Juan en Angelika

img_4103Diegenen die al eens eerder bij Manolo in de Sierra Nevada hebben gereden kennen Juan en Angelica misschien al. Zij waren  jarenlang zijn vaste  hulpen bij de ritten rond de manege en in de bergen. Zij zijn vorig jaar met hun eigen manege begonnen met 5 paarden in het plaatstje Cogollos aan de voet van de Sierra Nevada en je kunt van daar  meteen de bergen in rijden.

Halve dagroutes

Dit is de beste optie voor ruiters om het nationale park te ontdekken: de valleien, kleine witte dorpjes, de bergen, de mensen en hun cultuur en gastronomie. Je kunt al deze dingen tijdens de ritten ervaren zonder van accommodatie te veranderen. Halve of hele dagrit, 1-7 dagen; je kunt combineren en kiezen wat je wilt.

Zes overnachtingen met ontbijt in een tweepersoonskamer. Vijf dagen rijden (drie uur per dag ongeveer)

Prijs: € 499,-           (€ 75,- single supplement)

Halve dagroutes en cultuur

Dit is een geweldige optie om de omgeving te leren kennen. Te paard ontdek je de verschillende landschappen van de Marquezado de Zenete en, na het rijden, kunnen we je per auto een bezoek laten brengen aan interessante bezienswaardigheden zoals  de kathedraal van Guadix, de grotwoningen, het kasteel van La Calahorra de hunnebeden bij Gorafe en lokale wijnboeren.  1-7 dagen, je kunt combineren en kiezen wat je wilt.

Zes overnachtingen met ontbijt in een tweepersoonskamer. Vijf dagen rijden (drie uur per dag ongeveer) Vier georganiseerde culturele reizen (twee uur per dag ongeveer)

Prijs: € 699,-       (€ 75,- single supplement)

       

Buiten rijden voor beginners

Als je een beginners bent en nog nooit buiten een manege hebt gereden, kunnen we je leren hoe je met je paard rijdt op het platteland. Elke dag zullen we beginnen met een les om je paard te leren beheersen en na deze les, zullen we een buitenrit maken. Na een paar dagen zul je in staat om te lopen en draven en misschien zelfs een beginnende galop. 

Aanbieding

Zes overnachtingen met ontbijt in een tweepersoonskamer. Vijf dagen rijden (twee uur per dag ongeveer)

Prijs: € 450,-   (€  75,-  single supplement)

       11742778_1170977036253004_2567901162568528607_n       11218699_1115370811813627_2140604123956131529_n       12047201_1220224624661578_4793691344516770555_n

Een slechte ervaring met paarden?

Heb je ooit een slechte ervaring met paarden gehad ? Heb je het vertrouwen in paarden verloren? Wij kunnen je helpen om je vertrouwen te herstellen in dit prachtige dier en weer beginnen te genieten van het rijden.

Wil je Spaans leren of verbeteren?

Wij bieden u de unieke mogelijkheid om Spaans te leren tijdens het paardrijden. Alle ritten kunnen worden gecombineerd met Spaanse lessen tijdens het rijden. Afhankelijk van je niveau van het Spaans of paardrijden, kunnen we de focus aanpassen en het programma kiezen dat het beste bij je past!

Prijzen    (min. 2 overnachtingen)imgres-3

  • Korte tocht beginners, gemiddeld en gevorderd niveau 1 uur  € 25,-
  • Lange tocht voor beginners, gemiddelde en gevorderden 2 uur € 40,-  en 3 uur  € 50,-
  • Hele dag rijden gevorderden met lunch inbegrepen  € 95,-

Maximale gewicht van de ruiter is 90 kg

Overnachten

Goedkoop slapen kun je in Bed and breakfast La Balsa dat hier 14 km. vandaan ligt, een transfer kost 8 euro (retour). Je kunt hier zelf koken maar in overleg kunnen wij ook de maaltijden verzorgen.

Als je wat meer luxe wilt kun je in het dorp Cogollos zelf terecht bij Casa rural  el Tessorillo op loopafstand (300 m.) van de manege. Elke kamer heeft een eigen badkamer en keuken zodat je eventueel ook zelf voor de maaltijden kan zorgen en het heeft bovendien een heerlijk zwembad. 

Aanbiedingen La Balsa

Als je gaat paardrijden bij Juan en Angelika of Alfredo krijg je 10% korting op overnachtingen in La Balsa.

Onze bed and breakfast ligt op nog geen 14 km. van Cogollos (Juan en Angelica) en 25 km. van Guadix (Alfredo) verwijderd.

Een retour transfer van en naar Cogollos is 8 euro en Guadix 15 euro.

Ook voor niet-ruiters is het heerlijk vertoeven op La balsa (zie referenties).

Vanuit ons huis kun je direct de Sierra Nevada in wandelen, mountainbiken enz.

    la-balsa     images-6

De verborgen kant van de Sierra Nevada

7 overnachtingen en 6 dagen rijden aan voor € 1150,-. 

Dag 1: Transfer naar de manege, hotel diner en overnachting in het hotel Zenete ****-la Calahorra.

