Spring naar inhoud

Vanessa

Deze manege werd in 1989 opgericht als een manege en een toeristisch centrum van waaruit trektochten te paard worden georganiseerd.

Ervaar via de beste ruiterpaden de natuur, de cultuur en de gastronomie van Catalonië van de Pyreneeën tot de wilde kust van de Costa Brava.

De manege Mas Batlló, gelegen in Camprodon Valley en biedt een breed scala aan professionele diensten om je te laten genieten van de beste Paardrijvakantie.

De ontdekking van de Costa Brava

Prijs 550 Euro

Supplementen: Hoogseizoen (van juni tot oktober): 90 € Eenpersoonskamer: 108 €

Een fantastisch weekendje weg om over Alt Empordà vanuit de bergen naar de ruige kliffen van de Costa Brava-stranden te galopperen.
Doe mee met deze paardenervaring en ontdek de natuur en de smaken van Catalonië.

Data 2019

21-24 maart 28-31 maart, 4-7 april 11-14 april 25-28 april, 9 - 12 mei 23 - 26 mei, 6-9 juni 20-23 juni, 5-8 september 19-22 september, 10-13 oktober 24-27 oktober, 4-10 november.
Op verzoek op elk moment met een minimum van 4 personen

PROGRAMMA
Dag 1. Aankomst. Welkom bij Peralada
Je komt aan in Peralada op het platteland van Alt Empordà, een typisch en klein Catalaans dorp in het midden van de bergen met stenen huizen. Voor het avondeten spreken we het programma van de week door. Je zult worden verteld over de speciale kenmerken van onze Andalusische trailpaarden. Je krijgt een inleiding op het weekendprogramma met een gelegenheid voor een persoonlijk gesprek om elke ruiter zijn perfecte paard toe te wijzen. Dan kun je genieten van een fantastisch diner!

Dag 2. L'Albera en wijngaarden langs de kust 6-8 uur rijden
Vandaag verlaten we de bergen en rijden door de Albera en het kustgebied van de Costa Brava naar de zee. Vanuit Peralada gaan we naar Llançà, een leuk klein historisch dorp gebouwd dicht bij de zee, maar vrij verscholen in het binnenland, dus het was gemakkelijker voor de inwoners om zichzelf te beschermen in de 9e eeuw! De middeleeuwse kerk en toren zijn de twee karakteristieke monumenten die overal in het dorp te zien zijn.
Ons hotel ligt in het oude stadscentrum en het is  een mooie route van 20 minuten naar het strand. Llançà heeft 23 stranden, dus je zult er zeker een vinden waar je dol op zult zijn;)
Diner en overnachting.

Dag 3. Naar de zee! 6-7 uur rijden
Vandaag rijden we Llança uit om onze paarden naar een schattig klein baaitje te brengen waar je heerlijk kunt zwemmen met de paarden in een verbazingwekkend landschap. We rijden naar het natuurpark van Albera en dan terug naar Llançà.
Vrije tijd, afscheidsdiner.

Dag 4. Vertrek
Ontbijt en optionele transfer naar Barcelona.

Onderdak
Perelada (1 nacht) Kan Genis www.can-genis.com
Hotel Beri (2 nachten) Llançà www.hotel-beri.com

Informatie

 • Data: van donderdag tot zondag (zie data voor de Pyreneeën tot aan de zee) Tempo: lange galops en  draf.
 • Uren per dag: 6-8 uur per dag
 • Minimum groep: 4 ruiters.
  Maximale groep: 10 ruiters
 • Gids: de gids heet Xavi Pastoret, een ervaren en getalenteerde ruiter, altijd vergezeld van een Engels sprekende back-up gids.
 • Paarden: Spaans, Hispano-Arabians, Arabians, Anglo-Arabian, Quarterback
  Transfer: van/naar de luchthaven van Barcelona: 150 € (retour vanuit Llançà) Transfer: vanaf de luchthaven van Girona 100 € (retour vanuit Llança)

Van de Pyreneeën naar de Middellandse Zee

Prijs 1199 euro

Data 2019 18-24 Maart 25-31 Maart, 1-7 April 8-14 April 22-28 April, 6-12 Mei 20-26 Mei, 3-9 Juni 17-23 Juni, 2-8 September 16-22 September, 7-13 Oktober 21-27 Oktober 4-10 November

