Rafa

rafael-1Rafa is afgestudeerd in de politieke wetenschappen en verkoos 20 jaar geleden de rust van een klein bergdorpje boven de drukte van zijn geboortestad Madrid. Naast het Spaans spreekt hij Frans en Engels. Het is een leuke en vriendelijke man die je een onvergetelijke paardrijvakantie bezorgt. De manege van Rafa van is gelegen in een klein bergdorp in het hart van de Alpujarras.

De Alpujarras, een berggebied ten zuiden van de stad Granada, biedt uitstekende mogelijkheden voor een vakantie te paard. Rafael heeft verschillende paardrijtochten in zijn programma. Zo is er de Mulhacén Route waarbij je aan de voet van deze hoogste top van de Sierra Nevada (3.478 m) tijdens de picknick van een prachtig uitzicht kan genieten. Je zit tijdens deze dag 4,5 uur in het zadel. Een andere tocht loopt van Capileira naar de woestijn van Tabernas. Je bezoekt tijdens deze tocht o.a. Fort Bravo, het western dorp waarbij je in het decor van bekende cowboyfilms kan genieten van een western show.

Het westen van Cuba  

 10 dagen, 8 nachten, 6 dagen rijden.

Prijs: € 1790,-        (singel supplement 180 euro)

Data 2018: 24 - 2 November

Data 2019:  FEBRUARY  2 – 10, NOVEMBER 9- 17

De meest westelijke provincie in Cuba ook wel de groene provincie genoemd is een geschenk van de natuur. Er wordt vooral tabak geteeld in de buitengewoon vruchtbare gronden en valleien. Deze tabak wordt gebruikt om de Habanos oude Cubaanse sigaren, de beste in de wereld te produceren. De provincie heeft twee bergketens, een van hen is de Sierra de los Órganos, van groot geologisch belang, met inbegrip van de Viñales vallei met zijn "Mogotes" of speldenkussen heuvels, en vele grotten, waaronder de Indiase Cave, en de Santo Tomás grot . Viñales is de ideale plek om rond te rijden en de lokale inheemse fauna te ontdekken.

Centraal Cuba  

12 dagen, 10 nachten, 7 dagen rijden

Prijs: € 2360,-   

Data 2018: 28 februari  - 10 Maart en 11 - 22 November

Data 2019: FEBRUARY 10 – 20, NOVEMBER 17 - 27

Minimum - 6 mensen. Maximum - 10 mensen

Niveau: gemiddeld.

Dit programma in Centraal Cuba geeft je de mogelijkheid om van een van de beste ritten te genieten in het land, terwijl je op hetzelfde moment de kans krijgt om de mooiste koloniale steden van Cuba te bezoeken en zwemmen in het kristalheldere water van de Atlantische Oceaan en de Caribische Zee. Ciego de Ávila is  een groene provincie waar tabak en koffie worden geteeld op de buitengewoon vruchtbare grond in de valleien. In al onze programma's, heb je de mogelijkheid om de Cubaanse gastvrijheid te genieten te slapen in de guajiros (veldwerkers) huizen op het platteland en samen met hen te lunchen, drinken en te dansen tijdens de avonden. De reis is natuurlijk vol pension.

Het oosten van Cuba

Data 2019: FEBRUARY 24 – MARCH 4, NOVEMBER 30 – DECEMBER 8

De reis is exclusief vlucht en inclusief transfers behalve de transfer van het vliegveld naar Havana op de eerste dag.

Paardrijden en flamenco

Een week in de Alpujarras, in het hart van het natuurpark van de Sierra Nevada.

Geniet van een prachtig uitzicht vanaf je paard tijdens de ochtend en ontwikkel je artistieke talenten tijdens de flamenco lessen in de middag.

Het programma omvat

 • images-55 paardrijritten 3 van 2 uur en 2 van 3 uur.
 • 5 Flamencolessen van 2 uur.
 • 6 overnachtingen, 5 dagen half pension in 3 sterren hotel.
 • Vervoer heen en weer naar het vliegveld van Granada.
 • Geschikt voor zowel beginners als gevorderden.
 • Er wordt lesgegeven in dans, gitaar en palmas.

