Sara / Alpujarras

Sara’s unieke manege is gevestigd in de Alpujarras, beroemd om zijn Moorsesarah verleden. Haar manege is uitgegroeid tot een belangrijk en bekend hippisch centrum in de streek. Sara is gespecialiseerd in meerdaagse excursies en beginners en kinderen zijn van harte welkom, net als individuele reizigers. Voor de gevorderde ruiter organiseert Sara uitdagende lange routes in het prachtige berglandschap van de Sierra Nevada. Ontdek een interessant deel van de Alpujarras en rij probleemloos, vrij van verkeer en wandelaars. De zon schijnt hier meer dan 300 dagen per jaar!

Het landschap van de Alpujarras is heel divers en bestaat uit dennenbossen en alpenweiden, beboste valleien en ravijnen en amandel-, olijf-en sinaasappelbomen. De Alpujarras ligt op de zuidelijke hellingen van de Sierra Nevada. De flora en fauna is heel bijzonder en de streek heeft nog veel van zijn oude culturele tradities behouden.

De gemiddelde rijtijd per dag ligt tussen de vijf en zes uur. Er zijn tal van mogelijkheden om te galopperen, maar soms moeten we de paarden te voet naar beneden leiden wanneer het terrein te steil is. Maar wat het tempo ook is, de rit is en blijft adembenemend.

Tochten 

De Alpujarrastocht, 7 overnachtingen, 6 dagen rijden

We volgen oude Moorse paden en komen door terreinen waar het paard, de muilezel of de os nog steeds de ploeg trekt. Elke dag rijden we door verschillende landschappen, van bergweiden en dennenbossen tot amandel-en olijfboomgaarden.

Wittedorpentocht, 4 overnachtingen, 4 dagen rijden

We rijden door de bergen naar het zuiden, een afdaling via een oud bergpad dat vroeger onderdeel was van een belangrijke handelsroute naar de kust. We stoppen voor een consumptie in de lokale Spaanse bar Los Llanos voordat we naar beneden rijden door de olijfboomgaarden van Padre Eterno. Vervolgens rijden we naar de boerderij waar we een heerlijk, welverdiend diner gebruiken.

Sierra Nevada tocht, 3 overnachtingen en 3 dagen rijden

Deze tocht gaat in noordelijke richting vanuit Lanjarón door de bedding van de Guadalfeo . Daarna rijden we door oude eikenbossen naar de top van de Pico del Caballo, meer dan 2000 meter hoog, voordat we door de dennenbossen afdalen naar Puente Palo. Hier genieten we van een picknick alvorens in oostelijke richting door te rijden  naar een idyllische locatie hoog op de hellingen van de Poqueira-vallei, waar we een ontspannen avond door zullen  brengen in comfortabele berghutten.

Voor een dag tot dag programma van de tochten kun je me mailen, je krijgt dezelfde dag nog antwoord.

Langarón en Órgiva

Lanjarón is beroemd om zijn waterbronnen die verspreid tussen de heuvels liggen.  Het nabij gelegen Órgiva is een drukke kleine marktstad met talrijke tapas bars. De steden zijn sterk beïnvloed door de Moorse cultuur, mede omdat deze streek de laatste plek in Spanje was waar de Moren woonden voordat zij definitief uitgewezen werden door de Spaanse koning Filips III. Op de heuvels rondom staan de talrijke amandel-, olijf-en citrusboomgaarden die nog altijd door 'de man en zijn ezel' worden onderhouden.

Prijzenimages-9

  • 2 dagen en 2 nachten: 355 euro.
  • 3 dagen en 3 nachten: 523 euro.
  • 4 dagen en 4 nachten: 684 euro.
  • 5 dagen en 5 nachten: 872 euro.
  • 6 dagen en 6 nachten: 1042 euro.
  • 7 dagen en 7 nachten 1213 euro.
  • (Single supplement 15 euro)

Camping / tipi en yurts € 10 minder per nacht.

Mengeling van camping en slapen in een landhuis  (Casa del Viento) is ook mogelijk.

De reis

De luchthaven van Granada ligt op slechts 45 minuten afstand maar Málaga is voor de meeste mensen het meest geschikt omdat de meeste goedkope luchtvaart maatschappijen deze luchthaven als bestemming hebben. De transfer van Málaga naar de manege duurt ca. 90 minuten. Vanaf Granada betaal je 45 euro per auto (max. 4 pers.) en vanaf Málaga 90 euro enkele reis. Als je op Málaga vliegt en je vlucht is vertraagd, laat dit dan  even weten voordat je in het vliegtuig stapt.

Voor hen die met het openbaar vervoer willen reizen is er een busdienst die alle dorpen en steden bedient. Zeer goedkoop en betrouwbaar! De trein is meestal duurder, doet minder plaatsen aan en duurt langer dan de bus.

Vegetariërs en veganisten zijn welkom!

Onderdak

Ik kan verschillende accommodaties voor je boeken, zoals rustieke villa ‘s met of zonder privé tuin en zwembad vanaf € 350,- of hotels in het centrum van Lanjarón.

Casa del Viento

Vier luxe  landelijke vakantiewoningen staan het hele jaar door tot je beschikking om van een ontspannen vakantie met een fantastisch uitzicht te genieten. In de zomer is er een zwembad om een koele duik in te nemen en in de winter kun je de huis gemaakte maaltijden reserveren die worden opgediend voor de grote open haard De honden hebben meestal een ereplaats op het kleed voor het vuur.

 La Casa Del Viento pool  Outside Casita Sierra from pool  La Vista Outside

paardrijvakantiesinandalusie@gmail.com

Telefoon: 0031612044440      Spanje: 0034622798351

Als je mijn pagina op facebook ‘liked‘ blijf je op de hoogte van nieuwe tochten en aanbiedingen.

horse-trekking-riding-andalucia-spain-17  horse-trekking-riding-andalucia-spain-95  OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA   shady-ladies    terrano