Trektochten noord Spanje

De ontdekking van de Costa Brava I      

Deze ontdekkingstocht bestaat uit levendige en spannende dagtochten met veel draf en galop en ... met zwemmen met paarden in een meer.

Een onvergetelijke ervaring!

Wij nodigen u uit om op de landelijke boerderij met meer dan 500 jaar geschiedenis die is blijven steken in het verleden, maar komt tot leven in het heden. Je kunt zelf bepalen hoe lang je wilt rijden ...

Hele dagen programma

 • Dit is een op maat gemaakt programma. De hele week is van zondag tot zondag, maar je kunt elke dag beginnen.
 • Op zondag is er geen rit. Er wordt hele dagen gereden met een minimum van 2 deelnemers maar 1 deelnemer die het enkel supplement betaald is ook mogelijk.
 • Maximale groepsgrootte is 10 (met een extra gids up 8 ruiters)
 • Niveau is afhankelijk van de ruiters.
 • Er word gereden op Spaanse raspaarden, goed getraind in rijden op het strand en routes.

rsrfotografia_6940_0prijzen    

 • 4 dagen / 3 nachten / 2 dagen rijden
 • •Hele dag rijden (met picknick): 500
 • •Single supplement: 96 €
 • 5 dagen / 4 nachten / 3 dagen rijden:
 • • Hele dag rijden (met picknick): 680 €
 • • Single supplement: 128 €
 • 6 dagen / 5 nachten / 4 dagen rijden:
 • • Hele dag rijden (met picknick): 860 €rsrfotografia_6741
 • • Single supplement: 160 €
 • 7 dagen / 6 nachten / 5 dagen paardrijden:
 • • Hele dag rijden (met picknick): 1045 €
 • • Single supplement: 194 €
 • 8 dagen / 7 nachten / 6 dagen rijden:
 • • Hele dag rijden (met picknick): 1130 €
 • Single supplement: 224 €

Programma

Dag 1. Welkom

Het dorp is gelegen in het hart van de Baix Empordà, in het midden van de natuur en verborgen voor voorbijgangers. Hier ontmoet je de familie van Joan en uw gids. Tijdens het diner wordt het programma van de week verteld.

Dag 2. Tot de heuvel (maandag)
Vandaag zullen we Pins verlaten en naar het dorp Garrigoles gaan en door het Castell van Sant Feliu de la Garriga komen, gebouwd in de 17e eeuw en tot aan Puig Segalar rijden. Vanaf de heuvel kunnen we genieten van een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee. Onderweg stoppen we op een mooie plek in het bos om te genieten van een picknicklunch. We zullen onze weg vervolgen naar de boerderij via Palau Borrell en komen dicht bij Vilopriu.

Dag 3. Dali's landschap (dinsdag)
Vandaag maken we ons klaar om naar Púbol en Foixà te gaan. Púbol is algemeen bekend omdat de grote surrealistische kunstenaar Dalí die zijn muze, Gala een kasteel beloofde. Na verschillende mislukte pogingen koos hij uiteindelijk voor dit huis, dat nu deel uitmaakt van de Dali-driehoek, waaronder ook het Dali's Museum in Figueres en het Museum in Portlligat.
We zullen een cowboy picknick houden.
Vandaag zullen we genieten van lange galops, velden met olijfbomen en de rivier oversteken via een grappige brug. Veel kansen om te genieten van de traditionele architectuur terwijl we door enkele van de oudste dorpen van het gebied rijden.

Dag 4. Naar het meer! (Woensdag)
Vandaag verlaten we Pins om naar de Fluvià-rivier te rijden, die we zullen volgen om bij het Valveralla-meer te komen. Dit kleine meer wordt gevormd door een bocht in de rivier die een zeer rustige plek creëert die verborgen is voor nieuwsgierige blikken. Het is tijd om te zwemmen met onze paarden !!! Een onvergetelijke ervaring! Na het bad hebben we lunch (cowboy-picknick) bij het meer. 'S Middags keren we terug door een van de meest charmante dorpjes van de regio, Sant Mori, dat sinds de twaalfde eeuw een bewoond kasteel heeft en dit werd in de vijftiende eeuw gerenoveerd tot een prachtig renaissancekasteel. We rijden verder door de bossen om aan de oostkant bij de boerderij te komen. Het wordt een langere dag dan de vorige twee.
** Belangrijk: het meer in gaan met de paarden is niet verplicht en zal afhangen van het niveau van het water in het meer en het vermogen van de ruiter. De gids haalt het paard om veiligheidsredenen niet in het water voor de klant. Het is ook belangrijk om te weten dat het waterniveau aanzienlijk varieert gedurende het jaar, dus in de zomer is er mogelijk niet genoeg water om te zwemmen. **

Dag 5. Galop door landerijen en fruitboomgaarden (donderdag)
Vandaag hebben we de mogelijkheid om te genieten van een langere en meer actieve rit die ons naar Verges brengt, langs het natuurpark van de rivier de Ter. We zullen appelvelden en de plantage van populieren zien. We gaan picknicken in Canet de Tallada.
Na de lunch hebben we een van de langste galops van de week! Ongeveer 10 minuten!

