Manolo / Almería

Geboren in 1959 in Barcelona, verhuisde hij in 1992 naar Andalusië om zich te wijden aan zijn passie: paarden. Hij creëerde het bedrijf Cabacci en sindsdien heeft hij zijn leven gewijd aan het beroep professionele trainer paardensport en toeristische gids. Hij is vice-president van de vereniging van hippisch toerisme in Andalusië, hij werkte voor het Europese project voor Equitour en de ontwikkeling van paardrijden in Catalonië en Menorca. Hij heeft ook deelgenomen aan de ontwikkeling van rondreizen langs de dorpen in koloniën van Guanajuato (Mexico).

Ondanks alle jaren in dit vak, selecteert en traint hij al zijn paarden zelf en is zelf de gids op de routes die worden gereden.
Zijn motto: "De paarden dragen ons niet, ze vergezellen ons tijdens onze reizen".

Beginnersweek                         

Prijs 950 euro

Data 2019: 4-10 / 08, 11-17 /08, 8-24 /08, 5-31 /08 

Deze paardrijvakantie is bedoeld voor volwassenen en kinderen vanaf 7 jaar die nog nooit of zeer weinig paard hebben gereden en in korte tijd de drie gangen (stap, draf en galop) willen leren. Je rijdt in kleine groepen waardoor je veel persoonlijke aandacht krijgt. Je begint elke dag na het ontbijt ‘s morgens of na de warme maaltijd ‘s middags, in de bak met de les en gaat aansluitend meteen een tocht maken door de prachtige streek. Je zit gemiddeld  3 uur per dag in het zadel. Aan het einde van de week kan je ontspannen buiten rijden en op de laatste dag kun je bijna zeker op het strand galopperen.

Voor de beginners gebruiken we paarden die geschikt zijn voor beginnende ruiters. imgres-2

Inclusief paardrijprogramma en accommodatie.
Ophalen op de luchthaven, station bus of trein vanuit Almería.
6 nachten hotelaccommodatie met ontbijt.
5 dagen rijprogramma les en tochten.

Gecertificeerde monitor.
Maximale veiligheidsmaatregelen.
Paarden opgeleid voor het lesgeven van alle niveaus.

Aankomst: zondag

Vertrek: zaterdagimages-8

PROGRAMMA

DAG 1
Ontbijt.
Informatie over de verzorging van paarden en tuig voor en na het rijden.
Rijles: positie ruiter, balans, bochten, de stap en de rit.

Excursie door de natuur, om te oefenen wat je hebt geleerd.

Geschatte duur 2,30 uur - 3 uur.

DAG 2images-2
Ontbijt
Informatie over de verzorging van paarden en zadels voor en na het rijden.
Rijles: Begin van lichte draf: ritme, balans.
Natuurexcursie, om te oefenen wat je hebt geleerd.
Geschatte duur 2,30 uur - 3 uur

DAG 3
Ontbijt
Informatie over de verzorging van paarden en tuig.
Rijles: bij draven, draaien, handveranderingen, start de draf in suspensie.
Excursie door de natuur, om te oefenen wat je hebt geleerd.images-5

Geschatte duur 2,30 uur - 3 uur.

DAG 4
Ontbijt
Informatie over de verzorging van paarden en tuig voor en na het rijden.
Rijles: draf , bochten, controle van de snelheid, start van een galop.
Excursie door de natuur, om te oefenen wat je hebt geleerd.
Geschatte duur 2,30 uur - 3 uur.

DAG 5
Ontbijt.
We rijden langs het beroemde strand van "el playazo", beroemd vanwege de Romeinse aanwezigheid, reden waarom de stranden werden bezocht door de piraten, daarna zullen we de palmoase oversteken waar zich kleine waterbronnen bevinden
Duur ca. 3 uur

DAG 6
Ontbijt

** Lessen en excursies zijn elke dag 's morgens of' s middags.

EINDE VAN HET PROGRAMMA

De paarden zijn uitgerust met zadeltassen voor en achter.
Het is raadzaam om zonnecrème en zonnebril te gebruiken gedurende het hele jaar en een watercontainer en badpak mee te nemen.

AANVULLENDE INFORMATIE
Er is de mogelijkheid om uw verblijf uit te breiden.
De prijs is inclusief: programma, paardrijden, logeren en ontbijt in beschreven of vergelijkbaar hotel.