Op deze prachtige tocht leiden we onze paarden van de hoge bergen van de Pyreneeën naar de stranden van de Middellandse Zee. We beginnen de rit in de Gironese Pyreneeën en trekken door de dichte bossen van Garrotxa naar de Empordà, de regio die door zijn milde klimaat van oudsher bekend staat om zijn druiven- en olijventeelt. In de Empordà  dalen we af naar de Costa Brava om daar een paar dagen te genieten van de Mediterrane atmosfee. Deze tocht heeft u ook gastronomisch veel te bieden, van  Pyrenees rundvlees tot Mediterrane vis-, schelp- en schaaldiergerechten, dit alles vergezeld van de kwalitatief uitstekende en  karaktervolle wijnen uit de Empordà.

Supplementen: Hoogseizoen (van juni tot oktober): 185 € Eenpersoonskamer: 216 € (single persoon bereid om geen toeslag te delen)

Transfer: van / naar de luchthaven van Barcelona: 150 € (retour vanuit Llançà)

INFORMATIE

 • Data: van zondag tot zaterdag (zie data voor de Pyreneeën tot aan de zee)
 • Tempo: parcours met lange galopperingen, galop, draf. Uren per dag: 6-8 uur per dag Groep: Minimum groep: 4 renners
 • Maximale groep: 10 renners
 • Gids: de gids zal Xavi Pastoret zijn, een ervaren en getalenteerde rijder, altijd vergezeld van een Engels sprekende back-up gids.
 • Paarden: Spaans, Hispano-Arabians, Arabians, Anglo-Arabian, Quarterback

PROGRAMMA

Dag 1. Aankomst in L’Abella

U komt aan L’Abella, een typisch Catalaans dorp gelegen in de bergen van de Gironese Pyreneeen. Voordat we het avondmaal gebruiken nemen we gezamenlijk en desgewenst apart het weekprogramma door, waarbij we u uitgebreid informeren over de eigenschappen van onze Andalusische paarden. We gebruiken de introductiebijeenkomst om ervoor te zorgen dat elke deelnemer het paard krijgt die het beste bij hem of haar past. Als alles naar wens is geregeld, gaan we samen van een heerlijk maal genieten.

Dag 2. De Pyreneeën, van L’Abella naar Oix (rijtijd 6-8 uur)

Vanuit l’Abella rijden we in de richting van de  Salarsa-vallei, een dal dat volstaat met eeuwenoude eiken. We dalen af naar Sant Valenti de Salarsa met zijn Romaanse kerk vervolgens onze tocht door de vallei. Op de weg tussen Beget en Oix passeren we de Pont de Bolassell, a Romaanse boerderij. Hier, op deze pittoresle plek, stijgen we af om te picknicken. Na de maaltijd stijgen we langs een smal maar goed begaanbaar pad naar de dichte bossen op de helling van de Coll de Salomó. We rijden door tot de top (850 meter) en blijven op deze hoogtezo’n zes kilometer tot we Sant Andreu de Bestacrá bereiken. Van daaruit dalen we naar Oix door een wonderschoon natuurgebied en bereiken onze accomodatie.

Dag 3. Naar de hoogste toppen (rijtijd 6-8 uur)

Vandaag zadelen we de paarden voor een tocht door de bergen. ’s Ochtends rijden we door de heerlijk geurende eikenbossen en langs prachtige ravijnen die zo karakteristiek zijn voor deze bergstreek, de Alta Garrotxa. We gaan in de richting van Vall d’Hortmoier en passeren een aantal bergkloven waar de ruiters een bad kunnen nemen. We steken de We will cross the Llerca-rivier over en stijgen naar de Talaxà, een top van waaruit we de route van de vorige dag kunnen zien. Op de Talaxà eten we iets kleins. We dalen weer af naar de  Vall de Sadernes, waar we ongeveer een kilometer te voet verder moeten. Aangekomen bij de Sant Aniol-rivier hebbne we gelegenheid om ons onder te dompelen in het frisse water (zonder de paarden). We stijgen opnieuw, nu naar de Coll de Bassegoda. Na een half uur rijden stijgen we op de valkte,1200 meter boven de zeespiegel, af om te picknicken. We vervolgen onze weg over een bergketen en dalen af naar  Albanyà door dichte eikenbossen en met een prachtig uitzicht op la Garrotxa. De route leidt ons  naar de Muga-rivier. We steken de rivier over en komen aan Albanyà, een dorp temidden van uitgestrekte  boomgaarden en bossen.

