Joan / Catalonia

Joan woont in een gehucht met negen huizen dat al sinds 1511 in het bezit is vanimg_3498 zijn familie. Als je bij hem rijdt, woon je in een van de prachtig gerestaureerde huizen die van alle gemakken zijn voorzien, zoals een moderne volledig ingerichte keuken met koelkast en freezer, keramische kookplaat, magnetron, vaatwasser etc.  In de huiskamer vind je een hifi-installatie en een televisie, aangesloten op een satellietontvanger. Wifi is aanwezig. Ook beschikt Joan sinds kort over een 7 persoons Bed and Breakfast.

Alle huizen hebben een eigen tuin met barbecue-plaats, maar het zwembad deel je met de andere ruiters. Rond het dorp ligt 400 hectare grond, eigendom van de familie. Het dichtstbijzijnde dorp ligt op een kilometer afstand en heeft een paar bars, twee restaurants en een supermarkt. Ongeveer twintig kilometer naar het oosten ligt de kust van de Middellandse Zee. Joan heeft twaalf 12 paarden, voornamelijk Spaans ras en Spaans-Arabische kruisingen. Hij spreekt Frans, Engels, Duits en natuurlijk Catalaans en Spaans. Vanuit zijn manege worden er meerdaagse trektochten en dagtochten georganiseerd.

De ontdekking van de Costa Brava I

Deze ontdekkingstocht bestaat uit levendige en spannende dagtocht met veel draf en galop en ... met zwemmen met paarden in een meer.

Een onvergetelijke ervaring!

Wij nodigen u uit om op de landelijke boerderij met meer dan 500 jaar geschiedenis die is blijven steken in het verleden, maar komt tot leven in het heden. Je kunt zelf bepalen hoe lang je wilt rijden ...

Hele dagen programma

 • Dit is een op maat gemaakt programma. De hele week is van zondag tot zondag, maar je kunt elke dag beginnen.
 • Op zondag is er geen rit. Er wordt hele dagen gereden met een minimum van 2 deelnemers maar 1 deelnemer die het enkel supplement betaald is ook mogelijk.
 • Maximale groepsgrootte is 10 (met een extra gids up 8 ruiters)
 • Niveau is afhankelijk van de ruiters.
 • Er word gereden op Spaanse raspaarden, goed getraind in rijden op het strand en routes.

prijzen    

 • rsrfotografia_6940_04 dagen / 3 nachten / 2 dagen rijden
 • •Hele dag rijden (met picknick): 500
 • •Single supplement: 96 €
 • 5 dagen / 4 nachten / 3 dagen rijden:
 • • Hele dag rijden (met picknick): 680 €
 • • Single supplement: 128 €
 • 6 dagen / 5 nachten / 4 dagen rijden:
 • • Hele dag rijden (met picknick): 860 €
 • • Single supplement: 160 €
 • 7 dagen / 6 nachten / 5 dagen paardrijden:rsrfotografia_6741
 • • Hele dag rijden (met picknick): 1045 €
 • • Single supplement: 194 €
 • 8 dagen / 7 nachten / 6 dagen rijden:
 • • Hele dag rijden (met picknick): 1130 €
 • Single supplement: 224 €

De prijs is inclusief    

 • accomodatie
 • volpension met wijn bij de maaltijden
 • gekwalificeerde engels sprekende gids.rsrfotografia_6369_0

De prijs is exclusief
transfer van de luchthaven van Barcelona , trein- of busstation
extra drankjes

 • Groep transfer van luchthaven Barcelona : 150 € / persoon (retour)
 • Groep transfer van de luchthaven Girona : 60 € / persoon (retour)

Programma

Dag 1. Welkom

Het dorp is gelegen in het hart van de Baix Empordà, in het midden van de natuur en verborgen voor voorbijgangers. Hier ontmoet je de familie van Joan en uw gids. Tijdens het diner wordt het programma van de week besproken.

