Nicole

Nicole's manege is eigenlijk een klein wit stadje in de bergen met meer dan 200 NicoleAndalusische paarden. Je vindt haar in het zuiden van Spanje, tussen Málaga en Marbella, in de bergen met uitzicht over Fuengirola en de Costa del Sol. De 27 rustieke typisch Andalusische gastenappartementen liggen verspreid over de hele ranch. Er is een zwembad voor een frisse duik in de zomer, een patio omgeven door bougainville die uitnodigt tot  gemeenschappelijke maaltijden en een salon met open haard voor gezellige avonden in de winter. Ook niet-ruiters zijn bij haar van harte welkom.

Waar is het

De ranch ligt ver weg van de drukte van de Costa del Sol in de provincie Malaga. Je kunt in 40 minuten naar het dichtsbij zijnde stadje lopen, met veel nauwe straatjes met winkeltjes waar origineel handwerk word verkocht en bars met hapjes en drankjes. Naar het strand van Fuengirola rijden er tegen een kleine vergoeding busjes. De manege ligt centraal gelegen in Andalusië en van hieruit kunnen allerlei uitstapjes worden geregeld. In slechts 10 minuten ben je aan de Costa de Sol met zijn lange zandstranden, visrestaurants en ontelbare bars en winkels. In de winter zijn er ook verschillende recreatieve mogelijkheden zoals golfbanen, wandel- en fiets routes en er zijn verschillende watersport mogelijkheden voor professionals en beginners.

Voor liefhebbers van cultuur kun je naar de bekende toeristische trekpleisters zoals Malaga (ca 20 minuten) met het Picasso museum en de oude stad; Sevilla en Cordoba (ca 2 uur) met zijn beroemde kathedraal of Granada (ca 2 uur) met het Alhambra en de zigeunerwijk.

De reis

Vanuit Nederland kun je het beste vliegen naar de luchthaven van Malaga met Transavia, Vueling of Ryanair. Inbegrepen bij de reserveringen heb je transfers op vaste tijdstippen van en naar de luchthaven van Málaga. De vertrektijden van de manege naar de luchthaven zijn 12.00 en 19.00 uur en van de luchthaven naar manege om 12.30 en 19.30 uur. Er wordt aangeraden om de transfer 2 uur voor het vertrek van de vlucht te nemen. Speciale transfers (€ 30 , - per auto) kunnen extra geboekt worden en geven je meer flexibiliteit met het boeken van de vlucht. Het is mogelijk om een auto te huren op de luchthaven en goedkoper is het om dit vooraf op internet te regelen. De luchtvaartmaatschappijen hebben vaak goedkope aanbiedingen op hun website staan.

Als je niet zelf wilt rijden zijn er verschillende transfers van en naar Malaga en Fuengirola mogelijk en er is een bus-en treinstation in Torreblanca / Fuengirola.

 Je kunt vanaf de ranch naar Mijas lopen (30 - 40 minuten). Er zijn ook betaalde transfers mogelijk naar het strand Euro 7, - / auto enkele reis, Fuengirola stad Euro 10, - / auto enkele reis, Mijas Euro 10, - / auto enkele reis.

               dsc04209                     dsc03884-672x372

De paarden

Op Nicoles manege draait alles om haar 200 paarden. De meeste zijn hier geboren en opgegroeid in groepen in de ruime corrals. De patio wordt omringt door de boxen waar de jonge paarden staan. De paarden worden hier klaar gemaakt voor hun rit. Hier maak je kennis met "jouw" paard. Je borstelt het alvorens te gaan rijden en douched het na de rit. De gidsen zadelen de paarden op. Op deze manege woon je tussen de paarden. Je wordt wakker met gehinnik en valt in slaap met de geluiden uit de paddock. Je kunt hier de veulens met hun moeders zien spelen en de rijpaarden observeren. Je wordt zeker verliefd op de veulens die hun eerste training krijgen.

images         images-2           app-2

Appartementen

De rustieke appartementen zijn allemaal in Andalusische stijl ingericht en elke kamer is voorzien van een eigen badkamer met douche. Je kunt een-, twee- of driepersoonskamer reserveren. Handdoeken en beddengoed evenals de dagelijkse schoonmaak zijn inbegrepen.

Tussen de palmen en oleanders ligt het zwembad dat uitnodigt tot een frisse duik tijdens de Spaanse siësta in de zomer. Ook een biljarttafel staat tot je beschikking. Voor het zwembad of een bezoek aan het strand moet je je eigen handdoeken meenemen.

Op het overkapt terras kun je de maaltijden nuttigen en samen met anderen wat tijd doorbrengen in de avonduren.

Voor de koudere winter heb je een salon met een kleine bibliotheek om je te ontspannen. Hier vind je ook een tv met nationale en internationale zenders. Je hebt internet en een pc gratis tot je beschikking.

app3  eten  zwembad

Beginners programmaFinca Touren - Trails - Rutas

Ontdek je passie voor paardrijden in een ontspannen sfeer te midden van een prachtig landschap op geweldige Andalusische paarden. Op Nicoles manege leef je in de wereld van de paarden. Je rijdt in kleine groepen. De paarden zijn betrouwbaar en ervaren. Dit programma is niet alleen bedoelt voor beginners, maar ook voor ruiters die wat bang zijn of geen ervaring hebben met buiten rijden. Je hebt de mogelijkheid om van groep te wisselen als je dat wilt. We proberen de groepen in te delen op rijervaring zodat iedereen zich veilig kan voelen en plezier hebben. Het beginners programma kan geboekt worden voor dagen of weken. De aankomstdag is altijd zondag (eerste rit op maandagochtend ). Op de aankomst- en vertrekdag wordt er niet gereden.Je rijdt op Andalusische merries en ruinen op Spaanse zadels met lange stijgbeugels en hackemore met de teugels in één hand. Een zeer gemakkelijke en comfortabele manier van paardrijden voor ruiters en paarden. Je rijdt in stap of galop. Je hebt geen ervaring nodig, maar moet een redelijke conditie hebben. Maximumgewicht is 95 kg.

  • Beginner 1 : ongeveer 1 tot 2 uur rijden per dag.
  • Beginner 2 : ongeveer 2 - 4 uur rijden per dag.

Inbegrepen

8 dagen / 7 overnachtingen in een tweepersoonskamer (eenpersoonskamer met supplement), vol pension (tafelwijn inbegrepen), ritten van 1 - 2 uur in de ochtend en/of middag. Duits en Engels sprekende gids, paard en benodigdheden, vervoer van en naar Malaga luchthaven op vaste tijdstippen.

Prijzen appartementen

Laagseizoen: 01.01.2019 – 09.03.2019 en 26.10.2019 – 31.12.2019

Beginners 1: € 574,- per week. (82 euro p.d.)

Beginners 2: € 644,- per week. (92 euro p.d.)

niet ruiters € 60 per nacht.

Hoogseizoen: 09.03.2019 en 26.10.2019

Beginners 1: € 630,- per week.

Beginners 2: € 700,- per week.

Niet ruiters 67 euro per nacht.

Eenpersoons toeslag 15 euro per nacht.

Gevorderden programma

Dagelijkse aankomst mogelijk, minimum 7 nachten voor het volledige programma. Met ritten van 2  uur in de ochtend en in de middag ontdek je de omgeving van de ranch. Je hebt een fantastisch uitzicht over de Costa del Sol. Je rijdt langs bloeide oleanders en eucalyptus bomen. Voor de lunch kom je terug naar de ranch en in de zomer heb je het zwembad voor een verfrissende duik .