Dag 4. Zwemmen met de paarden (rijtijd 6-7 uur)

Op de route rijden we stapvoets, in draf en in galop. Dit wordt een spannende dag, want we gaan samen met de paarden zwemmen in een naburig meer. Zoals elke dag ontbijten we samen en bereiden de route voor. We vertrekken uit Albanyà en rijden langs de Muga-rivier. We houden halt in Boadella Lake voor een verfrissende duik met de paarden. Na afloop pakken we onze route weer op. We kruisen de GR2 dei door de Alt Empordà voert, een streek die deels is bezet met wijngaarden en olijfboomgaarden en deels wordt ingenomen door het Albera-natuurpark. Van hieruit hebben we een prachtig uitzicht op het typisch Mediterrane kustgebergte met zijn metamorfe rotsformaties, schists en sedimentaire gesteenten. We komen aan in Perelada, een prachtig middeleeuws stadje beroemd om zijn cava. We hebben genoeg tijd over om op ons gemak door Peralada te wandelen en te genieten van de atmosfeer.

Dag 5. Van de wijngaarden van de Alvera naar de Costa Brava (rijtijd 6-8 uur)

Dit wordt een dag waarop volop in draf en in galop wordt gereden. We laten de bergen achter ons en rijden door de wijngaarden van de Alvera-streek naar de Costa Brava. Vanuit Perelada gaan we door wijngaarden en olijfboomgaarden richting Sant Pere de Rodes. San Pere de Rodes is een oud klooster, gelegen op een berg van waaruit we een prachtig uitzicht hebben op Alt Empordán with, de baai van  Roses en op het dorp Port de la Selva. Bij helder weer kunnen we zelfs een gedeelte van de Franse Côte Vermeille onderscheiden. Van Sant Pere de Rodes dalen we af naar Port de la Selva, waar we de avondmaaltijd gebruiken en de nacht doorbrengen.

Dag 6. Aan zee (rijtijd 6-7 uur)

We rijden vandaag van Port de la Selva naar het schiereiland Cap de Creus. Dit schiereiland bestaat uit de meest wonderlike rotsformaties en is niet voor niets jarenlang het domien van Salvador Dalí geweest. We sturen onze paarden richting de baai van Tavallera, waar we in een smokkelaarsgrot naast een prachtig strand de picknick gebryuiken. Het bijzondere landschap hier is het gevolg van erosie, veroorzaakt door de Tramontane-wind, de wind die van de Pyreneeën naar de Costra Brava waait. We rijden naar Cadaquès en vervolgens door het  Cap de Creus natuurpark weer terug naar Port de la Selva. Vrije tijd, afscheidsdiner en accomodatie in Port de la Selva.

Dag 7. Vertrek

Ontbijt en vervolgens (optioneel) transfer naar Barcelona.

Informatie

 • Tempo: parcours met lange galopperingen, galop, draf.
 • Uren per dag: 6-8 uur per dag
 • Groep: Minimum groep: 4 ruiterss
 • Maximale groep: 10 ruiterss (met een back-upgids van maximaal 8 ruiters)
 • Paarden: Spaans, Hispano-Arabians, Arabians, Anglo-Arabian, Quarterback
 • Transfer: van / naar de luchthaven van Barcelona: 150 € (retour)

Speciaal programma Pyreneeën in maart

Prijs: 1180 € pp Volpension 7 dagen / 6 nachten / 5 ritten

Prijs: 1.000 € pp volpension 6 dagen / 5 nachten / 4 ritten

Aankomst op 3 maart tot 9 maart

Dag 1. Aankomst. Welkom bij L'Abella

Je komt aan in L'Abella aan de Pyreneeën, een typisch en klein Catalaans dorp in het midden van de bergen met stenen huizen. Voor het avondeten gaan we het programma van de week door. U zult worden verteld over de speciale kenmerken van onze Andalusische trailpaarden. Je krijgt een inleiding op het weekprogramma met de gelegenheid voor een persoonlijk gesprek om elke ruiter zijn perfecte paard te vinden. Dan kunt u genieten van een fantastisch diner!

