Noord Spanje / Catalonia

Masos d'en Collnull

Masos d'en Coll is een traditioneel Catalaans landhuis dat dateert uit de 18e eeuw. Deze accommodatie wordt al 17 jaar lang gerund,  waarbij we de gasten verwelkomen in een traditionele boerderij met een biologische tuin. We laten onze gasten zich thuis voelen met een persoonlijke service en onze EcoSlow-filosofie.

Wat is de EcoSlow-filosofie? Het moet ecologisch zijn, het is rust,, het is vitaliteit, het leeft op een gezonde manier, het verbindt met de aarde en de natuur, het is het meest eenvoudige en pure waarderen, Hhet respecteert het milieu en de mensen. Het team creëerde EcoSlow Experience, een reisbureau gespecialiseerd in outdoor tourisme. De paardenritten tonen het mooiste landschap van Catalonië, de lokale gastronomie met de beste begeleiding. Alle  routes beginnen thuis vanuit Els Masos d'en Coll Agrotoerisme.

Standtrektocht

Prijs: 650 euro  

op basis van een tweepersoonskamer.
Hoogseizoen (april tot oktober): 100 € extra.
Eenpersoonskamer: 145 € per persoon (alleenstaande persoon die geen kamer wil delen)

Dit is een korte tocht van woensdag tot zondag.
Geniet van een aantal uitstekende galoppades op het strand met onze prachtige Spaanse paarden! Kilometers goud zandstrand en de Middellandse Zee zijn de verrukkingen van elke rijder. We rijden door het typische landschap van Empordà, van het binnenland naar de zee en vervolgens de bergen. De Strandtocht begint met een fantastische rit op het strand, en daarna zullen we de prachtige middeleeuwse dorpjes ontdekken en de natuur en de rust van de bergen in het binnenland van Les Gavarres voelen.
Als je een volledige week wilt rijden, kunt u deelnemen aan de Twee stranden tocht die de route van de Standtocht combineert met nog drie dagen te paard en met nog een extra strand!

PROGRAMMA

DAG 1. WELKOM BIJ MASOS D'EN COLL (Woensdag)

Je komt aan in Masos d'en Coll. Voor het avondeten gaan we het programma van de week doornemen. Je zult worden verteld over de speciale kenmerken van de Andalusische trailpaarden. Je krijgt een inleiding op het weekendprogramma met een gelegenheid voor een persoonlijk gesprek om het perfecte paard voor elke rijder te vinden (dit individuele gesprek kan ook plaatsvinden op donderdagochtend). Daarna zul je genieten van een fantastisch welkomstdiner!

DAG 2. NAAR HET STRAND VAN PALS (Donderdag)

Vandaag verlaten we Masos d'en Coll richting het strand van Pals. Meer dan 3,5 kilometer lang en omringd door duinen en pijnbomen, volgt het de hele rijstvlakte. Dit zandstrand heeft een prachtig uitzicht op de Illes Medes. Na onze galop zullen we stoppen voor een lekkere lunch.
In de middag rijden we naar het zuiden door gewassen en bossen. We zullen onze paarden achterlaten in de stal en we zullen worden met de auto gereden naar Calella de Palafrugell waar we de nacht doorbrengen. Oorspronkelijk was de stad Calella vissershuisjes, maar nu is het een echt rustige en harmonieuze plek waar je vóór het diner van het strand kunt genieten.

DAG 3. HET GAVARRES PARK (Vrijdag)

Vandaag rijden we landinwaarts naar het park van les Gavarres. Dit park heeft een groot netwerk van paden waarmee je de Catalaanse kurkeiken en het dennenbos kunt ontdekken. De vegetatie is hier die van natte, schaduwrijke gebieden in de buurt van bergstromen, bossen en zijn opgebouwd uit elzen, hazelaars en kastanjes, in tegenstelling tot de rest van het overwegend mediterrane gebied.
In het hotel, een prachtig landelijk pension, kunnen we de rest van de middag uitrusten en een  Catalaans diner proeven.

