Rafa / Alpujaras en Cuba

rafael-1Rafa is afgestudeerd in de politieke wetenschappen en verkoos 20 jaar geleden de rust van een klein bergdorpje boven de drukte van zijn geboortestad Madrid. Naast het Spaans spreekt hij Frans en Engels. Het is een leuke en vriendelijke man die je een onvergetelijke paardrijvakantie bezorgt. De manege van Rafa van is gelegen in een klein bergdorp in het hart van de Alpujarras.

De Alpujarras, een berggebied ten zuiden van de stad Granada, biedt uitstekende mogelijkheden voor een vakantie te paard. Rafa heeft verschillende paardrijtochten in zijn programma. Zo is er de Mulhacén Route waarbij je aan de voet van deze hoogste top van de Sierra Nevada (3.478 m) tijdens de picknick van een prachtig uitzicht kan genieten. Je zit tijdens deze dag 4,5 uur in het zadel. Een andere tocht loopt van Capileira naar de woestijn van Tabernas. Je bezoekt tijdens deze tocht o.a. Fort Bravo, het western dorp waarbij je in het decor van bekende cowboyfilms kan genieten van een western show.

Sierra Nevada woestijn - western route Tabernas 

Prijs: € 1490,- 

Single room supplement: €180,-

Sierra Nevada-Tabernas Desert Route 2019

8 dagen, 7 nachten, 6 dagen rijden

Data:  April 13 - 20 Mei 04-11, Oktober 05-12

Zonder twijfel is de route SIERRA NEVADA-TABERNAS DESERT, met 6 dagen te paard, de meest gevarieerde rit. Dit programma gaat door twee natuurreservaten met een unieke natuurlijke schoonheid die de route zijn naam geven: de Sierra Nevada, met zijn besneeuwde bergtoppen en bergachtig landschap, en de Tabernas-woestijn, de belangrijkste woestijnachtige zone in Europa. De route begint hoog in de Sierra en baant zich een weg naar de vruchtbare hellingen en valleien waar olijven, vijgen, amandelen en zelfs wijn worden geproduceerd. En dan, plotseling, geven de unieke topografische omstandigheden de route een ware, western woestijnomgeving, van canyons en droge rivierbeddingen waar talloze spaghetti-westerns zijn gemaakt. De expeditie eindigt in Granada met de mogelijkheid om het Alhambra te bezoeken.

DAG 1. Capileira

Welkom en en introductie van de gids.

Diner en overnachting in hotel Finca Los Llanos ***.

DAG 2. Bubión - Trevélez

Van de manege in Bubión (2 kilometer van Capileira). dalen we via ruiterpaden af naar Pórtugos, waar we de track naar Trevélez nemen. Wij rijden door een eikenbos en dalen af naar Trévelez. Na viereneenhalf uur rijden gebruiken we de avondmaaltijd in hotel La Fragua **, waar we ook overnachten.

DAG 3. Trevelez - Cádiar

Na het oversteken van de brug over de rivier de Trevélez, rijden we over een ruiterpad dat omhoog voert langs de linkerhelling van het ravijn. We genieten van de schoonheid van de Sierra Contraviesa. We dalen af naar Júviles, waar we zullen lunchen. Vervolgens dalen we naar Timar langs een smal pad dat door een kloof voert. We nemen het ruiterpad naar het prachtige hotel Alquería de Morayma, in de buurt van Cádiar. We zijn in vijf uur meer dan 1000 meter gedaald. Diner en overnachting in het hotel Alquería de Morayma **.

DAG 4. Cádiar - Picena

Rijden we eerst over de heuvels met een prachtig panoramisch uitzicht op de Sierra Nevada en de terassen van Contraviesa en Gádor, dan rijden we naar Ugíjar langs een droge rivierbedding. Picknick onderweg. 'S Middags rijden we naar Picena, Zes uur rijden. Diner in Casa Paco en accommodatie in Appartementen in Picena.

DAG 5. Laroles - Benecid

We dalen af naar Picena en steken dan de Bayarcal-rivier over. Picknick in Guarros. Vandaar vertrekken we naar Benecid via Laura de Andarax, een belangrijk wijnbouw gebied. We rijden deze dag vijf uur. Diner en overnachting in hotel La Marimba de Ahlam ***.

DAG 6. Benecid - Alcora

Aan de andere kant van de Sierra de Gádor rijden we op een track van waaruit we kunnen genieten van het uitzicht op de Sierra Nevada. We komen aan aan de overzijde van de Andaraxrivier en picknicken bij Cortijo Cacín. Na een korte rust rijden we naar een oude herberg, de Venta de Alcora en vervolgens naar de Caseta de Kristal. We keren terug naar Benecid. Diner en overnachting in hotel La Marmita de Ahlam *** na viereneenhalf uur rijden.

DAG 7. Alcora - Alboloduy - Granada

We dalen af naar de Andaraxrivier en vervolgens naar Ragol. Door een rambla (een droge rivierbedding) rijden we naar de berg Montenegro de Guadix, met veel mogelijkheden voor galopperen. We komen nu in een woestijnlandschap terecht. We dalen door een labyrint van canyons, vergelijkbaar met die we kennen uit de westernfilms van Sergio Leone. Aan het einde van de Rambla de Los Yesos gebruiken we de lunch onder de pijnbomen, op twee kilometer afstand van Alboloduy aan de rand van het natuurpark Sierra Nevada. We keren met een busje terug naar Granada. Diner in een typisch Spaans restaurant en overnachting in hotel Macia Plaza **.

DAG 8. Granada

Afscheid na het ontbijt.

OPTIE: Voor degenen die dat willen, bestaat er deze dag de gelegenheid om het Alhambra te bezoeken.

