Joan / Catalonia

Joan woont in een gehucht met negen huizen dat al sinds 1511 in het bezit is vanimg_3498 zijn familie. Als je bij hem rijdt, woon je in een van de prachtig gerestaureerde huizen die van alle gemakken zijn voorzien, zoals een moderne volledig ingerichte keuken met koelkast en freezer, keramische kookplaat, magnetron, vaatwasser etc.  In de huiskamer vind je een hifi-installatie en een televisie, aangesloten op een satellietontvanger. Wifi is aanwezig. Ook beschikt Joan sinds kort over een 7 persoons Bed and Breakfast.

Alle huizen hebben een eigen tuin met barbecue-plaats, maar het zwembad deel je met de andere ruiters. Rond het dorp ligt 400 hectare grond, eigendom van de familie. Het dichtstbijzijnde dorp ligt op een kilometer afstand en heeft een paar bars, twee restaurants en een supermarkt. Ongeveer twintig kilometer naar het oosten ligt de kust van de Middellandse Zee. Joan heeft twaalf 12 paarden, voornamelijk Spaans ras en Spaans-Arabische kruisingen. Hij spreekt Frans, Engels, Duits en natuurlijk Catalaans en Spaans. Vanuit zijn manege worden er meerdaagse trektochten en dagtochten georganiseerd.

De ontdekking van de Costa Brava I

Deze ontdekkingstocht bestaat uit levendige en spannende dagtocht met veel draf en galop en ... met zwemmen met paarden in een meer.

Een onvergetelijke ervaring!

Wij nodigen u uit om op de landelijke boerderij met meer dan 500 jaar geschiedenis die is blijven steken in het verleden, maar komt tot leven in het heden. Je kunt zelf bepalen hoe lang je wilt rijden ...

Hele dagen programma

 • Dit is een op maat gemaakt programma. De hele week is van zondag tot zondag, maar je kunt elke dag beginnen.
 • Op zondag is er geen rit. Er wordt hele dagen gereden met een minimum van 2 deelnemers maar 1 deelnemer die het enkel supplement betaald is ook mogelijk.
 • Maximale groepsgrootte is 10 (met een extra gids up 8 ruiters)
 • Niveau is afhankelijk van de ruiters.
 • Er word gereden op Spaanse raspaarden, goed getraind in rijden op het strand en routes.

prijzen    

 • rsrfotografia_6940_04 dagen / 3 nachten / 2 dagen rijden
 • •Hele dag rijden (met picknick): 500
 • •Single supplement: 96 €
 • 5 dagen / 4 nachten / 3 dagen rijden:
 • • Hele dag rijden (met picknick): 680 €
 • • Single supplement: 128 €
 • 6 dagen / 5 nachten / 4 dagen rijden:
 • • Hele dag rijden (met picknick): 860 €
 • • Single supplement: 160 €
 • 7 dagen / 6 nachten / 5 dagen paardrijden:rsrfotografia_6741
 • • Hele dag rijden (met picknick): 1045 €
 • • Single supplement: 194 €
 • 8 dagen / 7 nachten / 6 dagen rijden:
 • • Hele dag rijden (met picknick): 1130 €
 • Single supplement: 224 €

De prijs is inclusief    

 • accomodatie
 • volpension met wijn bij de maaltijden
 • gekwalificeerde engels sprekende gids.rsrfotografia_6369_0

De prijs is exclusief
transfer van de luchthaven van Barcelona , trein- of busstation
extra drankjes

 • Groep transfer van luchthaven Barcelona : 150 € / persoon (retour)
 • Groep transfer van de luchthaven Girona : 60 € / persoon (retour)

Programma

Dag 1. Welkom

Het dorp is gelegen in het hart van de Baix Empordà, in het midden van de natuur en verborgen voor voorbijgangers. Hier ontmoet je de familie van Joan en uw gids. Tijdens het diner wordt het programma van de week besproken.

Dag 2. Tot de heuvel (maandag)
Vandaag zullen we Pins verlaten en naar het dorp Garrigoles gaan en door het Castell van Sant Feliu de la Garriga komen, gebouwd in de 17e eeuw en tot aan Puig Segalar rijden. Vanaf de heuvel kunnen we genieten van een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee. Onderweg stoppen we op een mooie plek in het bos om te genieten van een picknicklunch. We zullen onze weg vervolgen naar de boerderij via Palau Borrell en komen dicht bij Vilopriu.