Dag 2. Tot de heuvel (maandag)
Vandaag zullen we Pins verlaten en naar het dorp Garrigoles gaan en door het Castell van Sant Feliu de la Garriga komen, gebouwd in de 17e eeuw en tot aan Puig Segalar rijden. Vanaf de heuvel kunnen we genieten van een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee. Onderweg stoppen we op een mooie plek in het bos om te genieten van een picknicklunch. We zullen onze weg vervolgen naar de boerderij via Palau Borrell en komen dicht bij Vilopriu.

Dag 3. Dali's landschap (dinsdag)
Vandaag maken we ons klaar om naar Púbol en Foixà te gaan. Púbol is algemeen bekend omdat de grote surrealistische kunstenaar Dalí die zijn muze, Gala een kasteel beloofde. Na verschillende mislukte pogingen koos hij uiteindelijk voor dit huis, dat nu deel uitmaakt van de Dali-driehoek, waaronder ook het Dali's Museum in Figueres en het Museum in Portlligat.
We zullen een cowboy picknick houden.
Vandaag zullen we genieten van lange galops, velden met olijfbomen en de rivier oversteken via een grappige brug. Veel kansen om te genieten van de traditionele architectuur terwijl we door enkele van de oudste dorpen van het gebied rijden.

Dag 4. Naar het meer! (Woensdag)
Vandaag verlaten we Pins om naar de Fluvià-rivier te rijden, die we zullen volgen om bij het Valveralla-meer te komen. Dit kleine meer wordt gevormd door een bocht in de rivier die een zeer rustige plek creëert die verborgen is voor nieuwsgierige blikken. Het is tijd om te zwemmen met onze paarden !!! Een onvergetelijke ervaring! Na het bad hebben we lunch (cowboy-picknick) bij het meer. 'S Middags keren we terug door een van de meest charmante dorpjes van de regio, Sant Mori, dat sinds de twaalfde eeuw een bewoond kasteel heeft en dit werd in de vijftiende eeuw gerenoveerd tot een prachtig renaissancekasteel. We rijden verder door de bossen om aan de oostkant bij de boerderij te komen. Het wordt een langere dag dan de vorige twee.
** Belangrijk: het meer in gaan met de paarden is niet verplicht en zal afhangen van het niveau van het water in het meer en het vermogen van de ruiter. De gids haalt het paard om veiligheidsredenen niet in het water voor de klant. Het is ook belangrijk om te weten dat het waterniveau aanzienlijk varieert gedurende het jaar, dus in de zomer is er mogelijk niet genoeg water om te zwemmen. **

Dag 5. Galop door landerijen en fruitboomgaarden (donderdag)
Vandaag hebben we de mogelijkheid om te genieten van een langere en meer actieve rit die ons naar Verges brengt, langs het natuurpark van de rivier de Ter. We zullen appelvelden en de plantage van populieren zien. We gaan picknicken in Canet de Tallada.
Na de lunch hebben we een van de langste galops van de week! Ongeveer 10 minuten!

Dag 6. Laten we galopperen! (Vrijdag)
We verlaten Pins naar Saus en Vilaür, twee middeleeuwse dorpjes die de oude structuur hebben behouden, met hun versterkte kerken en kronkelende straatjes. We rijden door de bossen van het gebied om naar Calabuig te komen. Dit kleine stadje heeft een imposante uitstraling vanwege de locatie van het oude kasteel en de versterkte kerk. We komen aan bij Bàscara, een ander middeleeuws dorp, waar we de kans krijgen om de renbaan te betreden, waar je rijvaardigheid wordt getest, zo veel als je kunt galopperen !!! J Na de leuke race nemen we onze cowboylunch en keren terug naar Can Muni, rijdend over paden tussen glooiende heuvels, beboste landschappen en open velden. Leuke galop op de terugweg.
** Belangrijk: het is NIET verplicht om de renbaan op te gaan. Als de ruiter instapt, moet hij weten dat het paard echt wil galopperen. Als de rijder niet zelfverzekerd genoeg is of gewoon rond wil kijken, raden we u ten sterkste af om dit niet te doen terwijl u te  paard bent, maar ga stijg af en loop naar binnen **