DAG 4. MIDDELEEUWSE DORPEN (Zaterdag)
Het pad leidt ons terug naar Masos d'en Coll en passeert de best bewaarde middeleeuwse dorpen van Spanje. Je rijdt dwars door mooie middeleeuwse dorpjes en steden schilderachtige terracotta gekleurde nederzettingen. Peratallada en Ullastret zijn het waard om even weg te rijden van het strand. We komen 's middags terug in Masos d'en Coll en hebben wat vrije tijd om te genieten van je zaterdagmiddag.

DAG 5. VERTREK

Vertrek na het ontbijt. We hopen je snel te zien in een ander avontuur!

INFORMATIE
Het programma loopt van woensdag tot zondag.
Tempo: parcours met lange galoppes en draf.
Uren per dag: 4-6 uur per dag
Groep: Min. groep: 4 ruiters - max. groep: 8 ruiters
Paarden: De paarden voor dit programma zullen Spaanse paarden zijn, omdat ze zeer goed getraind zijn om te rijden op het strand en voor korte routes.
Gewicht: max 90 kg.
Maaltijden: Op paden lunchen we op picknickplaatsen of inclusief restaurants met huisgemaakt eten en drinken (inclusief wijn). Wat betreft de diners, vinden die plaats  in het hotel waar we zullen slapen en zullen ook Catalaanse of Spaanse zelfgemaakte gerechten zijn inclusief water en wijn.
Speciaal dieet: we kunnen ons gemakkelijk aanpassen aan elke speciale dieetwens die ruiters kunnen hebben, dus laat het ons van tevoren weten wanneer de boeking is voltooid. Anders kunnen we het niet garanderen.
Gidsen en talen: de gidsen voor dit parcours zijn ervaren gidsen. We garanderen altijd vloeiende Engels sprekende gidsen. Als je geïnteresseerd bent in een andere taal, aarzel dan niet om te vragen. Mogelijk hebben we een Duitstalige of Franstalige gids (er kunnen extra kosten van toepassing zijn).
Opmerking: soms zijn er veranderingen van toepassing op het programma vanwege weersomstandigheden, speciale situaties buiten onze controle, altijd onder de verantwoordelijkheid en het vertrouwen van onze gidsen.

Onderdak

Masos d'En Coll Llabià www.elsmasosdencoll.com
Hotel Mediterrani (Calella de Palafrugell) - geen uitzicht op zee www.hotelmediterrani.com
Mas Massaller (Cruïlles) www.masmasaller.com

Groepstransfers

Van / naar de luchthaven van Barcelona: 100 € (retour) - Van / naar de luchthaven van Girona: 60 € (retour)
Laat het ons weten in geval van nood, d.w.z. vluchtvertraging: +34 630734247
Vluchten naar/van Barcelona te boeken met een landingstijd uiterlijk om 16.00 uur en een vertrektijd niet eerder dan 13.00 -13.30 uur.
Houd er rekening mee dat de vertrektijden stipt zijn en dat je er zelf voor moet zorgen dat je  naar Terminal 1 komt in het geval je op Terminal 2 land ( er is een gratis shuttles verbinding tussen beide terminals). Terminal 1 werkt met One World, Star Alliance en Sky Team-allianties en intercontinentale vluchten. Terminal 2 heeft geen vertrektijden en opereert alleen met andere bedrijven zoals AerLingus, Germanwings, Norwegian, Ryanair en anderen. Controleer dit alsjeblieft om zeker te zijn waa je land en op tijd bent voor de transfer.
Ophalen op de luchthaven van Girona is om 19.30 uur.

Privé-transfers: maximaal 4 personen. Niet aan vaste tijd gebonden.
€ 220 per auto enkele reis van/naar de luchthaven van Barcelona. - € 75 per auto enkele reis van/naar de luchthaven van Girona.

Twee stranden tocht 

Prijs  1095 euro 

Dit is een fantastische nieuwe route langs de kust. Je rijdt door het prachtige landschap van Emporda en de Costa Brava. Via de route naar de twee stranden leer je de Costa Brava kennen. Dit is het mooiste deel van de Catalaanse kust en dit gebied heeft een rijke middeleeuwse geschiedenis van piraterij. Een prachtig landschap met een groot historisch erfgoed.