Tweedaagse trektocht en strandrit

Bij de boekingen van een week zit een tweedaagse trektocht inbegrepen. Je rijdt na het ontbijt door de bergen in de schaduw van de pijnbomen waarna je het binnenland in trekt. Onderweg heb je een fantastisch uitzicht op de Costa del Sol, de Sierra Nevada en de witte dorpjes landinwaarts. De volgende dag rijd je over kleine paadjes en langs riviertjes terug naar de ranch met een picknick onderweg. (rijtijd ongeveer 6,5 uur) .

Omdat het niet is toegestaan om op het strand van de Costa del Sol te rijden gaan we naar de Atlantische Oceaan voor een strandrit. In de ochtend laden we de paarden in de trailer en rijden we met een minibus langs Marbella, Estepona en de historische rots van Gibraltar. Bij helder weer heb je van een fantastisch uitzicht op de kust van Afrika. Je rijdt door Tarifa, het zuidelijkste punt van Europa, en eindigt in Facinas. Hier begint je rit langs de grote boerderijen van de beroemde vechtstieren fokker Nuñez. Je rijdt op veilige afstand van de stieren over vereas, oude veepaden, langs zonnebloem-en katoenvelden en weiden met de typische Spaanse rode koeien, de retintas. Tot slot komen we aan in de vissersstad Záhara de los Atunes en gebruiken hier de lunch in een hotel. In de middag rijden we op de uitgestrekte witte zandstranden. Buiten het strandseizoen kom je hier alleen wat vissers tegen. De paarden genieten van het galopperen op het strand en in de branding. Bij Barbate laden we de paarden weer in en rijden terug voor het diner op de ranch.

Prijzen 

Laagseizoen: 01.01.2019 - 09.03.2019 en 26.10.2019 - 31.12.2019

€ 644, - per week. (92 euro p.d.)

Toeslag eenpersoonskamer:  € 105, - week.

Hoog seizoen: .09.03.2019 - 26.10.2019

€ 700,- per week.

toeslag eenpersoonskamer: € 105, -.

Algemene informatie

Het gevorderden programma kan geboekt worden voor enkele dagen of weken. Bij boekingen met minder dan 7 nachten zijn de ritten in de ochtend en de middag in de omgeving van de ranch wel opgenomen, maar niet de tweedaagse tocht en de stranddag. De tweedaagse tocht vindt plaats met een minimum van 4 personen en de stranddag vindt plaats met een minimum van 6 personen. Het programma kan gecombineerd worden met elk ander programma. De aankomst kan elke dag van de week te zijn. Op de aankomst- en vertrekdag wordt er niet gereden. Op de tweedaagse tocht moet je af en toe een stukje lopen, dus zorg voor comfortabele schoenen.

Je rijdt op Andalusische merries en ruinen in Spaanse zadels en hackemore met lange teugels in één hand, een zeer gemakkelijke en comfortabele manier van paardrijden voor ruiters en paarden. Je rijdt in stap of galop. Je moet een goede rijervaring hebben in het open veld en in staat zijn om een paard in galop onder controle te houden. Maximum gewicht van de ruiter 95 kg.

Inbegrepen 

8 dagen / 7 overnachtingen in een tweepersoonskamer, (toeslag eenpersoons kamer kost 15 euro per nacht), volpension (tafelwijn inbegrepen), ritten van 2  uur in de ochtenden en middagen, tweedaagse tocht (met min. 4 gasten), strand dag (70 euro extra, met min. 6 gasten), Duits en Engels sprekende gids, paard met uitrusting, transfers van en naar de luchthaven van Málaga op vaste tijdstippen.
Niet inbegrepen: lunch op het strand.

Het lichte rijprogramma

Is goed te combineren met sightseeing

Maak een ritje op een Andalusische paard door de bergen in de ochtend en gebruik de middag voor sightseeing of om te ontspannen op het strand.Dit is het perfecte programma om het paardrijden te combineren met cultuur, bezienswaardigheden of te ontspannen.Je kunt het programma indelen naar je persoonlijke voorkeuren b.v. een dagelijkse rit (in de ochtend of 's middags) of op een dag twee ritten maken en de volgende dag gebruiken voor een langer uitstapje. Bij een reservering van een week (7 nachten ) zitten 6 ritten van 2  uur inbegrepen in de omgeving van de manege die je naar eigen keuze kunt indelen. De ligging van de manege nodigt uit tot veel excursies in de omgeving b.v. naar de cultureel interessante steden Sevilla, Cordoba, Granada, Ronda (ongeveer 2 uur rijden), de drukke Costa del Sol en Malaga (ongeveer 40 minuten rijden) het beroemde Marbella (ongeveer 30 minuten rijden) of het zandstrand van Fuengirola (ongeveer 10 minuten rijden). Ook uitstapjes naar het binnenland van Andalusië om het typische dorpsleven, handwerk en “tapa’s” te leren kennen behoren tot de mogelijkheden. In Jerez de la Frontera kun je een bezoek brengen aan de Koninklijke Spaanse Rijschool met hun beroemde show " Asi bailan los caballos Andaluces" en de grote sherry fabrieken.

Prijzen riding-full

Laagseizoen

01.01.2019 – 09.03.2019, 26.10.2019 – 31.12.2019

Prijs € 574 , - per week

Toeslag eenpersoonskamer 15 euro per nacht.

Niet-ruiters 60 euro per nacht.

trarterstrailHoogseizoen

09.03.2019 – 26.10.2019

€ 630,- per week

Niet-ruiters is € 67,- per nacht.

Toeslag eenpersoonskamer 15 euro per nacht.

Algemene informatie

Inbegrepen zijn 8 dagen / 7 overnachtingen in een tweepersoonskamer (eenpers. kamer met supplement), volpension (tafelwijn inbegrepen) ,6 ritten van 2  uur in de ochtenden of middagen, in de omgeving van de manege, Duits en Engels sprekende gids, paard met uitrusting, transfers van en naar de luchthaven van Málaga op vaste tijdstippen.

Het lichte rijprogramma kan geboekt worden voor dagen of weken. Dit programma kan gecombineerd worden met elk ander programma van de ranch. De aankomst kan elke dag van de week te zijn. Op de aankomst- en vertrekdag word er niet gereden.
Je rijdt op Andalusische merries en ruinen in Spaanse zadels en hackemore met lange teugels in één hand, een zeer gemakkelijke en comfortabele manier van paardrijden voor ruiters en paarden. Je rijdt in stap of galop. Je moet een goede rijervaring hebben in het open veld en in staat zijn om een paard in galop onder controle te houden. Maximum gewicht van de ruiter 95 kg.

AANBIEDINGENAktionen

Kinderprogramma

Samen met twee volwassenen geven we een kind tot 6 jaar gratis en tot 12 jaar 50 % korting als ze bij de ouders op de kamers slapen.
Kinderen die niet veel ervaring met paardrijden hebben of vanwege hun leeftijd niet de kracht hebben om een paard zelf te beheersen bij de buitenritten raden we ons beginners programma aan. Hier hebben ze twee ritten op zeer kalme paarden en het is een gemakkelijke manier om hun liefde voor de paarden te ontdekken. Het zwembad en onze Spaanse water honden houdt hen de rest van de tijd bezig.

