Spring naar inhoud

Cuba

Ruta Western Cuba                                      1830 euro

Ruta de Cuba central                                   2360 euro

Ruta de la revolución                                   2500 euro

Ruta Western Cuba  

Western Cuba

De meest westelijke provincie in Cuba ook wel de groene provincie genoemd is een geschenk van de natuur. Er wordt vooral tabak geteeld in de buitengewoon vruchtbare gronden en valleien. Deze tabak wordt gebruikt om de Habanos oude Cubaanse sigaren, de beste in de wereld te produceren. De provincie heeft twee bergketens, een van hen is de Sierra de los Órganos, van groot geologisch belang, met inbegrip van de Viñales vallei met zijn "Mogotes" of speldenkussen heuvels, en vele grotten, waaronder de Indiase Cave, en de Santo Tomás grot . Viñales is de ideale plek om rond te rijden en de lokale inheemse fauna te ontdekken.

    

    

Prijs: € 1830, -       Eenpersoonskamertoeslag 150 euro

10 dagen, nachten, 6 dagen rijden.

Minimaal 6 personen. Maximaal 10 personen

Niveau: gemiddeld

* Prijzen zijn gekoppeld aan de Cubaanse CUC. In geval van sterke wisselkoersschommelingen kan de prijs 2 weken voor vertrek worden aangepast.

Programma

DAG 1: HAVANA

Aankomst in het hotel Presidente **** of vergelijkbaar. Accommodatie in het hotel, naast de Malecon van Havana.

DAG 2: HAVANA - CHARCO AZUL

Na het ontbijt, transfer naar de Finca naast de stranden van Playas del Este (30m). Rijd naar het strand voor een duik en terug naar de Finca via een andere route. Aprox. een rit van 3 uur. Na de lunch, 1 uur en 30 minuten rijden naar «Finca Charco Azul» in Cayajabos, Artemisa, in het zuiden van de provincie Pinar del Río en de Sierra del Rosario, het biosfeerreservaat. Welkomstcocktail. Diner en overnachting in de Finca. Eerste kennismaking met de Cubaanse muziek.

DAG 3: CHARCO AZUL - MIL CUMBRES

Na het ontbijt, een rit van 3 uur door deze Finca van ongeveer 400 hectare, waar de bronnen van Charco Azul zich bevinden. Lunch na een ontspannend bad in een zwembad. Transfer naar Mil Cumbres (2:30 uur rijden). Diner en overnachting in het toevluchtsoord van de Mil Cumbre. Introductie van de live Criolla-muziek.

DAG 4: MIL CUMBRES - EL BUREN - LOS JAZMINES

Na het ontbijt, paardrijden naar El Buren. Ongeveer 5 uur rijden door het natuurpark door de bergen van Cuabal en Pan de Guajaibón, die met een hoogte van 692 meter het hoogste punt in de provincie Pinar del Río is. We stoppen voor een welkomstcocktail in het huis van een lokale "Guajiro" -familie. De route voert ons nu door bergachtige valleien vanwaar we de unie van Sierra del Rosario en Sierra de los Órganos kunnen zien, met weelderige vegetatie en beschermde vogelsoorten en bomen. Lunch - picknicken in El Buren waar we de hengsten van deze boerderij kunnen zien. Transfer naar Viñales (1 uur). Diner in een lokale paladar. Accommodatie in het Hotel Los Jazmines of vergelijkbaar

of in Casa Particular (privé familiebedrijf of pension). Het hotel Los Jazmines ligt op een zachte heuvel waar u kunt genieten van het prachtige panorama en uitzicht over de Viñales en Palmarito Valleien. Optionele avond uit in Casa Artex (muzikale show).

