Speciale trektochten

Het westen van Cuba     Prijs € 1790       10 dagen, 8 nachten, 6 dagen rijden, (singel supplement 180 euro)

De meest westelijke provincie in Cuba ook wel de groene provincie genoemd is een geschenk van de natuur. Er wordt vooral tabak geteeld in de buitengewoon vruchtbare gronden en valleien. Deze tabak wordt gebruikt om de Habanos oude Cubaanse sigaren, de beste in de wereld te produceren. De provincie heeft twee bergketens, een van hen is de Sierra de los Órganos, van groot geologisch belang, met inbegrip van de Viñales vallei met zijn "Mogotes" of speldenkussen heuvels, en vele grotten, waaronder de Indiase Cave, en de Santo Tomás grot . Viñales is de ideale plek om rond te rijden en de lokale inheemse fauna te ontdekken.

Data 2018: 18 -26  Februari en 24 - 2 November

Data 2019: FEBRUARY  2 – 10, NOVEMBER 9- 17

Centraal Cuba   Prijs € 2360,-     12 dagen, 10 nachten en 7 dagen paardrijden.    (200 euro single supplement)

Dit programma in Centraal Cuba geeft je de mogelijkheid om van een van de beste ritten te genieten in het land, terwijl je op hetzelfde moment de kans krijgt om de mooiste koloniale steden van Cuba te bezoeken en zwemmen in het kristalheldere water van de Atlantische Oceaan en de Caribische Zee. Ciego de Ávila is  een groene provincie waar tabak en koffie worden geteeld op de buitengewoon vruchtbare grond in de valleien. In al onze programma's, heb je de mogelijkheid om de Cubaanse gastvrijheid te genieten te slapen in de guajiros (veldwerkers) huizen op het platteland en samen met hen te lunchen, drinken en te dansen tijdens de avonden. De reis is vol pension en exclusief vlucht maar wel inclusief transfers behalve de transfer van het vliegveld naar Havana op de eerste dag..

Data 2018: 1 - 12 Maart en 11 - 22 November

Data 2019: FEBRUARY 10 – 20, NOVEMBER 17 - 27

Minimum - 6 mensen. Maximum - 12 mensen

Niveau: gemiddeld.

Het oosten van Cuba:

Data 2019: FEBRUARY 24 – MARCH 4, NOVEMBER 30 – DECEMBER 8

timthumb

 

De hand van Fatima   Prijs: € 1450,     6 dagen en 8 nachten (single supplement € 180,-)

De Hand van Fatima route is een zeer goede gelegenheid om de belangrijkste delen van Andalusië te leren kennen de hoge bergen van de Sierra Nevada met zijn beroemde hammen, de wijngaarden en de wijn van Cordoba, de Spaanse PRE en de olijfolie, het Alhambra in Granada en de moskee in Cordoba.

Lees dit boek van Ildefonso Falcones en begrijp waarom je deze tocht moet maken!!

Dag tot dag programma op aanvraag.

DAG 1. Capileira. Welkom en kennismaken met de gids. Diner en overnachting in hotel Finca Los Llanos ***.

DAG 2. Bubión - Trevélez. Van de manege in Bubión (2 kilometer van Capileira). dalen we via ruiterpaden af naar Pórtugos, waar we de track naar Trevélez. Wij rijden door een eikenbos en dalen af naar Trévelez. Na viereneenhalf uur rijden gebruiken we de avondmaaltijd in hotel La Fragua **, waar we ook overnachten.

DAG 3. Trevélez - Los Bérchules. Na het oversteken van de brug rijden we over een ruiterpad en klimmen omhoog uit het ravijn naar Los Berchules. Op een heldere dag kijken we uit op de Middellandse zee en zien we de kust van Afrika voor ons. Aankomst in Los Bérchules. Diner en overnachting in hotel Hotel El Cercado ***.  De rit duurt viereneenhalf uur.