De reis

De routes zijn inclusief transfer van/naar de luchthaven van Granada. De transfer van/naar Malaga kost € 75 per persoon per enkele reis, met een minimum van 2 personen. Transfers voor één persoon kosten € 150 + 10% BTW. Afhaaltijd is 18:30 uur. Deze ophaaltijden kunnen worden aangepast aan de aankomsttijd van de vlucht, maar nooit meer dan 30 minuten later dan de aangegeven tijden. Als je je vlucht niet kan regelen op basis van deze ophaaltijd wordt het bedrag van een gewone transfer in rekening gebracht. Een andere mogelijke is een dag eerder te vliegen en een nacht door te brengen in een hotel in Granada en de stad te bezichtigen. Vanuit Malaga is er een zeer snelle en goedkope bus (slechts 80 meter van de uitgang), die rechtstreeks van de luchthaven naar Granada busstation rijdt. Neem eens een kijkje op het volgende webadres van ALSA: http://www.alsa.es/compra-y-horarios.

Mulhacén Route

bubion-torvizcon-trek-20120415-180192-800x600

Datum: July 06 -10

Prijs: 795 euro

Eenpersoons kamer supplement: €100,-

5 dagen, 4 nachten, 3 rijdagen

Dit driedaagse rijprogramma is een ambitieuze klim naar de voet van de Mulhacen (3.478 m), de hoogste berg van het Spaanse schiereiland. Gedurende de route zal de Sierra Nevada zijn gevarieerde landschappen onthullen, veranderende vegetatie en soms zeer uitdagend terrein. Het is een route voor zelfverzekerde ruiters, die zullen worden beloond met een adembenemend uitzicht op de Middellandse Zee, de omliggende bergketens en de grandeur van de hoge berg. Trevelez, het charmante witte dorp dat werd gebruikt als basis voor de klim, staat bekend als het hoogste dorp in Spanje en ook om de gezouten Spaanse ham. Het leven in het bergdorp en de gastronomie zullen dus ook deel uitmaken van de ervaring.

DAG 1. Capileira

Ontvangst en presentatie van de gids.

Diner en overnachting in het Hotel Finca Los Llanos ***.

DAG 3. Bubión - Trevélez

We volgen een stijgend pad dat door een eikenbos voert en ons langs diepe ravijnen naar Trevélez, onze eindbestemming, voert. Onderweg picknicken we in de bergen. Het hoog in de bergen gelegen dorp Trevélez is beroemd om zijn gerookte hammen.

Diner en overnachting in het hostel La Fragua.

Duur: vier uur te paard.

DAG 4. Trevélez - Trevélez

We rijden via kronkelende bergpaden naar de besneeuwde toppen van de Sierra Nevada. We steken beekjes met smeltwater over en bereiken tenslotte de Siete Lagunas, zeven bergmeren die op 3.200 meter hoogte liggen. We picknicken daar aan de voet van de Mulhacén, die met zijn 3.478 meter de hoogste top van het Iberisch schiereiland is. Na een korte rust beginnen we aan de terugweg naar Trevélez en genieten van een landschap met opvallende contrasten.

Diner en overnachting in het hostel La Fragua **.

Vijf uur te paard.

DAG 5. Trevélez - Bubión

We beginnen met het klimmen langs een ruiterpad met uitzicht op het dorp Trevelez, langs het Bina Ravijn, na enkele meters nemen we de Sulayr route en moeten we weer klimmen door eikenbossen naar de top van de Loma del Jabalí, met een prachtig uitzicht op de Trevélez en Guadalfeo valleien. Later rijden we naar Las Alcubillas voor een picknick. Met een hoogte van 2.240 m is het het hoogste punt van onze route op deze reis met een prachtig panoramisch uitzicht op de uitlopers van de Sierra Contraviesa en Lújar. Op een heldere dag kun je zelfs aan de overkant van de Middellandse Zee naar Marokko kijken. We rijden nu langs een ruiterpad naar beneden door de dennenbossen, met uitzicht op de dorpen van de Poqueira vallei dat ons leidt naar Bubion.

Een 5 uur durende rit.

Afscheidsdiner in een restaurant en overnachting in het hotel Finca Los Llanos *** in Capileira.

Dag 6  Na het ontbijt nemen we afscheid.

*Als je geen kamer alleen hoeft maar er is geen andere ruiter om te delen hoef je slechts 75% van de singletoeslag te betalen.

Alpujarras Route I

Prijs:  € 895,-

Data; April 6 - 11, Juni 08 - 13, September 01-06, Oktober 19-24, Oktober 26-31

Eenpersoons kamer supplement: €120,-

6 dagen, 5 nachten 4 dagen rijden.

De  Alpujarras heeft een landschap van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid. De gevarieerde topografie biedt de meest verrassende contrasten in het landschap, van de besneeuwde hoogten van het nationale park van de Sierra Nevada tot de vruchtbare valleien van olijf- en amandelboomgaarden, en op een heldere dag kan je zelfs een glimp opvangen van de Middellandse Zee in de verte. Een ontmoetingsplaats van de Arabische en christelijke wereld, het ooit onneembare bolwerk voor de verschillende volkeren die zich hier vestigden. We rijden diep het hart van deze regio in terwijl we door verschillende dorpen rijden. Het lijkt veel op reizen in het Spanje van de 19e eeuw, waar de tijd is stil gebleven voor reizigers die zich verwonderen over het veranderende uitzicht en de vegetatie van de verschillende microklimaten. De route volgt over het algemeen oude ruiterpaden die door talrijke ravijnen slingeren waar de beekjes met smeltende sneeuw  lopen.

DAG 1. Capileira

Ontvangst en presentatie van de gids. Diner en overnachting in het Hotel Finca Los Llanos ***.

DAG 2. Bubión - Trevélez

Transfer naar Bubión (2 km van Capileira). We rijden over onverharde wegen en al stijgend en dalend bereiken we het dorp Portugos. Dan stijgen we weer door een eikenbos en komen via een oud muildierpad in het dorp Trevélez waar we de lunch gebruiken. Het hoog in de bergen gelegen Trevélez is beroemd om zijn gerookte hammen.

Diner en overnachting in het hostel La Fragua **.

Viereneenhalf uur te paard.