Prijzen voor een tweepersoonskamer, individuele toeslag van € 180.
Kortingen voor groepen en families.
Voor groepen van meer dan 3 personen kun je de aankomst- en vertrekdag wijzigen.
Transfer in deze programma's gebeurt vanaf de luchthaven Almería of busstation van Almeria en is opgenomen in het programma, Er is een busverbinding  vanaf Almeria naar de luchthaven van Malaga. De busmaatschappij is Alsa www.alsa.es/.

Manolo biedt een transferservice aan vanaf de luchthaven van Malaga naar de manege in Cabo de Gata voor slechts € 100 p.p. (met een minimum van 2 personen.)
De duur van de reis is ongeveer 2:30 uur en er zal om 17.00 uur een enkele transfer vanuit Malaga zijn en vanuit Almeria op de dag van terugkeer om 9 uur.

De gratis transfers die zijn inbegrepen in de prijs van het programma, zal worden verzorgd niet later dan 18.00 uur de dag van aankomst en niet eerder dan 7 uur de dag van vertrek, in een enkele transfer voor iedereen.
Speciale transfer op  andere tijden is eventueel mogelijk tegen betaling. Van Malaga luchthaven is de prijs  € 250  (4 personen).
Het is raadzaam om een auto te huren. Het is heel interessant om het hele park te leren kennen, Er is geen openbaar vervoer in het park. Voor meer parkinformatie www.degata. com /.

DAGROUTES AAN DE ZEE VOOR GEVORDERDEN      

Dit is het ideale programma voor ruiters die bij ons het beginners programma hebben gevolgt en die langere routes willen gaan rijden. We bieden dagelijks een halve dagroute aan in verschillende delen van het natuurpark en één hele dag rijden met een picknick onderweg. Het is ook een perfect programma voor diegenen met een gemiddeld niveau die korte routes willen rijden en elke dag in hetzelfde hotel willen terugkeren. Willen genieten van hun vakantie en het misschien willen delen met vrienden of familie die niet paardrijden.

Prijs  v.a. 850 euro

Data 2019 27/1 - 2/2, 17 - 23/3, 28/4 - 4/5, 12 – 18 /05, 10-16 /11, 01-07

Prijs Mei, juni, september 950 Euro. Prijs per persoon in dubbele bezetting. Voor eenpersoonskamer € 180 single supplement. Ter plaatse te betalen. Minimale groep 2 personen. Maximaal 4 ruiters. Voor 1 persoon kan het programma met een groepstoeslag van € 180 per persoon worden uitgevoerd.dagt-s-j-3

Het programma loopt van zondag tot zaterdag.

PRIJZEN ZIJN INCLUSIEF

Deze programma's zijn inclusief 6 nachten accommodatie.
Vier dagen en een halve dag en één volledige dag rijden, inclusief picknick.
Gekwalificeerde gids.
Maximale veiligheidsmaatregelen.
Ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid.
Minimum groep 2 - maximum 4 ruiters.
Transfer van luchthaven, bus- of treinstaion van Almeria.
Van de luchthaven van Malaga prijs per transfer € 250 (4 personen).

De gratis transfer inbegrepen in de prijs van het programma zal uiterlijk om 18 uur plaats vinden op de dag van aankomst en niet eerder dan 7 uur op de dag van vertrek. We kunnen een speciale transfer tegen betaling regelen.

Er is een bus bedrijf www.alsa.es, dat het vervoer verzorgt tussen de luchthaven van Malaga en Almeria.

Manolo biedt een transferservice aan vanaf de luchthaven van Malaga naar de manege in Cabo de Gata voor slechts € 100 p.p. (met een minimum van 2 personen.)
De duur van de reis is ongeveer 2:30 uur en er zal om 17.00 uur een enkele transfer vanuit Malaga zijn en vanuit Almeria op de dag van terugkeer om 9 uur.

Het wordt aanbevolen om een ​​auto te huren. Het is heel interessant om het natuurpark Cabo de Gata in de vrije tijd te zien en daarvoor heb je een auto nodig, want er is geen openbare busdienst in het park. Voor meer parkinformatie kijk op www. degata.com/.

Het wordt aanbevolen om het hele jaar door zonnebrandolie en een zonnebril te gebruiken.bo2

PROGRAMMA

DAG 1

Ruiters ophalen vanaf de luchthaven, het bus- of de treinstation van Almería, en naar het paardensportcentrum brengen. Bijeenkomst om de route te beschrijven.