Informatie

7 nachten, 6 rijdagen van 5 - 7 uur (van zondag tot zondag)

Moeilijkheidsgraad: Medium

Toeslagen:

 • Hoog seizoen 190.00 € (Van April tot Oktober)
 • eigen kamer: 250.00 €

Group transfers:

- From / to Barcelona airport: 100€ (return) - From / to Girona airport: 60€ (return)

De prijs is inclusief

 • Accommodatie
 • Volpension met wijn bij het diner.
 • Gekwalificeerde gids.

De prijs exclusief

 • Transfer van de luchthaven, trein-of busstation in Barcelona.
 • Extra drankjes.

Transfer

Groeps Transfer van Barcelona 150 euro of Girona luchthaven: 90 €  p.p. (retour min. 4 pers. )

Bergen en Strand

Prijs 1130 euro 

Deze tocht neemt je mee door de Catalaanse Pyreneen en voert je vervolgens naar de baai van Roses, waar je in rengalop over de stranden kunt rijden. We rijden met onze prachtige paarden door het natuurlandschap van de Alt Empordà, waar Mediterrane bossen, prachtige rotsformaties en lange zandstranden elkaar afwisselen. Je ontdekt de middeleeuwse dorpjes Báscara en Crespià. Je rijdt langs korenvelden en zonnebloemen, door dennenbossen en eikenbossen en je geniet van het aroma van de vele kruiden die hier, in het gebied tussen de bergen en de zee, groeien. Van de hellingen van de Pyreneeën rijden we door de wijngaarden en olijfboomgaarden van de Alvera. Over de uitgestrekte vlakte van de Empordà komen we tenslotte bij de uitgestrekte stranden van de baai van Roses: ideaal om te galopperen! We blijven langs de kustlijn rijden, genieten van de zeebries en van de grillige rotsformaties en volgen een route langs weidegronden en fruitboomgaarden naar de boerderij terug.

Programma

dag 1. Aankomst

Vanuit Barcelona of Girona (de transfer is optioneel) kom je aan in een typische uit de 15e eeuw stammende Catalaanse boerennederzetting. De omgeving rond de huizen is prachtig: weidegronden omzoomd door bossen. Een groot zwembad completeert het geheel. We beginnen ons avontuur met een heerlijk diner en maken kennis met de andere ruiters en met de gids.

dag 2. Van Pontos naar Vilanant

Tempo: medium

Vanuit de boerderij rijden we door een gebied dat gekarakteriseerd wordt door de vele kleine middeleeuwse dorpen afgewisseld door talrijke eiken- en dennenbossen. Op deze eerste dag hebben we volop de gelegenheid om te wennen aan onze paarden. We rijden, dan weer in draf, dan weer in gallop, naar Pontos. Aan de voet van de “Torre del Angel” gebruiken we de lunch. Na deze pauze rijden we door naar Vilanant. We brengen de nacht door in een adellijke omgeving, het vroegere buitenhuis van graaf Rocaberti.

dag 3. Naar de bergen

Tempo: medium

Vandaag beginnen we aan ons bergenavontuur. Voordat we stijgen, gaan we lange tijd in galop. De route voert langs oude wijngaarden, eeuwenoude olijfbomen en rustieke boerderijen. We volgen de loop van de Muga-rivier en dichtbij zijn oevers gebruiken we de lunch. Als het weer het toelaat, nemen we een duik in de rivier. ‘s Middags rijden we verder in de richting van de bergen en komen aan in Cantallops, aan de voet van de Pyreneeën. We brengen de nacht door in een van de beste hotels van de streek.