Dag 7. Onze middeleeuwse dorpen (zaterdag)
De bestemming van vandaag is de regio Baix Empordà, die door Gauses loopt, een klein middeleeuws dorp met zijn kerk uit de vijftiende eeuw. Dan gaan we verder naar Llampies galopperen door beukenbossen, om aan te komen bij San Jordi Desvalls waar we een wijngaard oversteken. Het duurt ongeveer drie uur om Jafre te paard te bereiken, waar we stoppen voor een welverdiende lunch in een lokaal restaurant. Op onze weg terug naar Can Muni passeren we de dorpen van Vilopriu en zien we huizen met gotische en renaissance ramen en gebogen deuropeningen met gebeeldhouwde schilden. Bij onze aankomst zullen we genieten van een ontspannend moment in de tuinen van de boerderij of in het gezelschap van de paarden terwijl ze ronddwalen in de velden van de boerderij.
** De lunch van vandaag zal samen met de groep zijn als er een is tenminste**

Dag 8. Tot ziens vrienden (zondag)
Ontbijt en vertrek .... We hopen je snel weer te zien! (Of waarom niet doorgaan met nog een week door de bergen trekken?)rsrfotografia_5757_0

Aanvullende informatie

De hele week is van zondag tot zondag, maar de ruiters kunnen elke dag van de week aankomen en zo lang blijven als ze willen (minimaal 4 dagen - 2 dagen rijden tot 8 dagen - 6 dagen rijden). Op zondag wordt niet gereden.
Tempo: parcours aangepast aan de ruiters. Stappen, draf, en galop.
Uren per dag: 4-6 uur per dag
Groep: Min. groep: 2 ruiters of 1 enkele persoon die een eenpersoonskamertoeslag betaalt.
Paarden: Ras paarden: Spaanse en Arabische , Angloarabian , Apalossa nobel en voorwaarts. Hoogte: 1,55 cm tot 1,65 cm
Soorten zadels en tuig: Engels en West- USA .

Gewicht: max 90 kg.

Maaltijden: Tijdens het Discovery Full Day-ritprogramma gaan we picknicken of lunchen in een lokaal restaurant. Wat betreft diners, die zullen in op de boerderij plaatsvinden en altijd een Catalaans of Spaans huisgemaakt eten inclusief water en wijn bevatten.
Speciaal dieet: We kunnen ons gemakkelijk aanpassen aan elke speciale dieetwens  dus laat het ons van tevoren weten wanneer de boeking is voltooid. Anders kunnen we het niet garanderen.
Gidsen en talen: de persoon die meestal dit programma leidt, is onze Italiaanse Tai (Riccardo Citterio). Hij is een ervaren ruiter en paardenverzorger die het grootste deel van zijn leven in de buurt van paarden heeft gezeten. Hij spreekt Italiaans als zijn eerste taal en is volledig vloeiend in Engels (hij woonde en werkte in Canada, Australië en Nieuw-Zeeland). Hij verbetert ook zijn Spaans en spreekt wat Grieks;)
We garanderen altijd vloeiende Engelssprekende gidsen. Als u geïnteresseerd bent in een andere taal, aarzel dan niet om te vragen. We hebben misschien een Duitstalige of Franstalige gids onder beschikbaar.
Opmerking: soms zijn er veranderingen van toepassing op het programma vanwege weersomstandigheden, speciale onvoorziene situaties altijd onder de verantwoordelijkheid en het vertrouwen van onze gidsen.

Strand trektocht   4 overnachtingen    650 euro

Maart 14-18, April 11-15, April 25-29, Mei 9-13 en 23-27, Juni 6-10,

September 12-16 en 26-30, Oktober 10-14 en 24-28, November 7-11

Geniet van lange galops op het strand met onze prachtige Spaanse paarden! Kilometers van gouden zandstrand aan de Middellandse Zee zijn de droom van elke ruiter. We zullen door het typische landschap van Empordà rijden vanuit het binnenland naar de zee. Met veel lange galops door dennenbossen, bereiken we de de baai van Roses. Hier genieten we van een fantastische galop en we kunnen zelfs stoppen om met de paarden het water in te gaan. Ze vinden dat heerlijk! We steken een natuurpark, het Parc Natural dels Aiguamolls de l'Emporda over, een moerassig land dat schuilplaatsen bied voor voornamelijk watervogels. Ten slotte rijden we terug naar de thuisbasis door akkers en oude dorpjes.