Nieuwe klanten en frequente bezoekers

Deze aanbieding is geldig voor alle routes in Andalusia vanaf de ranch. Nieuwe bezoekers krijgen een dag gratis aangeboden voordat de route begint om zo de paarden en de manier van rijden te leren kennen. Iedereen die al eens op de ranch van Nicole een programma heeft gevolgd krijgt 10% korting op de prijs van een route. (op basis van een tweepersoons kamer).

Weekend programma

Niet genoeg vakantiedagen? Slecht weer? Een hoop werk? Daarom hebben we onze WEEKEND Special! Voor ervaren ruiters bieden wij een kort verblijf op de ranch aan. Aankomst op vrijdag, vertrek op zondag. Inbegrepen zijn transfers van en naar de luchthaven van Malaga 2 keer per dag, 2 nachten op de ranch met volpension en drie ritten van 2 tot 2,5 uur inbegrepen! En dit alles voor slechts Euro 170,- per persoon in een tweepersoonskamer of Euro 200,- per persoon in een eenpersoons kamer.

Extra informatie

Beginners 2 is altijd met twee ritten per dag, de twee dagentocht gaat door met minimaal 4 ruiters.

De stranddag kan geboekt worden voor het lichte en volledige rijprogramma voor ruiters met de nodige rijervaring (Euro 70, - / persoon) en heeft een minimum van 6 ruiters om door te gaan.

De Beginnersstocht heeft als aankomstdag altijd zondag, met twee ritten + strand dag + 4 dagen tocht als weekprogramma.

Bij alle programma's heb je de reguliere transfers van en naar de luchthaven van Malaga, accommodatie en volpension inclusief.

TREKTOCHTEN

Beginnerstocht

8 dagen met 4 dagen trektocht

Prijs v.a. 910 euro 

Data 2019 03/03/19 – 10/03/19, 21/04/19 – 28/04/19, 02/06/19 – 09/06/19, 16/06/19 – 23/06/19, 30/06/19 –07/07/19, 14/07/19 – 21/07/19, 04/08/19 – 11/08/19, 25/08/19 – 01/09/19, 22/09/19 – 29/09/19, 06/10/19 – 13/10/19

(toeslag eenpersoonskamer : Euro 105 , - per week)

Dit programma is bedoelt voor mensen die eens willen ervaren of een trektocht iets voor hen is, maar toch een vaste slaapplaats willen. U kunt eerst de omgeving van de ranch en de paarden leren kennen. U heeft dan ook de mogelijkheid verschillende paarden te rijden. Een vierdaagse, lichte tocht, van dorp naar dorp. De paarden blijven onderweg overnachten. De ruiters gaan naar de manege terug. De strandrit zal in het programma worden opgenomen.

1. dag: aankomst in Malaga en transfer naar de manege. Diner in de manege.
2. dag: na het ontbijt zullen we de paarden leren kennen en rijden in
de omgeving van de manege om vertrouwen te krijgen in je paard op de hellingen en valleien, in de schaduw van dennen en eucalyptus en over de paden van geiten en koeien. Lunch en diner op de manege.
3. dag: aan de Costa del Sol kun je niet op het strand rijden - dus we gaan naar de Atlantische Oceaan: Na een vroeg ontbijt laden we de paarden in de vrachtwagen en rijden we langs de Costa del Sol en Gibraltar en mischien zien we de kust van Afrika. Op  het brede strand van Barbarte met uitzicht op de kust van Africa. In de zomermaanden is het een zeer rustig strand waar we alleen enkele vissers ontmoeten en de koeien diegenieten van het warme zand. In Zahara de los Atunes, een heel oud vissersdorp met een lange traditie van tonijnvissen, kunnen we ons opfrissen voor een nieuwe tocht langs het strand, we verfrissen de paarden van tijd tot tijd in de golven. Langs de  oude paden van de retintas keren we terug naar Barbarte waar we de paarden wee inladen. In een traditionele herberg nuttigen we een lunch met specialiteiten uit de streek (niet inbegrepen).
Accommodatie op de manege.
4. dag: vandaag begint de vierdaagse route. We staken de bergen van Mijas over en genieten van een prachtig uitzicht over de hele kust  tot aan de Sierra Nevada en contrast met het binnenland met zijn witte dorpen. Na een picknick dalen we over boswegen in de schaduw van de dennen naar Alhaurin de Grote, waar de paarden rusten. We keren terug naar de manege.
5. dag: Slechts een paar kilometer van de toeristische kusten vinden we een andere wereld - kleine boerderijen aan de rand van de dorpen met hun moestuinen, plantages met sinaasappelbomen en citroenen en
in het voorjaar genieten we van de beroemde amandelbloesem. Lunch in een kleine herberg
nabij het stadje Coín, om vervolgens onze weg te vervolgen naar de Rio Grande, die overal water heeft
het jaar en garandeert de oogst van de fruitbomen in het gebied. De paarden blijven hier en we gaan
de boerderij.
6. dag: Het binnenland van Andalusië is romantisch en idyllisch, het tegenovergestelde van de kust. De Andalusiërs
Ze zijn erg vriendelijk, open en gastvrij en zijn altijd blij met de groepen te paard. door een deel gaan we op paden en de andere op veestroken tot we de picknickplaats bereiken.
'S Middags steken we over naar een van de typische witte dorpjes - Casarabonela -, waar het
paarden 's nachts en we gaan naar de boerderij.
7. dag: Vandaag worden de heuvels bergen. Na een ongelooflijke klim naar de bergen door bossen
pijnbomen en boswegen, die worden gepasseerd door de Sierra de las Aguas, genieten van het uitzicht
sensationele groene valleien, eindeloze bergketens en kleine witte dorpjes. We zijn aangekomen
naar de haven van Carmen, waar de truck wacht om de paarden op te halen en we terugkeren naar La Paz.
8. dag: transfer naar de luchthaven

Te boeken van zondag tot zondag (aankomst en vertrek)

Op de eerste dag heb je de mogelijkheid de manier van rijden en de paarden te leren kennen. Dit programma is te combineren met andere programma’s, is alleen als week te boeken en zal plaatsvinden vanaf 4 personen. Op dag van aankomst en vertrek zal er niet worden gereden. Er zal alleen in stap en galop worden gereden, op een merrie of ruin. Spaans zadel met lange beugels en Hackemore. Ervaring met buitenritten is verplicht, dit betekend het paard dus ook in galop onder controle kunnen houden. Maximum gewicht 95 kg. Ongeveer 4,5 – 6 uur te paard. Men zal ook af en toe een klein stukje moeten lopen, dus makkelijke schoenen is een aanrader.

Inclusief

8 dagen/7 overnachtingen in een eenvoudige tweepersoonskamer. Toeslag eenpersoonskamer € 15,- per nacht. Simpele maaltijden met tafelwijn. (overige drankjes/thee/koffie te verkrijgen vanaf € 1,20). Tijdens de tocht een zadelpicknick, rijprogramma zoals beschreven, Duits- en Engels sprekende begeleiding, paard met tuig. Op vaste tijden transfer van vliegveld Malaga naar de ranch, om 12.30 en 19.30.