dag 4. door de pyreneeën

Tempo: ‘s morgens langzaam, ‘s middags medium

De route voert ons door een spectaculair landschap, de Empordà. Het terrein dwingt ons om vaker te voet te gaan dan te galopperen. We trekken door een gebied vol met kurkeiken, passeren het pas gerestaureerde uit de 11e eeuw daterende kasteel van Recasens en op een bergtop aangekomen houden we halt voor een picknick. We dalen vervolgens af en hebben een prachtig uitzicht op de kustlijn van Cap de Creus. We brengen de nacht door in een klein rustiek hotel, maar voordat we gaan slapen gebruiken we een versterkende maaltijd.

dag 5. Alt Ermpordà

Tempo: snel

Vandaag laten we de bergen achter ons en rijden we naar de prachtige vlakte van de Empordà, op weg naar het strand! We galopperen langs wijngaarden en olijfboomgarden en rijden stapvoets door pittoreske stadjes zoals Garriguella, Perelada en Vilanova de la Muga. We lunchen in Castello de Empuries, een stadje dat vroeger de hoofdstad was van de Empordà en dat tot op de dag van vandaag zijn middeleeuwse verleden zorgvuldig bewaart. In de namiddag rijden we in snel gallop naar Mas de Mar, een antieke villa aan het strand van Sant Pere Pescador.

dag 6. Het strand

Tempo: snel

We zijn op het strand! Onze paarden galopperen over het zand en krijgen er maar geen genoeg van. We komen aan in L’Escala en vervolgen onze route door het massief van Montgrí, een bergketen die de Alt Empordà scheidt van Baix Empordà. We gebruiken een kleine lunch bovenop een rif van waaruit we een prachtig uitzicht hebben op de baai van Roses. Na de lunch dalen we af naar L’Estartit, de plaats waar we de nacht doorbrengen.

dag 7. Baix EmpordÀ

Tempo: ‘s morgens snel

Vandaag voert de route ons terug naar de boerderij, waarbij we de loop van de rivier de Ter zullen volgen. De route is vlak, zodat we lange stukken in galop kunnen rijden. We trekken in draf door de verstilde dorpen, waar alleen het geluid van de paardenhoeven de rust verstoort. We komen op de manege aan tijdens lunchtijd. We gebruiken een uitgebreide traditionele Catalaanse maaltijd en delen onze ervaringen met de andere ruiters. Onze vakantie is voorbij.

dag 8. Vertrek.

Na het ontbijt nemen we afscheid van elkaar. We hopen je gauw weer te kunnen verwelkomen!

Algemene informatie

 • Van zondag tot zondag (zie bovenstaande data)
 • Duur: 5-7 uur per dag
 • Groep: Minimum: 4 ruiters
 • Maximale groepsgrootte: 10 ruiters (met een back-up gids bij 8 ruiters)
 • Paarden: De paarden voor dit programma zijn Spaans (zuiver en gekruist) met Arabische.

Basis prijs: 1130.00  Eurorsrfotografia_5757_0

Toeslagen

 • Hoog seizoen 185.00 € (April to Oktober)
 • Eenpersoons kamer 245.00 €
 • Transfer: 95.00 € (van en naar  Barcelona luchthaven)
 • Transfer: 60.00 € (van en naar Girona luchthaven)
 • touristen tax: 3,5 €

 

2016_portada_10_0     500x400_3_0-1

MAS BATLLÓ

Mas Batlló Riding Centre werd in 1989 opgericht als een manege en een toeristisch centrum van waaruit trektochten te paard worden georganiseerd.

Ervaar via de beste ruiterpaden de natuur, de cultuur en de gastronomie van Catalonië van de Pyreneeën tot de wilde kust van de Costa Brava.

De manege Mas Batlló, gelegen in Camprodon Valley en biedt een breed scala aan professionele diensten om je te laten genieten van de beste Paardrijvakantie.