Als je een hele week wilt rijden kun je deelnemen aan de twee stranden tocht en verlengt dit je strandrit met drie dagen!

Programma

DAG 1. Welkom

Je komt aan bij Can Muní dit ligt aan de voet van de Pyreneeën met uitzicht op de mooie natuur van het natuurpark van de Illes Medes. Vanuit het gastenverblijf van Can Muni, zul je de  omgeving ontdekken van de  l'Empordà , de bergen en genieten van een vakantie platteland. Wilde natuur dicht bij het strand en Figueres, en niet ver van Girona en Barcelona. De perfecte plek voor een paardrijvakantie. Voor het diner wordt het programma van de week besproken. Je wordt verteld over de bijzondere eigenschappen van onze Andalusische paarden. Je krijgt een inleiding tot het week programma met de mogelijkheid tot een één-op-één gesprek om voor elke ruiter het perfecte paard te vinden. Daarna kun je genieten van een fantastisch diner!

DAG 2. vanuit het binnenland naar de zee

We zullen Can Muní verlaten en beklimmen een kleine heuvel genaamd "Puig Segalar" waar we zullen genieten van een prachtig uitzicht over ons eerste strand, Roses Bay. Vanaf dit punt krijgen we een algemeen beeld van de hele route. We rijden richting het Aiguamolls de l'Empordà natuurpark. Deze eerste dag is om te wennen aan ons zadel en paard.

Tussen de graanvelden, zullen we onze lunch nuttigen onder de pijnbomen van Viladamat, alvorens te beginnen met de galop van de middag. We zullen aankomen bij het fantastische dorp San Marti de Empuries. Dit is een prachtig klein dorpje, perfect om rond te wandelen en om de geschiedenis te ontdekken. Ons hotel ligt zeer dicht bij het strand, zodat u ook nog een duik in de schemering kunt nemen.

DAG 3. het strand en een lange galop

Deze dag zullen we  beetje eerder beginnen om te  genieten van onze galop op het strand. 6 kilometer strand ligt op ons te wachten en we kunnen een bad nemen met de paarden! We hebben een pauze in het dorp Sant Pere Pescador maken van de gelegenheid gebruik om de paarden te ontdoen van resten zand, enz. En een welverdiende koffie te drinken! We hebben nog ongeveer drie uur rijden de tijd. Dit is een vrij lange en actieve ochtend  tussen rijstvelden en appelboom boomgaarden. We zullen aankomen bij Castelló d'Empúries om eindelijk rust te nemen en te genieten van een vrije middag die we kunnen gebruiken om te wandelen rond het Castello, de basiliek, de pleinen en de muur te bezoeken ... Als je geïnteresseerd bent, kunnen we een bezoek aan het Dalí Theater-Museum in Figueres regelen.

Dag 4. Fruitboomgaarden

Op de terugweg naar Can Muní passeren we peer en appelboomgaarden. We zullen door de dorpen Vilamacolum en San Miquel de Fluvia rijden, na de bocht van de Fluvia en Muga Rivers. We  komen bij Can Muní waar ze ons opwachten voor een heerlijk diner!

Dag 5. Adios Amigos! Ontbijt en vertrek. Wij hopen u binnenkort weer te zien!

Algemene informatie

 • Van zondag tot en met donderdag (zie onderstaande data)
 • Parcours met lange galop en draf.
 • 5 - 7 uur per dag
 • Minimum groep: 4 ruiters.
 • Max.10 ruiters (met een back-up gids vanaf 8)
 • De paarden zijn Spaanse Ras paarden, erg goed getraind om te rijden op het strand en voor routes.rsrfotografia_5757_0
 • Basic price: 650.00 €

Supplementen

 • Transfer: 95.00 € (From/to Barcelona airport (return))
 • Transfer: 60.00 € (From/to Girona airport (return)
 • Hoogseizoen (april tot oktober) 98 euro
 • Single kamer: 140 euro

Twee stranden tocht   v.a.€ 1095, -

DATA 2018

Maart 11-18 April 8-15 en 22-29 Mei 6-13 en 20-27 Juni 3-10 September 9-16 September 23-30 Oktober 7-14 en 21-28 November 4-11

Dit is een fantastische nieuwe route langs de kust. Je rijdt door het prachtige landschap van Emporda en de Costa Brava. Via de route naar de twee stranden leer je de Costa Brava kennen. Dit is het mooiste deel van de Catalaanse kust en dit gebied heeft een rijke middeleeuwse geschiedenis van piraterij. Een prachtig landschap met een groot historisch erfgoed.