DAG 5: LOS JAZMINES - VIÑALES - LA GUABINA

Ontbijt. Transfer naar de paarden voor een rit van 5 uur door de valleien van Viñales en Palmarito, tussen de spectaculaire 'Mogotes', opvallende karstgebergte oprijst als eilanden van de bodem van de vallei, tabaksplantages en plattelandsgemeenschappen waar een andere guajiro ons uitleg geeft over het proces van het maken van sigaren. Picknick-lunch op het buitenterras van een leuk restaurant. Transfer naar Finca La Guabina, op 12 km van Pinar del Río (1 uur rijden). Diner en overnachting in Finca La Guabina. Traditionele Cubaanse muzikale avond.

DAG 6: LA GUABINA

Na het ontbijt vier uur rijden in de Finca La Guabina om het prachtige landschap te ontdekken. Picnic lunch. Optie om te genieten van een tentoonstelling van de prachtige Apaloosa en Pinto paarden van de boerderij. Diner en overnachting in Finca La Guabina. Traditionele Cubaanse muzikale avond.

DAG 7: LA GUABINA - PINAR DEL RIO - HAVANA

Na het ontbijt ongeveer 3 uur rijden. Lunch. Transfer naar Havana. Diner in een beroemd restaurant in de wijk El Vedado. Accommodatie in het Hotel Presidente **** of vergelijkbaar.

DAG 8: HAVANA

Ontbijt. Dag vrij voor sightseeing in Havana. Optionele transfer naar het strand van Megano, een van de stranden van Playas del Este, een reeks witte zandstranden 20 km ten oosten van Havana, inclusief lunch in een visrestaurant (25 CUC voor minimaal 4 personen). Afscheidsdiner in een lokale paladar in het oude Havana. Accommodatie in het Hotel Presidente ****.

DAG 9: HAVANA

Ontbijt. Ochtend vrij voor sightseeing in Havana. Transfer naar de luchthaven om 18:00 uur. Vlucht terug naar Europa

DAG 10: Aankomst in Europa

Afhankelijk van de beschikbaarheid kunnen de in deze brochure genoemde hotels zonder voorafgaande kennisgeving worden vervangen door hotels van dezelfde categorie.

Extra informatie

Inclusief

 • Transfer naar de luchthaven José Martí van Havana op de laatste dag van het programma om 18:00 uur.
 • Accommodatie in Hotel Presidente **** of vergelijkbaar. Accommodatie in hotels in het programma of iets vergelijkbaars.
 • Volpension tijdens de paardentrektocht en in Havana zoals vermeld in het programma met een drankje (bier, frisdrank, mineraalwate) inbegrepen.
 • Dienst van gids, instructeur en vertalercoördinator van Cabalgar Rutas Alternativas voor het gehele programma.
 • Een lokale gids. Goed uitgeruste Cubaanse Criollo-paarden (mix-ras), Pinto en Appaloosa.
 • Back-upvoertuig.
 • Transfers van Viñales naar Pinar del Rio

Niet inclusief

 • Vluchten van / naar Havana Transfer van het vliegveld José Martí naar Havana op de eerste dag van het programma.
 • Ongevallen Verzekering en verzekeringseisen: om in Cuba binnen te komen, moet je een medische reisverzekering hebben gekocht in het buitenland en die moet afkomstig zijn van een reisverzekering en / of hulpverleningsbedrijven die door de Cubaanse overheid zijn erkend.
 • Museum- en showkaartjes. 
 • Extra drankjes
 • Extra kosten in hotels
 • Tips voor de gidsen of muzikanten (ongeveer 50 €)
 • Transfers in Havana
 • Privé-transfer naar de luchthaven van Havana op de laatste dag van het programma.

    

    

Ruta de Cuba central      Euro 2360,-

Dit programma in Centraal Cuba geeft je de mogelijkheid om van een van de beste ritten te genieten in het land, terwijl je op hetzelfde moment de kans krijgt om de mooiste koloniale steden van Cuba te bezoeken en zwemmen in het kristalheldere water van de Atlantische Oceaan en de Caribische Zee. Ciego de Ávila is  een groene provincie waar tabak en koffie worden geteeld op de buitengewoon vruchtbare grond in de valleien. In al onze programma's, heb je de mogelijkheid om de Cubaanse gastvrijheid te genieten te slapen in de guajiros (veldwerkers) huizen op het platteland en samen met hen te lunchen, drinken en te dansen tijdens de avonden. De reis is natuurlijk vol pension.