Van de Pyreneeën naar de Middellandse Zee

Prijs 1195 euro

Data 21-27 april 5-11 mei 12-18 mei 19-25 mei 2-8 juni 16-22 juni, 1-7 september 15-21 september 22-28 september 29 september - 5 oktober 6-12 oktober 20-26 oktober 3-9 november

Op deze prachtige tocht leiden we onze paarden van de hoge bergen van de Pyreneeën naar de stranden van de Middellandse Zee. We beginnen de rit in de Gironese Pyreneeën en trekken door de dichte bossen van Garrotxa naar de Empordà, de regio die door zijn milde klimaat van oudsher bekend staat om zijn druiven- en olijventeelt. In de Empordà  dalen we af naar de Costa Brava om daar een paar dagen te genieten van de Mediterrane atmosfee. Deze tocht heeft u ook gastronomisch veel te bieden, van  Pyrenees rundvlees tot Mediterrane vis-, schelp- en schaaldiergerechten, dit alles vergezeld van de kwalitatief uitstekende en  karaktervolle wijnen uit de Empordà.

Supplementen: Hoogseizoen (van juni tot oktober): 185 € Eenpersoonskamer: 216 € (single persoon bereid om geen toeslag te delen)

Transfer: van / naar de luchthaven van Barcelona: 150 € (retour vanuit Llançà)

INFORMATIE

 • Data: van zondag tot zaterdag (zie data voor de Pyreneeën tot aan de zee)
 • Tempo: parcours met lange galopperingen, galop, draf. Uren per dag: 6-8 uur per dag Groep: Minimum groep: 4 renners
 • Maximale groep: 10 renners
 • Gids: de gids zal Xavi Pastoret zijn, een ervaren en getalenteerde rijder, altijd vergezeld van een Engels sprekende back-up gids.
 • Paarden: Spaans, Hispano-Arabians, Arabians, Anglo-Arabian, Quarterback

PROGRAMMA

Dag 1. Aankomst in L’Abella

U komt aan L’Abella, een typisch Catalaans dorp gelegen in de bergen van de Gironese Pyreneeen. Voordat we het avondmaal gebruiken nemen we gezamenlijk en desgewenst apart het weekprogramma door, waarbij we u uitgebreid informeren over de eigenschappen van onze Andalusische paarden. We gebruiken de introductiebijeenkomst om ervoor te zorgen dat elke deelnemer het paard krijgt die het beste bij hem of haar past. Als alles naar wens is geregeld, gaan we samen van een heerlijk maal genieten.

Dag 2. De Pyreneeën, van L’Abella naar Oix (rijtijd 6-8 uur)

Vanuit l’Abella rijden we in de richting van de  Salarsa-vallei, een dal dat volstaat met eeuwenoude eiken. We dalen af naar Sant Valenti de Salarsa met zijn Romaanse kerk vervolgens onze tocht door de vallei. Op de weg tussen Beget en Oix passeren we de Pont de Bolassell, a Romaanse boerderij. Hier, op deze pittoresle plek, stijgen we af om te picknicken. Na de maaltijd stijgen we langs een smal maar goed begaanbaar pad naar de dichte bossen op de helling van de Coll de Salomó. We rijden door tot de top (850 meter) en blijven op deze hoogtezo’n zes kilometer tot we Sant Andreu de Bestacrá bereiken. Van daaruit dalen we naar Oix door een wonderschoon natuurgebied en bereiken onze accomodatie.

Dag 3. Naar de hoogste toppen (rijtijd 6-8 uur)

Vandaag zadelen we de paarden voor een tocht door de bergen. ’s Ochtends rijden we door de heerlijk geurende eikenbossen en langs prachtige ravijnen die zo karakteristiek zijn voor deze bergstreek, de Alta Garrotxa. We gaan in de richting van Vall d’Hortmoier en passeren een aantal bergkloven waar de ruiters een bad kunnen nemen. We steken de We will cross the Llerca-rivier over en stijgen naar de Talaxà, een top van waaruit we de route van de vorige dag kunnen zien. Op de Talaxà eten we iets kleins. We dalen weer af naar de  Vall de Sadernes, waar we ongeveer een kilometer te voet verder moeten. Aangekomen bij de Sant Aniol-rivier hebbne we gelegenheid om ons onder te dompelen in het frisse water (zonder de paarden). We stijgen opnieuw, nu naar de Coll de Bassegoda. Na een half uur rijden stijgen we op de valkte,1200 meter boven de zeespiegel, af om te picknicken. We vervolgen onze weg over een bergketen en dalen af naar  Albanyà door dichte eikenbossen en met een prachtig uitzicht op la Garrotxa. De route leidt ons  naar de Muga-rivier. We steken de rivier over en komen aan Albanyà, een dorp temidden van uitgestrekte  boomgaarden en bossen.