DAG 2 TORRE DE LOS LOBOS - EL PLAYAZO

In dit deel van de route rijden we door Rodalquilar Valley, beroemd sinds de Romeinse aanwezigheid vanwege zijn goudmijnen, waardoor deze stranden bezocht werden door piraten. We rijden langs een smal pad dat langs de kust loopt. Deze wegen dienden voor kustbewaking, met de komst van piraten. We rijden langs het beroemde strand "El Playazo" Beach. Gouden, kristallijn en een witte ruige omgeving. Het wordt het gekroond door het kasteel van San Ramon. We zullen de fascinatie ontdekken van de paardepaden grenzend aan de kliffen van het park met uitzicht op de Middellandse zee.

DAG 3 LAS MINAS DE ORO "GOUDMIJNEN

We zullen het gebied van de oude mijnen doorkruisen en klimmen langs de ravijnen die als verbinding tussen de boerderijen van de binnenlanden in de bergen dienden We rijden door de krater die de Rodalquilar-vallei vormt, ontdekken minerale muren. Er is nog steeds verborgen goud en we bezoeken de oude faciliteiten van de mijn die in werking was vanaf 1933 en sloot uiteindelijk in 1986.

DAG 4 DE WESTELIJKE LANDSCHAPPEN

We gaan de landschappen van western films bezoeken die in de jaren zeventig werden gefilmd. (the good, the bad and the ugly, a hand full of dollars etc.). Iedereen kent ze als "spaguetti western". We passeren ook een historische plaats in het natuurpark, "de boerderij van de monnik", waar de echte gebeurtenissen plaats vonden, die Federico Garcia Lorca zijn roman Bodas de Sangre inspireerde.

DAG 5 DE VOLCANO 

We kennen het natuurpark van Cabo de Gata niet zonder de verantwoordelijken voor de creatie ervan te bezoeken namelijk de vulkanen. We zullen de krater van een vulkaan oversteken en we kunnen zien hoe ondanks miljoenen jaren de sporen van deze uitbarstingen zijn overgebleven.

DAG 6 LAS NEGRAS

Op weg naar "las Negras" vinden we moestuinen geïrrigeerd door het water afkomstig van kleine stroompjes in de Rambla de Las Agüillas en verzameld in een soort van zwembaden in de buurt van de zee. Het dorp Las Negras wordt gevormd door een groep eenvoudige witte huizen. Van las Negras nemen we het pad dat leidt naar San Pedro Cala.

DAG 7

Einde van het programma

Mininimum aantal deelnemers voor de tochten is 2 personen en max. 10 personen (groepskorting is mogelijk). Als je met 2-3  personen wilt rijden kan dat met een supplement van € 260,- p.p.

De reis

Als je naar Cabo de Gata wilt, vliegt je  het goedkoopst met Ryanair (vanuit Düsseldorf-Weeze, Charleroi (elke zondag), Brussel of Eindhoven) Transavia of Vueling naar Almería. Je wordt daar opgehaald door Manolo. De gratis transfer is opgenomen in het programma is niet later dan 18 uur op de dag van aankomst en niet vóór 7 uur op de dag van vertrek. Er is één transfer voor de hele groep. Houd hier rekening mee bij de aankoop van vluchten.
Wij kunnen voor een extra transfer zorgen voor een speciale prijs.
Duur van de Transfer:
- San Jose - Almeria luchthaven 45 minuten
- San Jose -Station van -Train bussen 1h.15mn Almería.
- San Jose - Luchthaven Granada 2 uur 30 min.

Als je op Málaga vliegt gaat er een expresbus naar Almería.

Manolo biedt  een transferservice aan vanaf de luchthaven van Malaga naar de manege in Cabo de Gata voor slechts € 100 p.p. (met een minimum van 2 personen.)
De duur van de reis is ongeveer 2:30 uur en er zal om 17.00 uur een enkele transfer vanuit Malaga zijn en vanuit Almeria op de dag van terugkeer om 9 uur.

Vanaf het vliegveld van Alicante is het ongeveer 3 uur rijden met de auto maar ook kun je met de bus naar Murcia. Daar stap je over op de bus naar Almería. Vanaf Alicante vertrekt de bus elke twee uur (07:15 de eerste, 20:15 de laatste). Vanaf Murcia vertrekt de bus naar Almería om 10:45, 11:30, 14:15, 18:30 en 20:00. Zie voor bustijden en prijzen de website van de busonderneming Alsa. Voor een transfer van en naar het vliegveld van Malaga betaal je 90 euro (180 i.v.) en het vliegveld van Granada 50 euro (i.v. 100 euro). Voor 4 personen is de prijs 250 euro voor elke transfer. 