Dag 2: La Calahorra - Aldeire - La Calahorra

We verlaten La Calahorra over de vruchtbare gronden van de hoogvlakte en stijgen tot 2000 meter het hoogste punt van de dag. Naast een kleine rivier genaamd "The Rosandra" genieten we van een picknick na een ochtend vol uitdagingen voor ruiters en paarden. Diner en overnachting in het Zenete Hospederia (La Calahorra).

Geschatte duur: 5 uur

Dag 3: La Calahorra-Jerez Marquesado

Deze ochtend vertrekken we naar het westen. We rijden over de hoogvlakte door ongelooflijke canyons. We genieten van een picknick aan het meer voordat we door de dennenbossen van het Nationaal park Sierra Nevada omhoog rijden. Na de picknick, rijden we over de oude mijnpaden tot we  bij het kleine en oude Arabische dorp “Jerez de Marquesado” aankomen.  Diner en overnachting in het Hotel Picon de Jerez. ***

Geschatte duur: 5 uur

Dag 4: Jerez de Marquesado - Rivier Alhorí - Jerez de Marquesado

Deze ochtend klimmen naar de top van Postero Alto, we rijden door mediterrane dennenbossen en langs heldere beekjes. Tot slot komen we bij de top op 1850 m. en nuttigen we een picknick naast de rivier de Alhorí. Na de picknick dalen we af langs de paden die gebruikt worden door de lokale boeren om hun vee te verplaatsen. We slapen wederom in het hotel El Picon de Jerez.

Geschatte duur: 5 uur

Dag 5: Jerez Marquesado - Cogollos de Guadix.

Vandaag klimmen we langs de hellingen van de "Camarate" van de Sierra Nevada, door een verscheidenheid van contrasterende landschappen, rijk en gevarieerd: amandel-en olijfboomgaarden en weiden, tot boven de 2000 m. Spaanse stieren grazen hier vredig in vrijheid. Overnachting in Cogollos de Guadix.

Ongeveer 6 uur.

Dag 6: Cogollos de Guadix - Guadix

Vanochtend rijden we naar de Rio Alhama, aan de oostkant van het park en klimmen naar het  "einde van de wereld". We doorkruisen het dorp van Marchal en zullen picknicken naast de rivier. ‘s avonds gaan we tapas eten in het oude centrum van Guadix.Overnachting in Hotel del Abuelo Ventura Cuevas.

Geschatte duur van 5 uur.

Dag 7: Guadix - La Calahorra.

De laatste dag zullen we afscheid nemen van de stad Guadix. We rijden door een mooie rivierbedding die ons direct naar het Albuñán plateau brengt. We gebruiken een picknick naast de oude bron genaamd "Del Zalabí Tejea" in de stad Alcudia de Guadix. Na de lunch brengen we een bezoek aan het kasteel van la Calahorra. Diner en overnachting in het Hotel Hospederia del Zenete.

De reis

Als je naar de Sierra Nevada gaat kun je dagelijks met Transavia,  Ryanair of Vueling vanuit Nederland naar Málaga of Granada vliegen. Vanuit Malaga gaan er elk half uur bussen naar Granada of Guadix. Het vliegveld van Granada ligt dichterbij Guadix nl. ongeveer drie kwartier reizen. Vanaf Malaga met de bus duurt de totale reis tot aan het hotel ongeveer 3,5 uur. Zie voor bustijden en prijzen de website: www.alsa.es (ook in het engels).

Inbegrepen bij de prijs van de Trektochten zit:13900160_1436017169748988_2537960651099321839_n

  • Transfer Granada-La Calahorra
  • Overnachtingen op basis van vol pension
  • Picknick onderweg en drankjes tijdens het eten.
  • Tweepersoons kamer (meerprijs eenpersoonskamer is € 30 per nacht).
  • Transport van de koffers van hotel naar hotel gedurende de route.
  • Caps en chaps zijn aanwezig. 

Email: paardrijvakantiesinandalusie@gmail.com

Facebook Paardrijvakanties in Spanje

11193212_1115383025145739_7906025643495006852_n

Recensies

Paardrijden in Andalusië vanuit het dorpje Cogollos samen met Juan en Angelika was een fijne ervaring. Twee betrouwbare en prettige gidsen. In het Engels geven ze informatie over de omgeving. Ik reed op Karima, een 5 jarig Spaans-Arabisch paard, erg betrouwbaar, krachtig en snel.

Tijdens de sterrit van vijf dagen hebben we vijf verschillende routes gereden. Elke dag was een ander soort tocht. Zo zijn we naar de ijzermijn gereden, de groene vallei en de grotwoningen in Guadix. De Sierra Nevada zijn we opgegaan tot 2000mtr hoogte. Een prachtig vergezicht vanaf boven gezien. We reden tussen de amandel- en olijfbomen, in het bos, door kleine riviertjes. De natuur in deze omgeving heeft verschillende facetten.