DAG 3. Trevélez - Los Bérchules

Na het oversteken van de brug over de rivier rijden we over een rotsachtig en bochtig pad. Wanneer we de dennenbossen uitrijden en de top van een berg bereiken, genieten we opnieuw van een prachtig uitzicht op de besneeuwde bergtoppen van de Sierra Nevada. Onderweg stoppen we voor een picknick in een dennenbos. We komen aan in Los Bérchules.

Diner en overnachting in het Hotel Brecon ***.

Vijf uur te paard.

DAG 4. Los Bérchules - Cádiar

We dalen af naar Narila, het dorp waar tijdens de Guerra de Moriscos, de opstand van de Moren tegen Filips II, Fernando de Valor door de Moren werd gekozen tot hun leider. We rijden door naar Cádiar, een stad in de buurt van de Alquería de Morayma **, een charmant hotel-restaurant waar we een duik in het zwembad kunnen nemen.

Diner en overnachting in het hotel.

Duur: drie uur te paard.

DAG 5. Cadiar - Bubión

Na de rivier Guadalfeo overgestoken te hebben nemen we het pad naar de dorpen Lobras, Nieles en Cástaras. We blijven rijden in de richting van de spectaculaire kloof van Carihuelas in Busquístar, waarna we afdalen naar de rivier de Trevélez. We gebruiken de lunch dit keer in Pitres. Na de lunch rijden we nog een uur terug naar Bubión.

Diner in een lokaal restaurant en overnachting in het hotel Finca Los Llanos *** in Capileira.

Alpujaras II route

Prijs: € 1250,-   (2019 volgeboekt)Alpujarras II Route 2019

Single room supplement: €160

8 dagen, 7 nachten, 6 rijdagen

DAG 1 CAPILEIRA

Verwelkoming en voorstellen van de gids.

Diner en accommodatie in het hotel Finca Los Llanos ***.

DAG 2. BUBIÓN - TREVÉLEZ

We rijden naar de manege in Bubión (2 km van Capileira). Kennismaking met de paarden. We zullen beginnen te klimmen langs de paden door het ravijn naar het pad dat ons naar Trevélez brengt met uitzicht op de dorpen van de Poqueira en La Taha Valleien. Picknick onderweg. Tijdens de rit zijn er mogelijkheden voor galopjes met een prachtig panoramisch uitzicht op de Sierra Contraviesa en Lújar tegenover ons. We rijden naar Trevélez via een smal pad waar we aankomen voor drankjes met tapas. Er is de gelegenheid om een ​​aantal van de ham-drooghuizen van Trevélez te bezoeken dat wordt beschouwd als het hoogste dorp in Spanje op een hoogte van 1700 meter.

Diner en accommodatie in het hotel La Fragua **.

Vijf uur rijden.

DAG 3. TREVÉLEZ - LOS BÉRCHULES

Nadat we de brug over de rivier hebben overgestoken, beginnen we deze route met een smal pad dat de linker helling van het ravijn beklimt en rijden we naar Berchules. Nogmaals zullen we genieten van de schoonheid van de Sierra Contraviesa en Sierra Gádor, deze keer in de provincie Almería. Op een heldere dag hebben we uitzicht op de Middellandse Zee en het silhouet van de bergen van Afrika voor ons. Aankomst in Berchules.

Diner en accommodatie in een zeer comfortabel, door een familie gerund hotel - El Cercado ***.

Vier en een half uur rijden.

DAG 4. BÉRCHULES - CÁDIAR

Van Bérchules gaan we naar Narila, waar we stoppen om een fokkerij van P.R.E. te bezoeken. (Spanish Pure Breed) paarden. We rijden nu naar de droge rivierbedding van Yator waar we later het pad nemen dat naar de heuvel leidt die de Sierra Nevada en Sierra Contraviesa scheidt met een adembenemend panoramisch uitzicht over deze twee bergketens. Tijdens de rit zijn er galop mogelijkheden. De rit gaat door het dorp Cádiar en eindigt bij het prachtige hotel Alquería de Morayma **, waar we net voor de lunch aankomen.

Vier uur rijden.

Diner en accommodatie in het hotel.

DAG 5. CÁDIAR -CADIAR

De rit volgt vandaag een pad over de heuvel en over de Guadalfeo-rivier, waar we later in de subtropische vegetatie zullen dalen. We rijden nu aan de overkant van de rivier, waarna we na een galop voor de  lunch terug gaan naar het hotel. Er is een mogelijkheid om de wijnkelder en de olijfpers van het hotel Alquerìa de Morayama ** te bezoeken met uitleg over het proces om de wijn en de olijfolie te produceren.

Diner en accommodatie in het hotel.

Drie uur rijden.

DAG 6. CÁDIAR - BUBIÓN

We rijden door de rivier Guadalfeo en zullen daarna op het pad komen dat ons naar Lobras, Nieles en Càstaras zal leiden. We zullen doorrijden tot we de indrukwekkende kloof Las Carihuelas de Busquístar bereiken, waar we naar beneden gaan om de Trevélez rivier over te steken, en we zullen het pad volgen dat naar het dorp Busquístar leidt voor de lunch. Na het middageten rijden nog twee uur naar Bubión.

Zes uur rijden.

Diner en accommodatie in het hotel Finca Los Llanos *** in Capileira.

DAG 7. - BUBIÓN-VALLE DEL POQUEIRA - BUBIÓN

Een ochtendrit met een prachtig panorama over de Poqueira-vallei. Terug naar Bubión, waar we voor de lunch aankomen. Drie uur te paard. vrije middag voor sightseeing. Afscheid diner in een lokaal restaurant en accommodatie in het hotel Finca Los Llanos *** in Capileira.

DAG 8. Na het ontbijt nemen we afscheid.