Dag 6. Laten we galopperen! (Vrijdag)
We verlaten Pins naar Saus en Vilaür, twee middeleeuwse dorpjes die de oude structuur hebben behouden, met hun versterkte kerken en kronkelende straatjes. We rijden door de bossen van het gebied om naar Calabuig te komen. Dit kleine stadje heeft een imposante uitstraling vanwege de locatie van het oude kasteel en de versterkte kerk. We komen aan bij Bàscara, een ander middeleeuws dorp, waar we de kans krijgen om de renbaan te betreden, waar je rijvaardigheid wordt getest, zo veel als je kunt galopperen !!! J Na de leuke race nemen we onze cowboylunch en keren terug naar Can Muni, rijdend over paden tussen glooiende heuvels, beboste landschappen en open velden. Leuke galop op de terugweg.
** Belangrijk: het is NIET verplicht om de renbaan op te gaan. Als de ruiter instapt, moet hij weten dat het paard echt wil galopperen. Als de rijder niet zelfverzekerd genoeg is of gewoon rond wil kijken, raden we u ten sterkste af om dit niet te doen terwijl u te  paard bent, maar ga stijg af en loop naar binnen **

Dag 7. Onze middeleeuwse dorpen (zaterdag)
De bestemming van vandaag is de regio Baix Empordà, die door Gauses loopt, een klein middeleeuws dorp met zijn kerk uit de vijftiende eeuw. Dan gaan we verder naar Llampies galopperen door beukenbossen, om aan te komen bij San Jordi Desvalls waar we een wijngaard oversteken. Het duurt ongeveer drie uur om Jafre te paard te bereiken, waar we stoppen voor een welverdiende lunch in een lokaal restaurant. Op onze weg terug naar Can Muni passeren we de dorpen van Vilopriu en zien we huizen met gotische en renaissance ramen en gebogen deuropeningen met gebeeldhouwde schilden. Bij onze aankomst zullen we genieten van een ontspannend moment in de tuinen van de boerderij of in het gezelschap van de paarden terwijl ze ronddwalen in de velden van de boerderij.
** De lunch van vandaag zal samen met de groep zijn als er een is tenminste**

Dag 8. Tot ziens vrienden (zondag)
Ontbijt en vertrek .... We hopen je snel weer te zien! (Of waarom niet doorgaan met nog een week door de bergen trekken?)

De prijs is inclusiefrsrfotografia_6369_0    

 • accomodatie
 • volpension met wijn bij de maaltijden
 • gekwalificeerde engels sprekende gids.

De prijs is exclusief
transfer van de luchthaven van Barcelona , trein- of busstation
extra drankjes

 • Groep transfer van luchthaven Barcelona : 150 € / persoon (retour)
 • Groep transfer van de luchthaven Girona : 60 € / persoon (retour)

Aanvullende informatie

De hele week is van zondag tot zondag, maar de ruiters kunnen elke dag van de week aankomen en zo lang blijven als ze willen (minimaal 4 dagen - 2 dagen rijden tot 8 dagen - 6 dagen rijden). Op zondag wordt niet gereden.
Tempo: parcours aangepast aan de ruiters. Stappen, draf, en galop.
Uren per dag: 4-6 uur per dag
Groep: Min. groep: 2 ruiters of 1 enkele persoon die een eenpersoonskamertoeslag betaalt.
Paarden: Ras paarden: Spaanse en Arabische , Angloarabian , Apalossa nobel en voorwaarts. Hoogte: 1,55 cm tot 1,65 cm
Soorten zadels en tuig: Engels en West- USA .                                                      Gewicht: max 90 kg.
Maaltijden: Tijdens het Discovery Full Day-ritprogramma gaan we picknicken of lunchen in een lokaal restaurant. Wat betreft diners, die zullen in op de boerderij plaatsvinden en altijd een Catalaans of Spaans huisgemaakt eten inclusief water en wijn bevatten.
Speciaal dieet: We kunnen ons gemakkelijk aanpassen aan elke speciale dieetwens  dus laat het ons van tevoren weten wanneer de boeking is voltooid. Anders kunnen we het niet garanderen.
Gidsen en talen: de persoon die meestal dit programma leidt, is onze Italiaanse Tai (Riccardo Citterio). Hij is een ervaren ruiter en paardenverzorger die het grootste deel van zijn leven in de buurt van paarden heeft gezeten. Hij spreekt Italiaans als zijn eerste taal en is volledig vloeiend in Engels (hij woonde en werkte in Canada, Australië en Nieuw-Zeeland). Hij verbetert ook zijn Spaans en spreekt wat Grieks;)
We garanderen altijd vloeiende Engelssprekende gidsen. Als u geïnteresseerd bent in een andere taal, aarzel dan niet om te vragen. We hebben misschien een Duitstalige of Franstalige gids onder beschikbaar.
Opmerking: soms zijn er veranderingen van toepassing op het programma vanwege weersomstandigheden, speciale onvoorziene situaties altijd onder de verantwoordelijkheid en het vertrouwen van onze gidsen.