accommodatie

Appartementen L'Abella

Dag 2. Van de Pyreneeën naar het natuurpark Alta Garrotxa (lichtblauwe route)

6-8 uur rijden

Het parcours begint vanuit l'Abella en gaat in de richting van de Pyreneeën naar de vallei van Salarsa, gekenmerkt door grootschalige landschappen en veel honderdjarige eiken. We dalen af ​​naar de Sant Valenti de Salarsa kerk, het romaanse werk en gaan bergafwaarts in een vallei naar de weg tussen Beget en Oix, waar we Pont de Bolassell, een romaans huisje, zullen vinden. In deze pittoreske en rustige plaats zullen we onze picknick houden.

We zullen doorgaan met te paard en bergopwaarts een smal maar comfortabel pad in een dicht bos tot aan Coll de Salomó, waar we de hoogste top van de dag zullen bereiken (850 m). We zullen doorrijden op een heuvel voor 6 of 7 kilometer naar Sant Andreu de Bestacrá, en dan in een afdaling waar we een honderd jaar oude steeneik tussen de rotsen kunnen zien. We gaan bergafwaarts naar Oix, vol met natuurgebieden met ongelofelijke schoonheid. Accommodatie in een landelijk huis.

accommodatie

Forn de Beget, Beget www.elforndebeget.com

Dag 3. ESPINAVELL VALLEI, Rocabruna en de Franse grens (route met blauwe / paarse markeringen)

6-8 uur rijden

We verlaten Beget na het ontbijt richting het bergdorp Rocabruna, een klein stadje met 70 inwoners en met de zeer charmante Romaanse kerk van Sant Feliu, die de ruïnes van het oude kasteel oversteekt om te klimmen tot 1600m en aan de Franse grens te rijden om terug te gaan naar Riutort Valle om de dag af te sluiten bij Espinadell, een van de belangrijkste veemarkten van het hele land.

accommodatie

Hostal El Quintà, Espinavell www.hostalelquinta.com

Dag 4. Costabona-berg: hoge Pyreneeën 2600m (route in oranje)

6-8 uur rijden

Vandaag ontmoeten we elkaar voor het ontbijt en bereiden we ons pad erg vroeg voor.

Tijdens deze dag rijden we door een spectaculair hooggebergtelandschap, met toppen van 2600m en 2800m. naar Vallter 2000. Stap over naar Setcases en voor de rest van de dag verblijft u in dezelfde accommodatie.

accommodatie

Hotel La Cabanya, Setcases www.lacabanya.net

Dag 5. Pic de L'infern en Carança Lakes (groene route)

6-8 uur rijden

Na het ontbijt zullen we terug worden overgebracht naar Walter 2000 om onze route te vervolgen via "Infer Peak" met een adembenemend uitzicht over de Pyreneeën en de Carançameren en de Ter-rivier over om terug te rijden naar Setcases.

accommodatie

Hotel La Cabanya, Setcases www.lacabanya.net

Dag 6. Puig de Sistre, Vall de Ripoll en L'Abella (Gele route)

6 uur rijden

We vertrekken van Setcases na het ontbijt en rijden door de weilanden en het bos om een ​​laatste rit naar Ripoll Valley te maken, van Puig de Sistre op 199 m naar l'Abella in Hipica Mas Batlló, waar alles klaar zal zijn voor een FAREWELL BBQ. Overzetten naar setcases

accommodatie

Hotel La Cabanya, Setcases www.lacabanya.net

Dag 7. Vertrek

Ontbijt en we hopen je weer te zien op een van onze paden in Barcelona!

VERDERE INFORMATIE

Tempo: parcours met lange galopperingen, galop, draf.

Gids: de gids zal Xavi Pastoret zijn, een ervaren en getalenteerde rijder, altijd vergezeld van een Engels sprekende back-up gids.