De hand van Fatima 

Data: September 14-21, April 20-27, Mei 18-25

Prijs: 1490,-  euro

Single room supplement: €180

8 dagen, 7 nachten, 6 rijdagen

De Hand of Fatima-route is een geweldige kans om de belangrijkste aspecten van Andalusië te leren kennen met zijn paardencultuur en geschiedenis die ons door de natuur, de gastronomie en de historische locaties van wereldklasse leiden. Het begint met vier dagen rijden in het nationale park van de Sierra Nevada, met zijn veranderende landschap, variërend van hoge bergomgevingen tot vruchtbare mediterrane valleien. We rijden door verschillende bergdorpen die eeuwenlang een ontmoetingsplaats waren van de Arabische en christelijke wereld. Deze regio staat bekend om zijn gezouten hammen en lokale wijn. Er is tijd voor een bezoek aan het Alhambra in Granada en de magnifieke moskee van Cordoba, beide op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Tijdens de laatste twee dagen in Córdoba maakt een bezoek aan de Spaanse Pure Bred Horses Royal Stables en een rit door het landschap met olijfbomen de ervaring af. Deze route is vernoemd naar de roman "The Hand of Fatima" van de Spaanse schrijver en ruiter Ildefonso Falcones, een aanbevolen read die de rijder door de geschiedenis en landschappen zal leiden die tijdens deze route zullen worden genoten.

De Hand van Fatima route is een zeer goede gelegenheid om de belangrijkste delen van Andalusië te leren kennen de hoge bergen van de Sierra Nevada met zijn beroemde hammen, de wijngaarden en de wijn van Cordoba, de Spaanse PRE en de olijfolie, het Alhambra in Granada en de moskee in Cordoba.

Lees dit boek van Ildefonso Falcones en begrijp waarom je deze tocht moet maken!!

DAG 1. Capileira

Welkom en kennismaken met de gids. Diner en overnachting in hotel Finca Los Llanos ***.

DAG 2. Bubión - Trevélez

Van de manege in Bubión (2 kilometer van Capileira). dalen we via ruiterpaden af naar Pórtugos, waar we de track naar Trevélez nemen. Wij rijden door een eikenbos en dalen af naar Trévelez. Na viereneenhalf uur rijden gebruiken we de avondmaaltijd in hotel La Fragua **, waar we ook overnachten.

DAG 3. Trevélez - Los Bérchules

Na het oversteken van de brug rijden we over een ruiterpad en klimmen omhoog uit het ravijn naar Los Berchules. Op een heldere dag kijken we uit op de Middellandse zee en zien we de kust van Afrika voor ons. Aankomst in Los Bérchules. Diner en overnachting in hotel Hotel El Cercado ***. De rit duurt viereneenhalf uur.

DAG 4. Los Bérchules - Cadiar

Van Los Berchules dalen we af naar Narila, een dorpje waar, tijdens de opstand van de Moren (1568) tegen Filips II, Fernando de Valor tot hun leider werd gekozen. De rit gaat verder in de richting van Cádiar en naar het hotel Alquería de Morayma **, waar we de lunch gebruiken. We rijden ongeveer drie uur. Diner en overnachting in het hotel.

DAG 5. Cádiar - Bubión

We steken de rivier de Guadalfeo over en nemen het pad naar Lobras, Nieles en Cástaras. We rijden door tot we bij de indrukwekkende kloof van Las Carihuelas de Busquístar zijn, waar we afdalen naar de rivier de Trevélez. We rijden naar Busquístar en gebruiken daar de lunch. Na de lunch rijden we nog twee uur naar Bubión. Diner en overnachting in het hotel Finca Los Llanos *** in Capileira.

DAG 6. Capileira - Granada - Montilla

Na het ontbijt is er een transfer naar Granada, waar we de mogelijkheid hebben om het Alhambra of het Albaicín, de Moorse wijk, te bezoeken. In de middag vertrekken we naar Cuevas del Pino in Villarrubia  12 km. van Cordoba ligt dit verscholen in een vallei aan de voet van de  Sierra Morena. Diner in Cordoba wandeling in het historisch centrum van deze prachtige Andalusische stad. Overnachting in Cuevas del Pino.

DAG 7.  Cordoba - Palma del Río

Na het ontbijt transfer naar Cordoba waar  om de koninklijke stallen van de Mosque te bezoeken. Transfer naar Palma del Rio (40 km.) Wij lunchen in dit dorp en maken een 3 uur durende rit op P.R.E paarden (Spanish Pre Breed) in de manege van La Herradura. Afscheidsdiner in een restaurant in het oude gedeelte van Palma del Rio en accommodatie in het prachtige klosster van San Francisco *** (nationale architectuur prijs).

DAY 8. Palma del Río - Osuna - Granada

Na het ontbijt transfer na Osuna (40’) voor een 2 uur durende rit rond de  Las Viñas boerderij. Na wat te eten gaan we richting het vliegveld van Granada. 

Inbegrepen    

 • Transfer van / naar de luchthaven van Granada
 • Bezoek aan Finca en een twee uur durende rit op PRE-paarden
 • Bezoek aan de moskee van Córdoba
 • Lunch in Córdoba

Paardrijden en flamenco

Een week in de Alpujarras, in het hart van het natuurpark van de Sierra Nevada.

Geniet van een prachtig uitzicht vanaf je paard tijdens de ochtend en ontwikkel je artistieke talenten tijdens de flamenco lessen in de middag.

Prijs € 850,-

Het programma omvatimages-5

 • 5 paardrijritten 3 van 2 uur en 2 van 3 uur.
 • 5 Flamencolessen van 2 uur.
 • 6 overnachtingen, 5 dagen half pension in 3 sterren hotel.
 • Vervoer heen en weer naar het vliegveld van Granada.
 • Geschikt voor zowel beginners als gevorderden.
 • Er wordt lesgegeven in dans, gitaar en palmas.  

De hoofdactiviteit van Rafa bestaat uit het rijden van routes, maar hij organiseert ook bedrijfsreizen met een gemengd programma met off-road voertuigen, picknicks en bezoeken aan interessante plaatsen in de omgeving zoals musea, ambachtelijke werkplaatsen, bodega’s, hamdrogerijen etc.