Strand trektocht   4 overnachtingen    650 euro

Maart 14-18, April 11-15, April 25-29, Mei 9-13 en 23-27, Juni 6-10,

September 12-16 en 26-30, Oktober 10-14 en 24-28, November 7-11

Geniet van lange galops op het strand met onze prachtige Spaanse paarden! Kilometers van gouden zandstrand aan de Middellandse Zee zijn de droom van elke ruiter. We zullen door het typische landschap van Empordà rijden vanuit het binnenland naar de zee. Met veel lange galops door dennenbossen, bereiken we de de baai van Roses. Hier genieten we van een fantastische galop en we kunnen zelfs stoppen om met de paarden het water in te gaan. Ze vinden dat heerlijk! We steken een natuurpark, het Parc Natural dels Aiguamolls de l'Emporda over, een moerassig land dat schuilplaatsen bied voor voornamelijk watervogels. Ten slotte rijden we terug naar de thuisbasis door akkers en oude dorpjes.

Als je een hele week wilt rijden kun je deelnemen aan de twee stranden tocht en verlengt dit je strandrit met drie dagen!

Programma

DAG 1. Welkom

Je komt aan bij Can Muní dit ligt aan de voet van de Pyreneeën met uitzicht op de mooie natuur van het natuurpark van de Illes Medes. Vanuit het gastenverblijf van Can Muni, zul je de  omgeving ontdekken van de  l'Empordà , de bergen en genieten van een vakantie platteland. Wilde natuur dicht bij het strand en Figueres, en niet ver van Girona en Barcelona. De perfecte plek voor een paardrijvakantie. Voor het diner wordt het programma van de week besproken. Je wordt verteld over de bijzondere eigenschappen van onze Andalusische paarden. Je krijgt een inleiding tot het week programma met de mogelijkheid tot een één-op-één gesprek om voor elke ruiter het perfecte paard te vinden. Daarna kun je genieten van een fantastisch diner!

DAG 2. vanuit het binnenland naar de zee

We zullen Can Muní verlaten en beklimmen een kleine heuvel genaamd "Puig Segalar" waar we zullen genieten van een prachtig uitzicht over ons eerste strand, Roses Bay. Vanaf dit punt krijgen we een algemeen beeld van de hele route. We rijden richting het Aiguamolls de l'Empordà natuurpark. Deze eerste dag is om te wennen aan ons zadel en paard.

Tussen de graanvelden, zullen we onze lunch nuttigen onder de pijnbomen van Viladamat, alvorens te beginnen met de galop van de middag. We zullen aankomen bij het fantastische dorp San Marti de Empuries. Dit is een prachtig klein dorpje, perfect om rond te wandelen en om de geschiedenis te ontdekken. Ons hotel ligt zeer dicht bij het strand, zodat u ook nog een duik in de schemering kunt nemen.

DAG 3. het strand en een lange galop

Deze dag zullen we  beetje eerder beginnen om te  genieten van onze galop op het strand. 6 kilometer strand ligt op ons te wachten en we kunnen een bad nemen met de paarden! We hebben een pauze in het dorp Sant Pere Pescador maken van de gelegenheid gebruik om de paarden te ontdoen van resten zand, enz. En een welverdiende koffie te drinken! We hebben nog ongeveer drie uur rijden de tijd. Dit is een vrij lange en actieve ochtend  tussen rijstvelden en appelboom boomgaarden. We zullen aankomen bij Castelló d'Empúries om eindelijk rust te nemen en te genieten van een vrije middag die we kunnen gebruiken om te wandelen rond het Castello, de basiliek, de pleinen en de muur te bezoeken ... Als je geïnteresseerd bent, kunnen we een bezoek aan het Dalí Theater-Museum in Figueres regelen.