Trektochten

De maagdelijke stranden van Andalusia

Prijs 1500 euro

Data 2019 19 - 26/02, 05 - 12/3, 19 - 26/3, 02 - 09/04, 16 - 23/04, 30/4 - 07/5, 14 - 21/5, 01 - 08/10, 22 - 29/10, 19 - 26/11, 1 -7/12, 27/12 - 03/1/2020 * Speciale nieuwjaarstocht* (1680 euro).

Het natuurpark van Cabo de Gata is een van de  juwelen voor het toerisme in Andalusië, Spanje en heel Europa. Kleine baaien met kristalhelder water, oude vulkanen omgevormd in bergen van rode lava, oases van palmbomen en kleine witte vissersdorpjes. Zandduinen die de scène van de cinematografische film zijn geweest: Indiana Jones, Lawrence de Arabia, een handvol dollars ... Het droge klimaat en de bijna 3.000 uren zonneschijn per jaar zorgen ervoor dat Almería de plek is "waar de zon de winter door komt".

Programma

Dag 1

Transfers van de luchthaven, het bus- of de treinstation van Almería brengt u naar de manege waar je uitleg over de route krijgt. Daarna volgt het diner en accommodatie in hotel goud en licht in Rodalquilar (of vergelijkbaar hotel).
www.oroyluz.com.

Dag 2 RODALQUILAR - DE TOREN VAN LOS LOBOS - EL PLAYAZO-CALA DEL CUERVO - RODALQUILAR
'S Ochtends na het ontbijt, ontmoeten we de paarden en beginnen we aan de route. In dit deel van de route gaan we naar "de toren van de wolven" van waaruit we vrijwel het hele natuurpark zullen zien en als het een heldere dag is zien we de besneeuwde toppen van de Sierra Nevada. We  rijden langs het beroemde strand van "El Playazo", beroemd sinds de Romeinse aanwezigheid, reden waarom de stranden waren
bezocht door de piraten, zullen we de oasis van Palmeras oversteken die ze samen imgresmet kleine waterbronnen hebben gecreëerd. Picknick aan zee.

Ongeveer 5 uur te paard.

Diner en overnachting in hotel goud en licht www.oroyluz.com

Dag 3 RODALQUILAR - LA ISLETA DEL MORO - ESCULLOS - SINT JOSEF
We verlaten Rodalquilar, langs een smal pad dat langs de kust grenst, deze wegen dienden een dag voor de bewaking van de kusten, vóór de aankomst van Pirates, wat de aanwezigheid van kleine kastelen en uitkijktorens aantoont, met hun kleine
oase van palmbomen. Picknicklunch aan zee op het strand van de sculpturen.

Geschatte duur 5-5, 30 uur te paard.

Diner en overnachting in San José Hotel el Sotillo **** of vergelijkbaar www.cortijoelsotillo.es

Dag 4 SAN JOSE - PLAYA DE GENOVESES -PLAYA DE MONSUL - SAN JOSE
We starten de route om zijn naam eer aan te doen, eerst zullen we het westelijke deel van het natuurpark bezoeken: Genoveses, monsúl, halve maan, het rif van de zeemeerminnen zijn ongetwijfeld de Last Virgin stranden van de Middellandse Zee, met zandduinen
wit waar films zijn opgenomen die we zullen onthouden: Indiana Jones, Lawrence of Arabia. 'S Middags nemen we onze picknick naast de cortijo "el romeral"
een van de typische constructies die vandaag nog steeds huisvesting voor boeren in het gebied dienen, in de middag zullen we opklimmen door de valle del tesorillo, richting San José.

Ongeveer 5-5 uur te paard.

Diner en overnachting in San José Hotel el Sotillo ****of vergelijkbaar www.cortijoelsotillo.es

Dag 5 SAN JOSE - MAJADA ROND VULKAAN - CORTIJO DEL FRAILE - FERNAN PEREZ
Op deze dag ontdekken we het fascinerende van Transitar met het paard op paden die zijn omringd door oude vulkanen die ons naar het noorden van het park leiden.
vind de bergen van de Sierra de Gata die de ketels van oude vulkanen bewaren, omringd door een maanlandschap en originele dorpen zoals abrikozen, waar we met een rondleiding door de straten de scenario's ontdekken waar veel spaghetti te vinden is
westers werden geschoten, (voor een handvol dollars, de goeden de lelijke en de slechte, enz.), met namen op straat zoals: Clint Eastwood, Sergio Leone ... Picknicklunch op een van de meest speciale plekken van het park "el cortijo del Fraile" dit was de plaats waar de gebeurtenissen die Federico García Lorca inspireerden in zijn werk "Blood Wedding".
'S Middags komen we aan in het kleine dorpje Fernán Pérez,
waar "Maise" ons zal ontvangen in zijn oude korenmolen die is hersteld en verbouwd tot een gezellige gezinsaccommodatie.
Ongeveer 5-5 te paard.