Prijs: € 895,-  Casa Belmonte                                        

 • Studio appartement van 50 m2:
 • Slaapkamer met twee bedden van 1.90 x 90 cm.
 • Woonkamer met open haard, TV, radio-CD en een
 • slaapbank voor 1 of 2 personen
 • Volledig ingerichte keukenimgres
 • Badkamer met wasmachine
 • Terras van 20 vierkante meter met een prachtig uitzicht, op heldere dagen, zie je de Middellandse Zee en Marokko.

Prijs

 • 2 personen: € 63, - p.n.
 • 3 personen: € 73,- p.n.
 • Kortingen vanaf 4 nachten.

Hotel Finca los Llanos

Finca Los Llanos is een landelijk hotel in het dorpje Capileira, op 1436 meter boven de zeespiegel, een van de hoogste populaties van het Iberisch schiereiland. De Finca Los Llanos is van 1990, het hotel is gelegen in het hart van de Alpujarra in de Sierra Nevada, dat is uitgeroepen tot biosfeer reservaat door de UNESCO, Nationaal park en natuurpark, speciaal door haar inheemse flora en bepaalde ecosystemen.. Het hotel is uitgegroeid tot een van de favoriete plekken voor het toerisme in de vallei van Poqueira om te ontspannen en te genieten van de natuur.

Prijzen

 • 2 persoons kamer € 77,-,
 • 1 persoonskamer € 55,-,
 • 3 persoons kamer € 93,50,
 • 4 persoons kamer € 110,-
 • junior suite € 132,-,
 • ontbijt € 6,60,
 • dagmenu € 11,-
 • buffet € 16,50.

De hoofdactiviteit van Rafa bestaat uit het rijden van routes, maar hij organiseert ook bedrijfsreizen met een gemengd programma met off-road voertuigen, picknicks en bezoeken aan interessante plaatsen in de omgeving zoals musea, ambachtelijke werkplaatsen, bodega’s, hamdrogerijen etc.

Als je geen geschikte datum in het programma aanbod kunt vinden biedt hij gepersonaliseerde routes voor een minimum van 4 personen aan.

Dagroutes in de Alpujarrasfoto van Rafael Belmonte.

5 dagen, 4 nachten, 3 dagen rijden

Data: 25-29 maart // april 01-05 // mei 27-31 // 10-14 juni // 15-19 juli // 14-18 oktober //

Prijs: € 625 Eenpersoonskamer: € 90 Minimum: 2 personen

DAG 1. CAPILEIRA. Verwelkoming en introductie van de gids. Diner en accommodatie in het comfortabele hotel Finca Los Llanos *** in Capileira

DAG 2. - BUBIÓN-POQUEIRA VALLEY - BUBIÓN. Rijd naar het centrum van Bubión (2 km van Capileira). Inleiding van de paarden en vertrek voor een ochtendrit met een prachtig panorama van de Poqueira Valley. Terug naar Bubión, waar we voor lunch aankomen. Vier uur te paard. Gratis middag voor sightseeing. Accommodatie in het hotel Finca Los Llanos *** in Capileira.

DAG 3. BUBIÓN - EL HORNILLO - BUBIÓN. We beginnen onze reis door oude touwpaden te beklimmen, waardoor we naar Sierra Nevada rijden, door een prachtig landschap, opnieuw in de Poqueira vallei. Voor ons zijn de sierras Lújar, Contraviesa en Gádor. We gaan door naar de Cortijo El Hornillo (2.200 m.). Na een beetje rust, terug naar Bubión door een ander pad, door het Natuurpark van de Sierra Nevada, verklaarde Reserve van de Biosfeer door UNESCO. U zult genieten van de veranderingen in landschap: van de koude, verlaten toppen naar de mediterrane flora in het onderste deel. Vier en een half uur rijden. Lunch in Bubion. Accommodatie in het hotel Finca Los Llanos *** in Capileira.