Dag 4. Fruitboomgaarden

Op de terugweg naar Can Muní passeren we peer en appelboomgaarden. We zullen door de dorpen Vilamacolum en San Miquel de Fluvia rijden, na de bocht van de Fluvia en Muga Rivers. We  komen bij Can Muní waar ze ons opwachten voor een heerlijk diner!

Dag 5. Adios Amigos! Ontbijt en vertrek. Wij hopen u binnenkort weer te zien!

Algemene informatie

 • Van zondag tot en met donderdag (zie onderstaande data)
 • Parcours met lange galop en draf.
 • 5 - 7 uur per dag
 • Minimum groep: 4 ruiters.
 • Max.10 ruiters (met een back-up gids vanaf 8)
 • De paarden zijn Spaanse Ras paarden, erg goed getraind om te rijden op het strand en voor routes.rsrfotografia_5757_0
 • Basic price: 650.00 €

Supplementen

 • Transfer: 95.00 € (From/to Barcelona airport (return))
 • Transfer: 60.00 € (From/to Girona airport (return)
 • Hoogseizoen (april tot oktober) 98 euro
 • Single kamer: 140 euro

Twee stranden tocht   v.a.€ 1095, -

DATA 2018

Maart 11-18 April 8-15 en 22-29 Mei 6-13 en 20-27 Juni 3-10 September 9-16 September 23-30 Oktober 7-14 en 21-28 November 4-11

Dit is een fantastische nieuwe route langs de kust. Je rijdt door het prachtige landschap van Emporda en de Costa Brava. Via de route naar de twee stranden leer je de Costa Brava kennen. Dit is het mooiste deel van de Catalaanse kust en dit gebied heeft een rijke middeleeuwse geschiedenis van piraterij. Een prachtig landschap met een groot historisch erfgoed.

Prijs:  1,095.00 €

Informatie

7 nachten, 6 rijdagen van 5 - 7 uur (van zondag tot zondag)

Moeilijkheidsgraad: Medium

Toeslagen:

 • Hoog seizoen 185.00 € (Van April tot Oktober)
 • eigen kamer: 245.00 €

De prijs is inclusief

 • Accommodatie
 • Volpension met wijn bij het diner.
 • Gekwalificeerde gids.

De prijs exclusief

 • Transfer van de luchthaven, trein-of busstation in Barcelona.
 • Extra drankjes.

Transfer

Groeps Transfer van Barcelona 150 euro of Girona luchthaven: 90 €  p.p. (retour min. 4 pers. )
Dag tot dag programma op aanvraag.

Bergen en Strand       1130 euro

Deze tocht neemt je mee door de Catalaanse Pyreneen en voert je vervolgens naar de baai van Roses, waar je in rengalop over de stranden kunt rijden. We rijden met onze prachtige paarden door het natuurlandschap van de Alt Empordà, waar Mediterrane bossen, prachtige rotsformaties en lange zandstranden elkaar afwisselen. Je ontdekt de middeleeuwse dorpjes Báscara en Crespià. Je rijdt langs korenvelden en zonnebloemen, door dennenbossen en eikenbossen en je geniet van het aroma van de vele kruiden die hier, in het gebied tussen de bergen en de zee, groeien. Van de hellingen van de Pyreneeën rijden we door de wijngaarden en olijfboomgaarden van de Alvera. Over de uitgestrekte vlakte van de Empordà komen we tenslotte bij de uitgestrekte stranden van de baai van Roses: ideaal om te galopperen! We blijven langs de kustlijn rijden, genieten van de zeebries en van de grillige rotsformaties en volgen een route langs weidegronden en fruitboomgaarden naar de boerderij terug.

DATA 2018

Maart 4-11 en 18-25 April 1-8  en 15-22 April 29 – Mei 6 en 13-20 en 27 - Juni 3 Juni 10-17 September 2-9 en 16-23 en 30 – October 7 October 14-21 en 28 - November 4 November 11-18

Programma

dag 1. Aankomst

Vanuit Barcelona of Girona (de transfer is optioneel) kom je aan in een typische uit de 15e eeuw stammende Catalaanse boerennederzetting. De omgeving rond de huizen is prachtig: weidegronden omzoomd door bossen. Een groot zwembad completeert het geheel. We beginnen ons avontuur met een heerlijk diner en maken kennis met de andere ruiters en met de gids.

dag 2. Van Pontos naar Vilanant

Tempo: medium

Vanuit de boerderij rijden we door een gebied dat gekarakteriseerd wordt door de vele kleine middeleeuwse dorpen afgewisseld door talrijke eiken- en dennenbossen. Op deze eerste dag hebben we volop de gelegenheid om te wennen aan onze paarden. We rijden, dan weer in draf, dan weer in gallop, naar Pontos. Aan de voet van de “Torre del Angel” gebruiken we de lunch. Na deze pauze rijden we door naar Vilanant. We brengen de nacht door in een adellijke omgeving, het vroegere buitenhuis van graaf Rocaberti.