Om de dag tijdens het avondeten te eindigen, biedt Maise ons een Marokkaans diner: couscous, groenten uit lokale tuinen, honingsnoepjes

Diner en overnachting in Molino de Maise www.molinofernanperez-es

Dag 6 FERNAN PEREZ - GOUDEN MIJNEN - LAS NEGRAS

We zullen het oude pad van de goudmijnen nemen, we zullen de ravijnen gebruiken die dienden als de enige verbinding tussen de boerderijen van het binnenland van de Sierra met de zee, het oversteken van de krater van de vulkaan die de vallei van Rodalquilar vormt, we zullen ontdekken de muren van mineralen die nog steeds goud verbergen en we zullen de
oude faciliteiten van de mijn die sinds 1933 in bedrijf was en uiteindelijk 1986 sloot.
vork Picknick lunch: in de goudmijn. In de middag zullen we aankomen bij het prachtige hotel Cala Grande ****
www.calagrande.es
We kunnen een opwelling in de spectaculaire Spa, waar ons wacht: de

de sauna, de hammam, de jacuzzi * het spacircuit is inbegrepen in het programma
Speciaal diner "vis" in het plaatselijke restaurant in de stad.
Geschatte duur 5-5, 30 uur te paard.

Dag 7 LAS NEGRAS - VALLE DE LAS HORTICHUELAS - RODALQUILAR
Deze laatste dag rijden we slechts een halve dag te paard en kunnen we de middag gebruiken om te rusten of de last-minute aankopen te doen.
We zullen geïrrigeerde tuinen vinden voor het water dat afkomstig is van kleine stroompjes in de Rambla de Las Agüillas en verzameld in sommige soorten vlotten in de buurt van de zee.
De stedelijke kern van de lussen wordt gevormd door een groep eenvoudige, witte huizen.
Lunch in een goud- en licht restaurant.
Ongeveer 3, 30 uur te paard.

Accommodatie en diner in hotel oro y luz www.oroyluz.com

Einde van het programma.

Dag 8 TRANSFER NAAR DE LUCHTHAVEN NA HET ONTBIJT

DUUR VAN TRANSFERS
• San Jose - Almeria luchthaven 45 minuten
• San José - Busstation - trein van Almería 1h15mn.
• San José - Luchthaven Granada 2 uur 30 minuten.
• San Jose - Luchthaven van Malaga 3 uur
• Sierra Nevada (La Calahorra) - Luchthaven van Granada 2 uur en 30 minuten
• Sierra Nevada (La Calahorra) - Malaga Airport 3 uur
• Sierra Nevada (La Calahorra) - luchthaven van Almeria 2 uur

De minimale groep voor deze routes is 4 personen, maximaal 10 personen.
2-3 personen met een kleine groepstoeslag van € 260 / persoon.
Als je een exclusieve route wilt, controleer dan de prijzen op basis van het seizoen.
Prijzen voor een tweepersoonskamer, een eenpersoons kamertoeslag van € 180.
Raadpleeg kortingen voor groepen.

PRIJZEN ZIJN INCLUSIEF
Elke dag in vol pension met water en één drankje per persoon.
Vervoer van koffers met ondersteuningsvoertuig.
De transfer vanaf de luchthavens of het bus- of treinstation van Almería.
Manolo biedt  een transferservice aan vanaf de luchthaven van Malaga naar de manege in Cabo de Gata voor slechts € 100 p.p. (met een minimum van 2 personen.)
De duur van de reis is ongeveer 2:30 uur en er zal om 17.00 uur een enkele transfer vanuit Malaga zijn en vanuit Almeria op de dag van terugkeer om 9 uur.
Luchthaven van Granada transfer € 50 enkele reis.
Het gebruik van de Spa in het Cala Grande hotel is inbegrepen bij de route van de stranden en in het hotel Palacio de Oñate op de route van de Sierra Nevada.
Extra drankjes of kosten voor cafetaria zijn niet inbegrepen
Speciaal diner is inbegrepen in het speciale eindejaarsprogramma.

