Manolo / Almería

Manolo een  manege gestart in het natuurgebied Cabo de GataimgresHet voordeel van dit natuurgebied is dat het hier vrijwel nooit regent, het grenst namelijk aan de zogenaamde “woestijn van Almería” en is daarom uitstekend geschikt voor een wintervakantie. Hier heb je ook de mogelijkheid om op het strand te galopperen.De manege ligt aan de rand van een vissersdorpje en dat is het belangrijkste toeristische centrum van de streek. Desondanks is het klein, overzichtelijk en sfeervol gebleven. Het stadje ligt in Natuurpark Cabo de Gata op een half uur rijden van de stad Almería. Met ongerepte stranden en een prachtig uitgestrekt natuurgebied binnen handbereik is het een ideale vakantiebestemming.

Voor meer informatie over Gabo de Gata kijk op de web-site van Spanje Vandaag. Een van de belangrijkste feesten is Fiesta de San Juan op 23 Juni. Er wordt de hele nacht op het strand feest gevierd met grote kampvuren. Almería zelf heeft een prachtig Moors fort. Bij Cabo de Gata, liggen zoutmeren waar flamingo’s fourageren. In het binnenland kunt u Tabernas bezoeken, waar op de oude filmset van Sergio Leone western shows worden gegeven. In het gehele gebied vindt je de resten van oude vulkanen en goud en kopermijnen. Granada met het Alhambra ligt ongeveer 180 km. westelijk en is via de A-92, een vierbaans snelweg, goed te bereiken. Langs de kust richting Cartagena (ten westen van Almería) liggen een paar leuke vissersdorpen.

Dagtochten gevorderden

6 overnachtingen met ontbijt plus 4 halve dagen en 1 hele dag paardrijden v.a. € 750,-.

Dit programma is bedoeld voor ruiters die de drie gangen beheersen en graag willen leren hoe je op een ontspannen manier grotere afstanden te paard kan afleggen.  Je kunt je vakantie beginnen en eindigen wanneer je zelf wilt zodat je deze kan aanpassen aan goedkope vluchten en vrije dagen. Er wordt 4 halve dagen gereden van 3 uur en een hele dag van 5,5 uur met onderweg een picknick.

 • De groepsgrootte is 2 - 6 personen en de prijs is inclusief de transfer Almería - San José. Transfer v.a. het vliegveld van Malaga is 250 euro per 4 personen. Bustijden kun je vinden op www.alsa.es. 
 • Toeslag in de maanden juli en augustus is 100 euro en 180 euro voor een éénpersoons kamer.
 • Aankomst is op zondag en vertrek op zaterdag, een dag tot dagprogramma kun je per  mail bij mij aanvragen.

         image-1-php

Beginnerslessen  

6 overnachtingen met ontbijt plus 5 dagen paardrijles  v.a. € 750,-  

Deze paardrijvakantie is bedoeld voor volwassenen en kinderen vanaf 7 jaar die nog nooit of zeer weinig paard hebben gereden en in korte tijd de drie gangen (stap, draf en galop) willen leren. Je rijdt in kleine groepen waardoor je veel persoonlijke aandacht krijgt. Je begint elke dag na het ontbijt ‘s morgens of na de warme maaltijd ‘s middags, in de bak met de les en gaat aansluitend meteen een tocht maken door de prachtige streek. Je zit gemiddeld  3 uur per dag in het zadel. Aan het einde van de week kan je ontspannen buiten rijden. Voor de beginners gebruiken we paarden die geschikt zijn voor beginnende ruiters.

 • Toeslag in de maanden juli en augustus is 100 euro en 180 euro voor een éénpersoons kamer. 
 • Niet ruiters betalen 630 euro op basis van  tweepersoons kamer incl. ontbijt.
 • Aankomst is op zaterdag en vertrek op zondag, een dag tot dagprogramma kun je per  mail  bij mij aanvragen.
 • De prijs is incl.de transfer Almería (vliegveld, trein- of busstation) - San José.
 • Caps en chaps zijn aanwezig.
 • Ben je met 2 personen of meer dan kun je je paardrijvakantie beginnen op zondag  en eindigen op zaterdag.images-4
 • Dagprogramma op aanvraag. 