DAG 4. BUBIÓN - LA TAHA VALLEY- BUBIÓN. Vandaag rijden we om de kleine en pittoreske dorpen La Taha Valley langs smalle en mooie touwpaden te ontdekken. Lunch in Mecina Fondales. Terug naar Bubion door een andere route. Een vijf uur rijden ca. Afscheid met je gids. Accommodatie in het hotel Finca Los Llanos *** in Capileira.

DAG 5. Na het ontbijt, overstappen naar de luchthaven van Granada op vooraf ingestelde tijdstip.

BINNEN 4 nachten accommodatie in het hotel Finca Los Llanos *** op basis van een bed and breakfast. Lunch op drie dagen, avondeten op aankomst 3 dagen rijden. Aansprakelijkheidsverzekering. Luchthaven transfer van / naar Granada.

NIET INGEGEVEN: Vluchten. Persoonlijke en medische verzekering. Luchthaven transfer: We kunnen regelen van de luchthaven van Malaga voor een toeslag van 75 euro per persoon per reis voor minimaal 2 personen. De collectietijd dient uiterlijk om 16.00 uur te zijn, en de retouroverdracht op de dag van vertrek komt in Malaga niet eerder dan 10 uur in

EXTRA ACTIVITEITEN VOOR NIET-RUITERS: Wandelingen, Spaanse cursus, Flamenco lessen en Spaanse gastronomie lessen.

Alpujarras route   I 201710367730_820903417965798_5063624496316946745_n

6 dagen, 5 nachten, 4 dagen te paard

Prijs: € 895,-

Data: 3 - 8 september, 21 - 26 en 29 oktober tot 3 november

ALPUJARRAS ROUTE I 2018

6 dagen, 5 nachten, 4 dagen rijden

DATUM: april / 22-27 // 01-06 september // 28 oktober - 2 november //

PRIJS: € 895 Eenpersoonskamer: € 120 Minimum: 2 personen

DAG 1. Capileira. Ontvangst en presentatie van de gids. Diner en overnachting in het Hotel Finca Los Llanos ***.

DAG 2. Bubión - Trevélez. Transfer naar Bubión (2 km van Capileira). We rijden over onverharde wegen en al stijgend en dalend bereiken we het dorp Portugos. Dan stijgen we weer door een eikenbos en komen via een oud muildierpad in het dorp Trevélez waar we de lunch gebruiken. Het hoog in de bergen gelegen Trevélez is beroemd om zijn gerookte hammen. Diner en overnachting in het hostel La Fragua **. Duur: viereneenhalf uur te paard.

DAG 3. Trevélez - Los Bérchules. Na het oversteken van de brug over de rivier rijden we over een rotsachtig en bochtig pad. Wanneer we de dennenbossen uitrijden en de top van een berg bereiken, genieten we opnieuw van een prachtig uitzicht op de besneeuwde bergtoppen van de Sierra Nevada. Onderweg stoppen we voor een picknick in een dennenbossen. We komen aan in Los Bérchules. Diner en overnachting in het Hotel Brecon ***. Duur: vijf uur te paard.

DAG 4. Los Bérchules - Cádiar. We dalen af naar Narila, het dorp waar tijdens de Guerra de Moriscos, de opstand van de Moren tegen Filips II, Fernando de Valor door de Moren werd gekozen tot hun leider. We rijden door naar Cádiar, een stad in de buurt van de Alquería de Morayma **, een charmant hotel-restaurant waar we een duik in het zwembad kunnen nemen. Diner en overnachting in het hotel.

Duur: drie uur te paard.

DAG 5. Cadiar - Bubión. Na de rivier Guadalfeo overgestoken te hebben nemen we het pad naar de dorpen Lobras, Nieles en Cástaras. We blijven rijden in de richting van de spectaculaire kloof van Carihuelas in Busquístar, waarna we afdalen naar de rivier de Trevélez. We gebruiken de lunch dit keer in Pitres. Na de lunch rijden we nog een uur terug naar Bubión. Diner in een lokaal restaurant en overnachting in het hotel Finca Los Llanos *** in Capileira.