Niet inclusief

Middageten bij strandrit en de prijzen zijn exclusief vliegtickets. Je kunt een persoonlijke transfer aanvragen à € 30,- per auto

Zahara tocht

Tour - Trail - Ruta

Prijs € 1250,-  (1 pers. toeslag € 175)

Data 2019 02/03/19 – 09/03/19,16/03/19 - 23/03/19, 30/03/19 – 06/04/19, 20/04/19 – 27/04/19, 27/04/19 – 04/05/19 , 25/05/19 – 01/06/19, 08/06/19 – 15/06/19 , 22/06/19 – 29/06/19 , 06/07/19 – 13/07/19 , 24/08/19 – 31/08/19 , 07/09/19 – 14/09/19 , 21/09/19 – 28/09/19 , 05/10/19 – 12/10/19 , 19/10/19 – 26/10/19

De Zahara tocht gaat van de Atlantische kust over de weiden met stieren naar het Alcornacales natuurpark met een bezoek aan de Koninklijke Rijschool in Jerez. Een heerlijke tour voor ervaren ruiters, die van de verscheidenheid van het Andalusische landschap willen genieten maar ook de tijd willen hebben voor andere activiteiten of een bezoek aan het strand.
In 5 dagen paardrijden zien we het brede zandstrand aan de Atlantische kust. Rijden we door de dennen-bossen, bloeiende zonnebloemen en katoenvelden. We bereiken via grote weilanden van de zwarte stieren de ongerepte bergen. De “vrije”dag brengen we door in de wereld van de hoge school van de Pura Rasa Española. Er blijft nog genoeg tijd over voor winkelen en het proeven van Sherry.

dag 1.
Aankomst in Malaga. Transfer naar de Ranch. Gezamenlijk avondeten en bespreking van de tocht. Overnachting op de manege.

dag 2.
Na het ontbijt vertrek per bus naar Zahara de los Atunes aan de Atlantische kust. Hier starten we met de strandrit richting Barbate. Het brede, stevige zandstrand is zeer geschikt om aan de gangen van het paard te wennen. Vanaf Barbate gaan we naar de dennenbossen waar we in de schaduw genieten van een zadeltas picknick. Na de siësta volgt een rit over zandwegen door de bossen, langs de kust van Cap Trafalgar. De paardenblijven in Caños de Meca, de ruiters gaan naar het hotel aan het strand in Zahara.

dag 3.
Over zandwegen gaat de rit weer terug in stap naar het strand, de paarden verheugen zich net als
de ruiters op de galop. Aan het einde van de ochtend komen we weer in de bewoonde wereld waar we halt houden bij een strandbar. In de middag buigen we bij Conil landinwaarts. We bereiken de uitgestrekte weilanden afgewisseld met vruchtbare landbouwgrond met katoenbouw. Onderweg een picknick uit de volgwagen met
gekoelde dranken. Verder over de weilanden van Andalusië. De paarden blijven in een klein dorpje, Los Naveros, de ruiters rijden terug naar Zahara,

dag 4
Van Los Naveros rijden we naar Paterna, over oude boerenwegen en de weilanden van de zwarte stieren en de koeien. We lunchen in een kleine Venta in de buurt van Medina Sidonia, waar we heerlijke Spaanse gerechten gaan proeven. Daarna rijden we op gepaste afstand tussen de stieren en koeien richting Paterna. De ruiters overnachten in Alcala de los Gazules. Alcala is nog altijd een van de dorpjes waar de afgelopen decennia weinig is veranderd. Het leven speelt zich na een laat diner nog altijd af op het dorpsplein. Dit plein met een groot aantal kroegjes, op gepaste afstand van de kerk, komt iedere inwoner minstens 1 maal per dag bezoeken. In het dorp vinden we ook een zadelmaker, altijd leuk om even te gaan bekijken.

dag 5.
We hebben de Andalusische paarden tijdens de buiten ritten leren kennen, vandaag is er de mogelijkheid deze paarden in de Hoge School te zien. Na het ontbijt gaan we naar Jerez de la Frontera. Wereldwijd bekend om zijn Bodegas en het hart van de Spaanse paarden. Hier vinden we de hengsten stal van de militairen en
natuurlijk de Koninklijke Spaanse Hogeschool. (Real Escuela del Arte Ecuestre ). We hebben de hele dag de tijd om de training van de jonge paarden te zien, de opleiding van de ruiters te volgen en natuurlijk een kijkje te nemen in de stallen. Er blijft zelfs tijd over om op eigen gelegenheid Jerez te ontdekken. Het middageten is niet inclusief. Wij kunnen de kleine Tapas restaurants aanbevelen. Aan het einde van de middag gaan we terug naar Alcala voor het avondeten en de overnachting.

Dag 6.
Paterna is een typisch Andalusisch dorpje, in de heuvels, waar men leeft van landbouw en veeteelt. De echte passie is de training van de Spaanse jachthonden. Bijna ieder weekend kan men deze honden samen met de Vaquero paarden zien trainen. We rijden om het dorp heen langs kleine Fincas in Santuario de Nuestra Señora de los Santos

Dag 7.

Vandaag rijden we door Parque Alconorcales, een van de grootste natuur parken van Spanje. Met een speciale vergunning is de toegang toegestaan. Door bossen en groene dalen met verlaten ruïnen slingert ons pad zich door het ongerepte landschap. We rijden door gebieden met veel wild, roofvogels en gieren. ‘s Middags rijden we over het landgoed van de Finca La Jota naar het stuwmeer. Hier nemen we afscheid van de paarden. De ruiters gaan terug naar de Ranch bij Malaga voor de overnachting.

Dag 8 Na het ontbijt transfer naar het vliegveld.

Deze tocht is geschikt voor ervaren ruiters, die naast het rijden ook nog een beetje tijd willen hebben voor andere activiteiten. Op de “vrije” dag bezoeken we de ochtend training van de rijschool in Jerez en hebben we tijd om de stad te bekijken of te winkelen.

Er zal worden gereden op andalusische ruinen of merries op Spaanse zadels met lange beugels en Hackemore (bitloos) met 1 hand. Een zeer eenvoudige en comfortabele manier van rijden voor ruiter en paard. We rijden regelmatig in stap afgewisseld met een galop. Ervaring op buitenritten en ook in galop uw paard zeker onder controle kunnen houden is vereist. Maximale gewicht is 95 kg. Ca. 5 – 6 uur te paard/per dag.

8 dagen / 7 overnachtingen in een eenvoudige tweepersoonskamer. Eenpersoonskamer met toeslag. Simpele maaltijden (incl. tafelwijn) Overige dranken niet inbegrepen. Lunch in de vorm van picknick. Duits- of Engelstalige reisleiding, paard met toebehoren, transfer van en naar Malaga op de vaste tijden, transport bagage en tussen hotel en locatie paarden tijdens de tour.

De tocht zal plaatsvinden vanaf 4 personen. Vanaf 6 personen is het mogelijk een besloten groep te vormen.
De prijzen zijn excl. vliegtickets.

Ronda tochtRancho la Paz

Prijs 1250,- euro (eenpersoons toeslag 175 euro)

Data 2019 24/03/19 – 31/03/19, 14/04/19 – 21/04/19, 19/05/19 – 26/05/19, 01/09/19 – 08/09/19, 15/09/19 – 22/09/19, 13/10/19 – 20/10/19

Deze tocht voert door de natuurparken van de bergen van Ronda, verlaten ravijnen en afdalingen, over open weilanden tot aan het strand van de Atlantische kust. De reis start in de omgeving waar de bekende Bandoleros woonden. We doorkruisen op hun wegen drie natuurparken, ongerepte bergen en afdalingen. Onderweg komt u veel verschillende wilde dieren tegen en rijden we door het gebied waar we zelfs aasgieren tegen kunnen komen. Door de grote weide gebieden van de zwarte stieren en door zonnebloemenvelden bereiken we het Atlantische strand.De dagen in het zadel zijn lang, tot ongeveer 9 uur per dag. De conditie moet dus in orde zijn, ook op het gebied van paardrijden om van deze tocht te kunnen genieten.

dag 1.