Programma’s 2017

RADIAL ROUTES AT THE SEA                             900 euro 

22 - 28/01, 12 - 18/ 02, 12 - 18/3, 09 - 15/4, 07 - 13 /5, 15 - 21/10, 10 - 16/12

LAS PLAYAS VIRGENES DE ANDALUCIA        1500 euro  

19 - 26/02, 05 - 12/3, 19 - 26/3, 02 - 09/04, 16 - 23/04, 30 /4 - 07/5, 14 - 21/5, 01 - 08/10, 22 - 29/10, 19 - 26/11, 27/12 - 03/1/2018 *Speciale eindejaarstocht* (1680 euro). 

Je kunt deze route ook voor 4 dagen en 5 overnachtingen doen voor 1080 euro dit op basis van twee personen supplement eenpersoonskamer is 100 foto-mado-en-dochtereuro.

CARA OCULTA DE SIERRA NEVADA                1500 euro

28/5 - 04/6, 25/6 - 02/7, 17 - 24 /9

Beschrijving tochten onderaan deze pagina!

Min. aantal deelnemers voor de tochten is 4 personen en max. 10 personen (groepskorting mogelijk). Als je met 2-3  personen wilt rijden kan dat met een supplement van 260 euro p.p.

De reis

Als je naar Cabo de Gata wilt, vlieg je  het goedkoopst met Ryanair (vanuit Düsseldorf-Weeze, Charleroi (elke zondag), Brussel of Eindhoven) Transavia of Vueling naar Almería.  Je wordt daar opgehaald door Manolo. De gratis transfer opgenomen in het programma is niet later dan 18 uur op de dag van aankomst en niet vóór 7 uur op de dag van vertrek. Er is één transfer voor de hele groep. Houd hier rekening mee bij de aankoop van vluchten.
Wij kunnen voor een extra transfer zorgen voor een speciale prijs.
Duur van de Transfer:
- San Jose - Almeria luchthaven 45 minuten
- San Jose -Station van -Train bussen 1h.15mn Almería.
- San Jose - Luchthaven Granada 2 uur 30 min. Als je op Málaga vliegt gaat er een expresbus naar Almería.
Vanaf het vliegveld van Alicante is het ongeveer 3 uur rijden met de auto maar ook kun je met de bus naar Murcia. Daar stap je over op de bus naar Almería. Vanaf Alicante vertrekt de bus elke twee uur (07:15 de eerste, 20:15 de laatste). Vanaf Murcia vertrekt de bus naar Almería om 10:45, 11:30, 14:15, 18:30 en 20:00. Zie voor bustijden en prijzen de website van de busonderneming Alsa. Voor een transfer van en naar het vliegveld van Malaga betaal je 90 euro (180 i.v.) en het vliegveld van Granada 50 euro (i.v. 100 euro). Voor 4 personen is de prijs 250 euro voor elke transfer. 

     images-8        imgres-2        image006            

Trektochten

De trektochten vinden plaats in het natuurgebied Cabo de Gata, waar het bijna nooit regent, het grenst namelijk aan de zogenaamde “woestijn van Almería” en is dus uitstekend geschikt voor een wintervakantie. Hier heb je ook de mogelijkheid om op het strand te rijden. Ook kun je kiezen voor de bergen van de Sierra Nevada of Sierra Gazorla.  De plekken waar je logeert zijn zeer comfortabel. Je vertrekt na het ontbijt, gebruikt de lunch onderweg (picknick) en dineert op de volgende pleisterplaats. Je zit gemiddeld 5 tot 6 uur per dag in het zadel.