ALPUJARRAS ROUTE II 2018dsc5123-800x600

8 dagen, 7 nachten, 6 dagen rijden

DATUM: 02-06 juni

PRIJS: € 1.250 Eenpersoonskamer toeslag: € 160 Minimum: 2 personen

DAG 1 CAPILEIRA. Verwelkoming en introductie van de gids. Diner en accommodatie in het hotel Finca Los Llanos ***.

DAG 2. BUBIÓN - TREVÉLEZ ... We rijden naar de manege in Bubión (2 km van Capileira). Voorstellen van de paarden. We zullen beginnen te klimmen langs de paden door de het ravijn naar het pad dat ons naar Trevélez brengt met uitzicht op de dorpen van de Poqueira en La Taha Valleien. Picknick onderweg. Tijdens de rit zijn er mogelijkheden voor galopjes met een prachtig panoramisch uitzicht op de Sierra Contraviesa en Lújar tegenover ons. We rijden naar Trevélez via een smal pad waar we aankomen voor drankjes met tapas. Er is de gelegenheid om een ​​aantal van de ham-drooghuizen van Trevélez te bezoeken dat wordt beschouwd als het hoogste dorp in Spanje op een hoogte van 1700 meter. Diner en accommodatie in het hotel La Fragua **. Vijf uur rijden.

DAG 3. TREVÉLEZ - LOS BÉRCHULES. Nadat we de brug over de rivier hebben overgestoken, beginnen we deze route met een smal pad dat de linker helling van het ravijn beklimt en rijden we naar Berchules. Nogmaals zullen we genieten van de schoonheid van de Sierra Contraviesa en Sierra Gádor, deze keer in de provincie Almería. Op een heldere dag hebben we uitzicht op de Middellandse Zee en het silhouet van de bergen van Afrika voor ons. Aankomst in Berchules voor een  diner en accommodatie in een zeer comfortabel, door een familie gerund hotel - El Cercado ***. Vier en een half uur rijden.

DAG 4. BÉRCHULES - CÁDIAR. Van Bérchules gaan we naar Narila, waar we stoppen om een fokkerij van P.R.E. te bezoeken. (Spanish Pure Breed) paarden. We rijden nu naar de droge rivierbedding van Yator waar we later het pad nemen dat naar de heuvel leidt die de Sierra Nevada en Sierra Contraviesa scheidt met een adembenemend panoramisch uitzicht over deze twee bergketens. Tijdens de rit zijn er galop mogelijkheden. De rit gaat door het dorp Cádiar en eindigt bij het prachtige hotel Alquería de Morayma **, waar we net voor de lunch aankomen. Vier uur rijden. Diner en accommodatie in het hotel.

DAG 5. CÁDIAR -CADIAR. De rit volgt vandaag een pad over de heuvel en over de Guadalfeo-rivier, waar we later in de subtropische vegetatie zullen dalen. We rijden nu aan de overkant van de rivier, waarna we na een galop voor de  lunch terug gaan naar het hotel. Er is een mogelijkheid om de wijnkelder en de olijfpers van het hotel Alquerìa de Morayama ** te bezoeken met uitleg over het proces om de wijn en de olijfolie te produceren. Drie uur rijden. Diner en accommodatie in het hotel.

DAG 6. CÁDIAR - BUBIÓN. We rijden door de rivier Guadalfeo en zullen daarna op het pad komen dat ons naar Lobras, Nieles en Càstaras zal leiden. We zullen doorrijden tot we de indrukwekkende kloof Las Carihuelas de Busquístar bereiken, waar we naar beneden gaan om de Trevélez rivier over te steken, en we zullen het pad volgen dat naar het dorp Busquístar leidt voor de lunch. Na het middageten rijden nog twee uur naar Bubión. Zes uur rijden. Diner en accommodatie in het hotel Finca Los Llanos *** in Capileira.