Vanaf mijn verblijfplaats La Balsa in Alquife werd ik naar de paarden gebracht. Tevens een goed vertrekpunt voor mooie wandelingen langs de watermolen routes. De gastvrouw en -heer zijn plezierige mensen die in goed contact staan met de lokale dorpsbewoners. Ze zijn zeer behulpzaam.

Paardrijden en wandelen in de Sierra Nevada was en is zeker de moeite waard.

José Imlabla

Dag Marion,

Wij hebben weer een fantastische week gehad met Juan en Angelica. Weer prachtige ritten, rechtstreeks vanaf de manage, zowel voor Lenneke als gevorderde ruiter als Dominique, die voor het eerst van haar leven op een paard zat. Maar voor Juan en Angelica houdt het niet op bij het paardrijden. Angelica heeft ons ook rondgeleid in het kasteel en elke avond hebben we samen met Juan en Angelica gegeten in het dorpje. Dat maakt de vakantie zeer persoonlijk.

Een echte aanrader!

Bijgevoegd een aantal foto's van dit prachtige gebied. 

Groet,

Nanette Raaijmakers

 

Femke Duursma
Angelika and Juan are the most friendly and welcoming people and their riding trips lead through an array of breath taking landscapes, from snow topped mountains and lush hills to prairie like scenery. The best moment was when we went up hill in full gallop whilst holding on to the horse's manes, which really was the ultimate sense of freedom for someone who had never even properly ridden outside the arena! The descends were pretty spectaculair too. Apart from riding we spent a day with Angelika who showed us all the local highlights including La Calahorra and the cave-dwellings of Guadix. She's very knowlegeable about the area and talked us through the history with great enthousiasm before treating us to some tapas and a drink in a local bar. Thoroughly recommended...we will definitely be back! Thanks Angelika and Juan
https://www.facebook.com/Sulayrtrails-rutas-y-paseos-a-caballo-Granada-1114984061852302/reviews
Charles Maideen
We arrived at Angelika and Juan's farm house in the morning and until the time we left in the afternoon its been a very pleasurable experience. We rode on very well-trained horses (Canella and Teka) up the mountains behind their home along with their loving dogs Segriet and God. Through our trail up the mountains it was evident that Angelika and Juan are passionate about riding horses as they taught us the right way to trot without hurting the horses. Its been a great experience all round and i highly recommend everyone who is interested in horse riding but never got a chance to ride a horse to visit Juan and Angelika's horse stable. Definately looking forward to going back to the stables and helping out!
Simon Burton

Having never even sat on a horse before, I found riding with Angelika and Juan to be a great experience. They were so thorough in advising me of what I needed to do and the care that they show their horses (and riders!) was obvious from the moment we arrived. The trail up to the mountains behind their home was wonderful and scenic and I thoroughly enjoyed chatting with them as we trotted along.

They adapted the pace and route according to need and my basic understanding of what to do. It would be easy to be intimidated but they really relaxed me and made sure that it was an enjoyable experience. I would whole-heartedly recommend Angelika and Juan to anyone of all levels of experience.

Ana Sánchez Cubo
He estado esta tarde con mi pareja y verdaderamente puedo decir que es totalmente recomendable, la pareja que nos ha atendido ha sido super amable y nos han hecho pasar una ruta muy agradable.
Antonio Medina Torres
Primera experiencia en rutas a caballo y sólo tengo buenas palabras. Repetiremos una ruta más larga seguro! Los guías son encantadores y te explican muy bien tanto el trato con el caballo, como curiosidades y detalles de la ruta. Lo dicho, os lo recomiendo a todos
Julian Glover
I have been lucky enough to ride with Angelika and Juan a few times now and I cannot recommend them and their lovely horses enough. They are a wonderful couple who care so well both for their guests and their horses: and they are proud to ride with people on the wonderful car-free trails that rise up into the mountains behind their home. There is nothing better than a good ride, lunch in the hills and maybe a beer in the bar at the end.
They have horses to suit riders of all standards and will adapt the route and the pace to your needs.
I can't recommend them enough - do go!
Els and Purnima

We visited Angelika and Juan in September for six days. We had a wonderful time. The first day, we arrived in the evening and they waited for us. We drove to our accommodation to drop off our bagage and then we went to see their house and the horses. It immediately felt very welcoming. After that, we went for drinks in the local bar. For the next days, we went for horseback riding, each day a different route and all were amazing. If it rained in the morning, they switched the program. They adapted so well to our needs and wishes. We also enjoyed lunch together on several occassions. Juan and Angelika taught us how to connect with the horses and how to take care of them before and after the trips. We learned a lot from that. It was also very nice that their dogs accompanied us on the trips through the beautiful mountains, nature and small villages. Another great thing were the Spanish lessons during the horseback riding. While riding, we tried to talk in Spanish and in this way we were able to improve our knowledge of the language. What is more fun than learning Spanish while riding horses through beautiful landscapes.

We hired a car from the airport, so we drove to the city (Guadix) and we had the possibility to roam around as we wished. Cogollos de Guadix is a very peaceful place and it allows you to fully relax and enjoy your holiday. Thanks again to Juan and Angelika for a wonderful couple of days! Hopefully, we will visit soon again 🙂