Sara / Alpujarras

Sara’s unieke manege is gevestigd in de Alpujarras, beroemd om zijn Moorsesarah verleden. Haar manege is uitgegroeid tot een belangrijk en bekend hippisch centrum in de streek. Sara is gespecialiseerd in meerdaagse excursies en beginners en kinderen zijn van harte welkom, net als individuele reizigers. Voor de gevorderde ruiter organiseert Sara uitdagende lange routes in het prachtige berglandschap van de Sierra Nevada. Ontdek een interessant deel van de Alpujarras en rij probleemloos, vrij van verkeer en wandelaars. De zon schijnt hier meer dan 300 dagen per jaar!

Het landschap van de Alpujarras is heel divers en bestaat uit dennenbossen en alpenweiden, beboste valleien en ravijnen en amandel-, olijf-en sinaasappelbomen. De Alpujarras ligt op de zuidelijke hellingen van de Sierra Nevada. De flora en fauna is heel bijzonder en de streek heeft nog veel van zijn oude culturele tradities behouden.

De gemiddelde rijtijd per dag van de meerdaagse tochten ligt tussen de vijf en zes uur. Er zijn tal van mogelijkheden om te galopperen, maar soms moeten we de paarden te voet naar beneden leiden wanneer het terrein te steil is. Maar wat het tempo ook is, de rit is en blijft adembenemend.

P4120134

Alpujarrastocht

We volgen oude Moorse paden en komen door terreinen waar het paard, de muilezel of de os nog steeds de ploeg trekt. Elke dag rijden we door verschillende landschappen, van bergweiden en dennenbossen tot amandel-en olijfboomgaarden.

Wittedorpentocht 

horse-trekking-riding-andalucia-spain-95

We rijden door de bergen naar het zuiden, een afdaling via een oud bergpad dat vroeger onderdeel was van een belangrijke handelsroute naar de kust. We stoppen voor een consumptie in de lokale Spaanse bar Los Llanos voordat we naar beneden rijden door de olijfboomgaarden van Padre Eterno. Vervolgens rijden we naar de boerderij waar we een heerlijk, welverdiend diner gebruiken.

Sierra Nevada tocht

horse-trekking-riding-andalucia-spain-82

Deze tocht gaat in noordelijke richting vanuit Lanjarón door de bedding van de Guadalfeo . Daarna rijden we door oude eikenbossen naar de top van de Pico del Caballo, meer dan 2000 meter hoog, voordat we door de dennenbossen afdalen naar Puente Palo. Hier genieten we van een picknick alvorens in oostelijke richting door te rijden  naar een idyllische locatie hoog op de hellingen van de Poqueira-vallei, waar we een ontspannen avond door zullen  brengen in comfortabele berghutten.

Voorbeeld tocht van 4 dagen.

Dag 1 Wanneerje transfer geboekt hebt wordt je opgehaald van het vliegveld Malaga of Granada. Bij aankomst in Lanjaron, ook wel de toegangspoort tot de Alpujarras genoemd, maak je kennis met de eigenaresse van de Ranch die tevens je gids zal zijn.

Het diner de eerste avond wordt klaargemaakt door de prima kok Ann, in de Spaanse Cortigo, Casa del Viento waar je ook de nacht doorbrengt.

Dag 2 ’s Ochtends vertrekken we naar de Ranch om de paarden te ontmoeten. De tocht gaat richting het noorden. Door het oude eikenbos klimmen we naar de Pico del Caballo, op een hoogte van meer dan 2000 m Na van het uitzicht genoten te hebben vervolgt de tocht door de dennenbossen richting Puente Palo.In het bos houden we stil voor een pick-nick voordat de tocht verder gaat naar het oosten naar een idyllische locatie hoog in de Poqueria vallei waar we overnachten in prachtige berghutten. We hebben hier uitzicht over de dorpen Capileira, Bubion en Pampaniera.

Dag 3 ’s Ochtends zadelen we de paarden en trekken zuidwaarts, dalend over een oud ezelpad dat in vroeger tijden gebruikt werd voor de handel met Griekenland. We houden halt voor een verfrissing in een lokale Spaanse bar, Los Llanos, voor dat we verder afdalen naar de olijfboomgaarden van Padre Eterno voor een pick-nick. ’s Middags zullen we weer aankomen in Casa del Viento waar ons weer een heerlijke maaltijd wacht. Degene die er nog geen genoeg van hebben kunnen hier hun zadeltassen achterlaten en nog een laatste vrije gallop maken.

Dag 4 Vandaag trekken we door de olijfboomgaarden van Cerro Negro richting het kleine dorpje Tijola en verder naar Orgiva. Hier bezoeken we de locale markt waar een ruim aanbod van lokale producten en aardewerk en souvenirs te krijgen zijn. Na afloop rijden we in gallop door de valei waar we een pick-nick hebben met uitzicht over de berg Lugar en de indrukwekkende bergen van de Siërra de la Contraviesa.

De terugtocht richting de Ranch is het laatste deel van deze vierdaagse trektocht.