Aankomst in Malaga, transfer naar de ranch. Gezamenlijk avondeten en bespreking tour.

dag 2.

Ronda ligt op een hoog plateau 750 meter boven de zeespiegel. Deze dag rijden we door diepe dalen op ezelsweggetjes. De smokkelaars gebruiken deze route al jaren. We rijden naar het witte dorpje Cortes de la Frontera.

dag 3.

Na de afdaling door de dalen van het dorp rijden we door het natuurpark, Cortes de la Frontera. Dennen en kurkeiken staan op de berghellingen waarbij wij heel langzaam op een ander niveau aankomen.

Met een speciale ontheffing mogen wij het natuurpark met de paarden betreden. We komen zeldzame vogels en allerlei wild tegen. De paarden overnachten in de finca Diego Duro in het park. De ruiters overnachten in Alcala. Een wit dorpje waar de tijd heeft stilgestaan. Het leven speelt zich af op het dorpsplein en een avondbezoek aan de zadelmaker is zeker aan te raden.

dag 4.

De laatste berg etappe. Op dit moment bewondert u al het ongelofelijke aangeboren evenwichtsgevoel van de andalusische paarden. We rijden vandaag door natuurpark Aljibe en het Parque de Alcornocales. Na de adembenemende afdaling van de Montero, de hoogste berg in het park, kunnen we genieten van een heerlijke picknick. In de middag worden de bergen weer heuvels.Hier broeden de aasgieren. Indrukwekkend groot als ze boven je zweven. In Patrite blijven de paarden. De ruiters gaan terug naar het hotel.

dag 5.

In de driehoek tussen Alcala, Jerez en de kust liggen de grootgrond bezittingen. Lunch in een Venta, in de buurt van vestingstad Medina-Sidonia. Daarna rijden we over brede zandwegen en veewegen naar Los Naveros. De ruiters gaan per bus naar Zahara de los Atunes. De volgende dagen overnachten we in een hotel aan de kust.

dag 6.

De morgenrit brengt ons door de stieren weiden en velden. De bus wacht u op met de picknick. We bereiken in Conil het strand. Aan de paarden merken we al dat ze zich verheugen op de strandrit met een lekkere galop. Langs de kust rijden we over zandwegen via Cap Trafalgar naar Canos de Meca. Transfer naar Zahara. Diner en overnachting in het hotel.

dag 7.

Deze morgenrit rijden we op zandpaden door de dennenbossen van het mediterrane landschap. Na het bereiken van de vissersstad Barbate ligt 12 kilometer strand voor ons. Strandgalop en een verfrissende stap in de golven wisselen elkaar af, op weg naar Zahara. Daar gaan de paarden per vrachtwagen terug naar de ranch. De ruiters gaan per bus en genieten op de ranch van het diner en een welverdiende nachtrust.

dag 8. Transfer naar Malaga en thuisreis.

Algemeen

Deze tocht is geschikt voor ruiters met een goede conditie. Vanaf de start zijn het lange dagen te paard de bergen op met af en toe een stuk lopen. Er zal worden gereden op andalusische ruinen of merries op Spaanse zadels met lange beugels en Hackemore (bitloos) met 1 hand. Een zeer eenvoudige en comfortabele manier van rijden voor ruiter en paard. We rijden in stap en galop. Ervaring op buitenritten en ook in galop uw paard zeker onder controle kunnen houden is vereist. Maximale gewicht is 95 kg. Ca. 7 – 9 uur te paard/per dag.

Aankomst en Vertrek

De transfers van vliegveld Malaga naar de ranch zijn op vaste tijden inclusief (12.30 en 19.30). U kunt ook een transfer aanvragen op een voor u gewenst tijdstip. Kosten € 30,=.

Bij de prijs inbegrepen

8 dagen/7 overnachtingen in een eenvoudige tweepersoonskamer. Eenpersoonskamer met toeslag. Simpele maaltijden (incl. tafelwijn) Overige dranken niet inbegrepen. Lunch in de vorm van picknick. Zes dagen in het zadel. Duits- of Engelstalige reisleiding, paard met toebehoren, transfer van en naar Malaga op de vaste tijden, transport bagage en tussen hotel en locatie paarden tijdens de tour.
De tour zal plaatsvinden vanaf 4 personen. Vanaf 6 personen is het mogelijk een besloten groep te vormen.

14 daagse tocht  RONDA + ZAHARA

Prijs 
€ 2500,00

Extra kosten eenpersoons kamer Euro 350,00

Witte dorpen tochtwhite-village-trail

8 dagen

Prijs € 1250,-

Niet Ruiters: € 600,=

Eenpersoons toeslag: € 150,=

Deze tocht wordt gereden bij aanmelding van een groep van 6 personen of meer, zonder vaste data.

De witte dorpjes – Ronda, Sierra de Grazalema en Villamartin. Een adembenemende bergtour door het rijk van de adelaar. Deze tour is voor de avontuurlijke ruiter met veel ervaring. Door de bergen en dalen waar de Steenarend en de witkopgier boven ons vliegen rijden we uren zonder iemand te zien. Zelfs de koeien kijken vreemd op van bezoek. Op smalle bergpaden beklimmen we het plateau van Ronda. Om daarna via het dal tussen Arcos de la Frontera en Villamartin weer naar beneden te rijden. We rijden het natuurpark van Grazalema, bekend om de meer dan 200 verschillende vogel soorten, waarvan 4 grote roofvogel soorten. We genieten van het uitzicht over het stuwmeer van El Gastor. Indien mogelijk nemen we een bad in het meer van Zahara de la Sierra, gevuld met helder water uit de bergen. We zullen ons verbazen over het uithoudingsvermogen van de Andalusische paarden.

dag 1.
Aankomst Malaga en transfer naar Ranch. Diner en bespreking van de tour.

dag 2.
Per bus naar Casarabonela vanaf daar te paard naar El Burgo. We rijden door dennenbossen over kleine bergwegen door de Sierra de Alcaparan en de Sierra de las Aguas. We hebben een geweldig uitzicht over groene dalen, oneindige bergketens met hier en daar een wit dorpje. Na de picknick rijden we naar El Burgo. Overnachting in Ronda.

dag 3.
De weg gaat bergop waar geen auto meer kan volgen. Op een paar korte stukken moeten we lopen omdat we de geitenpaden volgen. We naderen Ronda, van veraf al zichtbaar omdat Ronda op een verhoging ligt. We overnachten in Ronda en hebben genoeg tijd om de stad en de plaatselijke middenstand te bezoeken.

dag 4
Vanaf Ronda gaan we naar een onbekend stukje van Andalusië, het natuurpark van Grazalema. Terwijl de weg zich door de bergen slingert bereiken we het witte dorpje Grazalema. Ook hier overnachten we weer in een Spaans onderkomen. Diner in een traditioneel restaurant.

dag 5
We rijden om de stad in noordwestelijke richting. Tussen bergketens, kleine beken en weilanden dalen we af naar Zahara de la Sierra. We bereiken het historische dorp vroeg om nog even een duik in het meer te kunnen nemen. Avondeten en overnachting in een hotel in Zahara de la Sierra.

dag 6
Vanaf Zahara rijden we door het natuurpark van Benamahoma. De weg slingert zich omhoog en we hebben soms uitzicht op El Bosque. Hier kunnen geen auto’s komen dus genieten we weer van een picknick. Overnachting in een hotel in El Bosque.

dag 7
We zijn in een vlak landschap en volgen oude vee wegen. Nu hebben we genoeg mogelijkheden om te galopperen. We rijden over de landerijen van boerderijen, met Retintas, de Spaanse rode koeien. Villamartin ligt midden in een zeer vruchtbaar gebied, waar een groot deel van het veevoer voor Andalusië groeit. We zien het grote stuwmeer “Embalse de Bornos”. Hier worden de paarden ingeladen voor de thuisreis. De ruiters gaan naar de ranch voor het diner en de overnachting.