Prijs:  1,095.00 €

Informatie

7 nachten, 6 rijdagen van 5 - 7 uur (van zondag tot zondag)

Moeilijkheidsgraad: Medium

Toeslagen:

 • Hoog seizoen 185.00 € (Van April tot Oktober)
 • eigen kamer: 245.00 €

De prijs is inclusief

 • Accommodatie
 • Volpension met wijn bij het diner.
 • Gekwalificeerde gids.

De prijs exclusief

 • Transfer van de luchthaven, trein-of busstation in Barcelona.
 • Extra drankjes.

Transfer

Groeps Transfer van Barcelona 150 euro of Girona luchthaven: 90 €  p.p. (retour min. 4 pers. )
Dag tot dag programma op aanvraag.

Bergen en Strand       1130 euro

Deze tocht neemt je mee door de Catalaanse Pyreneen en voert je vervolgens naar de baai van Roses, waar je in rengalop over de stranden kunt rijden. We rijden met onze prachtige paarden door het natuurlandschap van de Alt Empordà, waar Mediterrane bossen, prachtige rotsformaties en lange zandstranden elkaar afwisselen. Je ontdekt de middeleeuwse dorpjes Báscara en Crespià. Je rijdt langs korenvelden en zonnebloemen, door dennenbossen en eikenbossen en je geniet van het aroma van de vele kruiden die hier, in het gebied tussen de bergen en de zee, groeien. Van de hellingen van de Pyreneeën rijden we door de wijngaarden en olijfboomgaarden van de Alvera. Over de uitgestrekte vlakte van de Empordà komen we tenslotte bij de uitgestrekte stranden van de baai van Roses: ideaal om te galopperen! We blijven langs de kustlijn rijden, genieten van de zeebries en van de grillige rotsformaties en volgen een route langs weidegronden en fruitboomgaarden naar de boerderij terug.

DATA 2018

Maart 4-11 en 18-25 April 1-8  en 15-22 April 29 – Mei 6 en 13-20 en 27 - Juni 3 Juni 10-17 September 2-9 en 16-23 en 30 – October 7 October 14-21 en 28 - November 4 November 11-18

Programma

dag 1. Aankomst

Vanuit Barcelona of Girona (de transfer is optioneel) kom je aan in een typische uit de 15e eeuw stammende Catalaanse boerennederzetting. De omgeving rond de huizen is prachtig: weidegronden omzoomd door bossen. Een groot zwembad completeert het geheel. We beginnen ons avontuur met een heerlijk diner en maken kennis met de andere ruiters en met de gids.

dag 2. Van Pontos naar Vilanant

Tempo: medium

Vanuit de boerderij rijden we door een gebied dat gekarakteriseerd wordt door de vele kleine middeleeuwse dorpen afgewisseld door talrijke eiken- en dennenbossen. Op deze eerste dag hebben we volop de gelegenheid om te wennen aan onze paarden. We rijden, dan weer in draf, dan weer in gallop, naar Pontos. Aan de voet van de “Torre del Angel” gebruiken we de lunch. Na deze pauze rijden we door naar Vilanant. We brengen de nacht door in een adellijke omgeving, het vroegere buitenhuis van graaf Rocaberti.

dag 3. Naar de bergen

Tempo: medium

Vandaag beginnen we aan ons bergenavontuur. Voordat we stijgen, gaan we lange tijd in galop. De route voert langs oude wijngaarden, eeuwenoude olijfbomen en rustieke boerderijen. We volgen de loop van de Muga-rivier en dichtbij zijn oevers gebruiken we de lunch. Als het weer het toelaat, nemen we een duik in de rivier. ‘s Middags rijden we verder in de richting van de bergen en komen aan in Cantallops, aan de voet van de Pyreneeën. We brengen de nacht door in een van de beste hotels van de streek.