EXTRA INFORMATIE
Alle programma's worden begeleid door Manolo Ruiz.
• Alle maaltijden, inclusief picknicks, zijn regionale gerechten die typerend zijn voor de streek: paella's, vlees, stoofschotels, groenten uit de boomgaarden. Gelieve te vermelden als je een speciaal dieet wilt.
• Paarden zijn uitgerust met voor- en achtertassen.
• Het is raadzaam om een ​​zonbeschermingscrème en -bril te gebruiken.
• Het is noodzakelijk om een ​​container (waterfles) mee te nemen om water en een badpak te dragen.
• Het gebruik van een veiligheidshelm is niet verplicht, hoewel het raadzaam is.
• Typen frames: Engels en actief.
• Voor en achter zadeltassen op alle paarden.
• Type paarden: goed getemde Andalusiërs en Latijns-Amerikaanse Arabieren.
• Er is een busbedrijf www.alsa.es, dat het transport uitvoert tussen de
Luchthaven van Malaga en Almeria.
• Gratis transfers inbegrepen in de programmaprijs zullen niet meer worden gemaakt. Na 18.00 uur op de dag van aankomst en niet vóór 19.00 uur de dag van vertrek in een single
overdracht voor de hele groep.
• Houd rekening met deze schema's voor de aankoop van vluchten.
• We kunnen voor u een overschrijving naar andere schema's organiseren met een speciale prijs.
• Het is erg belangrijk dat u de duur van de transfers plant om uw vliegticket te krijgen.
• Vereist niveau: gemiddeld (om de 3 luchten uit te voeren: stap, draf en galop).

De verborgen kant van de Sierra Nevada

Prijs 1350 euro

Data 2019: 02/06 – 09/06, 23-30 /06, 16-23/09, 15-22 /09

7 overnachtingen en 6 dagen rijden.

Een 8-daagse trektocht door de beboste valleien en langs de hoge pieken van het Sierra Nevada National Park waarbij landschappen en kleine dorpjes ontdekt worden die nog niet ontdekt zijn door het massatoerisme...

De tocht in de Sierra Nevada voert over de noordflank naar Lugros, Jérez del Marquesado, La Calahorra en de Puerto de la Ragua. Je rijdt vaak boven de 2000 meter, maar ook je kunt ook kiezen voor een tocht in lager gelegen gebied over de uitgestrekte vlaktes waar Sergio Leone zijn beroemde spaghettiwesterns heeft gedraaid.

De Sierra Nevada in Spanje met zijn zestien bergtoppen boven de 3000 meter is na de Alpen de tweede hoogste bergketen van Europa. Door de zuidelijke ligging en vele uren zon is het een ideaal gebied om je vakantie door te brengen. Het gevarieerde berglandschap met zijn uniek aanbod van fauna en flora is een aanrader voor wie van de natuur houdt.

Dag 1: Transfer naar de manege, hotel diner en overnachting in het hotel Zenete ****-la Calahorra.

Dag 2: La Calahorra - Aldeire - La Calahorra. 

Vanochtend, na het ontbijt, zullen we onze paarden ontmoeten en zullen we in het zadel stappen. Onze rit in de Sierra Nevada is een voormalig moslimfort op een heuvel en is herbouwd in de Renaissance. De eenvoud van de externe militaire stijl staat in schril contrast met de rijkelijk versierde Italiaanse en in feite een van de eerste voorbeelden van Renaissance-architectuur in Spanje. We zullen het vruchtbare land oversteken in de regio waar veel kleine irrigatiekanalen van de Arabische bezetting voorkomen, velden bevloeien met amandelbomen, vijgenbomen, olijfbomen en andere gewassen. We klimmen naar het hoogste punt van de dag op 1500/2000 meter, door de "paden van de gletsjers" (sendero de los neveros), die werden gebruikt in de oudheid en ze werden gechipt om hun voedsel te bewaren. Na een ochtend vol uitdagingen voor ruiters en hun paarden, picknick in de buurt van een kleine rivier "The Rosandra". In de middag keren we terug naar het kleine Arabische dorp Aldeire.
Bezoek aan het kasteel van Calahorra, XIV, middeleeuws kasteel aan de buitenkant van het paleis uit de Renaissance in Spanje.

Geschatte duur: 5 uur

Diner en overnachting in het Zenete Hospederia (La Calahorra). 