DAG 7. - BUBIÓN-VALLE DEL POQUEIRA - BUBIÓN Een ochtendrit met een prachtig panorama over de Poqueira-vallei. Terug naar Bubión, waar we voor de lunch aankomen. Drie uur te paard. vrije middag voor sightseeing. Afscheid diner in een lokaal restaurant en accommodatie in het hotel Finca Los Llanos *** in Capileira.

DAG 8. Na het ontbijt nemen we afscheid.

Mulhacén Route

bubion-torvizcon-trek-20120415-180192-800x600

5 dagen, 4 nachten, 3 dagen te paard

Data: 8 - 12 juli 2018

Prijs: 795 euro 1 pers. supplement 100 euro, min. 2 pers. 

DAG 1. Capileira. Ontvangst en presentatie van de gids.

Diner en overnachting in het Hotel Finca Los Llanos ***.

DAG 3. Bubión - Trevélez. We volgen een stijgend pad dat door een eikenbos voert en ons langs diepe ravijnen naar Trevélez, onze eindbestemming, voert. Onderweg picknicken we in de bergen. Het hoog in de bergen gelegen dorp Trevélez is beroemd om zijn gerookte hammen. Diner en overnachting in het hostel La Fragua.

Duur: vier uur te paard.

DAG 4. Trevélez - Trevélez. We rijden via kronkelende bergpaden naar de besneeuwde toppen van de Sierra Nevada. We steken beekjes met smeltwater over en bereiken tenslotte de Siete Lagunas, zeven bergmeren die op 3.200 meter hoogte liggen. We picknicken daar aan de voet van de Mulhacén, die met zijn 3.478 meter de hoogste top van het Iberisch schiereiland is. Na een korte rust beginnen we aan de terugweg naar Trevélez en genieten van een landschap met opvallende contrasten. Diner en overnachting in het hostel La Fragua **.

Duur: vijf uur te paard.

DAG 5. Trevélez - Bubión. We beginnen met het klimmen langs een ruiterpad met uitzicht op het dorp Trevelez, langs het Bina Ravijn, na enkele meters nemen we de Sulayr route en moeten we weer klimmen door eikenbossen naar de top van de Loma del Jabalí, met een prachtig uitzicht op de Trevélez en Guadalfeo valleien. Later rijden we naar Las Alcubillas voor een picknick. Met een hoogte van 2.240 m is het het hoogste punt van onze route op deze reis met een prachtig panoramisch uitzicht op de uitlopers van de Sierra Contraviesa en Lújar Op een heldere dag kun je zelfs aan de overkant van de Middellandse Zee naar Marokko kijken. We rijden nu door een spoor en langs een ruiterpad naar beneden door de dennenbossen, met uitzicht op de dorpen van de Poqueira vallei dat ons leidt naar Bubion. Een 5 uur durende rit. Afscheidsdiner in een restaurant en overnachting in het hotel Finca Los Llanos *** in Capileira

Dag 6. Na het ontbijt nemen we afscheid.

*Als je geen kamer alleen hoeft maar er is geen andere ruiter om te delen hoef je slechts 75% van de singletoeslag te betalen.

De hand van Fatima       

6 dagen en 7 nachten      

Prijs: 1490 euro

Data: 16 - 23 september 2017 en April 07-14 / Mei 19-26 / September 15-22 / 2018

De Hand van Fatima route is een zeer goede gelegenheid om de belangrijkste delen van Andalusië te leren kennen de hoge bergen van de Sierra Nevada met zijn beroemde hammen, de wijngaarden en de wijn van Cordoba, de Spaanse PRE en de olijfolie, het Alhambra in Granada en de moskee in Cordoba.

Lees dit boek van Ildefonso Falcones en begrijp waarom je deze tocht moet maken!!

DAG 1. Capileira. Welkom en kennismaken met de gids. Diner en overnachting in hotel Finca Los Llanos ***.