Dag 3. Dali's landschap (dinsdag)
Vandaag maken we ons klaar om naar Púbol en Foixà te gaan. Púbol is algemeen bekend omdat de grote surrealistische kunstenaar Dalí die zijn muze, Gala een kasteel beloofde. Na verschillende mislukte pogingen koos hij uiteindelijk voor dit huis, dat nu deel uitmaakt van de Dali-driehoek, waaronder ook het Dali's Museum in Figueres en het Museum in Portlligat.
We zullen een cowboy picknick houden.
Vandaag zullen we genieten van lange galops, velden met olijfbomen en de rivier oversteken via een grappige brug. Veel kansen om te genieten van de traditionele architectuur terwijl we door enkele van de oudste dorpen van het gebied rijden.

Dag 4. Naar het meer! (Woensdag)
Vandaag verlaten we Pins om naar de Fluvià-rivier te rijden, die we zullen volgen om bij het Valveralla-meer te komen. Dit kleine meer wordt gevormd door een bocht in de rivier die een zeer rustige plek creëert die verborgen is voor nieuwsgierige blikken. Het is tijd om te zwemmen met onze paarden !!! Een onvergetelijke ervaring! Na het bad hebben we lunch (cowboy-picknick) bij het meer. 'S Middags keren we terug door een van de meest charmante dorpjes van de regio, Sant Mori, dat sinds de twaalfde eeuw een bewoond kasteel heeft en dit werd in de vijftiende eeuw gerenoveerd tot een prachtig renaissancekasteel. We rijden verder door de bossen om aan de oostkant bij de boerderij te komen. Het wordt een langere dag dan de vorige twee.
** Belangrijk: het meer in gaan met de paarden is niet verplicht en zal afhangen van het niveau van het water in het meer en het vermogen van de ruiter. De gids haalt het paard om veiligheidsredenen niet in het water voor de klant. Het is ook belangrijk om te weten dat het waterniveau aanzienlijk varieert gedurende het jaar, dus in de zomer is er mogelijk niet genoeg water om te zwemmen. **

Dag 5. Galop door landerijen en fruitboomgaarden (donderdag)
Vandaag hebben we de mogelijkheid om te genieten van een langere en meer actieve rit die ons naar Verges brengt, langs het natuurpark van de rivier de Ter. We zullen appelvelden en de plantage van populieren zien. We gaan picknicken in Canet de Tallada.
Na de lunch hebben we een van de langste galops van de week! Ongeveer 10 minuten!

Dag 6. Laten we galopperen! (Vrijdag)
We verlaten Pins naar Saus en Vilaür, twee middeleeuwse dorpjes die de oude structuur hebben behouden, met hun versterkte kerken en kronkelende straatjes. We rijden door de bossen van het gebied om naar Calabuig te komen. Dit kleine stadje heeft een imposante uitstraling vanwege de locatie van het oude kasteel en de versterkte kerk. We komen aan bij Bàscara, een ander middeleeuws dorp, waar we de kans krijgen om de renbaan te betreden, waar je rijvaardigheid wordt getest, zo veel als je kunt galopperen !!! J Na de leuke race nemen we onze cowboylunch en keren terug naar Can Muni, rijdend over paden tussen glooiende heuvels, beboste landschappen en open velden. Leuke galop op de terugweg.
** Belangrijk: het is NIET verplicht om de renbaan op te gaan. Als de ruiter instapt, moet hij weten dat het paard echt wil galopperen. Als de rijder niet zelfverzekerd genoeg is of gewoon rond wil kijken, raden we u ten sterkste af om dit niet te doen terwijl u te  paard bent, maar ga stijg af en loop naar binnen **