Trektocht “De maagdelijke stranden van Andalusië”   Manolo      1500 euro

Deze trektocht gaat door het natuurgebied Cabo de Gata. Het voordeel van dit gebied is dat het hier nooit regent, het grenst namelijk aan de zogenaamde “woestijn van Almería” en is dus uitstekend geschikt voor een wintervakantie. Hier heb je ook de mogelijkheid om op het strand te rijden. De plekken waar je logeert zijn zeer comfortabel. Je vertrekt na het ontbijt, gebruikt de lunch onderweg (picknick) en dineert op de volgende pleisterplaats. Je zit gemiddeld 5 tot 6 uur per dag in het zadel. (Beschrijving dag tot dag op aanvraag).

Data

19 - 26/02, 05 - 12/3, 19 - 26/3, 02 - 09/04, 16 - 23/04, 30 /4 - 07/5, 14 - 21/5, 01 - 08/10, 22 - 29/10, 19 - 26/11, 27/12 - 03/1/2018 *Speciale eindejaarstocht* (1680 euro). 

Je kunt deze route ook voor 4 dagen en 5 overnachtingen doen voor 1080 euro dit op basis van twee personen supplement eenpersoonskamer is 100 euro.

Beschrijving van een trektocht over de stranden en door de valleien van het natuurpark van Cabo de Gata.

Dag 1: kennismaking met de manege-eigenaar en zijn paarden. Diner en overnachting in een hotel in San José (hotel Sotillo**** of een hotel van vergelijkbare klasse)

Dag 2: SAN JOSÉ – CABO DE GATA  - BOCA DE LOS FRAILES  De Playa de Genoveses en de Playa Mónsul zijn zonder twijfel de laatst overgebleven maagdelijke stranden van de Spaanse costa’s. Als je over deze stranden met hun duinen van wit zand rijdt, krijg je misschien het gevoel dat je dit landschap ergens van kent. Niet zo vreemd, want de Indiana Jones-films en de film Lawrence of Arabia werden hier voor een deel gedraaid. Diner en overnachting in Hotel Villa Maltés**** of in een hotel van vergelijkbare klasse

Dag 3 : BOCA DE LOS FRAILES –LOS ALBARICOQUES-RODALQUILAR  Het noordelijke deel van het natuurpark Cabo de Gata bestaat uit de Sierra de Gata. Deze Sierra bestaat voor een groot deel uit dode vulkanen die worden omringd door een landschap dat veel weg heeft van het landschap dat wij kennen van onze maan. In dorpjes zoals Los Albaricoques waan je je in het decor van een wild west film. En inderdaad: in de jaren 1960 en 1970 werden hier veel  zogenaamde  spagettiwesterns opgenomen. Diner en overnachting in Hotel Naturaleza****

Dag 4: RODALQUILAR –FERNAN PÉREZ Deze dag rijden we in de richting van de Valle de Rodalquilar, vanaf de Roemeinse tijd een plek  waar goud werd gedolven. De streek kreeg dan ook vaak ongewenst bezoek van piraten uit allerlei windstreken. Diner en overnachting in de Molino de Maise, een gerestaureerde Spaanse molen uit de tijd van Cervantes, de schrijver van Don Quijote.

Dag 5. FERNAN PEREZ -LAS NEGRAS  Het dorp Las Negras ligt temidden van kleine akkers die bevloeid worden met water afkomstig uit de Rambla de las Agüillas. Het centrum van dit dorp bestaat uit een paar prachtige witte huizen, gebouwd aan de rand van de zee. Vanaf Las Negras nemen we de weg richting La Cala de San Pedro, een gebied van grote ecologische waarde.  La Cala San Pedro is een kustgebied dat je de hele moderne wereld doet vergeten, een gebied waar je beseft dat geld en succes van relatieve betekenis zijn. Op het naturistenstrand en in het achterland met zijn ruïnes van verlaten dorpen geldt maar één regel: respect,  voor elkaar en voor de omgeving. Diner en overnachting in hotel Cala Grande ****