Prijs 2360 euro      Supplement eenpersoonskamer 200 euro

12 dagen, 10 nachten, 7 dagen te paard

Min: 6 deelnemers, max: 12 deelnemers

* Prijzen zijn gekoppeld aan de Cubaanse CUC. In geval van sterke wisselkoersschommelingen kan de prijs 2 weken voor vertrek worden aangepast.

    

    

Programma

DAG 1 HAVANA

Ontvangst in het hotel Presidente **** of vergelijkbaar hotel. Accommodatie bevindt zich naast de Malecon van Havana.

DAG 2. HAVANA - CIENFUEGOS-TRINIDAD

Transfer naar Cienfuegos (3 uur rijden). Lunch en begeleide wandeling door het historische centrum van Cienfuegos, de zuidelijke parel. Het werd opgericht in 1819 en heeft de rijkste collectie architecturaal en stedenbouwkundig ontwerp in alle zuidelijke steden. Transfer naar Trinidad (1 uur). Trinidad is opgericht in 1514 en staat op de Werelderfgoedlijst vanwege de goed bewaard gebleven juwelen van de koloniale Caribische architectuur. In dit grote historische stadscentrum vinden gedurende de avond veel muzikale en culturele activiteiten plaats. Diner en overnachting in Casa Particular (privé familiehotel of pension).

DAG 3. TRINIDAD-PLAYA ANCÓN-MORÓN

Na een lekker ontbijt, een rit van 3 uur 's morgens door de vallei van Ingenios, genomineerd archeologisch reservaat door UNESCO gevolgd door transfer (15m) naar Playa Ancón voor een duik in de Caribische Zee en een lunch met zeevruchten. Overdracht naar Morón (3.5h). Bezoek aan The Rooster of Moron, waarvan het symbool een van de nationale mythen is geworden. Bezoek aan het Casa de La Trova voor een drankje begeleid door live Cubaanse muziek. Diner in een paladar (privérestaurant) en accommodatie in Hotel La Casona.

DAG 4 MORÓN-LOMA DE CUNAGUA

Na het ontbijt rijdt u (30 m) naar Tres de Galán, waar we de paarden zullen ontmoeten. Rij over de vlakte in de richting van het enige hoge terrein in een gebied van niet aflatende vlakke landbouwgrond, Loma de Cunagua, een beschermd landschap dat opvalt door zijn biodiversiteit en natuurlijke landschappen die een groep van endemische, kwetsbare en bedreigde soorten en een verscheidenheid aan soorten reptielen. Aankomst in Loma de Cunagua, een natuurreservaat, op 364 meter het hoogste punt van dit deel van de regio, met een prachtig uitzicht over de prachtige stranden van de Jardines del Rey. Picnic onderweg. Een rit van 5 uur, diner en overnachting in de mooie Refuge van Loma de Cunagua. Introductie tot live Criolla-muziek.

DAG 5 LOMA DE CUNAGUA-EL PEÑÓN

Na het ontbijt ongeveer 3 uur rijden naar Tres de Galán. Na de rit wacht een goede lunch op ons in Rancho Palma. Transfer naar El Peñón (1 uur). Welkomstcocktail met Marbel en Yalianis, onze gastheren in Finca Santa Rubia, een mooie privéboerderij van 60 hectare met een plantage en een schuur voor tabak. We krijgen nu de kans om de stieren en buffels te zien die ze op de boerderij voor sommige Rodeo-activiteiten fokken. Diner en overnachting in Finca Santa Rubia.