DAG 2. Bubión - Trevélez. Van de manege in Bubión (2 kilometer van Capileira). dalen we via ruiterpaden af naar Pórtugos, waar we de track naar Trevélez. Wij rijden door een eikenbos en dalen af naar Trévelez. Na viereneenhalf uur rijden gebruiken we de avondmaaltijd in hotel La Fragua **, waar we ook overnachten.

DAG 3. Trevélez - Los Bérchules. Na het oversteken van de brug rijden we over een ruiterpad en klimmen omhoog uit het ravijn naar Los Berchules. Op een heldere dag kijken we uit op de Middellandse zee en zien we de kust van Afrika voor ons. Aankomst in Los Bérchules. Diner en overnachting in hotel Hotel El Cercado ***. De rit duurt viereneenhalf uur.

DAG 4. Los Bérchules - Cadiar. Van Los Berchules dalen we af naar Narila, een dorpje waar, tijdens de opstand van de Moren (1568) tegen Filips II, Fernando de Valor tot hun leider werd gekozen. De rit gaat verder in de richting van Cádiar en naar het hotel Alquería de Morayma **, waar we de lunch gebruiken. We rijden ongeveer drie uur. Diner en overnachting in het hotel.

DAG 5. Cádiar - Bubión. We steken de rivier de Guadalfeo over en nemen het pad naar Lobras, Nieles en Cástaras. We rijden door tot we bij de indrukwekkende kloof van Las Carihuelas de Busquístar zijn, waar we afdalen naar de rivier de Trevélez. We rijden naar Busquístar en gebruiken daar de lunch. Na de lunch rijden we nog twee uur naar Bubión. Diner en overnachting in het hotel Finca Los Llanos *** in Capileira.

DAG 6. Capileira - Granada - Montilla. Na het ontbijt is er een transfer naar Granada, waar we de mogelijkheid hebben om het Alhambra of het Albaicín, de Moorse wijk, te bezoeken. In de middag vertrekken we naar Cuevas del Pino in Villarrubia  12 km. van Cordoba ligt dit verscholen in een vallei aan de voet van de  Sierra Morena. Diner in Cordoba wandeling in het historisch centrum van deze prachtige Andalusische stad. Overnachting in Cuevas del Pino.

DAG 7.  CORDOBA- PALMA DEL RÍO. Na het ontbijt transfer naar Cordoba waar  om de koninklijke stallen van de Mosque te bezoeken. Transfer naar Palma del Rio (40 km.) Wij lunchen in dit dorp en maken een 3 uur durende rit op P.R.E paarden (Spanish Pre Breed) in de manege van La Herradura. Afscheidsdiner in een restaurant in het oude gedeelte van Palma del Rio en accommodatie in het prachtige klosster van San Francisco *** (nationale architectuur prijs).

DAY 8. PALMA DEL RÍO - OSUNA–GRANADA.  Na het ontbijt transfer na Osuna (40’) voor een 2 uur durende rit rond de  Las Viñas boerderij. Na wat te eten gaan we richting het vliegveld van Granada. 

Inbegrepen    

 • Transfer van / naar de luchthaven van Granada
 • Bezoek aan Finca en een twee uur durende rit op PRE-paarden
 • Bezoek aan de moskee van Córdoba
 • Lunch in Córdoba

Alpujarras II Route 2017

Sierra Nevada woestijn - western route Tabernas 

8 dagen en 7 nachten 6 dagen te paard

Prijs: 1490 euro min. 4 personen

Datum: 14 - 21 april, 6 - 13 mei, 7 - 14 oktober

DAG 1. Capileira. Welkom en en introductie van de gids. Diner en overnachting in hotel Finca Los Llanos ***.

DAG 2. Bubión - Trevélez. Van de manege in Bubión (2 kilometer van Capileira). dalen we via ruiterpaden af naar Pórtugos, waar we de track naar Trevélez. Wij rijden door een eikenbos en dalen af naar Trévelez. Na viereneenhalf uur rijden gebruiken we de avondmaaltijd in hotel La Fragua **, waar we ook overnachten.