Dag 6. LAS NEGRAS-LOS ESCULLOS  Onze route leidt je over de finca (terrein) van de Cortijo del Fraile, de boerderij waar zich de tafere-len afspeelden die  Federico García Lorca inspireerden tot het schrijven van het toneelstuk Bodas de Sangre (Bloedbruiloft). Diner en overnachting in hotel el Paraiso****

Dag 7 .LOS ESCULOS -SAN JOSÉ  Wij rijden deze dag over paden die hoog langs de Middelllandse Zee lopen, waardoor we van steeds wisselende uitzichten kunnen genieten. Na ongeveer 3,5 uur zijn we op de plaats van bestemming.  We eten tussen de middag paella in een restaurant met uitzicht op de zee. Diner en overnachting in San José (Hotel Sotillo**** of een hotel van vergelijkbare klasse)

images-2        dagt-s-j-3        images-5

Meerdaagse tocht “De verborgen kant van de Sierra Nevada”. 7 overnachtingen en 6 dagen rijden voor 1500 euro.

(5 overnachtingen en 4 dagen rijden 850 euro)

Data: 28 mei - 4 juni,   25 juni - 4 juli, 17 - 24 september

Een 8-daagse trektocht door de beboste valleien en langs de hoge pieken van het Sierra Nevada National Park waarbij landschappen en kleine dorpjes ontdekt worden die nog niet ontdekt zijn door het massatoerisme...

De tocht in de Sierra Nevada voert over de noordflank naar Lugros, Jérez del Marquesado, La Calahorra en de Puerto de la Ragua. Je rijdt vaak boven de 2000 meter, maar ook je kunt ook kiezen voor een tocht in lager gelegen gebied over de uitgestrekte vlaktes waar Sergio Leone zijn beroemde spaghettiwesterns heeft gedraaid.

De Sierra Nevada in Spanje met zijn zestien bergtoppen boven de 3000 meter is na de Alpen de tweede hoogste bergketen van Europa. Door de zuidelijke ligging en vele uren zon is het een ideaal gebied om je vakantie door te brengen. Het gevarieerde berglandschap met zijn uniek aanbod van fauna en flora is een aanrader voor wie van de natuur houdt.

Dag 1: Transfer naar de manege, hotel diner en overnachting in het hotel Zenete ****-la Calahorra.

Dag 2: La Calahorra - Aldeire - La Calahorra. We verlaten La Calahorra over de vruchtbare gronden van de hoogvlakte en beginnen te stijgen tot 2000 meter het hoogste punt van de dag. Naast een kleine rivier genaamd "The Rosandra" genieten we van een picknick na een ochtend vol uitdagingen voor ruiters en paarden. Diner en overnachting in het Zenete Hospederia (La Calahorra). Geschatte duur: 5 uur

Dag 3: La Calahorra - Cogollos Deze ochtend vertrekken we naar het verre westen. We rijden over de hoogvlakte door ongelooflijke rode canyons die ons doen denken aan de Grand Canyon in Amerika. We nuttigen een picknick aan het meertje bij Cogollos voordat we door de dennenbossen van het Nationaal park Sierra Nevada omhoog rijden. Als het weer het toe laat kunnen we een duik nemen in het water van het meer waarvan het water afkomstig is van het smelten van de eeuwige sneeuw van de Sierra Nevada.Na de picknick, zullen we de oude mijnpaden betreden en bereiken zo het kleine, oude dorp Cogollos. Hotelaccommodatie Rural El Tesorillo.  Speciaal diner
Steengrillen bij het restaurant "La vaca en llamas".