DAG 6 EL PEÑÓN - RINCÓN DE MAGUYÁ

Na het ontbijt, een rit van 6 uur door de groene velden van de regio Chambas naar Rincón de Maguyá. Lunch onderweg langs de watervallen van El Peluo (De harige), waar we de kans krijgen om te genieten van een heerlijk bad. We vervolgen de rit naar ons volgende huis in Rincón de Maguyá over koffieplantages en konings palmbomen. Diner en overnachting in Casa Particular (privé familiehotel of pension).

DAG 7 RINCÓN DE MAGUYÁ-EL PEÑÓN-CASA DE EVELIO

Na het ontbijt een rit van 3 uur terug naar Finca Santa Rubia voor de lunch. Even rusten en dan rijden we nog 2 uur naar Casa de Evelio. Diner en overnachting in Casa Particular (privé familiehotel of pension).

DAG 8 CASA DE EVELIO-PRESA FLORENCIA-EL PEÑÓN

Na het ontbijt, 5 uur rijden naar Presa Florencia en terug naar Finca Santa Rubia. Picnic onderweg. Tijdens de rit hebben we de gelegenheid om koffie te drinken en een suikerrietplantages te bekijken. Afscheidsdiner op de Finca met livemuziek. Accommodatie in Finca Santa Rubia.

DAG 9 EL PEÑÓN-CAYO GUILLERMO-MORÓN

Transfer naar Cayo Guillermo (2 uur). De stranden van Cayo Guillermo zijn waardevolle juwelen die bekend staan ​​om hun verscheidenheid aan vogels en het hoge niveau van instandhouding van hun maritieme ecosystemen. Vandaag genieten we van een duik vanaf het prachtige strand van Playa Pilar in de Atlantische Oceaan en een smakelijke vismaaltijd. Transfer naar Morón (2 uur). Diner in een paladar (privérestaurant) en accommodatie in Hotel La Casona.

DAG 10 MORÓN-LA HABANA

Na het ontbijt transfer naar Havana (6 uur). Afscheidsdiner in een goed restaurant in Oud Havana, met live-show uitgevoerd door de muzikanten van Roberto Faz's groep, leden van de Buena Vista Social Club. Accommodatie in het Hotel Presidente.

DAG 11 HAVANA

Na het ontbijt een begeleide wandeling door het historische centrum van Oud Havana. Transfer naar Playas del Este voor de laatste keer zwemmen en meer goede zeevruchten. Transfer naar Havana en terugkeer naar het vliegveld om 18: 00 uur.

DAG 12 Aankomst in Europa

Afhankelijk van de beschikbaarheid kunnen de genoemde hotels zonder voorafgaande kennisgeving worden vervangen door hotels van dezelfde categorie.

INCLUSIEF

 • Transfer naar het vliegveld José Martí van Havana op de laatste dag van het programma om 18:00 uur.
 • Accommodatie in Hotel Presidente **** of vergelijkbaar.
 • Accommodatie in hotels of Casa particular tijdens het programma.
 • Volpension tijdens de paardentrektocht en in Havana zoals vermeld in het programma met een drankje (bier, frisdrank, mineraalwater) inbegrepen.
 • Een gids, instructeur en co-coördinator en vertaler van Cabalgar Rutas Alternativas voor het gehele programma. Een of twee lokale ruitergidsen.
 • Goed uitgerust Cubaans Criollo paard (mix ras), Pinto en Appaloosa.
 • Back-up voertuig.
 • Transfers van Havana naar Cienfuegos, Trinidad, Morón, Cayo Coco en terugkeer naar Havana

NIET INCLUSIEF 

 • Vluchten van / naar Havana Transfer vanaf de luchthaven José Martí naar Havana de eerste dag van het programma.
 • Ongevallen Verzekering en verzekering: Om in Cuba binnen te komen, moet je een medische reisverzekering hebben gekocht in het buitenland en moet je van een reis zijn. verzekerings- en / of bijstandsbedrijven die door de Cubaanse overheid zijn erkend.
 • Museum- en kaartverkoop.
 • Extra drankjes
 • Extra kosten in hotels
 • Tips voor de gidsen of muzikanten (ongeveer 50 €)
 • Transfers in Havana
 • Privé transfer naar de luchthaven van Havana de laatste dag van het programma.