dag 3. Naar de bergen

Tempo: medium

Vandaag beginnen we aan ons bergenavontuur. Voordat we stijgen, gaan we lange tijd in galop. De route voert langs oude wijngaarden, eeuwenoude olijfbomen en rustieke boerderijen. We volgen de loop van de Muga-rivier en dichtbij zijn oevers gebruiken we de lunch. Als het weer het toelaat, nemen we een duik in de rivier. ‘s Middags rijden we verder in de richting van de bergen en komen aan in Cantallops, aan de voet van de Pyreneeën. We brengen de nacht door in een van de beste hotels van de streek.

dag 4. door de pyreneeën

Tempo: ‘s morgens langzaam, ‘s middags medium

De route voert ons door een spectaculair landschap, de Empordà. Het terrein dwingt ons om vaker te voet te gaan dan te galopperen. We trekken door een gebied vol met kurkeiken, passeren het pas gerestaureerde uit de 11e eeuw daterende kasteel van Recasens en op een bergtop aangekomen houden we halt voor een picknick. We dalen vervolgens af en hebben een prachtig uitzicht op de kustlijn van Cap de Creus. We brengen de nacht door in een klein rustiek hotel, maar voordat we gaan slapen gebruiken we een versterkende maaltijd.

dag 5. Alt Ermpordà

Tempo: snel

Vandaag laten we de bergen achter ons en rijden we naar de prachtige vlakte van de Empordà, op weg naar het strand! We galopperen langs wijngaarden en olijfboomgarden en rijden stapvoets door pittoreske stadjes zoals Garriguella, Perelada en Vilanova de la Muga. We lunchen in Castello de Empuries, een stadje dat vroeger de hoofdstad was van de Empordà en dat tot op de dag van vandaag zijn middeleeuwse verleden zorgvuldig bewaart. In de namiddag rijden we in snel gallop naar Mas de Mar, een antieke villa aan het strand van Sant Pere Pescador.

dag 6. Het strand

Tempo: snel

We zijn op het strand! Onze paarden galopperen over het zand en krijgen er maar geen genoeg van. We komen aan in L’Escala en vervolgen onze route door het massief van Montgrí, een bergketen die de Alt Empordà scheidt van Baix Empordà. We gebruiken een kleine lunch bovenop een rif van waaruit we een prachtig uitzicht hebben op de baai van Roses. Na de lunch dalen we af naar L’Estartit, de plaats waar we de nacht doorbrengen.

dag 7. Baix EmpordÀ

Tempo: ‘s morgens snel

Vandaag voert de route ons terug naar de boerderij, waarbij we de loop van de rivier de Ter zullen volgen. De route is vlak, zodat we lange stukken in galop kunnen rijden. We trekken in draf door de verstilde dorpen, waar alleen het geluid van de paardenhoeven de rust verstoort. We komen op de manege aan tijdens lunchtijd. We gebruiken een uitgebreide traditionele Catalaanse maaltijd en delen onze ervaringen met de andere ruiters. Onze vakantie is voorbij.

dag 8. Vertrek.

Na het ontbijt nemen we afscheid van elkaar. We hopen je gauw weer te kunnen verwelkomen!

Algemene informatie

 • Van zondag tot zondag (zie bovenstaande data)
 • Duur: 5-7 uur per dag
 • Groep: Minimum: 4 ruiters
 • Maximale groepsgrootte: 10 ruiters (met een back-up gids bij 8 ruiters)
 • Paarden: De paarden voor dit programma zijn Spaans (zuiver en gekruist) met Arabische.

Basis prijs: 1130.00  Eurorsrfotografia_5757_0

Supplementen

 • Hoog seizoen 185.00 € (April to Oktober)
 • Eenpersoons kamer 245.00 €
 • Transfer: 95.00 € (van en naar  Barcelona luchthaven)
 • Transfer: 60.00 € (van en naar Girona luchthaven)
 • touristen tax: 3,5 €

 

2016_portada_10_0     500x400_3_0-1      500x400_7_0

Van de Pyreneeën naar de Middellandse Zee    v.a. € 1160,-

DATA 2018

April 8-14 en 22-28 Mei 6-12 en 20-26 June 3-9 en 17-23 September 9-15 en 23-29 October 7-13 en 21-27 November 4-10

DATA 2019

21-27 april 5-11 mei 12-18 mei 19-25 mei 2-8 juni 16-22 juni

1-7 september 15-21 september 22-28 september 29 september - 5 oktober 6-12 oktober 20-26 oktober 3-9 november

Op deze prachtige tocht leiden we onze paarden van de hoge bergen van de Pyreneeën naar de stranden van de Middellandse Zee.  We beginnen de rit in de Gironese Pyreneeën en trekken door de dichte bossen van Garrotxa naar de Empordà, de regio die door zijn milde klimaat van oudsher bekend staat om zijn druiven- en olijventeelt. In de Empordà  dalen we af naar de Costa Brava om daar een paar dagen te genieten van de Mediterrane atmosfeer.