Dag 8 Na het ontbijt transfer naar vliegveld Malaga.

Algemeen

Deze tocht geschikt is voor ruiters met een goede conditie. Er zal worden gereden op andalusische ruinen of merries op Spaanse zadels met lange beugels en Hackemore (bitloos) met 1 hand. Een zeer eenvoudige en comfortabele manier van rijden voor ruiter en paard. We rijden in stap en galop. Ervaring op buitenritten en ook in galop uw paard zeker onder controle kunnen houden is vereist. Maximale gewicht is 95 kg. Ca. 5 – 6 uur te paard/per dag.

Bij de prijs inbegrepen

8 dagen/7 overnachtingen in een eenvoudige tweepersoonskamer. Eenpersoonskamer met toeslag. Simpele maaltijden (incl. tafelwijn) Overige dranken niet inbegrepen. Lunch in de vorm van picknick. Zes dagen in het zadel. Duits- of Engelstalige reisleiding, paard met toebehoren, transfer van en naar Malaga op de vaste tijden, transport bagage en tussen hotel en locatie paarden tijdens de tour. De tocht zal plaatsvinden vanaf 4 personen. Vanaf 6 personen is het mogelijk een besloten groep te vormen.

De prijzen zijn excl. vliegtickets.

El Rocio de Doñana tocht 

Deze tocht wordt gereden bij aanmelding van een groep van 6 personen of meer, zonder vaste data

Prijs  € 1595,-

Niet-ruiters: € 700,=

Eenpersoons kamertoeslag: € 150,=

Deze tocht duurt 8 dagen / 7 nachten / 6 rijdagen en je slaapt dan in een tweepersoonskamer op de manege van Nicole en een traditioneel hostel in El Rocio (eenpersoonskamer met supplement.)
Bij de prijs is inbegrepen, volpension (tafelwijn inbegrepen), lunch
onderweg in restaurantjes of picknick, 6 dagen rijden met een gids die Spaans, Engels of Duits spreekt.
Transfers van en naar de luchthaven van Malaga op vaste uren (extra transfer 30 euro) en op de route tussen hotel en de plek waar de paarden staan.
Deze route kun je alleen boeken met een groep van 6 ruiters. Je kunt dan zelf de data bepalen.

Op zandwegen in de schaduw van de uitgestrekte dennenbossen naar het wereldberoemde heiligdom EL Rocio, de internationale stad van de paarden. De route loopt door het zuidwesten van Sevilla via traditionele Pelgrimsroutes. Tijdens de rit zien wij pijnbomen- en kurk eikenbossen. Rijden wij over het strand, door duinen, wetlands en jachtgebieden.
Duizenden trekvogels overwinteren hier, waaronder zeer zeldzame exemplaren.

Deze tour is zeer geschikt voor groepen. De rit zal voornamelijk over vlakke zandwegen voeren.
Er zal worden gereden op Andalusische ruinen of merries op Spaanse zadels met lange beugels en Hackemore (bitloos) met 1 hand. Een zeer eenvoudige en comfortabele manier van rijden voor ruiter en paard. Wij rijden in stap en galop. Ervaring op buitenritten en ook in galop uw paard zeker onder controle kunnen houden is vereist. Maximale gewicht is 95 kg. Ongeveer 5 – 6 uur te paard/per dag.

Aankomst en vertrek

De transfers van vliegveld Malaga naar de ranch zijn op vaste tijden inclusief (12.30 en 19.30). U kunt ook een transfer aanvragen op een voor u gewenst tijdstip. Kosten € 30,=.

Bij de prijs inbegrepen

8 dagen/7 overnachtingen in een eenvoudige tweepersoonskamer. Eenpersoonskamer met toeslag. Simpele maaltijden (inclusief tafelwijn), overige dranken niet inbegrepen. Lunch in de vorm van picknick. Zes dagen in het zadel. Duits- of Engelstalige reisleiding, paard met toebehoren, transfer van en naar Malaga op de vaste tijden, transport bagage en tussen hotel en locatie paarden tijdens de tour.

De tour zal plaatsvinden vanaf 4 personen. Vanaf 6 personen is het mogelijk een besloten groep te vormen.

De prijzen zijn exclusief vliegtickets

Dag 1: Aankomst op de luchthaven van Malaga en transfer naar de ranch. Avondeten en bespreken van het programma.

Dag 2: Na het ontbijt rijden wij naar ‘Puebla del Rio’, waar de paarden al op ons wachten. Vanaf hier volgen wij het ‘Hermandad de Triana’ pad uit Sevilla, een pelgrimsweg. Wij doorkruisen, zoals duizenden pelgrims dat ieder jaar tijdens Pinksteren doen, de Quema rivier. Vervolgens rijden wij in de schaduw van de dennenbossen naar Villamanrique, daar verblijven de paarden tijdens de nacht. De ruiters eten een late lunch in een typische Spaanse ‘Venta’. Daarna rijden wij naar het hotel in Rocio. El Rocio is een klein dorp, omgeven door bossen en moerassen. Geen verharde wegen, alleen zandpaden. Grote huizen waar veel vrienden kunnen logeren tijdens de feesten en vaak met een mogelijkheid om het paard vast te zetten. De inwoners zoeken en vinden vaak een reden om een feest te geven.
Dag 3: Vandaag rijden wij te paard naar El Rocio. Vanaf Villamanrique rijden wij over brede zandpaden die tot een heerlijke galop uitnodigen. Wij komen langs het ‘Palacio del Rey’ het voormalige koninklijke jachtslot en een grote rustplaats voor de Pelgrims. Hier krijgen de paarden en ruiters even rust. Verder gaan wij over de ‘Raya Real’ richting El Rocio. Met een beetje geluk zien wij onderweg herten en vossen. In El Rocio aangekomen genieten wij van een bijzondere lunch. Hoe kan dat ook anders – natuurlijk te paard. Aan een speciaal voor ruiters en paarden gebouwde tafel genieten wij van heerlijke Spaanse tapas. Daarna gaat iedereen van een welverdiende rust genieten. Een tip voor de vrije tijd is om bij zonsopgang en/of zonsondergang een wandeling in de omgeving te maken. Soms zie je zeldzame vogels of de wilde paarden.

Dag 4: El Rocio wordt omsloten door nationaal park ‘Coto de Donana’ één van de grootste natuurparken van Europa. Hier vinden we een grote verscheidenheid aan flora en fauna.
In de ochtend zal er niet worden gereden, zodat er de mogelijkheid is om een safari te maken . Toegang in dit park is alleen mogelijk met een gids. In de namiddag zadelen wij de paarden op voor een rondje om het dorp, richting de eerste sherrybar.
Onderweg zullen wij veel paarden tegenkomen, aangezien veel mensen het paard nog als vervoermiddel gebruiken. Indien gewenst kan er een transfer naar het strand geregeld worden.