Dag 3: La Calahorra - Cogollos 

Deze ochtend vertrekken we naar het verre westen. We rijden over de hoogvlakte door ongelooflijke rode canyons die ons doen denken aan de Grand Canyon in Amerika. We nuttigen een picknick aan het meertje bij Cogollos voordat we door de dennenbossen van het Nationaal park Sierra Nevada omhoog rijden. Als het weer het toe laat kunnen we een duik nemen in het water van het meer waarvan het water afkomstig is van het smelten van de eeuwige sneeuw van de Sierra Nevada.Na de picknick, zullen we de oude mijnpaden image006betreden en bereiken zo het kleine, oude dorp Cogollos.

Speciaal diner
Steengrillen bij het restaurant "La vaca en llamas".

Hotelaccommodatie Rural El Tesorillo.

Dag 4: Cogollos - Rivier Alhorí - Cogollos 

Vanmorgen klimmen naar de top van Postero Alto, we rijden door mediterrane dennenbossen en langs heldere beekjes. Tot slot komen we bij de top op 1850 m. en nuttigen we een picknick naast de rivier de Alhorí. Na de picknick dalen we langs de paden die gebruikt worden door de lokale cowboys om hun vee te verplaatsen en komen aan in het dorp Jerez de Marquezado waar we een speciaal diner nuttigen in een lokaal restaurant. 

Geschatte duur: 5,5 uur

Night in "Casa Rural" of Cogollos "El Tesorillo" www.casaruraltesorillo.es

Dag 5 Cogollos - Valle de Zalabí - Guadix

Vandaag dalen we af in de vallei van de Zalabí, met een prachtig landschap van rode klei canyons en met de schoonheid van een vruchtbare vallei, waar eeuwen geleden de Arabieren bewoners waren van Andalusië (Moriscos), cultivars van de moerbeibomen, om de zijderupsen te voeden.

Picknick, bij een waterfontein die uit de toppen van de Sierra Nevada komt (de tejea).

Ongeveer 6 uur rijden.

Diner tapas tour in de oude wijk van Guadix.

Overnachting in hotel de Guadix Palacio Hotel de Oñate in de oude wijk van Guadix.

DAG 6 Cogollos de Guadix - "Einde van de Wereld" - Guadix. 

Vertrek vanuit het hotel naar de rivier Alhama, het meest oostelijke deel van het natuurpark, waarvan het landschap doet denken aan het landschap van de spaghettiwesterns die hier in de jaren '70 naar de woestijn "Arizona" zijn gefilmd.

We nemen de picknick onder de dennen.

Ongeveer 5-5'30 uur te paard

Diner: Restaurant in de grotten "la tinaja" Guadix ....

Overnachting in hotel de Guadix Palacio Hotel Guadix. www.palaciodeoñate.es

DAG 7 Guadix - Cogollos - Guadix

De laatste dag nemen we afscheid van de stad Guadix, we gaan naar een mooi paardenpad dat direct leidt naar de hooglanden van Albuñán.

Lunch "Paella" in het lokale restaurant in Cogollos in de middag komen we aan in Paulenca, een holbewonersstad waar vandaag 4000 mensen wonen in grotwoningen. We zullen de unieke ervaring ontdekken van het 'in' het land slapen in stilte en nabijheid van de natuur. Het hotel biedt alle comfort en we kunnen ook een duik nemen in het verwarmde zwembad in een grot.

Middag: we gaan met de auto naar de stad Guadix. Middag ritje door de buurt grotten van Guadix en diner met flamencoshow Accommodatie in het Hotel Cuevas de Abuelo Ventura. www.cuevasabueloventura.com

3u30-4u over paard

DAG 8 TRANSFER SERVICE NAAR DE LUCHTHAVEN NA ONTBIJT

Einde van het programma

Vereist niveau: gemiddeld (wees comfortabel bij alle bewegingen: stap, draf en galop) Als u ons een helm wilt lenen, geef dit dan de maat door voordat u arriveert.

De reis

Als je naar de Sierra Nevada gaat kun je dagelijks met Transavia,  Ryanair of Vueling vanuit Nederland naar Málaga, Granada of Almería vliegen. Vanuit Malaga gaan er elk half uur bussen naar Granada of Guadix. Granada ligt dichterbij la Calahorra, ongeveer drie kwartier reizen. Manolo haalt je op uit Granada. Vanaf Malaga duurt de totale reis tot aan het hotel ongeveer 3,5 uur. Zie voor bustijden en prijzen de website: www.alsa.es (ook in het engels).