Geschatte duur: 5 uur

Dag 4: Cogollos Jerez de Marquesado - Rivier Alhorí - Cogollos Vanmorgen klimmen naar de top van Postero Alto, we rijden door mediterrane dennenbossen en langs heldere beekjes. Tot slot komen we bij de top op 1850 m. en nuttigen we een picknick naast de rivier de Alhorí. Na de picknick dalen we langs de paden die gebruikt worden door de lokale cowboys om hun vee te verplaatsen en komen aan in het dorp Jerez de Marquezado waar we een speciaal diner nuttigen ter ere van de 25e verjaardag van de manege van Manolo. 

Geschatte duur: 6 uur

Dag 5: Donderdag: Cogollos - Zalabí Valley - Paulenca - Cuevas del Abuelo Ventura We rijden te paard door een mooie rivierbedding die direct leidt naar de hoogvlakten van Albuñán, om daarna de picknick naast de oude fontein genaamd "Tejea de Zalabí" te nuttigen in het dorpje Alcudia de Guadix. In de middag komen we aan bij Paulenca een troglodietendorp waar meer dan 4.000 mensen in grotten wonen, om deze unieke ervaring te voelen, slapen we onder de aarde met alle voorzieningen en comfort, met stilte en het contact met de natuur. Neem ook een duik in het verwarmde zwembad in een grot. Diner en overnachting in Hotel Cuevas del Abuelo Ventura.

Dag 6: Viernes : Paulenca – valle del ¨fin del mundo ¨- Marchal – Cortes y Graena  Vanochtend rijden we naar de vallei van de rivier de Alhama, aan de oostelijke kant van het nationaal park. We rijden omhoog naar het "einde van de wereld " het landschap doet denken aan de spaghetti westerns die hier werden opgenomen tijdens de jaren '70, en lijken op de landschappen van Arizona. Picknick onder de dennenbomen, in de middag rijden we door het dorp Marchal en bereiken het mooie dorpje Cortes y Graena, beroemd om zijn thermale bronnen en mineraalwater. Circuit in het Arabische bad in de spa. Diner en overnachting in het hotel van de spa.

Dag 7: Cortes y Graena – Lugros  Duur: ongeveer 3'30 uur.
Deze laatste dag zullen we te paard door een mooie rivierbedding rijden die direct naar de hooglanden van Lugros leidt, waar we kuddes stieren zien opgegroeid in semi-vrijheid voor het stierenvechten. Aankomst in Lugros waar we de paarden laten rusten en afscheid van hen nemen. We gaan met de auto naar de stad Guadix waar we lunchen in het restaurant van Palacio de Onate. We slapen in Hotel Palacio de Onate (oud paleis in het centrum van Guadix, gerestaureerd en omgebouwd tot 4 *. Diner in Almzara de Paulenca met Flamenco-show

De reis

Als je naar de Sierra Nevada gaat kun je dagelijks met Transavia,  Ryanair of Vueling vanuit Nederland naar Málaga, Granada of Almería vliegen. Vanuit Malaga gaan er elk half uur bussen naar Granada of Guadix. Granada ligt dichterbij la Calahorra, ongeveer drie kwartier reizen. Manolo haalt je op uit Granada. Vanaf Malaga duurt de totale reis tot aan het hotel ongeveer 3,5 uur. Zie voor bustijden en prijzen de website: www.alsa.es (ook in het engels).

Inbegrepen bij de prijs van de Trektochten zit:

 • Transfer Granada-La Calahorra of Almería - San José.
 • Overnachtingen op basis van vol pension
 • Picknick onderweg en drankjes tijdens het eten.
 • Tweepersoons kamer (meerprijs eenpersoonskamer is € 180 euro).
 • Transport van de koffers van hotel naar hotel gedurende de route.
 • Caps en chaps zijn aanwezig. Caps zijn niet verplicht maar wordt wel aangeraden. 

ruiters-met-sierra      images-1      imgres

Mail:   paardrijvakantiesinandalusie@gmail.com     

Als je op de hoogte wilt blijven kun je mijn facebookpagina liken.