DAG 3. Trevelez - Cádiar. Na het oversteken van de brug over de rivier de Trevélez, rijden we over een ruiterpad dat omhoog voert langs de linkerhelling van het ravijn. We genieten van de schoonheid van de Sierra Contraviesa. We dalen af naar Júviles, waar we zullen lunchen. Vervolgens dalen we naar Timar langs een smal pad dat door een kloof voert. We nemen het ruiterpad naar het prachtige hotel Alquería de Morayma, in de buurt van Cádiar. We zijn in vijf uur meer dan 1000 meter gedaald. Diner en overnachting in het hotel Alquería de Morayma **.

DAG 4. CÁDIAR - PICENA. Rijden we eerst over de heuvels met een prachtig panoramisch uitzicht op de Sierra Nevada en de terassen van Contraviesa en Gádor, dan rijden we naar Ugíjar langs een droge rivierbedding. Picknick onderweg. 'S Middags rijden we naar Picena, Zes uur rijden. Diner in Casa Paco en accommodatie in Appartementen in Picena.

DAG 5. Laroles - Benecid. We dalen af naar Picena en steken dan de Bayarcal-rivier over. Picknick in Guarros. Vandaar vertrekken we naar Benecid via Laura de Andarax, een belangrijk wijnbouw gebied. We rijden deze dag vijf uur. Diner en overnachting in hotel La Marimba de Ahlam ***.

DAG 6. Benecid - Alcora. Aan de andere kant van de Sierra de Gádor rijden we op een track van waaruit we kunnen genieten van het uitzicht op de Sierra Nevada. We komen aan aan de overzijde van de Andaraxrivier en picknicken bij Cortijo Cacín. Na een korte rust rijden we naar een oude herberg, de Venta de Alcora en vervolgens naar de Caseta de Kristal. We keren terug naar Benecid. Diner en overnachting in hotel La Marmita de Ahlam *** na viereneenhalf uur rijden.

DAG 7. Alcora - Alboloduy - Granada. We dalen af naar de Andaraxrivier en vervolgens naar Ragol. Door een rambla (een droge rivierbedding) rijden we naar de berg Montenegro de Guadix, met veel mogelijkheden voor galopperen. We komen nu in een woestijnlandschap terecht. We dalen door een labyrint van canyons, vergelijkbaar met die we kennen uit de westernfilms van Sergio Leone. Aan het einde van de Rambla de Los Yesos gebruiken we de lunch onder de pijnbomen, op twee kilometer afstand van Alboloduy aan de rand van het natuurpark Sierra Nevada. We keren met een busje terug naar Granada. Diner in een typisch Spaans restaurant en overnachting in hotel Macia Plaza **.

DAG 8. Granada. Afscheid na het ontbijt.OPTIE: Voor degenen die dat willen, bestaat deze dag de gelegenheid om het Alhambra te bezoeken.

De reis

De routes zijn inclusief transfer van/naar de luchthaven van Granada. De transfer van/naar Malaga kost € 75 per persoon per enkele reis, met een minimum van 2 personen. Transfers voor één persoon kosten € 150 + 10% BTW. Afhaaltijd is 18:30 u. Deze ophaaltijden kunnen worden aangepast aan de vlucht aankomsttijd, maar nooit meer dan 30 minuten later dan de aangegeven tijden. Als je je vlucht niet kan regelen op basis van deze ophaaltijd wordt het bedrag van een gewone transfer in rekening gebracht. Een andere mogelijke is een dag eerder te vliegen en een nacht door te brengen in een hotel in Granada en de stad te bezichtigen.Vanuit Malaga is er een zeer snelle en goedkope bus (slechts 80 meter van de uitgang), die rechtstreeks van de luchthaven naar Granada busstation rijdt. Neem eens een kijkje op het volgende webadres van ALSA: http://www.alsa.es/compra-y-horarios.

 

 

paardrijvakantiesinandalusie@gmail.com  

Telefoon: 0031612044440   Spanje: 0034622798351

facebook.com/paardrijvakanties