Inbegrepen bij de prijs van de Trektochten zit:

  • Transfer Granada-La Calahorra of Almería - San José.
  • Overnachtingen op basis van vol pension
  • Picknick onderweg en drankjes tijdens het eten.
  • Tweepersoons kamer (meerprijs eenpersoonskamer is € 180 euro).
  • Transport van de koffers van hotel naar hotel gedurende de route.
  • Caps en chaps zijn aanwezig. 

Natuurlijke paardentraining "Parelli" in Andalusië

Nadia Soleymanjo

Prijs 1350 euro   Prijs per persoon in dubbele bezetting Eenmalig supplement € 180 te betalen bij aankomst.

Data 2019: 17/02 - 03/02, 14-20 / 04, 09-15 / 06, 13-19 / 10

Vele jaren heb ik mijn eigen paarden getemd om mijn klanten te garanderen dat ze op hun routes een betrouwbaar, vriendelijk paard zouden hebben dat hen in staat zou stellen te genieten van hun vakantie te paard in Andalusië. Ik gebruikte zachte, niet-agressieve methoden, maar ik wist dat er iets mis was. Toen ik de methode Parelli ontdekte via Nadia Soleymanjo, ik begreep wat ik fout deed, ik had geen vertrouwen.

Manolo.

Nadia Soleymanjo is een bekwame, vriendelijke amazone met een charmante ongecompliceerde manier van werken, toegewijd, met een grote passie en liefde voor paarden. Ze heeft de methode geleerd van ruiters en Parelli-instructeurs in Australië. Nu ze al lange tijd in Spanje verblijft deelt ze haar passie, ervaring en kennis met als doel een positieve en succesvolle relatie met paarden te creëren. Gebaseerd op de standvastigheid van de goede leider via de communicatie en het vertrouwen dat deze nobele dieren in ons stellen. Ze heeft meer dan 15 jaar ervaring in het trainen van paarden.

PROGRAMMA BESCHRIJVING

De kleine groep die aan het programma zal deelnemen, staat toe dat we vanaf het eerste moment met een paard werken, leren hoe het denkt, hoe het je voelt. "Verbind met hem en verander zijn angst in" vriendschap. We zullen leren om te weten wat voor soort geest ons paard heeft, om zijn ongewenst gedrag te corrigeren en om hem vaardigheden te leren waarmee we van onze relatie kunnen genieten, ongeacht de paardensportspecialiteit waaraan we ons wijden.

Dag 1 De lessen beginnen met stevige richtlijnen, aandacht voor de emotionele en psychologische connectie met het paard, leren de energie overbrengen die onze partner zal volgen omdat we hun leiders zullen worden.

Dag 2 Met effectieve lichaamstaaltechnieken die worden versterkt door in vrijheid samen te wandelen. Deze wandelingen in verbinding zullen ons voorzien van zelfcontrole, concentratie en leiderschapskwaliteiten.

Dag 3 Leer hoe je echt zelfvertrouwen en competentie op de grond kunt krijgen met een prooidier. Betere communicatievaardigheden voor veilige en gelukkige paarden.

Dag 4 Grondvaardigheid. "DE ZEVEN SPELEN, 's Middags loop je naar buiten met de bruid. We zullen de paarden ook voorzien van veiligheid, geluk, speelse momenten waardoor deze wezens bij ons willen zijn. "Geavanceerde psychologie van het paard. Welke doelstelling zullen we bereiken? VERBINDING MET DE PAARDEN.

Dag 5 Beredeneerde vaardigheden, een manier voor mens en paard om een ​​wederzijds voordelige relatie te bereiken. Ga 's middags naar buiten met bittles bride. We zullen genieten van aangename dagen waarin de paarden de hoofdrolspelers zullen zijn. We zullen de routes van hun hersenen afleggen, hun loyaliteit aan mensen voelen en we zullen hun beste vriendleider zijn.

Dag 6 Transfer naar de luchthaven.

Einde van het programma.

In het programma Nadia ¨ Parelli¨ leren en werken we in principe met paarden met de Parelli-methode, gedurende 5-6 uur totaal per dag 's ochtends of 's middags de eerste 3 dagen en op de 4e en 5e dag werken we met de paarden in de manege 's ochtends (3-4) uur) en wordt er 's middags een buitenrit gemaakt met "bitloze teugel", gedurende 2-2,5 uur. We maken deze uitstapjes langs het strand van Cabo de Gata.

Email: paardrijvakantiesinandalusie@gmail.com

Facebook: Paardrijvakanties in Spanje

Telefoon: 0031612044440