Als je geen geschikte datum in het programma aanbod kunt vinden biedt hij gepersonaliseerde routes voor een minimum van 4 personen aan.

Cuba

Ruta de los antiguos tabaqueros   

Western Cuba

De meest westelijke provincie in Cuba ook wel de groene provincie genoemd is een geschenk van de natuur. Er wordt vooral tabak geteeld in de buitengewoon vruchtbare gronden en valleien. Deze tabak wordt gebruikt om de Habanos oude Cubaanse sigaren, de beste in de wereld te produceren. De provincie heeft twee bergketens, een van hen is de Sierra de los Órganos, van groot geologisch belang, met inbegrip van de Viñales vallei met zijn "Mogotes" of speldenkussen heuvels, en vele grotten, waaronder de Indiase Cave, en de Santo Tomás grot . Viñales is de ideale plek om rond te rijden en de lokale inheemse fauna te ontdekken.

Data 2019          2 - 10 FEBRUARI 9- 17 NOVEMBER

Prijs € 1830, -   eenpersoonskamertoeslag 150 euro

10 dagen, nachten, 6 dagen rijden

Minimaal 6 personen. Maximaal 10 personen

Niveau: gemiddeld

* Prijzen zijn gekoppeld aan de Cubaanse CUC. In geval van sterke wisselkoersschommelingen kan de prijs 2 weken voor vertrek worden aangepast.

DAG 1: HAVANA

Receptie in het hotel Presidente **** of vergelijkbaar. Accommodatie in het hotel, naast de Malecon van Havana.

DAG 2: HAVANA - CHARCO AZUL

Na het ontbijt, transfer naar de Finca naast de stranden van Playas del Este (30m). Rijd naar het strand voor een duik en terug naar de Finca via een andere route. Aprox. een rit van 3 uur. Na de lunch, 1 uur en 30 minuten rijden naar «Finca Charco Azul» in Cayajabos, Artemisa, in het zuiden van de provincie Pinar del Río en de Sierra del Rosario, het biosfeerreservaat. Welkomstcocktail. Diner en overnachting in de Finca. Eerste kennismaking met de Cubaanse muziek.

DAG 3: CHARCO AZUL - MIL CUMBRES

Na het ontbijt, een rit van 3 uur door deze Finca van ongeveer 400 hectare, waar de bronnen van Charco Azul zich bevinden. Lunch na een ontspannend bad in een zwembad. Transfer naar Mil Cumbres (2:30 uur rijden). Diner en overnachting in het toevluchtsoord van de Mil Cumbre. Introductie van de live Criolla-muziek.

DAG 4: MIL CUMBRES - EL BUREN - LOS JAZMINES

Na het ontbijt, paardrijden naar El Buren. Ongeveer 5 uur rijden door het natuurpark door de bergen van Cuabal en Pan de Guajaibón, die met een hoogte van 692 meter het hoogste punt in de provincie Pinar del Río is. We stoppen voor een welkomstcocktail in het huis van een lokale "Guajiro" -familie. De route voert ons nu door bergachtige valleien vanwaar we de unie van Sierra del Rosario en Sierra de los Órganos kunnen zien, met weelderige vegetatie en beschermde vogelsoorten en bomen. Lunch - picknicken in El Buren waar we de hengsten van deze boerderij kunnen zien. Transfer naar Viñales (1 uur). Diner in een lokale paladar. Accommodatie in het Hotel Los Jazmines of vergelijkbaar

of in Casa Particular (privé familiebedrijf of pension). Het hotel Los Jazmines ligt op een zachte heuvel waar u kunt genieten van het prachtige panorama en uitzicht over de Viñales en Palmarito Valleien. Optionele avond uit in Casa Artex (muzikale show).

DAG 5: LOS JAZMINES - VIÑALES - LA GUABINA

Ontbijt. Transfer naar de paarden voor een rit van 5 uur door de valleien van Viñales en Palmarito, tussen de spectaculaire 'Mogotes', opvallende karstgebergte oprijst als eilanden van de bodem van de vallei, tabaksplantages en plattelandsgemeenschappen waar een andere guajiro ons uitleg geeft over het proces van het maken van sigaren. Picknick-lunch op het buitenterras van een leuk restaurant. Transfer naar Finca La Guabina, op 12 km van Pinar del Río (1 uur rijden). Diner en overnachting in Finca La Guabina. Traditionele Cubaanse muzikale avond.

DAG 6: LA GUABINA

Na het ontbijt vier uur rijden in de Finca La Guabina om het prachtige landschap te ontdekken. Picnic lunch. Optie om te genieten van een tentoonstelling van de prachtige Apaloosa en Pinto paarden van de boerderij. Diner en overnachting in Finca La Guabina. Traditionele Cubaanse muzikale avond.

DAG 7: LA GUABINA - PINAR DEL RIO - HAVANA

Na het ontbijt ongeveer 3 uur rijden. Lunch. Transfer naar Havana. Diner in een beroemd restaurant in de wijk El Vedado. Accommodatie in het Hotel Presidente **** of vergelijkbaar.

DAG 8: HAVANA

Ontbijt. Dag vrij voor sightseeing in Havana. Optionele transfer naar het strand van Megano, een van de stranden van Playas del Este, een reeks witte zandstranden 20 km ten oosten van Havana, inclusief lunch in een visrestaurant (25 CUC voor minimaal 4 personen). Afscheidsdiner in een lokale paladar in het oude Havana. Accommodatie in het Hotel Presidente ****.

DAG 9: HAVANA

Ontbijt. Ochtend vrij voor sightseeing in Havana. Transfer naar de luchthaven om 18:00 uur. Vlucht terug naar Europa

DAG 10 Aankomst in Europa

Notitie

Afhankelijk van de beschikbaarheid kunnen de in deze brochure genoemde hotels zonder voorafgaande kennisgeving worden vervangen door hotels van dezelfde categorie.