Dag 5: Wij blijven nog een dag in El Rocio en omgeving. Vandaag drinken wij koffie op het paard en gaan daarna over het Pelgrimspad ‘Matriz’ van het broederschap van Almonte richting de picknickplaats. Deze plaats is de laatste grote halte voor de Pelgrims uit Almonte op weg naar El Rocio. Het is ook een geliefde plek voor Spaanse gezinnen om een dagje lekker buiten door te brengen. De weg die wij vandaag volgen is ieder jaar in gebruik om de merries met veulens uit Marismas naar Almonte te brengen.

Dag 6: De meeste mensen denken dat Andalusië in de zomer alleen maar stof en hitte kan bieden. In deze omgeving is een deel van het land in de zomer door de schaduw van de dennenbomen nog groen. De brede zandpaden zijn heerlijk voor een lange galop. Wij rijden langs het verlaten dorpje ‘Cabezudos’ waar alleen nog een wachter woont. Al honderden jaren leven hier de half wilde paarden. Omdat er geen auto’s in het park worden toegelaten, eten wij de lunch uit de zadeltassen. Wij volgen de geur van de zee richting Mazagon. Daar aangekomen zitten wij op een steenworp afstand van Portugal.

Dag 7: Vandaag beleven wij een dag om nooit te vergeten. Van Mazagon naar Matalascanas rijden wij over het mooiste strand van Andalusië. Soms 200 meter breed, wit zandstrand zo ver als je kan kijken. De paarden zijn klaar voor een heerlijke galop. Na 30 kilometer bereiken wij het indrukwekkende duinenlandschap van Matalascanas. Daar aangekomen nemen wij afscheid van de paarden. De ruiters gaan in het visrestaurant van het dorp de geweldige week bespreken tijdens een heerlijke lunch. In de namiddag transfer naar de ranch.

Dag 8: Transfer naar de luchthaven van Malaga en de reis naar huis.

Wijzigingen voorbehouden.

Feria de Caballo Jerez        (2019 volgeboekt)

Feria de caballo en Jerez

8 daagse Tour Feria del Caballo en Jerez de la Frontera

Prijs  € 1150,=.  

Niet ruiters € 600,=   Single toeslag € 150,-

Een unieke belevenis. Rijden over witte stranden, door dennenbossen en open weideland met als hoogtepunt de deelname aan het grootste paardenfeest van Spanje. Samen met honderden feestvierende Spanjaarden te paard in de juiste klederdracht op het feestterrein rijden. Wij hebben de mogelijkheid om niet alleen deel te nemen aan het dansen en het zingen, uiteraard met sherry en tapas, maar ook om te kijken naar de mooiste paarden en combinaties van Spanje.

Jerez is synoniem voor paarden en sherry en is de Spaanse hoofdstad van de paardenfokkers en het Mekka voor alle paardenliefhebbers uit de hele wereld.
In Spanje zal tijdens de tour bitloos worden gereden, daar zijn de paarden prima op te rijden aangezien ze dat gewend zijn. De zadels zitten heerlijk zacht. De stijgbeugels zijn in het begin voor het gevoel te lang afgesteld, dit is op de lange dagen echter een verademing. Tijdens de galop gaan wij staan in de beugels, volgens de traditionele manier van rijden en sturen met 1 hand. Bij het opstijgen, zal er altijd iemand zijn om het zadel vast te houden (en het paard). Wij rijden alleen in stap en een relaxte galop.

Dag 1: Reis naar en aankomst in Malaga. Transfer naar de ranch. Tegen de avond vertrek richting de Atlantische kust naar Zahara de los Atunes. Wij gaan een hapje eten en bespreken de tour. Wij overnachten in een hotel dicht bij de zee.

Dag 2: Na het ontbijt vertrekken wij voor de 1e strandrit in de richting van Barbate. Het brede, harde strand is prima geschikt om nog beter aan de paarden, zadels en manier van rijden te wennen. Na Barbate bereiken wij een dennenbos waar wij uit de zadeltassen in de schaduw gaan picknicken. Na de siësta gaan wij via zandwegen en door de bossen langs de steile kust van Cap Trafalgar richting Canos de Meca. De paarden blijven daar en wij gaan terug naar ons hotel in Zahara de los Atunes.

Dag 3: Over de zandwegen voert de weg ons terug naar het strand. Waar de paarden zich net zo op verheugen als wij. Pas aan het einde van de ochtend komen wij weer in de bewoonde wereld. Pauze bij een strandbar.
Tegen de middag buigen wij bij Conil landinwaarts af. Tussen de dennenbossen van de kust en het binnenland, voordat wij de grote weilanden bereiken, ligt een smalle strook vruchtbaar land. Heel bijzonder is hier de katoen-, suiker- en bonen teelt. Onderweg treffen we de begeleiders met de auto voor de picknick. Verder gaan wij over de 1e weilanden van Andalusië. De paarden blijven in het boerendorpje Los Naveros, de ruiters gaan terug naar Zahara de los Atunes voor de laatste nacht.

Dag 4: Van Los Naveros rijden wij naar Paterna, deels op oude veewegen, de Vereas, welke nog steeds door heel Spanje lopen. Deels over de weilanden van de vechtstieren en de koeien. Lunch in een Venta, een plaatselijk eetcafé. Vervolgens gaan wij over de grote landerijen van Andalusië rijden. Dit betekent dat we kilometers kunnen rijden zonder een hek tegen te komen. Genieten van uitzicht over open landschap. Op gepaste afstand langs de koeien en stieren. De paarden blijven in Paterna. Wij gaan naar Alcala de los Gazules. Dit dorp is in de laatste decennia niet veranderd, aangezien het geen toeristenplaats is. Het typische leven in Andalusië ziet men na het avondeten in de cafés op een veilige afstand van de kerk. Er is ook een zadelmaker in Alcala, waar we zeker even naar binnen gaan. Misschien wel om een leuke combinatie te kopen voor de feria?

Dag 5: Wij rijden langs het landgoed van Bohorques Fermin, de beroemde stierenvechter. Tijdens deze rit rijden wij richting Jerez. Vlak voor de stad, in Mojo, blijven de paarden. Wij gaan naar een hotel in Jerez. Wij zien overal de mensen al in de traditionele kleding zoals de vrouwen in flamencojurk en de Traje Corto van de mannen. De hele stad viert feest, maar voor de paarden moeten wij naar het centrum. Wie wil kan daar de avond doorbrengen.

Dag 6: Wij rijden niet vandaag, maar gaan te voet de feria bekijken. Wij zien honderden paarden met de mooiste harnachementen. Koetsen met mensen in de traditionele kleding. Er is de hele dag de mogelijkheid het zingen, dansen en eten mee te maken. Uiteraard met een glaasje sherry erbij. Op een apart terrein kunnen we kijken naar de Pura Raza Española (PRE). Het paard waar de Spanjaarden terecht trots op zijn. Demonstratie Doma Vaquera.
Wij kunnen ook naar de Real Escuele del Arte Escuestre, de Koninklijke Rijschool. Daar waar de witte parels van Andalusië een demonstratie geven (Toegangskaarten niet inclusief). Wij overnachten in een hotel in Jerez. Dit is ook het moment om aan te geven of je echt op het terrein mee wilt rijden.
Het kan gebeuren dat het paard waar je de tour mee hebt gereden, niet een ervaren Feria paard is. In dat geval krijg je een ander paard. Op het terrein rijden we met bit. Hier is een zachte hand noodzakelijk. Wij kunnen ons voorstellen dat je onder de indruk kunt zijn van de drukte. Geef dit het aan voor we van start gaan! Bij twijfel bespreken wij het met de ervaren gids. Deze gidsen hebben al jaren mensen meegenomen naar de Feria.Wij blijven altijd als groep bij elkaar.