Dag 7. Onze middeleeuwse dorpen (zaterdag)
De bestemming van vandaag is de regio Baix Empordà, die door Gauses loopt, een klein middeleeuws dorp met zijn kerk uit de vijftiende eeuw. Dan gaan we verder naar Llampies galopperen door beukenbossen, om aan te komen bij San Jordi Desvalls waar we een wijngaard oversteken. Het duurt ongeveer drie uur om Jafre te paard te bereiken, waar we stoppen voor een welverdiende lunch in een lokaal restaurant. Op onze weg terug naar Can Muni passeren we de dorpen van Vilopriu en zien we huizen met gotische en renaissance ramen en gebogen deuropeningen met gebeeldhouwde schilden. Bij onze aankomst zullen we genieten van een ontspannend moment in de tuinen van de boerderij of in het gezelschap van de paarden terwijl ze ronddwalen in de velden van de boerderij.
** De lunch van vandaag zal samen met de groep zijn als er een is tenminste**

Dag 8. Tot ziens vrienden (zondag)
Ontbijt en vertrek .... We hopen je snel weer te zien! (Of waarom niet doorgaan met nog een week door de bergen trekken?)rsrfotografia_5757_0

Aanvullende informatie

De hele week is van zondag tot zondag, maar de ruiters kunnen elke dag van de week aankomen en zo lang blijven als ze willen (minimaal 4 dagen - 2 dagen rijden tot 8 dagen - 6 dagen rijden). Op zondag wordt niet gereden.
Tempo: parcours aangepast aan de ruiters. Stappen, draf, en galop.
Uren per dag: 4-6 uur per dag
Groep: Min. groep: 2 ruiters of 1 enkele persoon die een eenpersoonskamertoeslag betaalt.
Paarden: Ras paarden: Spaanse en Arabische , Angloarabian , Apalossa nobel en voorwaarts. Hoogte: 1,55 cm tot 1,65 cm
Soorten zadels en tuig: Engels en West- USA .

Gewicht: max 90 kg.

Maaltijden: Tijdens het Discovery Full Day-ritprogramma gaan we picknicken of lunchen in een lokaal restaurant. Wat betreft diners, die zullen in op de boerderij plaatsvinden en altijd een Catalaans of Spaans huisgemaakt eten inclusief water en wijn bevatten.
Speciaal dieet: We kunnen ons gemakkelijk aanpassen aan elke speciale dieetwens  dus laat het ons van tevoren weten wanneer de boeking is voltooid. Anders kunnen we het niet garanderen.
Gidsen en talen: de persoon die meestal dit programma leidt, is onze Italiaanse Tai (Riccardo Citterio). Hij is een ervaren ruiter en paardenverzorger die het grootste deel van zijn leven in de buurt van paarden heeft gezeten. Hij spreekt Italiaans als zijn eerste taal en is volledig vloeiend in Engels (hij woonde en werkte in Canada, Australië en Nieuw-Zeeland). Hij verbetert ook zijn Spaans en spreekt wat Grieks;)
We garanderen altijd vloeiende Engelssprekende gidsen. Als u geïnteresseerd bent in een andere taal, aarzel dan niet om te vragen. We hebben misschien een Duitstalige of Franstalige gids onder beschikbaar.
Opmerking: soms zijn er veranderingen van toepassing op het programma vanwege weersomstandigheden, speciale onvoorziene situaties altijd onder de verantwoordelijkheid en het vertrouwen van onze gidsen.

 De ontdekking van de Costa Brava II      v.a. € 345,-

Dit programma bestaat uit tochten waarbij je naar hartelust kunt draven of galopperen. Bovendien ga je met uw paard zwemmen in een naburig meer!

Onze Spaanse paarden zullen je door een bijzonder landschap voeren waar weidegronden, bossen en groene valleien elkaar afwisselen. Je galoppeert over vlaktes en rijdt door nauwelijks betreden bossen en valleien. Je verblijft in ons hotel of op onze meer dan 500 jaar oude woonboerderij. Je kunt zelf kiezen hoeveel dagen u wilt rijden, 2, 3, 4, 5 of 6 dagen.

Het halve dagen programma

Dag 1. Welkom (zondag)

Je komt ‘s middags aan in de middeleeuwse nederzetting die ligt in het hart van de Baix Empordà, midden in een overweldigende natuur. Op onze boerderij maak je kennis met onze familie en met uw gids. Tijdens het diner bespreken we het programma en krijg je alle informatie over de paarden. Wij zorgen ervoor dat je het paard krijgt dat het beste bij je past.