Ruta de la revolución     2500 euro

MEDIUM LEVEL

This program in Oriente, the Eastern Region of Cuba, gives you the opportunity to discover the most emblematic places of the Cuban Revolution and the National Park of Sierra Maestra, as well as to visit the beautiful colonial towns of this country. In all of our programs, you will enjoy the Cuban hospitality, sleeping in the guajiros (field workers) farms, having lunch together or drinking and dancing with them during the evening.

    

       

Programma

DAG 1: SANTIAGO DE CUBA

Receptie op de luchthaven van Santiago de Cuba en transfer naar een casa particular (privé familiehotel of pension). Vrije avond om Santiago te bezoeken

DAG 2: SANTIAGO DE CUBA

Na het ontbijt, transfer naar Rancho El Dajao. Welkomstcocktail en rit naar Puerto Boniato, de bergpasroute die het leger van Fidel scheidde van Batista's. Na het genieten van het uitzicht over de baai van Santiago de Cuba en het drinken van de Pru, een verfrissend traditioneel boeren drankje uit Oost-Cuba, keer je terug naar de ranch. Vier uur durende rit. Lunch met producten van deze biologische landbouwboerderij. Vrije avond om de begraafplaats Santa Ifigenia te bezoeken, waar de grondleggers rusten, de Moncada-kazerne en het fort El Morro. Diner in een typische paladar (familierestaurant). Accommodatie in een casa particular.

DAG 3: SANTIAGO DE CUBA - BAYAMO - NIQUERO

Transfer naar Bayamo. Lunch in een lokaal restaurant en transfer naar het Bayamo Fair Park om te genieten van een rodeo. Rit met paard en wagen om de meest emblematische plekken van de stad Bayamo te ontdekken. Transfer naar Manzanillo en Niquero. Diner in een lokale paladar. Accommodatie in het hotel van Niquero.

DAG 4: BAYAMO - NIQUERO - ALEGRÍA DE PÍO

Transfer naar de symbolische plaats Los Cayuelos, waar we door de mangrove lopen in dezelfde landingsplaats waar de revolutionaire groep aan land ging. Bezoek aan het museum Portada de la Libertad, waar we zullen kijken naar een reproductie van de Granma-boot. Transfer naar een klein dorpje in Oriente, waar onze paarden op ons wachten. Rijd naar Alegría de Pío. Tijdens de rit, zullen we de mogelijkheid hebben om de diversiteit van de Cubaanse flora te bewonderen, kijkend naar bomen zoals kokospalm, koninklijke palm, guásima, bananen, mango en enorme johannesbroodbomen. Picnic onderweg. Aankomst in de bosgemeenschap Río Nuevo, waar we een sappig gebraden varkensvlees (traag gekookt gedurende de dag) zullen testen voor het diner. Vier en een half uur rijden. Accommodatie in de schuilplaats.

DAG 5: ALEGRÍA DE PÍO - CINCO PALMAS - MAREA DEL PORTILLO

Na het ontbijt rijdt u naar Ojo de Agua en Cinco Palmas. Onderweg hebben we gelegenheden om een ​​paar kleine galoppogingen te doen. Na het oversteken van de kleine rivier van Cajas, stoppen we voor een kop koffie in de boerderij van een guajiro (veldwerker). Aankomst in Cinco Palmas, de plaats waar expeditiekrachten van Fidel en Raúl Castro samenkwamen. Vier en een half uur te paard. Na de lunch gaat u naar Hotel Farallones in Marea del Portillo. Diner en overnachting in het hotel.

