. Je rijdt langs korenvelden en zonnebloemen, door dennenbossen en eikenbossen en je geniet van het aroma van de vele kruiden die hier, in het gebied tussen de bergen en de zee, groeien. Van de hellingen van de Pyreneeën rijden we door de wijngaarden en olijfboomgaarden van de Alvera. Over de uitgestrekte vlakte van de Empordà komen we tenslotte bij de uitgestrekte stranden van de baai van Roses: ideaal om te galopperen! We blijven langs de kustlijn rijden, genieten van de zeebries en van de grillige rotsformaties en volgen een route langs weidegronden en fruitboomgaarden naar de boerderij terug.

Programma

dag 1. Aankomst

Vanuit Barcelona of Girona (de transfer is optioneel) kom je aan in een typische uit de 15e eeuw stammende Catalaanse boerennederzetting. De omgeving rond de huizen is prachtig: weidegronden omzoomd door bossen. Een groot zwembad completeert het geheel. We beginnen ons avontuur met een heerlijk diner en maken kennis met de andere ruiters en met de gids.

dag 2. Rijden met emoties

Tempo: lange ritten met hoge snelheid in de ochtend.

Vandaag leidt de route naar Can Muni, waar we boomgaarden zullen passeren in de buurt van de Ter en volgen deze rivier. Een laag landschap dat ons de gelegenheid biedt om te genieten van spannende galops terwijl je geniet van de stilte van de natuur en rijdt over de smalle paadjes van de dorpjes die in steen zijn gebeiteld. Het enige dat we horen is het geluid van de hoeven van het paard.

dag 3. Naar de bergen

Tempo: medium

Vandaag beginnen we aan ons bergavontuur. Voordat we stijgen, gaan we lange tijd in galop. De route voert langs oude wijngaarden, eeuwenoude olijfbomen en rustieke boerderijen. We volgen de loop van de Muga-rivier en dichtbij zijn oevers gebruiken we de lunch. Als het weer het toelaat, nemen we een duik in de rivier. ‘s Middags rijden we verder in de richting van de bergen en komen aan in Cantallops, aan de voet van de Pyreneeën. We brengen de nacht door in een van de beste hotels van de streek.

dag 4. door de pyreneeën

Tempo: ‘s morgens langzaam, ‘s middags medium

Deze route voert ons door een spectaculair landschap, de Empordà. Het terrein dwingt ons om vaker te voet te gaan dan te galopperen. We trekken door een gebied vol met kurkeiken, passeren het pas gerestaureerde uit de 11e eeuw daterende kasteel van Recasens en op een bergtop aangekomen houden we halt voor een picknick. We dalen vervolgens af en hebben een prachtig uitzicht op de kustlijn van Cap de Creus. We brengen de nacht door in een klein rustiek hotel, maar voordat we gaan slapen gebruiken we een versterkende maaltijd.

dag 5. Alt Ermpordà

Tempo: snel

Vandaag laten we de bergen achter ons en rijden we naar de prachtige vlakte van de Empordà, op weg naar het strand! We galopperen langs wijngaarden en olijfboomgarden en rijden stapvoets door pittoreske stadjes zoals Garriguella, Perelada en Vilanova de la Muga. We lunchen in Castello de Empuries, een stadje dat vroeger de hoofdstad was van de Empordà en dat tot op de dag van vandaag zijn middeleeuwse verleden zorgvuldig bewaart. In de namiddag rijden we in snel gallop naar Mas de Mar, een antieke villa aan het strand van Sant Pere Pescador.

dag 6. Het strand

Tempo: snel

We zijn op het strand! Onze paarden galopperen over het zand en krijgen er maar geen genoeg van. We komen aan in L’Escala en vervolgen onze route door het massief van Montgrí, een bergketen die de Alt Empordà scheidt van Baix Empordà. We gebruiken een kleine lunch bovenop een rif van waaruit we een prachtig uitzicht hebben op de baai van Roses. Na de lunch dalen we af naar L’Estartit, de plaats waar we de nacht doorbrengen.

dag 7. Baix EmpordÀ

Tempo: ‘s morgens snel

Vandaag voert de route ons terug naar de boerderij, waarbij we de loop van de rivier de Ter zullen volgen. De route is vlak, zodat we lange stukken in galop kunnen rijden. We trekken in draf door de verstilde dorpen, waar alleen het geluid van de paardenhoeven de rust verstoort. We komen op de manege aan tijdens lunchtijd. We gebruiken een uitgebreide traditionele Catalaanse maaltijd en delen onze ervaringen met de andere ruiters. Onze vakantie is voorbij.

dag 8. Vertrek.