Dag 4. Zwemmen met de paarden (rijtijd 6-7 uur)

Op de route rijden we stapvoets, in draf en in galop. Dit wordt een spannende dag, want we gaan samen met de paarden zwemmen in een naburig meer. Zoals elke dag ontbijten we samen en bereiden de route voor. We vertrekken uit Albanyà en rijden langs de Muga-rivier. We houden halt in Boadella Lake voor een verfrissende duik met de paarden. Na afloop pakken we onze route weer op. We kruisen de GR2 dei door de Alt Empordà voert, een streek die deels is bezet met wijngaarden en olijfboomgaarden en deels wordt ingenomen door het Albera-natuurpark. Van hieruit hebben we een prachtig uitzicht op het typisch Mediterrane kustgebergte met zijn metamorfe rotsformaties, schists en sedimentaire gesteenten. We komen aan in Perelada, een prachtig middeleeuws stadje beroemd om zijn cava. We hebben genoeg tijd over om op ons gemak door Peralada te wandelen en te genieten van de atmosfeer.

Dag 5. Van de wijngaarden van de Alvera naar de Costa Brava (rijtijd 6-8 uur)

Dit wordt een dag waarop volop in draf en in galop wordt gereden. We laten de bergen achter ons en rijden door de wijngaarden van de Alvera-streek naar de Costa Brava. Vanuit Perelada gaan we door wijngaarden en olijfboomgaarden richting Sant Pere de Rodes. San Pere de Rodes is een oud klooster, gelegen op een berg van waaruit we een prachtig uitzicht hebben op Alt Empordán with, de baai van  Roses en op het dorp Port de la Selva. Bij helder weer kunnen we zelfs een gedeelte van de Franse Côte Vermeille onderscheiden. Van Sant Pere de Rodes dalen we af naar Port de la Selva, waar we de avondmaaltijd gebruiken en de nacht doorbrengen.

Dag 6. Aan zee (rijtijd 6-7 uur)

We rijden vandaag van Port de la Selva naar het schiereiland Cap de Creus. Dit schiereiland bestaat uit de meest wonderlike rotsformaties en is niet voor niets jarenlang het domien van Salvador Dalí geweest. We sturen onze paarden richting de baai van Tavallera, waar we in een smokkelaarsgrot naast een prachtig strand de picknick gebryuiken. Het bijzondere landschap hier is het gevolg van erosie, veroorzaakt door de Tramontane-wind, de wind die van de Pyreneeën naar de Costra Brava waait. We rijden naar Cadaquès en vervolgens door het  Cap de Creus natuurpark weer terug naar Port de la Selva. Vrije tijd, afscheidsdiner en accomodatie in Port de la Selva.

Dag 7. Vertrek

Ontbijt en vervolgens (optioneel) transfer naar Barcelona.

Informatie

 • Tempo: parcours met lange galopperingen, galop, draf.
 • Uren per dag: 6-8 uur per dag
 • Groep: Minimum groep: 4 ruiterss
 • Maximale groep: 10 ruiterss (met een back-upgids van maximaal 8 ruiters)
 • Paarden: Spaans, Hispano-Arabians, Arabians, Anglo-Arabian, Quarterback
 • Transfer: van / naar de luchthaven van Barcelona: 150 € (retour)

Hoog in de Pyreneeën

Prijs   1180  euro

Data 28 april-4 mei, 12-18 mei, 19-25 mei, 26 mei - 1 juni, 9-15 juni, 8-14 september, 22-28 september, 29 september - 5 oktober, 13-19 oktober, , 20-26 oktober, 27 oktober - 2 november

Supplementen: hoogseizoenstoeslag (van juni tot oktober): 185 € Eenpersoonskamer: 216 € (persoon die geen toeslag wil delen)

Route van de Pyreneeën waarin we toppen bereiken tot 2800m. Het is een pad dat grote bergketens doorkruist en naar hun toppen gaat, zodat we kunnen genieten van het Pyrenese landschap van alpine gebieden, diepe valleien en rotsachtige reliëfs waar het voelt alsof je op de maan bent geland. Een natuurspektakel!