Voorbeeld tocht van 7 dagen. 

Dag 1 Je zult vanaf de luchthaven van Malaga of Granada (kosten niet inbegrepen) naar het kleine kuuroord Lanjaron worden gebracht, ook wel 'de toegangspoort' tot de Alpujarras genoemd. Verblijf in het Hotel España balcon de Lorca of Hotel Andalucia in de stad. Dineren in het hotel.

Dag 2 Je gaat naar de ranch om je paard en gids te ontmoeten. De route begint in het noorden boven de Lanjaron-rivierkloof. Je rijdt dan door de eeuwenoude eikenbossen naar de top van de Pico del Caballo, tot meer dan 2000 meter hoogte, voordat je door de houtkaproutes van de dennenbossen naar Puente Palo gaat. Vervolgens wordt een picknicklunch genoten in het dennenbos, voordat je naar het oosten rijdt naar een idyllische locatie hoog op de hellingen van de Poqueria-vallei, waar je een ontspannen nacht zult doorbrengen in de berghutten. Het prachtige uitzicht strekt zich uit over de Poqueria-vallei tot de witgekalkte bergdorpjes Capileira, Bubion en Pampaniera.

Dag 3 Vandaag ga je naar het noorden langs de Poqueria-vallei met het pittoreske stadje Capilera in het oosten. Dit is een van de hoogste steden in Spanje. Je trekt richting Mulhacen met de hoogste en meest majestueuze top van het spaanse vasteland. Met de besneeuwde achtergrond is deze vallei werkelijk adembenemend. Als je het bergweideland oversteekt op een bekend oud Moors pad, trek je door de pijnboombossen naar Refugio Piuca. Je volgt het brede bospad door het bos dat je naar de berghutten brengt om van een goede nachtrust te genieten.

Dag 4 Vandaag ga je zuidwaarts langs geitenboerderijen en wijngaarden, langs de Ermita de Padre Eterno en misschien stoppend voor een drankje in de lokale Spaanse bar Los LLanos. Je rijdt langs de kleine Ermita de Virgen Fatima, door de olijfgaarden van Padre Eterno voor een picknicklunch en vervolgens naar de rivierbedding om de rivier naar de boerderij te volgen voor een heerlijk, welverdiend diner.

Dag 5 Vandaag ga je door Orgiva stad en hoger naar de Mirador sobre el Cementerio de Orgiva (uitzichtpunt Orgiva) voordat je verder rijdt naar de ruta Olivos Centenarios (de route van de eeuwenoude olijven). Onder olijfbomen stoppen we voor een picknick voordat je naar het zuiden gaat tot je bij de immense rivierbedding van de Rio Guadafeo aankomt. Dit is waar de paarden zich echt gaan vermaken We stoppen voor een bad in de rivier, voordat ze de vallei oversteken naar de Spaanse boerderij voor de nacht.

Dag 6 Vandaag ga je naar Orgiva voor een wandeling rond de lokale markt. De markt biedt een breed scala aan lokale producten en ambachtelijke producten, evenals kleding, schoenen en toeristische souvenirs. Orgiva is de grootste stad van Las Alpujarras. Na de markt neem je deel aan een snelle rit in de vallei met een picknick op de heuvel met uitzicht op de berg Lugar en de indrukwekkende bergen van de Sierra de la Contraviesa, voordat je boven de stad Lanjaron uitkomt. De avond wordt doorgebracht in de stad Lanjaron, met accommodatie in de stad.

Dag 7 Dit is een heerlijke lange trailrit terwijl de ongeplaveide muilezelpaden je door een oud kastanjebos voeren naar de watervallen van de Rio de Lanjaron. Hoog in de bergen na de rivierkloof richting de sneeuwgrens met een prachtig uitzicht op de bergen terwijl je onder een eeuwenoude kastanjeboom zit om te genieten van een ontspannen picknick. Na de lunch volg je de oude Moorse waterkanalen, voordat je afdaalt naar de Ranch. Tijd voor ontspanning of verken de lokale stad.

Dag 8 Je zult een dierbaar afscheid van je team krijgen voordat je wordt overgebracht naar de luchthaven van Malaga of Granada (kosten niet inbegrepen).Houd er rekening mee dat de reisroute kan variëren en kan worden aangepast aan de capaciteiten van de groep op advies van de gids.

Voor een dag tot dag programma van de verschillende tochten op aanvraag per mail beschikbaar. 

Langarón en Órgiva

Lanjarón is beroemd om zijn waterbronnen die verspreid tussen de heuvels liggen. Het nabij gelegen Órgiva is een drukke kleine marktstad met talrijke tapas bars. De steden zijn sterk beïnvloed door de Moorse cultuur, mede omdat deze streek de laatste plek in Spanje was waar de Moren woonden voordat zij definitief uitgewezen werden door de Spaanse koning Filips III. Op de heuvels rondom staan de talrijke amandel-, olijf-en citrusboomgaarden die nog altijd door 'de man en zijn ezel' worden onderhouden.