Dag 7: Omdat Jerez de la Frontera een grote stad is, omgeven door snelwegen, spoorlijnen en rivieren, is het bereiken van het feria terrein midden in de stad te paard te gevaarlijk en te langdurig. De paarden worden voor ons naar het centrum gebracht. Alles moet glimmen, wij, de paarden en de zadels. De deelnemers mogen alleen meedoen in de traditionele kleding. De organisatie is hier heel erg streng in. Zij willen de traditie behouden en doen daar alles voor. De kleding, in de vorm van een jas en broek, zal door ons worden verzorgd. Zelf meenemen of aanschaffen bij de zadelmaker: Spaanse rijlaarzen en een echte Sombrero. Informatie voor goedkeuring bij ons (meer informatie te verkrijgen bij Ruiter-reizen). Witte blouse waarvan de knopen tot de hals dicht moeten kunnen en een rode sjaal. Handig (wie heeft ze niet)

Dag 8: Vroeg vertrek richting Malaga vliegveld.

Veranderingen voorbehouden.

Inbegrepen

8 dagen / 7 nachten. In eenvoudige hotels. Eten, wijn en water. Lunch als picknick. Overige drankjes zitten niet in het pakket. Duitse- of Engelstalige gids. Kosten paarden, vervoer van de paarden, vervoer van bagage, transfers vliegveld om 12.30 en 19.30 van manege naar hotel tijdens de reis. Andere transfertijden in overleg, kosten € 30,-.

Niet inbegrepen

Vliegticket, maaltijden en drankjes op de Feria en toegang Koninklijke Spaanse Rijschool.

Extra informatie

  • Maximum gewicht ruiters: 95 kg.
  • Ervaring hebben met buiten rijden en je paard onder controle kunnen houden.
  • Wij rijden op een ruin of een merrie.
  • Tijdens de rit met Hackemore.
  • Wij rijden per dag 5 – 6 uur.
  • Wijzigingen voorbehouden.
  • Tip: eigen waterfles meenemen voor onderweg.dsc032851-672x372

paardrijvakantiesinandalusie@gmail.com

Telefoon: 0031612044440 

facebook.com/paardrijvakanties

RECENSIES

Hola Marion,

Hoe gaat het met je? Ik zou nog even laten weten, hoe ik het heb gehad bij Nicole. Het was super heerlijk!! Echt fantastisch, prachtige omgeving en fijne, mooie paarden. Gelijk erop uit in de bergen. Het rijden ging prima. En vond het zeker een uitdaging, zo in de bergen en zeer steil af en toe pffff.... Dat was nog hard werken voor mij. Fijn, dat ik al wat ervaring had. Zeer goede en professionele begeleiding. De klantvriendelijkheid, daar mag wel iets meer aandacht aan worden besteed, is mijn mening. Het is keihard werken, voor m.n. de vrouwen op de Rancho. Respect! Ik kon verder goed door de bocht met iedereen en zei het gewoon, als het mij niet beviel en dat kon ook prima! Ook naar Nicole en ik vind haar een fantastische mooie hardwerkende vrouw, met enorm veel onvoorwaardelijke liefde naar haar grote liefdes, de paarden en ook naar haar personeel en gasten. Dat moet je ook wel willen en gaan zien, als gast. Ze heeft écht Hart voor haar passie en bedrijf!

Veel Duitsers als gasten, vooral de laatste dagen. Was nog 1 dag out of order, gestoken door een wesp en allergische reactie, dus heel dikke voet...Gelukkig snel opgeknapt!
Ik heb echt heerlijk genoten, heerrrlijk paard gereden en gepoetst en geknuffeld met de paarden hahaha...Leuke mensen ontmoet, ook de jongeren en zou zeker weer terug gaan/willen of bij een Spaanse familie met paarden.
Dankjewel Marion voor alle goede zorgen!
Muchísímos saludos y hasta luego,
Suzan.
____________________________________________

Hey Marion,

Ik heb een heerlijke vakantie gehad bij Nicole. Er wordt vnl duits gesproken maar engels is ook geen probleem.

De gidsen zijn duitstalige meisjes maar ontzettend aardig.

De ranch ligt op een heerlijke locatie, lekker rustig!

Ik heb 2 x per dag gereden, heerlijk!

Het eten was prima, niet echt bijzonder maar oke.

Jij nog bedankt voor je advies en uitleg!

Met vriendelijke groet,

Susan Kokk


dag Marion

Ik heb een geweldige week gehad bij Nicole! Ligging, accommodatie prima en de mensen heel gastvrij. Genoten van het paardrijden in de natuur, met prachtige vergezichten. Ik ga zeker nog eens terug.

Ik zal eens kijken of ik een tekstje op je website of facebook kan plaatsen, maar een paar mooie foto's moet zeker lukken.

Hartelijke groeten,

Susanne


Hoi Marion!

Mijn vakantie is heel geslaagd, ik heb het erg naar mijn zin gehad!

Hele mooie tochten, met klimmetjes, dalen en mooie uitzichten.

De gidsen houden rekening met de deelnemers, ook bij galop, wat erg prettig is.

Ik ben gastvrij ontvangen, verzorgde kamers, lekker eten, iedereen is hartelijk en de deelnemers waren ook erg gezellig.

Kortom een leuke tijd gehad.

Heel erg bedankt, dat ik last minute nog terecht kon.

Als het lukt, hoop ik volgend jaar weer van de partij te zijn.

Met vriendelijke groet,

Brenda Kemp


Ik ga graag terug heb het heerlijk gehad leuke mensen leren kennen. Ik zal je even opzoeken ook op facebook vind ik wel leuk.

Groetjes,  Mirjam


Hoi Marion

Ik wou je nog laten weten hoe ik het gehad heb. Ik ben gisteren terug gekomen van mijn vakantie bij Nicole

Heb een leuke week achter de rug. Erg mooie omgeving, betrouwbare paarden. De meiden die de ritten begeleiden zijn behulpzaam en vriendelijk. De kamers en het eten was luxer dan ik verwacht had.

Vooral de eerste dagen waren erg gezellig met de andere gasten, omdat de groep toen gemixt was. Later kwamen er nog meer duitsers voor in de plaats. Er was trouwens wel miscommunicatie of een fout in hun planning over mijn pick up vanaf het vliegveld (aankomst) want ze hadden op mij gewacht, terwijl ik had doorgegeven met de auto te komen.

Ik zou deze plek wel aanraden, met daarbij de opmerking dat men het niet erg moet vinden tussen de Duitsers te zitten (en auto huren ivm ligging Ranch)

Groeten Floor


Goedemorgen Marion,

Het is uitstekend bevallen. Paarden worden geweldig goed verzorgd. De leiding tijdens de ritten (Duitse jongedames , zijn competent en hebben echt de leiding) is goed en plezierig. Potentiele deelnemers met een te hoog gewicht worden afgewezen, is positief.

Huurauto is aan te bevelen, omdat de ligging nogal geïsoleerd is.

mijn zus reed niet, maar heeft zich ook prima vermaakt.

Al met al een aanrader !

Met vriendelijke groeten

 Harry

.