Deze route is alleen geschikt voor ervaren ruiters en voor fitte mensen die gewend zijn door de bergen te wandelden, omdat in sommige delen van dit parcours dit nodig is. Daarom raden we je dit pad alleen aan als je in een goede fysieke conditie bent!

Abella - Setcases - Queralbs (in de buurt van Núria) - Puigcerdà - la Molina

PROGRAMMA

Dag 1. Aankomst

Je komt aan in L'Abella aan de Pyreneeën, een typisch en klein Catalaans dorpje in het midden van de bergen met stenen huizen. Voor het avondeten gaan we het programma van de week door. U zult worden verteld over de speciale kenmerken van onze Andalusische trailpaarden. Je krijgt een inleiding op het weekprogramma met de gelegenheid voor een een-op-eengesprek om elke ruiter zijn perfecte paard te laten vinden. Dan kunt u genieten van een fantastisch diner!

Dag 2. De reis begint 4-6 uur

Na een vroege start van l'Abella, beginnen we te klimmen naar Costa Bona (2500m). Al snel verlaten we de baan aangezien er hier alleen glooiende bergweiden en wilde bloemen zijn waar we genieten van een aantal zeer mooie galoppeer en galoppade. Zodra we aankomen op de top van Costa Bona, betreden we het Franse territorium langs de bron van de rivier de Ter. De uitzichten zijn immens en adembenemend, het licht is dat van de Pyreneeën. Hierboven is het heel gewoon om adelaars, gieren en kuddes wilde geiten en herten te zien. Daarna vervolgen we ons pad door de landschappen van Can Magre en Portella de Mantet om de helling van Vallter 2000 te bereiken. We laten onze paarden hier achter en ons busje brengt ons naar ons hotel in Tregurà, in een bekend gebied omdat van zijn uitstekende en charygastronomie.

Dag 3. Tot de hoogste pieken 4-6 uur

Vandaag ontmoeten we elkaar voor het ontbijt en bereiden we ons pad erg vroeg voor. Tijdens deze dag rijden we door een spectaculair hooggebergtelandschap, met toppen van 2600m en 2800m. Vanaf Vallter 2000 rijden we naar Coll de la Marrana en steken we de top van de Freser River over, waar we zullen picknicken. Na de lunch klimmen we omhoog naar de Pic de l'Infern vanwaar we de prachtige meren van Carança en de vallei van de Coma de Vaca kunnen bewonderen. Onze volgende stap is de piek van Nou Creus, gelegen op 2800m hoogte, onze hoogste top in dit parcours. Tijdens de afdaling zullen we genieten van lange galoppassen tot we Vall de Núria bereiken en tot aan Queralbs. Accommodatie in het hotel en vrije tijd tot het diner.

Dag 4. Over 6-7 uur over de Franse grens rijden

We beginnen deze dag door over het Franse grondgebied te rijden en steken een aantal mooie skistations over met een intense maar ook uitstekende klim naar de Coll de Finestrellas.

Van Vall de Núria klimmen we naar Finestrelles, meerdere keren oversteken van Spanje naar Frankrijk, met echt mooie landschappen. Nu beginnen we aan een rustige afdaling op de heuvel van Puigmal, waar we een heerlijke picknick bereiden. Na de lunch rijden we via Vilallobent de Franse kant op om weer in Spanje te komen en aan te komen bij Pugicerdà. Hotel in Puigcerdà. We hebben de mogelijkheid om te genieten van onze vrije tijd een bezoek aan de spa-zone of ook het commerciële centrum van Puigcerdà.