INCLUSIEF

Transfer naar de luchthaven José Martí van Havana op de laatste dag van het programma om 18:00 uur.
Accommodatie in Hotel Presidente **** of vergelijkbaar. Accommodatie in hotels in het programma of iets dergelijks.
Volpension tijdens de paardentrektocht en in Havana zoals vermeld in het programma met een drankje (bier, frisdrank, mineraalwate) inbegrepen.
Dienst van gids, instructeur en vertalercoördinator van Cabalgar Rutas Alternativas voor het gehele programma.
Een lokale gids. Goed uitgeruste Cubaanse Criollo-paarden (mix-ras), Pinto en Appaloosa.
Back-upvoertuig
Transfers van Viñales naar Pinar del Rio

NIET INCLUSIEF

 • Vluchten van / naar Havana Transfer van het vliegveld José Martí naar Havana op de eerste dag van het programma.
  Ongevallen Verzekering en verzekeringseisen: om in Cuba binnen te komen, moet je een medische reisverzekering hebben gekocht in het buitenland en die moet afkomstig zijn van een reisverzekering en / of hulpverleningsbedrijven die door de Cubaanse overheid zijn erkend.
  Museum- en showkaartjes
 • Extra drankjes
  Extra kosten in hotels
  Tips voor de gidsen of muzikanten (ongeveer 50 €)
 • Transfers in Havana
  Privé-transfer naar de luchthaven van Havana op de laatste dag van het programma.

Ruta de Cuba central      

Dit programma in Centraal Cuba geeft je de mogelijkheid om van een van de beste ritten te genieten in het land, terwijl je op hetzelfde moment de kans krijgt om de mooiste koloniale steden van Cuba te bezoeken en zwemmen in het kristalheldere water van de Atlantische Oceaan en de Caribische Zee. Ciego de Ávila is  een groene provincie waar tabak en koffie worden geteeld op de buitengewoon vruchtbare grond in de valleien. In al onze programma's, heb je de mogelijkheid om de Cubaanse gastvrijheid te genieten te slapen in de guajiros (veldwerkers) huizen op het platteland en samen met hen te lunchen, drinken en te dansen tijdens de avonden. De reis is natuurlijk vol pension.

Data 2019       10 - 20 FEBRUARI, 17 - 27 NOVEMBER.

Prijs  2360,-  euro      supplement eenpersoonskamer 200 euro

12 dagen, 10 nachten, 7 dagen te paard

Min: 6 deelnemers, max: 12 deelnemers

* Prijzen zijn gekoppeld aan de Cubaanse CUC. In geval van sterke wisselkoersschommelingen kan de prijs 2 weken voor vertrek worden aangepast.

DAG 1 HAVANA

Ontvangst in het hotel Presidente **** of vergelijkbaar hotel. Accommodatie bevindt zich naast de Malecon van Havana.

DAG 2. HAVANA - CIENFUEGOS-TRINIDAD

Transfer naar Cienfuegos (3 uur rijden). Lunch en begeleide wandeling door het historische centrum van Cienfuegos, de zuidelijke parel. Het werd opgericht in 1819 en heeft de rijkste collectie architecturaal en stedenbouwkundig ontwerp in alle zuidelijke steden. Transfer naar Trinidad (1 uur). Trinidad is opgericht in 1514 en staat op de Werelderfgoedlijst vanwege de goed bewaard gebleven juwelen van de koloniale Caribische architectuur. In dit grote historische stadscentrum vinden gedurende de avond veel muzikale en culturele activiteiten plaats. Diner en overnachting in Casa Particular (privé familiehotel of pension).

DAG 3. TRINIDAD-PLAYA ANCÓN-MORÓN

Na een lekker ontbijt, een rit van 3 uur 's morgens door de vallei van Ingenios, genomineerd archeologisch reservaat door UNESCO gevolgd door transfer (15m) naar Playa Ancón voor een duik in de Caribische Zee en een lunch met zeevruchten. Overdracht naar Morón (3.5h). Bezoek aan The Rooster of Moron, waarvan het symbool een van de nationale mythen is geworden. Bezoek aan het Casa de La Trova voor een drankje begeleid door live Cubaanse muziek. Diner in een paladar (privérestaurant) en accommodatie in Hotel La Casona.

DAG 4 MORÓN-LOMA DE CUNAGUA

Na het ontbijt rijdt u (30 m) naar Tres de Galán, waar we de paarden zullen ontmoeten. Rij over de vlakte in de richting van het enige hoge terrein in een gebied van niet aflatende vlakke landbouwgrond, Loma de Cunagua, een beschermd landschap dat opvalt door zijn biodiversiteit en natuurlijke landschappen die een groep van endemische, kwetsbare en bedreigde soorten en een verscheidenheid aan soorten reptielen. Aankomst in Loma de Cunagua, een natuurreservaat, op 364 meter het hoogste punt van dit deel van de regio, met een prachtig uitzicht over de prachtige stranden van de Jardines del Rey. Picnic onderweg. Een rit van 5 uur, diner en overnachting in de mooie Refuge van Loma de Cunagua. Introductie tot live Criolla-muziek.

DAG 5 LOMA DE CUNAGUA-EL PEÑÓN

Na het ontbijt ongeveer 3 uur rijden naar Tres de Galán. Na de rit wacht een goede lunch op ons in Rancho Palma. Transfer naar El Peñón (1 uur). Welkomstcocktail met Marbel en Yalianis, onze gastheren in Finca Santa Rubia, een mooie privéboerderij van 60 hectare met een plantage en een schuur voor tabak. We krijgen nu de kans om de stieren en buffels te zien die ze op de boerderij voor sommige Rodeo-activiteiten fokken. Diner en overnachting in Finca Santa Rubia.

DAG 6. EL PEÑÓN - RINCÓN DE MAGUYÁ

Na het ontbijt, een rit van 6 uur door de groene velden van de regio Chambas naar Rincón de Maguyá. Lunch onderweg langs de watervallen van El Peluo (De harige), waar we de kans krijgen om te genieten van een heerlijk bad. We vervolgen de rit naar ons volgende huis in Rincón de Maguyá over koffieplantages en konings palmbomen. Diner en overnachting in Casa Particular (privé familiehotel of pension).