dag 4. door de pyreneeën

Tempo: ‘s morgens langzaam, ‘s middags medium

De route voert ons door een spectaculair landschap, de Empordà. Het terrein dwingt ons om vaker te voet te gaan dan te galopperen. We trekken door een gebied vol met kurkeiken, passeren het pas gerestaureerde uit de 11e eeuw daterende kasteel van Recasens en op een bergtop aangekomen houden we halt voor een picknick. We dalen vervolgens af en hebben een prachtig uitzicht op de kustlijn van Cap de Creus. We brengen de nacht door in een klein rustiek hotel, maar voordat we gaan slapen gebruiken we een versterkende maaltijd.

dag 5. Alt Ermpordà

Tempo: snel

Vandaag laten we de bergen achter ons en rijden we naar de prachtige vlakte van de Empordà, op weg naar het strand! We galopperen langs wijngaarden en olijfboomgarden en rijden stapvoets door pittoreske stadjes zoals Garriguella, Perelada en Vilanova de la Muga. We lunchen in Castello de Empuries, een stadje dat vroeger de hoofdstad was van de Empordà en dat tot op de dag van vandaag zijn middeleeuwse verleden zorgvuldig bewaart. In de namiddag rijden we in snel gallop naar Mas de Mar, een antieke villa aan het strand van Sant Pere Pescador.

dag 6. Het strand

Tempo: snel

We zijn op het strand! Onze paarden galopperen over het zand en krijgen er maar geen genoeg van. We komen aan in L’Escala en vervolgen onze route door het massief van Montgrí, een bergketen die de Alt Empordà scheidt van Baix Empordà. We gebruiken een kleine lunch bovenop een rif van waaruit we een prachtig uitzicht hebben op de baai van Roses. Na de lunch dalen we af naar L’Estartit, de plaats waar we de nacht doorbrengen.

dag 7. Baix EmpordÀ

Tempo: ‘s morgens snel

Vandaag voert de route ons terug naar de boerderij, waarbij we de loop van de rivier de Ter zullen volgen. De route is vlak, zodat we lange stukken in galop kunnen rijden. We trekken in draf door de verstilde dorpen, waar alleen het geluid van de paardenhoeven de rust verstoort. We komen op de manege aan tijdens lunchtijd. We gebruiken een uitgebreide traditionele Catalaanse maaltijd en delen onze ervaringen met de andere ruiters. Onze vakantie is voorbij.

dag 8. Vertrek.

Na het ontbijt nemen we afscheid van elkaar. We hopen je gauw weer te kunnen verwelkomen!

Algemene informatie

 • Van zondag tot zondag (zie bovenstaande data)
 • Duur: 5-7 uur per dag
 • Groep: Minimum: 4 ruiters
 • Maximale groepsgrootte: 10 ruiters (met een back-up gids bij 8 ruiters)
 • Paarden: De paarden voor dit programma zijn Spaans (zuiver en gekruist) met Arabische.

Basis prijs: 1130.00  Eurorsrfotografia_5757_0

Supplementen

 • Hoog seizoen 185.00 € (April to Oktober)
 • Eenpersoons kamer 245.00 €
 • Transfer: 95.00 € (van en naar  Barcelona luchthaven)
 • Transfer: 60.00 € (van en naar Girona luchthaven)
 • touristen tax: 3,5 €

 

2016_portada_10_0     500x400_3_0-1      500x400_7_0

Voor meer trektochten in Noord Spanje zie website.

Voor trektochten zuid Spanje zie deze website.

 

Email: paardrijvakantiesinandalusie@gmail.com2016_portada_10

Telefoon: 0031612044440    Spanje 0034622798351

facebook paardrijvakantiesinspanje 

 

RECENTIES

Hoi Marion,

Wij hebben een heerlijke vakantie gehad! De paarden, mensen en eten hebben het onvergetelijk gemaakt.

Absoluut voor herhaling vatbaar

Groet, Mariëlle

Hello!

We had a great time in Pins, a fantastic holiday.

We have lots of photos and we will of course e-mail you some of the best!

Regards

Diedrik