Na het ontbijt nemen we afscheid van elkaar. We hopen je gauw weer te kunnen verwelkomen!

Accommodaties

 • Masos d’En Coll Llabià www.elsmasosdencoll.com
 • Can Muni Vilopriu www.canmuni-horse-trail.com
 • Mas Jonquer Vilanant www.masjonquer.com
 • Can Xiquet Hotel Cantallops www.canxiquet.com
 • Mas Vivent Vilamaniscle www.masvivent.com
 • Mas del Mar Sant Pere Pescador www.masdelmar.com

Informatie

Het programma loop van zondag tot zondag (zie bovenstaande data)

 • Duur: 5-7 uur per dag
 • Groep: Minimum: 4 ruiters
 • Maximale groepsgrootte: 10 ruiters (met een back-up gids bij 8 ruiters)
 • Paarden: De paarden voor dit programma zijn Spaans (zuiver en gekruist met Arabieren).
 • Gewicht: max 90 kg.
 • Maaltijden: Tijdens de ritten lunchen we op een picknicktafel met huisgemaakt eten en drinken (inclusief wijn). De diners zijn in het hotel waar we zullen slapen en zullen ook Catalaanse of Spaanse zelfgemaakte gerechten zijn inclusief water en wijn.
 • Speciaal dieet: We kunnen ons gemakkelijk aanpassen aan elke speciale dieetwens, dus laat het ons van tevoren weten wanneer de boeking is voltooid. Anders kunnen we het niet garanderen.
 • Gidsen en talen: De gidsen voor dit parcours zijn ervaren gidsen. We garanderen altijd vloeiend Engelssprekende gidsen. Als je geïnteresseerd bent in een andere taal, aarzel dan niet om dit te vragen. Mogelijk hebben we een Duitstalige of Franstalige gids op aanvraag (er kunnen extra kosten van toepassing zijn).
 • Opmerking: Soms zijn er veranderingen van toepassing op het programma vanwege weersomstandigheden, speciale situaties buiten onze controle, dit valt altijd onder de verantwoordelijkheid en het vertrouwen van onze gidsen.

Transfers voor alle tochten

Van/naar de luchthaven van Barcelona: 100 € (retour) - Van/naar de luchthaven van Girona: 60 € (retour)
Laat het ons weten in geval van nood, d.w.z. vluchtvertraging.
Vluchten naar/van Barcelona te boeken met een landingstijd uiterlijk om 16.00 uur en een vertrektijd niet eerder dan 13.00 -13.30 uur.
Houd er rekening mee dat de vertrektijden stipt zijn en dat je er zelf voor moet zorgen dat je  naar Terminal 1 komt in het geval je op Terminal 2 land (er is een gratis shuttles verbinding tussen beide terminals). Terminal 1 werkt met One World, Star Alliance en Sky Team-allianties en intercontinentale vluchten. Terminal 2 heeft geen vertrektijden en opereert alleen met andere bedrijven zoals AerLingus, Germanwings, Norwegian, Ryanair en anderen. Controleer dit alsjeblieft om zeker te zijn waar je land en op tijd bent voor de transfer.
Ophalen op de luchthaven van Girona is om 19.30 uur.

Privé-transfers: maximaal 4 personen. Niet aan vaste tijd gebonden.
€ 220 per auto enkele reis van/naar de luchthaven van Barcelona. - € 75 per auto enkele reis van/naar de luchthaven van Girona.

2016_portada_10_0     500x400_3_0-1    2016_portada_10

Email: paardrijvakantiesinandalusie@gmail.com

Telefoon: 0031612044440    

facebook paardrijvakantiesinspanje 

RECENTIES

Hoi Marion,

Wij hebben een heerlijke vakantie gehad! De paarden, mensen en eten hebben het onvergetelijk gemaakt.

Absoluut voor herhaling vatbaar

Groet, Mariëlle

Hello!

We had a great time in Pins, a fantastic holiday.

We have lots of photos and we will of course e-mail you some of the best!

Regards

Diedrik