Dag 2. Middeleeuwse dorpjes (maandag)

We rijden vandaag door de Baix Empordà en komen door middeleeuwse dorpjes als Camallera, Sant Jordi Desvalls and Gauses. De rit voert door uitgestrekte bossen en langs de wijngaarden van Sant Jordi. Deze dag nemen we de tijd om Gauses met zijn prachtige 15e eeuwse kerk te bezoeken.

Dag 3. In galop! (dinsdag)

Vandaag gaan we naar Verges. Op weg daarheen passeren we Las Olivas en Garrigolas. We rijden meestal in galop, over de vlakte, en volgen de loop van de Fluvia-rivier.

Dag 4. De rivier (woensdag)

Deze dag is langer dan de andere. We dalen af naar Colums voor een uitgebreid bezoek aan dit middeleeuwse stadje met zijn muren, kerken en geplaveide straten. We steken de Fluvia-rivier over, galopperen langs de oever en bereiken Sant Jordi Desvalls, een ander middeleeuws dorpje. We rijden door een sprookjesachtig bos naar Llampaies en keren in galop terug naar de manege.

Dag 5. Kerken en olijfbomen (donderdag)

Vandaag bezoeken we dorpjes ten noorden van Can Muni, zoals Saus en Vilaür. We bezoeken kerken, olijfboomgaarden en genieten van het uitzicht op de verder weg gelegen Pyreneeën.

Dag 6. Naar Viladamat

Vandaag beginnen we onze dag  naar beneden te rijden naar Garrigoles tot Viladamat. Van daaruit hebben we een ​​prachtig uitzicht over het strand van Sant Martí d'Empúries en kunnen we genieten van Sant Pere Pescador. We zullen terug rijden door het dorp Palauborrell.

Dag 7. De mooiste panorama’s (zaterdag)

Een actieve dag tot besluit, waarop we kunnen genieten van schitterende vergezichten vanaf de Puig Segalar over de baai van Roses en de Fluvia-rivier.

Dag 8. Tot ziens! (zondag)

Ontbijt en vertrek.... Wij hopen u gauw weet te mogen begroeten! (of blijf nog een week bij ons om door de bergen te gaan rijden?)

Prijzen      

4 dagen / 3 nachten / 2 dagen rijden:500x400_2_0

 • Halve dag rijden (4 uur): 365 €
 • Single supplement: 96 €

5 dagen / 4 nachten / 3 dagen rijden:

 • Halve dag rijden (4 uur): 480 €
 • Single supplement: 128 €

6 dagen / 5 nachten / 4 dagen rijden:

 • Halve dag rijden (4 uur): 600 €
 • Single supplement: 160 €500x400_3

7 dagen / 6 nachten / 5 dagen paardrijden:

 •  Halve dag rijden (4 uur): 715 €
 • Single supplement: 194 €

8 dagen / 7 nachten / 6 dagen rijden:

 • Halve dag rijden (4 uur): 770 €
 • Single supplement: 224 €

De prijs is inclusief 500x400_7

 • accommodatie
 • volpension met wijn bij de maaltijden
 • gekwalificeerde engels sprekende gids

De prijs is exclusief

 • transfer van de luchthaven van Barcelona , trein- of busstation
  extra drankjes
 • Groep transfer van luchthaven Barcelona : 150 € / persoon (retour)
 • Groep transfer van de luchthaven Girona : 60 € / persoon (retour)

De paarden 500x400

Ras paarden: Spaanse en Arabische , Angloarabian , Apalossa nobel en voorwaarts. Hoogte: 1,55 cm y 1,65 cm
Maximum  gewicht : 95 kg
Soorten zadels en tuig: Engels en West- USA

 

Voor langere trektochten in Noord Spanje zie website.

Voor trektochten zuid Spanje zie deze website.

 

Email: paardrijvakantiesinandalusie@gmail.com2016_portada_10

Telefoon: 0031612044440    Spanje 0034622798351

facebook paardrijvakantiesinspanje 

 

RECENTIES

Hoi Marion,

Wij hebben een heerlijke vakantie gehad! De paarden, mensen en eten hebben het onvergetelijk gemaakt.

Absoluut voor herhaling vatbaar

Groet, Mariëlle

Hello!

We had a great time in Pins, a fantastic holiday.

We have lots of photos and we will of course e-mail you some of the best!

Regards

Diedrik