DAG 7. RINCÓN DE MAGUYÁ-EL PEÑÓN-CASA DE EVELIO

Na het ontbijt een rit van 3 uur terug naar Finca Santa Rubia voor de lunch. Even rusten en dan rijden we nog 2 uur naar Casa de Evelio. Diner en overnachting in Casa Particular (privé familiehotel of pension).

DAG 8. CASA DE EVELIO-PRESA FLORENCIA-EL PEÑÓN

Na het ontbijt, 5 uur rijden naar Presa Florencia en terug naar Finca Santa Rubia. Picnic onderweg. Tijdens de rit hebben we de gelegenheid om koffie te drinken en een suikerrietplantages te bekijken. Afscheidsdiner op de Finca met livemuziek. Accommodatie in Finca Santa Rubia.

DAG 9. EL PEÑÓN-CAYO GUILLERMO-MORÓN

Transfer naar Cayo Guillermo (2 uur). De stranden van Cayo Guillermo zijn waardevolle juwelen die bekend staan ​​om hun verscheidenheid aan vogels en het hoge niveau van instandhouding van hun maritieme ecosystemen. Vandaag genieten we van een duik vanaf het prachtige strand van Playa Pilar in de Atlantische Oceaan en een smakelijke vismaaltijd. Transfer naar Morón (2 uur). Diner in een paladar (privérestaurant) en accommodatie in Hotel La Casona.

DAG 10. MORÓN-LA HABANA

Na het ontbijt transfer naar Havana (6 uur). Afscheidsdiner in een goed restaurant in Oud Havana, met live-show uitgevoerd door de muzikanten van Roberto Faz's groep, leden van de Buena Vista Social Club. Accommodatie in het Hotel Presidente.

DAG 11. HAVANA

Na het ontbijt een begeleide wandeling door het historische centrum van Oud Havana. Transfer naar Playas del Este voor de laatste keer zwemmen en meer goede zeevruchten. Transfer naar Havana en terugkeer naar het vliegveld om 18: 00 uur.

DAG 12. Aankomst in Europa

Afhankelijk van de beschikbaarheid kunnen de genoemde hotels zonder voorafgaande kennisgeving worden vervangen door hotels van dezelfde categorie.

INCLUSIEF

 • Transfer naar het vliegveld José Martí van Havana op de laatste dag van het programma om 18:00 uur.
 • Accommodatie in Hotel Presidente **** of vergelijkbaar.
 • Accommodatie in hotels of Casa particular tijdens het programma.
 • Volpension tijdens de paardentrektocht en in Havana zoals vermeld in het programma met een drankje (bier, frisdrank, mineraalwater) inbegrepen.
 • Een gids, instructeur en co-coördinator en vertaler van Cabalgar Rutas Alternativas voor het gehele programma. Een of twee lokale ruitergidsen.
 • Goed uitgerust Cubaans Criollo paard (mix ras), Pinto en Appaloosa.
 • Back-up voertuig.
 • Transfers van Havana naar Cienfuegos, Trinidad, Morón, Cayo Coco en terugkeer naar Havana

NIET INCLUSIEF 

 • Vluchten van / naar Havana Transfer vanaf de luchthaven José Martí naar Havana de eerste dag van het programma.
 • Ongevallen Verzekering en verzekering: Om in Cuba binnen te komen, moet je een medische reisverzekering hebben gekocht in het buitenland en moet je van een reis zijn. verzekerings- en / of bijstandsbedrijven die door de Cubaanse overheid zijn erkend.
 • Museum- en kaartverkoop.
 • Extra drankjes
 • Extra kosten in hotels
 • Tips voor de gidsen of muzikanten (ongeveer 50 €)
 • Transfers in Havana
 • Privé transfer naar de luchthaven van Havana de laatste dag van het programma

Ruta de la revolución     1900 euro

Data 2019     FEBRUARY 24 – MARCH 4, NOVEMBER 30 – DECEMBER 8

Dit programma in Oriente, de oostelijke regio van Cuba, geeft je de gelegenheid om de meest emblematische plaatsen van de Cubaanse revolutie en het nationale park van Sierra Maestra te ontdekken, evenals de prachtige koloniale steden van dit land te bezoeken. In al onze programma's geniet je van de Cubaanse gastvrijheid, slaapnje in de guajiros (veldwerkers) boerderijen, lunch je samen en drink en dans je 's avonds met hen.

Programma

DAG 1: SANTIAGO DE CUBA

Aankomst op de luchthaven van Santiago de Cuba en transfer naar een casa particular (privé familiehotel of pension). Vrije avond om Santiago te bezoeken

DAG 2: SANTIAGO DE CUBA

Na het ontbijt, transfer naar Rancho El Dajao. Welkomstcocktail en rit naar Puerto Boniato, de bergpasroute die het leger van Fidel scheidde van Batista's. Na het genieten van het uitzicht over de baai van Santiago de Cuba en het drinken van de Pru, een verfrissend traditioneel boeren drankje uit Oost-Cuba, keer je terug naar de ranch. Vier uur durende rit. Lunch met producten van deze biologische landbouwboerderij. Vrije avond om de begraafplaats Santa Ifigenia te bezoeken, waar de grondleggers rusten, de Moncada-kazerne en het fort El Morro. Diner in een typische paladar (familierestaurant). Accommodatie in een casa particular.

DAG 3: SANTIAGO DE CUBA - BAYAMO - NIQUERO

Transfer naar Bayamo. Lunch in een lokaal restaurant en transfer naar het Bayamo Fair Park om te genieten van een rodeo. Rit met paard en wagen om de meest emblematische plekken van de stad Bayamo te ontdekken. Transfer naar Manzanillo en Niquero. Diner in een lokale paladar. Accommodatie in het hotel van Niquero.