Dag 5. De grote vallei van de Pyreneeën 3-5 uur

Vandaag zullen we een ontspannende dag hebben met snelle galoppade en galop, om uit te rusten van de lange reis van de vorige dag. We rijden over Cerdanya, een van de breedste valleien van Europa, met een minimale hoogte (ongeveer 1000 meter), met de oost- naar west-oriëntatie en een hoge dosis zonnestraling van ongeveer 3000 uur blootstelling aan de zon per jaar. Vanuit Puigcerdá, het belangrijkste dorp van de vallei, zullen we ons verplaatsen naar Queixans, waar we omhoog zullen gaan naar subalpiene bergen, om de alpine hut van Pla les Forques te bereiken, waar we stoppen voor de picknick. De diversiteit en het prachtige landschap zijn duidelijk zichtbaar: van pure mediterrane kenmerken tot alpenweiden op grote hoogte, u vindt er zelfs submediterrane bossen, beukenbossen, boreale bossen met rode pijnbomen en subalpiene naaldbossen met zwarte pijnbomen en sparren. bomen. De vegetatie van het park wordt als bijzonder interessant beschouwd, omdat de lage temperaturen, de hoge luchtvochtigheid in het gebied en de hoogte hebben bijgedragen aan het bestaan ​​van soorten die niet kenmerkend zijn voor het Middellandse Zeegebied, maar voor Noord-Europa en het hooggebergte. of Europese bergen in plaats daarvan. Na de lunch gaan we afdalen tot La Molina. Accommodatie in La Molina (een skistation in de winter).

Dag 6. Natuurpark Cadí-Moixeró 5-6 uur

Twee grote bergruggen, El Cadí en El Moixeró, ontmoeten elkaar in Coll de Tancalaporta en vormen een indrukwekkende bergversperring waar de Pyreneeëne rand de pre-Pyreneeën ontmoet. Dit is waar het natuurpark El Cadí-Moixeró niet alleen een prachtige biodiversiteit beschermt, maar ook talrijke sites van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid. De dag begint en we zadelen op en rijden over de vlaktes door velden met tarwe en zonnebloemen. Dan een beklimming naar de bergweiden waar vee en paarden worden gezonden om te grazen in de zomer. Hier zijn we ons bewust van de kracht, de zekerheid van de voeten en het uithoudingsvermogen van de paarden terwijl ze zich een weg banen naar de top. We stijgen boven een hoogte van 1500 m tot we aankomen bij las Barracas del Rus, een gebouw dat het vee in de zomer weidt, deze plaats heeft immense groene landschappen met bronnen van water, waar we onze picknick zullen hebben. Na de lunch rijden we lang in galop over de weilanden van Pla d'Anella, waar we in de zomer meer dan 2000 schapen kunnen ontmoeten. Aankomst in het hotel in La Molina.

Dag 7. Vertrek Ontbijt en we hopen je weer te zien op een van onze paden in Barcelona!

Informatie

 • Van zondag tot zaterdag (zie data voor Hoge Pyreneeën)
 • Spoor met veel galopperen en draven.
 • Groep: Minimum groep: 4 ruiters
 • Maximale groep: 10 ruiters
 • Gids: de gids zal Xavi Pastoret zijn, een ervaren en getalenteerde ruiter, altijd vergezeld van een Engels sprekende back-up gids.
 • Paarden: Spaans, Hispano-Arabians, Arabians, Anglo-Arabian, Quarterback
 • Transfer: van / naar de luchthaven van Barcelona: 150 € (retour vanuit La Molina)

           

 

Email: paardrijvakantiesinandalusie@gmail.com2016_portada_10

Telefoon: 0031612044440    Spanje 0034622798351

facebook paardrijvakantiesinspanje 

 

RECENTIES

Hoi Marion,

Wij hebben een heerlijke vakantie gehad! De paarden, mensen en eten hebben het onvergetelijk gemaakt.

Absoluut voor herhaling vatbaar

Groet, Mariëlle

Hello!

We had a great time in Pins, a fantastic holiday.

We have lots of photos and we will of course e-mail you some of the best!

Regards

Diedrik