Deze tocht heeft u ook gastronomisch veel te bieden, van Pyrenees rundvlees tot   Mediterrane vis-, schelp- en schaaldiergerechten, dit alles vergezeld van de kwalitatief uitstekende en karaktervolle  wijnen uit de Empordà.

Programma

Dag 1. Aankomst in L’Abella

U komt aanin  L’Abella, een typisch Catalaans dorp gelegen in de Gironese Pyreneeen. Voordat we het avondmaal gebruiken nemen we gezamenlijk en desgewenst apart het weekprogramma door, waarbij we u uitgebreid informeren over de eigenschappen van onze Andalusische paarden. We gebruiken de introductiebijeenkomst om ervoor te zorgen dat elke deelnemer het paard krijgt die het beste bij hem of haar past. Als alles naar wens is geregeld, gaan we samen van een heerlijk maal genieten.

Dag 2. De Pyreneeën, van L’Abella naar Oix (rijtijd 6-8 uur)

Vanuit l’Abella rijden we in de richting van de  Salarsa-vallei, een dal dat vol staat met eeuwenoude eiken. We dalen af naar Sant Valenti de Salarsa met zijn Romaanse kerk vervolgens onze tocht door de vallei. Op de weg tussen Beget en Oix passeren we de Pont de Bolassell, een Romaanse boerderij. Op deze pittoreske plek, stijgen we af om te picknicken.

Na de maaltijd stijgen we langs een smal maar goed begaanbaar pad naar de dichte bossen op de helling van de Coll de Salomó. We rijden door tot de top (850 meter) en blijven zo’n zes kilometer op deze hoogte tot we Sant Andreu de Bestacrá bereiken. Van daaruit dalen we af naar Oix door een wonderschoon natuurgebied en bereiken onze accommodatie.

Dag 3. Naar de hoogste toppen (rijtijd 6-8 uur)

Vandaag zadelen we de paarden voor een tocht door de bergen. ’s Ochtends rijden we door de heerlijk geurende eikenbossen en langs prachtige ravijnen die zo karakteristiek zijn voor deze bergstreek, de Alta Garrotxa. We gaan in de richting van Vall d’Hortmoier en passeren een aantal bergkloven waar de ruiters een bad kunnen nemen. We steken de Llerca-rivier over en stijgen naar de Talaxà, een top van waaruit we de route van de vorige dag kunnen zien. Op de Talaxà eten we iets kleins. We dalen weer af naar de  Vall de Sadernes, waar we ongeveer een kilometer te voet verder moeten. Aangekomen bij de Sant Aniol-rivier hebben we gelegenheid om ons onder te dompelen in het frisse water (zonder de paarden). We stijgen opnieuw, nu naar de Coll de Bassegoda. Na een half uur rijden stijgen we op de vlakte,1200 meter boven de zeespiegel, af om te picknicken.   

We vervolgen onze weg over een bergketen en dalen af naar  Albanyà door dichte eikenbossen en met een prachtig uitzicht op la Garrotxa.

De route leidt ons naar de Muga-rivier. We steken de rivier over en komen aan Albanyà, een dorp temidden van uitgestrekte boomgaarden en bossen.

Dag 4. Zwemmen met de paarden (rijtijd 6-7 uur)

Op de route rijden we stapvoets, in draf en in galop. Dit wordt een spannende dag, want we gaan samen met de paarden zwemmen in een naburig meer. Zoals elke dag ontbijten we samen en bereiden de route voor. We vertrekken uit Albanyà en rijden langs de Muga-rivier. We houden halt in Boadella Lake voor een verfrissende duik met de paarden. Na afloop pakken we onze route weer op. We kruisen de GR2 die door de Alt Empordà voert, een streek die deels bestaat uit wijngaarden en olijfboomgaarden en deels wordt ingenomen door het Albera-natuurpark. Van hieruit hebben we een prachtig uitzicht op het typisch Mediterrane kustgebergte met zijn metamorfe rotsformaties, sedimentaire gesteenten.  We komen aan in Perelada, een prachtig middeleeuws stadje beroemd om zijn cava. We hebben genoeg tijd over om op ons gemak door Peralada te wandelen en te genieten van de atmosfeer.