Paarden: Spaans, Hispano-Arabians, Arabians, Anglo-Arabian, Quarterback

Transfer: van / naar de luchthaven van Barcelona: 150 € (retour Camprodon Valley)

Hoog in de PyreneeënMOUNTAIN

Prijs   1180  euro

Prijs   1000 euro  6 Dagen/5 nachten/4 rijdagen

Data 28 april-4 mei, 12-18 mei, 19-25 mei, 26 mei - 1 juni, 9-15 juni, 8-14 september, 22-28 september, 29 september - 5 oktober, 13-19 oktober, , 20-26 oktober, 27 oktober - 2 november

Supplementen: hoogseizoenstoeslag (van juni tot oktober): 185 € Eenpersoonskamer: 216 € (persoon die geen toeslag wil delen)

Route van de Pyreneeën waarin we toppen bereiken tot 2800m. Het is een pad dat grote bergketens doorkruist en naar hun toppen gaat, zodat we kunnen genieten van het Pyrenese landschap van alpine gebieden, diepe valleien en rotsachtige reliëfs waar het voelt alsof je op de maan bent geland. Een natuurspektakel!

Deze route is alleen geschikt voor ervaren ruiters en voor fitte mensen die gewend zijn door de bergen te wandelden, omdat in sommige delen van dit parcours dit nodig is. Daarom raden we je dit pad alleen aan als je in een goede fysieke conditie bent!

Abella - Setcases - Queralbs (in de buurt van Núria) - Puigcerdà - la Molina

PROGRAMMA

Dag 1. Aankomst

Je komt aan in L'Abella aan de Pyreneeën, een typisch en klein Catalaans dorpje in het midden van de bergen met stenen huizen. Voor het avondeten gaan we het programma van de week door. U zult worden verteld over de speciale kenmerken van onze Andalusische trailpaarden. Je krijgt een inleiding op het weekprogramma met de gelegenheid voor een een-op-eengesprek om elke ruiter zijn perfecte paard te laten vinden. Dan kunt u genieten van een fantastisch diner!

Dag 2. De reis begint 4-6 uur

Na een vroege start van l'Abella, beginnen we te klimmen naar Costa Bona (2500m). Al snel verlaten we de baan aangezien er hier alleen glooiende bergweiden en wilde bloemen zijn waar we genieten van een aantal zeer mooie galoppeer en galoppade. Zodra we aankomen op de top van Costa Bona, betreden we het Franse territorium langs de bron van de rivier de Ter. De uitzichten zijn immens en adembenemend, het licht is dat van de Pyreneeën. Hierboven is het heel gewoon om adelaars, gieren en kuddes wilde geiten en herten te zien. Daarna vervolgen we ons pad door de landschappen van Can Magre en Portella de Mantet om de helling van Vallter 2000 te bereiken. We laten onze paarden hier achter en ons busje brengt ons naar ons hotel in Tregurà, in een bekend gebied omdat van zijn uitstekende en charygastronomie.

Dag 3. Tot de hoogste pieken 4-6 uur

Vandaag ontmoeten we elkaar voor het ontbijt en bereiden we ons pad erg vroeg voor. Tijdens deze dag rijden we door een spectaculair hooggebergtelandschap, met toppen van 2600m en 2800m. Vanaf Vallter 2000 rijden we naar Coll de la Marrana en steken we de top van de Freser River over, waar we zullen picknicken. Na de lunch klimmen we omhoog naar de Pic de l'Infern vanwaar we de prachtige meren van Carança en de vallei van de Coma de Vaca kunnen bewonderen. Onze volgende stap is de piek van Nou Creus, gelegen op 2800m hoogte, onze hoogste top in dit parcours. Tijdens de afdaling zullen we genieten van lange galoppassen tot we Vall de Núria bereiken en tot aan Queralbs. Accommodatie in het hotel en vrije tijd tot het diner.

Dag 4. Over 6-7 uur over de Franse grens rijden

We beginnen deze dag door over het Franse grondgebied te rijden en steken een aantal mooie skistations over met een intense maar ook uitstekende klim naar de Coll de Finestrellas.

Van Vall de Núria klimmen we naar Finestrelles, meerdere keren oversteken van Spanje naar Frankrijk, met echt mooie landschappen. Nu beginnen we aan een rustige afdaling op de heuvel van Puigmal, waar we een heerlijke picknick bereiden. Na de lunch rijden we via Vilallobent de Franse kant op om weer in Spanje te komen en aan te komen bij Pugicerdà. Hotel in Puigcerdà. We hebben de mogelijkheid om te genieten van onze vrije tijd een bezoek aan de spa-zone of ook het commerciële centrum van Puigcerdà.