DAG 4. Los Bérchules - Cadiar. Van Los Berchules dalen we af naar Narila, een dorpje waar, tijdens de opstand van de Moren (1568) tegen Filips II, Fernando de Valor tot hun leider werd gekozen. De rit gaat verder in de richting van Cádiar en naar het hotel Alquería de Morayma **, waar we de lunch gebruiken. We rijden ongeveer drie uur. Diner en overnachting in het hotel.

DAG 5. Cádiar - Bubión. We steken de rivier de Guadalfeo over en nemen het pad naar Lobras, Nieles en Cástaras. We rijden door tot we bij de indrukwekkende kloof van Las Carihuelas de Busquístar zijn, waar we afdalen naar de rivier de Trevélez.  We rijden naar Busquístar en gebruiken daar de lunch. Na de lunch rijden we nog twee uur naar Bubión. Diner en overnachting in het hotel Finca Los Llanos *** in Capileira.

DAG 6. Capileira - Granada - Montilla. Na het ontbijt is er een transfer naar Granada, waar we de mogelijkheid hebben om het Alhambra of het Albaicín, de Moorse wijk, te bezoeken. In de middag vertrekken we naar Hacienda La Vereda ** in Montilla (provincie Córdoba). We bezoeken de wijnkelders en de olijfoliefabriek van de hacienda en krijgen een uitleg over het productieproces. Diner en overnachting in hotel Hacienda La Vereda.

DAG 7. Montilla – Córdoba - Montilla. Na het ontbijt vertrekken we naar Finca La Almuzara, 8 km van Córdoba, waar we de keuze hebben om op echte PRE-paarden te rijden, of de Pajunastieren te bekijken die naast de vervallen muren van de beroemde Medina Azahara staan, een stad gebouwd in de X eeuw door kalief Adb al-Rahman II. Transfer naar Córdoba voor een sightseeing tour in het oude gedeelte van de stad en bezoek aan de moskee. Lunch in een restaurant en transfer naar Hacienda La Vereda voor het diner en de overnachting.

DAG 8. Montilla – Córdoba – luchthaven Málaga. Na het ontbijt rijden we langs de wijnroute en bezoeken een bodega in de regio Montilla, waar we na een aperitief vertrekken naar de luchthaven.

Inbegrepen

  • Transfer van / naar de luchthaven van Málaga
  • Bezoek aan Finca Almuzara en een twee uur durende rit op PRE-paarden
  • Bezoek aan de moskee van Córdoba
  • Lunch in Córdoba

Camino de Santiago te Paard   

We starten deze route in San Juan de Ortega, bekend  om de prachtige romeinse kerk waar 2 keer per jaar het "Milagro de la Luz" te zien is.

Vanaf San Juan de Ortega naar Santiago de Compostela is het ongeveer 500 kilometer waarvan we iets meer dan 200 kilometer te paard doen.

Op deze route wordt niet alleen de laatste 250 kilometer van de camino gereden, omdat dit niet het juiste beeld geeft van wat de Camino de Santiago eigenlijk is. We hebben gekozen voor 2 etapes in Burgos, 1 in Palencia, 2 in Leon en 1 in Santiago de Compostela zelf. Op deze manier laten we verschillende kanten en verschillende natuur van de camino zien. Alleen betekent dit wel dat er ook wat kilometers in de auto worden afgelegd.

Inclusief

Verzameltransfer luchthaven Madrid om 17.00 uur, 8 dagen, 7 nachten, op indeling in een tweepersoonskamer met eigen badkamer, volpension vanaf diner eerste dag t/m het ontbijt laatste dag, inclusief tafelwijn en water, bagagevervoer in de volgwagen.


Exclusief

Overige drankjes, afwijkende transfers, fooien
Aantal: minimum 6, maximaal 9 ruiters
Leeftijd: minimaal 12 jaar
Gewicht: maximaal 105 kg

125,-  (1 persoons supplement)

Beschrijving van de route van dag tot dag op aanvraag.

 

Email: aerts.marion@gmail.com      Telefoon: 0031612044440        Spanje: 0034622798351

Als je mijn pagina op facebook  ‘liked‘ blijf je op de hoogte van nieuwe tochten en aanbiedingen.