Dag 5. Van de wijngaarden van de Alvera naar de Costa Brava (rijtijd 6-8 uur)

Dit wordt een dag waarop volop in draf en in galop wordt gereden. We laten de bergen achter ons en rijden door de Alvera-streek naar de Costa Brava. Vanuit Perelada gaan we door wijngaarden en olijfboomgaarden richting Sant Pere de Rodes. San Pere de Rodes is een oud klooster, gelegen op een berg van waaruit we een prachtig uitzicht hebben op Alt Empordán met de baai van Roses en op het dorp Port de la Selva. Bij helder weer kunnen we zelfs een gedeelte van de Franse Côte Vermeille onderscheiden. Van Sant Pere de Rodes dalen we af naar Port de la Selva, waar we de avondmaaltijd gebruiken en de nacht doorbrengen.

Dag 6. Aan zee (rijtijd 6 - 7 uur)

We rijden vandaag van Port de la Selva naar het schiereiland Cap de Creus. Dit schiereiland bestaat uit de meest wonderlijke  rotsformaties en is niet voor niets jarenlang het domein van Salvador Dalí geweest. We sturen onze paarden richting de baai van Tavallera, waar we in een smokkelaarsgrot naast een prachtig strand de picknick gebruiken. Het bijzondere landschap hier is het gevolg van erosie, veroorzaakt door de Tramontane-wind, de wind die van de Pyreneeën naar de Costra Brava waait. We rijden naar Cadaquès en vervolgens door het  Cap de Creus natuurpark weer terug naar Port de la Selva. Vrije tijd, afscheidsdiner en accommodatie in Port de la Selva.

Dag 7. Vertrek

Ontbijt en vervolgens (optioneel) transfer naar Barcelona.

Algemene informatie

 • Van zondag tot en met zaterdag (zie data voor de Pyreneeën aan Zee)
 • parcours met lange galop en draf.
 • 6-8 uur per dag.
 • Minimum groep: 4 ruiters.
 • Maximale groepsgrootte: 10 ruiters (met een back-up gids up 8 ruiters)
 • Paarden: Spaans, Hispano-Arabieren, Arabieren, Anglo-Arabier, Quarterback

Prijs 2018: v.a. € 1160,-

Toeslagen:

 • Toeristenbelasting: 3,5 euro
 • Hoogseizoen (juni tot oktober): 185 euro
 • Single kamer: 216 euro

Transfer: Luchthaven van Barcelona: € 150,-  (retour).

PRIJS 2019    1.199 €

Supplementen: Hoogseizoen (van juni tot oktober): 185 € Eenpersoonskamer: 216 € (single persoon bereid om geen toeslag te delen)

Transfer: van / naar de luchthaven van Barcelona: 150 € (retour vanuit Llançà)

img_0109_0     img_0008_0_0     360x300_1_0_0

Hoog in de Pyreneeën   1125 euro

DATA 2018

April 15-21 en 29 – May 5 en 13-19 en 27 – Juni 2 Juni 10 – 16 en 24 – 30   Juli 29 - Augustus 4, September 16-22 en September 30 - October 6, October 14 – 20

PRIJS 2019     1.180 €

Supplementen: hoogseizoenstoeslag (van juni tot oktober): 185 € Eenpersoonskamer: 216 € (persoon die geen toeslag wil delen)

Transfer: van / naar de luchthaven van Barcelona: 150 € (retour vanuit La Molina)

DATA 2019

28 april-4 mei, 12-18 mei, 19-25 mei, 26 mei - 1 juni, 9-15 juni, 8-14 september, 22-28 september, 29 september - 5 oktober, 13-19 oktober, 20- 26 oktober, 27 oktober - 2 november

De route in het hooggebergte van de Pyreneeën voert ons naar toppen die 2800 meter boven de zeespiegel liggen. Deze spectaculaire astocht kent grote hoogteverschillen en is alleen geschikt voor ervaren ruiters die in een uitstekende fysieke conditie verkeren, want het terrein dwingt ons om op sommige stukken af te stijgen om onze weg lopend te vervolgen.

Programma

Dag 1. Aankomst 

Je komt aan in L’Abella, een typisch Catalaans dorp gelegen in de bergen van de Gironese Pyreneeen. Voordat we het avondmaal gebruiken nemen we gezamenlijk en desgewenst apart het weekprogramma door, waarbij we je uitgebreid informeren over de eigenschappen van onze Andalusische paarden. We gebruiken de introductiebijeenkomst om ervoor te zorgen dat elke deelnemer het paard krijgt die het beste bij hem of haar past. Als alles naar wens is geregeld, gaan we samen van een heerlijk maal genieten.