DAG 6: MAREA DEL PORTILLO - SANTO DOMINGO - BARTOLOMÉ MASÓ

Transfer naar Las Mercedes, waar we het huis van de Commandant Ché Guevara in Sierra Maestra zullen bezoeken. Rijd naar Providencia. Onderweg zullen we even stilstaan ​​bij de grond waarop de historische en beslissende slag bij Sierra Maestra plaatsvond. Ongeveer vier uur te paard. Transfer naar Santo Domingo. Boerenmaaltijd in Casa de Junco. Transfer naar Bartolome Masó. Diner en overnachting in Villa Balcón de la Sierra. Traditionele muzikale avond met El Quinteto Rebelde en een kennismaking met de Cubaanse Zoon en dans.

DAG 7: BARTOLOMÉ MASÓ - COMANDANCIA LA PLATA - BAYAMO

Transfer naar Villa Santo Domingo. Na een kleine pauze vertrek je in 4 × 4 om Alto del Naranjo (5,5 km) te beklimmen. Begeleide wandeling naar Comandancia de La Plata (3 km). Bezoek aan het kamp ontworpen door Celia Sánchez en Fidel, het verborgen hoofdkwartier van de rebellen, een strategische locatie van waaruit ze de laatste zes maanden van de oorlog georganiseerd hadden. Onder andere interessante plekken zijn onder meer de hut van Fidel, het station Radio Rebelde en het ziekenhuis. U zult de introductie van onze gids op de gebeurtenissen in een dergelijke historische site waarderen, evenals de kenmerken van de flora en fauna van Sierra Maestra. Keer terug naar Alto del Naranjo te voet en bezoek de ecologische gemeenschap van La Platica. Na de lunch keert u terug naar Alto del Naranjo om de jeeps terug te brengen naar Santo Domingo. Transfer naar Bayamo. Diner in een lokale paladar. Accommodatie in Hotel Royalton.

DAG 8: BAYAMO - HOLGUÏN - HAVANA

Transfer naar Holguín. Na de lunch, een kort bezoek aan deze prachtige stad en transfer naar de luchthaven om naar Havana te vliegen. Afscheidsdiner in een goed restaurant in Oud Havana, met live-show uitgevoerd door de muzikanten van Roberto Faz's groep, leden van de Buena Vista Social Club. Accommodatie in een casa particular of in het hotel, afhankelijk van beschikbaarheid.

DAG 9: HAVANA

Na het ontbijt, begeleide wandeling om het historische centrum van Oud Havana te ontdekken. Transfer naar de luchthaven om 18:00 uur.

INBEGREPEN

Transfer vanaf de luchthaven van Santiago de Cuba op de eerste dag van het programma.
Holguín - Havana vlucht.
Accommodatie in hotels en casas particulares genoemd in het programma of iets dergelijks.
Volpension tijdens de paardentrektocht en in Santiago de Cuba, Bayamo en Havana zoals gespecificeerd in het programma, inclusief een drankje (bier, frisdrank, mineraalwater).
Dienst van een gids, instructeur en een vertaler-coördinator van Ridingcuba.
Een minimum van een lokale gids voor ruitersporters voor de hele rit.
Transfer naar Bayamo, Sierra Maestra en Holguín.
Goed uitgeruste Cubaanse Criollo-paarden (mix-ras), Pinto en Appaloosa.
Back-up voertuig.

NIET INBEGREPEN

Vlucht Havana - Santiago de Cuba.
Ongevallenverzekeringen en verzekeringseisen: om binnen te komen in Cuba, moet u een reis-medische verzekering hebben gekocht in het buitenland en moet u afkomstig zijn van een reisverzekering en / of een door de Cubaanse overheid erkende hulpverleningsorganisatie. Museum- en showtickets
Extra drankjes
Extra kosten in hotels
Tips voor de gidsen of muzikanten (ongeveer 50 euro)
Transfers in Havana
Privé-transfer naar de luchthaven van Havana op de laatste dag van het programma

Extra informatie

Minimum: 5 deelnemers

Maximum: 8 deelnemers

9 dagen
8 nachten
4 dagen te paard

paardrijvakantiesinandalusie@gmail.com

Telefoon: 0031612044440

Als je mijn pagina op facebook ‘liked‘ (en deelt) blijf je op de hoogte van nieuwe tochten en aanbiedingen.