Prijzenimages-9

7 dagen  Prijs 1205 euro 

4 dagen  Prijs 711 euro

3 dagen  Prijs 550 euro

Prijzen zijn inclusief

Accommodatie op basis van volpension (op basis van een tweepersoonskamer met 1 of 2 bedden), elke dag rijden en een gekwalificeerde Engelssprekende gids.

Single supplement (indien beschikbaar): 23 euro per nacht
Extra nacht, volpension en ochtend vertrek: 85 euro per nacht

Betalingen kunnen worden gedaan in Britse ponden voor aankomst per bankoverschrijving, of in euro's contant bij aankomst.

Prijzen zijn exclusief

Vluchten, transfers of reisverzekering.

De reis

De luchthaven van Granada ligt op slechts 45 minuten afstand maar Málaga is voor de meeste mensen het meest geschikt omdat de meeste goedkope luchtvaart maatschappijen deze luchthaven als bestemming hebben. De transfer van Málaga naar de manege duurt ca. 90 minuten. Vanaf Granada betaal je 45 euro per auto (max. 4 pers.) en vanaf Málaga 90 euro enkele reis. Als je op Málaga vliegt en je vlucht is vertraagd, laat dit dan  even weten voordat je in het vliegtuig stapt.

Voor hen die met het openbaar vervoer willen reizen is er een busdienst die alle dorpen en steden bedient. Zeer goedkoop en betrouwbaar! De trein is meestal duurder, doet minder plaatsen aan en duurt langer dan de bus.

Vegetariërs en veganisten zijn welkom!

Casa del Viento

Vier luxe  landelijke vakantiewoningen staan het hele jaar door tot je beschikking om van een ontspannen vakantie met een fantastisch uitzicht te genieten. In de zomer is er een zwembad om een koele duik in te nemen en in de winter kun je de huis gemaakte maaltijden reserveren die worden opgediend voor de grote open haard.

paardrijvakantiesinandalusie@gmail.com

Telefoon: 0031612044440 

Als je mijn pagina op facebook ‘liked‘ blijf je op de hoogte van nieuwe tochten en aanbiedingen.

horse-trekking-riding-andalucia-spain-17  horse-trekking-riding-andalucia-spain-95  OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA   shady-ladies    terrano

April 2019

Beste Marion,

Ondertussen is het alweer een maand geleden dat we naar Spanje gingen voor de trektocht bij Sarah en ik wilde je nog even laten weten hoe het is bevallen. Nou, het was geweldig!!! Ik denk met heel veel plezier en warme gevoelens terug aan die week en weet zeker dat dit de eerste van véél trektochten is die ik ga doen. Ik vond het gezellig met onze gids, Daniëlle. Ze was professioneel, zette het welzijn van de paarden voorop en was verder heel gemakkelijk in de omgang. De paarden waren top, de route prachtig mooi en afwisselend, de accommodaties onderweg fantastisch (veel luxueuzer dan ik had verwacht en het eten was super) en met de 4-6 uur in het zadel hadden we gelukkig absoluut geen problemen.

Hartelijk dank voor je bemiddeling! Was erg fijn geregeld, ook voor iemand die Facebook tegenwoordig liever mijdt.

Dank en wie weet tot een volgende keer!

Vriendelijke groet,

Anke

Oktober 2018

Hoi Marion,

Dit weekend ben ik teruggekomen uit Spanje en kijk nog steeds met heel veel plezier terug op de mooie tochten die we te paard hebben gereden in de Alpujaras. Het was een ontzettend bijzondere week! Sarah/Daniëlle (onze gids) en alle mensen waar we mochten slapen en die ons met van alles hebben geholpen waren heel open, toegankelijk en zorgzaam. Het was echt een heel luxe en ontspannen vakantieweek. Het naar mijn idee slim zijn om een algemene paklijst ergens te vermelden! Ondanks dat er nooit een garantie kan worden gegeven, zou ik een seizoensgebonden paklijst niet overbodig vinden. Mensen komen per vliegtuig en willen weten wat ze (ongeveer) mee moeten nemen. Verder ben ik enorm blij dat ik dit avontuur mee mocht maken!

Ik wens je het allerbeste, Eline

augustus 

Via Marion hebben wij in augustus met z'n vieren (twee volwassenen en twee meiden van negen en dertien) een prachtige rit van twee uur door de Bergen ten zuiden (half uurtje) van Granda gemaakt. Op de manege van Sarah stonden de paarden bij aankomst al op ons te wachten. Ondanks de wat rommelige indruk van de stallen vertrokken we op drie keurige verzorgde paarden en een pony vanaf een heuveltop op ongeveer 1000m hoogte. Samen met een Engelstalige gids ging de rit over onverharde paden en smalle trails door de prachtige natuur van Andalusië. Het uitzicht was top, schilderachtige dorpjes en heuvels met in de verte de Middelandse Zee. Al met al een aanrader! Marion dank voor je bemiddeling en informatie vooraf!