Dag 2. De reis begint (rijtijd  4-6 uur)

We vertrekken vroeg uit l’Abella en rijden de Costa Bona (2500 meter) op. We verlaten het pad en rijden in galop over de weidegronden die vol staan met wilde bloemen.  Wanneer we op de top van de Costa Bona aankomen rijden we Frankrijk binnen en passeren de oorsprong van de rivier de Ter. We genieten van een adembenemend panorama en er is een grote kans dat we arenden, gieren en berggeiten tegenkomen. We vervolgen onze weg naar Can Magre en Portella de Mantet en stijgen naar de Vallter. We laten de paarden hier achter en rijden met een busje naar ons hotel in Setcasas, beroemd door zijn bijzondere gerechten.

Dag 3. Naar de hoogste toppen (rijtijd 4-6 uur)

Vandaag ontbijten we vroeg. We rijden straks door het hooggebergte en kruisen over toppen die tot 2800 meter reiken. We stijgen op in Vallter en rijden naar de Coll de la Marrana. We kruisen de bovenloop van de Freser-rivier en stijgen af om te picknicken. Na de lunch stijgen we weer naar de Pic de l’Infern en hebben een parchtig uitzicht  op de meren van Carança en de vallei van Coma de Vaca. Ons volgende doel is de top van de Nou Creus (2800 meter), de hoogste top van onze tocht. We dalen af in snelle draf tot we aankomen in de Vall de Núria. We overnachten hier en hebben een paar uur vrij voordat we het avondmaal gebruiken.

Dag 4. Naar Frankrijk (rijtijd 6-7 uur)

Vanuit Vall de Núria rijden we vandaag over Frans grondgebied naar de Coll de Finestrellas. We passeren een paar skipistes op onze weg daarheen en tijdens de afdaling naar Puigmal stoppen we om te picknicken. Na de picknick rijden we via Vilallobent weer naar de Franse kant van de grens. Na een poosje rijden we Spanje weer binnen en komen aan in Puigcerdà, waar ons  hotel staat. We hebben tijd om de Spa te bezoeken of om te winkelen voordat we aan het diner worden verwacht.

Dag 5. De Cerdanya-vallei  (rijtijd 3-5 uur)

Vandaag hebben we een rustige dag, een dag om uit te rusten van de bergtocht van de vorige dag. We rijden in snelle draf en snelle galop door de Cerdanya-vallei, een uitgestrekte vallei op ongeveer 1000 meter hoogte die van oost naar west loopt, waardoor de vallei zo’n 3000 zon uren per jaar telt. De route voert ons van Puigcerdá naar Queixans, waar we stijgen tot aan de berghut van Pla les Forques. In deze prachtige omgeving, vol met bijzondere flora, gebruiken we de picknick. Na de picknick dalen we af naar La Molina waar ons hotel staat. In de winter is dit een ski-station. 

Dag 6. Het natuurpark van Cadí-Moixeró (rijtijd 5-6 uur)

De Coll de Tancalaporta is de plek waar twee bergketens, de Cadí en  de Moixeró, elkaar raken. Hier bevindt zich het Cadí-Moixeró-park, een natuurpark met een grote biodiversiteit. We zadelen onze paarden en rijden over een vlakte die vol staat met zonnebloemen. We stijgen naar de bergweiden waar ’s zomers het vee graast. We stijgen tot ongeveer 1500 meter tot we aankomen bij Las  Barracas del Rus, een bergschuur waar we onze picknick houden. Na de lunch rijden we in galop over de weidegronden van Pla d’Anella, waar in de zomer meer dan 2000 schapen grazen. Tenslotte komen we aan in La Molina waar ons hotel staat.

Dag 7. Vertrek

Na het ontbijt nemen we afscheid van elkaar. We hopen je gauw weer te kunnen verwelkomen!

Algemene informatie

 • Van zondag tot en met zaterdag.
 • parcours met lange galop, galop, draf.
 • 6-8 uur per dag
 • Minimum groep: 4 ruiters
 • Maximale groepsgrootte: 10 ruiters (met een back-up gids na 8 ruiters)
 • Paarden: Spaans, Hispano-Arabieren, Arabieren, Anglo-Arabier, Quarterback
 • Basisprijs: 1,125.00 €

Toeslagen:

 • Toeristenbelasting: 3,5 €
 • Hoogseizoen (juli): 185 €
 • Single kamer: 216 €  extra (geen toeslag bij bereidheid kamer te delen)
 • Groepstransfer: van/naar de luchthaven van Barcelona: € 150 (retour)

rsrfotografia_6327_0_0      500x400_6_0      img_0008_0_0

 

Voor trektochten zuid Spanje zie deze website.

Email: paardrijvakantiesinandalusie@gmail.com

Telefoon: 0031612044440    Spanje 0034622798351

facebook paardrijvakantiesinspanje