DAG 4: BAYAMO - NIQUERO - ALEGRÍA DE PÍO

Transfer naar de symbolische plaats Los Cayuelos, waar we door de mangrove lopen op dezelfde landingsplaats waar de revolutionaire groep aan land ging. Bezoek aan het museum Portada de la Libertad, waar we zullen kijken naar een reproductie van de Granma-boot. Transfer naar een klein dorpje in Oriente, waar onze paarden op ons wachten. Rit naar Alegría de Pío. Tijdens de rit, zullen we de mogelijkheid hebben om de diversiteit van de Cubaanse flora te bewonderen, kijkend naar bomen zoals kokospalm, koninklijke palm, guásima, bananen, mango en enorme johannesbroodbomen. Picnic onderweg. Aankomst in de bosgemeenschap Río Nuevo, waar we een sappig gebraden varken (traag gekookt gedurende de dag) zullen testen voor het diner. Vier en een half uur rijden. Accommodatie in de refugio.

DAG 5: ALEGRÍA DE PÍO - CINCO PALMAS - MAREA DEL PORTILLO

Na het ontbijt rijdt je naar Ojo de Agua en Cinco Palmas. Onderweg hebben we gelegenheden om een ​​paar kleine galoppogingen te doen. Na het oversteken van de kleine rivier van Cajas, stoppen we voor een kop koffie in de boerderij van een guajiro (veldwerker). Aankomst in Cinco Palmas, de plaats waar expeditiekrachten van Fidel en Raúl Castro samenkwamen. Vier en een half uur te paard. Na de lunch ga je naar Hotel Farallones in Marea del Portillo. Diner en overnachting in het hotel.

DAG 6: MAREA DEL PORTILLO - SANTO DOMINGO - BARTOLOMÉ MASÓ

Transfer naar Las Mercedes, waar we het huis van de Commandant Ché Guevara in Sierra Maestra zullen bezoeken. Rit naar Providencia. Onderweg zullen we even stilstaan ​​bij de grond waarop de historische en beslissende slag bij Sierra Maestra plaatsvond. Ongeveer vier uur te paard. Transfer naar Santo Domingo. Boerenmaaltijd in Casa de Junco. Transfer naar Bartolome Masó. Diner en overnachting in Villa Balcón de la Sierra. Traditionele muzikale avond met El Quinteto Rebelde en een kennismaking met de Cubaanse Son en dans.

DAG 7: BARTOLOMÉ MASÓ - COMANDANCIA LA PLATA - BAYAMO

Transfer naar Villa Santo Domingo. Na een kleine pauze vertrek je in een 4 × 4 auto om Alto del Naranjo (5,5 km) te beklimmen. Begeleide wandeling naar Comandancia de La Plata (3 km). Bezoek aan het kamp ontworpen door Celia Sánchez en Fidel, het verborgen hoofdkwartier van de rebellen, een strategische locatie van waaruit ze de laatste zes maanden van de oorlog georganiseerd hadden. Onder andere interessante plekken zijn onder meer de hut van Fidel, het station Radio Rebelde en het ziekenhuis. Je zult de verhalen van onze gids op de gebeurtenissen in een dergelijke historische site waarderen, evenals de kenmerken van de flora en fauna van de Sierra Maestra. We keren terug naar Alto del Naranjo te voet en bezoeken de ecologische gemeenschap van La Platica. Na de lunch keer je  terug naar Alto del Naranjo om de jeeps terug te brengen naar Santo Domingo. Transfer naar Bayamo. Diner in een lokale paladar. Accommodatie in Hotel Royalton.

DAG 8: BAYAMO - HOLGUÏN - HAVANA

Transfer naar Holguín. Na de lunch, een kort bezoek aan deze prachtige stad en transfer naar de luchthaven om naar Havana te vliegen. Afscheidsdiner in een goed restaurant in Oud Havana, met live-show uitgevoerd door de muzikanten van Roberto Faz's groep, leden van de Buena Vista Social Club. Accommodatie in een casa particular of in het hotel, afhankelijk van beschikbaarheid.

DAG 9: HAVANA

Na het ontbijt, begeleide wandeling om het historische centrum van Oud Havana te ontdekken. Transfer naar de luchthaven om 18:00 uur.

INBEGREPEN

Transfer vanaf de luchthaven van Santiago de Cuba op de eerste dag van het programma.
Holguín - Havana vlucht.
Accommodatie in hotels en casas particulares genoemd in het programma of iets vergelijkbaars.
Volpension tijdens de trektocht en in Santiago de Cuba, Bayamo en Havana zoals gespecificeerd in het programma, inclusief een drankje (bier, frisdrank, mineraalwater).
Begeleiding van een gids, instructeur en een vertaler-coördinator van de manege.
Een lokale gids voor ruitersporters voor de hele rit.
Transfer naar Bayamo, Sierra Maestra en Holguín.
Goed uitgeruste Cubaanse Criollo-paarden (mix-ras), Pinto en Appaloosa.
Back-up voertuig.

NIET INBEGREPEN

Vlucht Havana - Santiago de Cuba.
Ongevallenverzekeringen en verzekeringseisen: om binnen te komen in Cuba, moet je een reis-medische verzekering hebben gekocht in het buitenland en deze moet afkomstig zijn van een reisverzekering en/of een door de Cubaanse overheid erkende hulpverleningsorganisatie.
Museum- en showtickets
Extra drankjes
Extra kosten in hotels
Tips voor de gidsen of muzikanten (ongeveer 50 €)
Transfers in Havana
Privé-transfer naar de luchthaven van Havana op de laatste dag van het programma

Extra informatie

dsc5123-800x600

Minimum: 5 deelnemers
Maximum: 8 deelnemers

9 dagen
8 nachten
4 dagen te paard

De reis is exclusief vlucht en inclusief transfers behalve de transfer van het vliegveld naar Havana op de eerste dag.

paardrijvakantiesinandalusie@gmail.com  

Telefoon: 0031612044440 

facebook.com/paardrijvakanties