Santiago

Santiago is dol op paarden en rijdt al jaren routes in de bergen en langs het strandimgres van Mijas niet ver van de bekende badplaatsen Fuenjirola en Malaga. Hij heeft een aantal appartementen in het toeristische stadje te huur die hij in de originele stijl heeft laten restaureren. Het is hier gezellig druk en volop vertier in de vele barretjes en restaurantjes. Santiago is niet alleen een charmante en bijzonder aardige gastheer maar een excellente begeleider op je tochten. Hij spreekt naast Spaans ook voldoende engels en heeft bijna altijd een “buitenlandse” stagiaire die hem daarbij helpt.

Appartementen

Santiago heeft vijf 2 of 3 persoons appartamentjes gesitueerd in een authentiek huis in een pitoresk toeristisch straatje in het hartje van Mijas. Dit is de ideale plek van waaruit zijn paardrijroutes worden georganiseerd om aan de ene kant de kust en de stranden in de zomer, en aan de andere kant de bergen rond Mijas te ontdekken. Elk appartementje heeft een tweepersoons slaapkamer, een badkamer, woonkamer en een volledig uitgeruste keuken. Het linnengoed wordt om de drie dagen verschoond. Naast het huis ligt een barretje dat aan zijn zus toebehoord en in de omgeving liggen verschillende (goedkope) restaurantjes waar je voor ongeveer 10 euro een volledig menu inclusief drankjes kun nuttigen. Het huis heeft geen zwembad maar er is een mooi gemeentelijk zwembad in het dorp.

app-santiago     app-santiago-buiten     santiago-voordeur

Prijzen

  • Overnachting inclusief dagtocht van 4 a 5 uur voor 120 euro.
  • (15 euro per dag 1 persoons toeslag).
  • Gezinskorting is mogelijk bij groepen van meer dan 3 personen.
  • Minimaal 3 overnachtingen

Er kunnen ook korte ritten van 2 a 3 uur per dag worden gemaakt zodat je bijvoorbeeld de middag vrij houdt om te zwemmen of het stadje en de omgeving te verkennen.

Meerdaagse tochten van 2 - 3 dagen in bergen en naar het strand (in het laagseizoen van oktober tot pasen) behoren ook tot de mogelijkheden.

Waar is het?

Mijas is een gezellig toeristisch wit stadje met veel nauwe straatjes en winkeltjes in de bergen in het zuiden van Spanje, tussen Málaga en Marbella. Het heeft een geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd, het heette toen Tamisa en werd veroverd door de moslims in 714 en heroverd door de christenen in 1487. Het is nu een levendig stadje met vele winkeltjes, restaurantjes en barretjes.
Voor liefhebbers van cultuur kun je naar de bekende toeristische trekpleisters zoals Malaga (ca 20 minuten) met het Picasso museum en de oude stad; Sevilla en Cordoba (ca 2 uur) met zijn beroemde kathedraal of Granada (ca 2 uur) met het Alhambra en de zigeunerwijk.

rutas_a_caballo

De reis

Vanuit Nederland kun je het beste vliegen naar de luchthaven van Malaga met Transavia, Vueling of Ryanair alwaar Santiago je komt ophalen. Mijas ligt op 20 minuten rijden van de luchthaven.
Als je een auto wilt huren kun je dat het best op de luchthaven doen en nog goedkoper is het om dit vooraf op internet te regelen. De luchtvaartmaatschappijen hebben vaak goedkope aanbiedingen op hun website staan.

paardrijvakantiesinandalusie@gmail.com

Telefoon: 0031612044440    Spanje: 0034622798351

Als je mijn pagina op facebook ‘liked‘ blijf je op de hoogte van nieuwe tochten en aanbiedingen

.10939080      2016-01-07-15-57-24    foto_4-200x200

RECENTIES

Beste Marion,

We zijn gisterenavond laat terug gekomen en we hebben het onwijs naar ons zin gehad!! Santiago is een zeer fijne gastheer en gids en met Lena erbij als talk is het een perfecte vakantie geweest voor ons. Fijne eerlijke paarden die er zeer goed verzorgd bij staan.

Nog een tip van onze kant, wellicht kun je op de website vermelden dat handdoeken aanwezig zijn. 🙂

Groet,
Rianne, Willemijn & Mirte