Dag 5. De grote vallei van de Pyreneeën 3-5 uur

Vandaag zullen we een ontspannende dag hebben met snelle galoppade en galop, om uit te rusten van de lange reis van de vorige dag. We rijden over Cerdanya, een van de breedste valleien van Europa, met een minimale hoogte (ongeveer 1000 meter), met de oost- naar west-oriëntatie en een hoge dosis zonnestraling van ongeveer 3000 uur blootstelling aan de zon per jaar. Vanuit Puigcerdá, het belangrijkste dorp van de vallei, zullen we ons verplaatsen naar Queixans, waar we omhoog zullen gaan naar subalpiene bergen, om de alpine hut van Pla les Forques te bereiken, waar we stoppen voor de picknick. De diversiteit en het prachtige landschap zijn duidelijk zichtbaar: van pure mediterrane kenmerken tot alpenweiden op grote hoogte, u vindt er zelfs submediterrane bossen, beukenbossen, boreale bossen met rode pijnbomen en subalpiene naaldbossen met zwarte pijnbomen en sparren. bomen. De vegetatie van het park wordt als bijzonder interessant beschouwd, omdat de lage temperaturen, de hoge luchtvochtigheid in het gebied en de hoogte hebben bijgedragen aan het bestaan ​​van soorten die niet kenmerkend zijn voor het Middellandse Zeegebied, maar voor Noord-Europa en het hooggebergte. of Europese bergen in plaats daarvan. Na de lunch gaan we afdalen tot La Molina. Accommodatie in La Molina (een skistation in de winter).

Dag 6. Natuurpark Cadí-Moixeró 5-6 uur

Twee grote bergruggen, El Cadí en El Moixeró, ontmoeten elkaar in Coll de Tancalaporta en vormen een indrukwekkende bergversperring waar de Pyreneeëne rand de pre-Pyreneeën ontmoet. Dit is waar het natuurpark El Cadí-Moixeró niet alleen een prachtige biodiversiteit beschermt, maar ook talrijke sites van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid. De dag begint en we zadelen op en rijden over de vlaktes door velden met tarwe en zonnebloemen. Dan een beklimming naar de bergweiden waar vee en paarden worden gezonden om te grazen in de zomer. Hier zijn we ons bewust van de kracht, de zekerheid van de voeten en het uithoudingsvermogen van de paarden terwijl ze zich een weg banen naar de top. We stijgen boven een hoogte van 1500 m tot we aankomen bij las Barracas del Rus, een gebouw dat het vee in de zomer weidt, deze plaats heeft immense groene landschappen met bronnen van water, waar we onze picknick zullen hebben. Na de lunch rijden we lang in galop over de weilanden van Pla d'Anella, waar we in de zomer meer dan 2000 schapen kunnen ontmoeten. Aankomst in het hotel in La Molina.

Dag 7. Vertrek Ontbijt en we hopen je weer te zien op een van onze paden in Barcelona!

Informatie

 • Van zondag tot zaterdag (zie data voor Hoge Pyreneeën)
 • Spoor met veel galopperen en draven.
 • Groep: Minimum groep: 4 ruiters
 • Maximale groep: 10 ruiters
 • Gids: de gids zal Xavi Pastoret zijn, een ervaren en getalenteerde ruiter, altijd vergezeld van een Engels sprekende back-up gids.
 • Paarden: Spaans, Hispano-Arabians, Arabians, Anglo-Arabian, Quarterback
 • Transfer: van / naar de luchthaven van Barcelona: 150 € (retour vanuit La Molina)

           

Email: paardrijvakantiesinandalusie@gmail.com

Telefoon: 0031612044440    

facebook paardrijvakantiesinspanje 

RECENTIES

Hoi Marion,

Wij hebben een heerlijke vakantie gehad! De paarden, mensen en eten hebben het onvergetelijk gemaakt.

Absoluut voor herhaling vatbaar

Groet, Mariëlle

Hello!

We had a great time in Pins, a fantastic holiday.

We have lots of photos and we will of course e-mail you some of the best!

Regards

Diedrik