Veronica

Veronica is een 49 jarige Schotse grafisch ontwerpster die van haar hobby haar werk heeft gemaakt. Na het behalen van haar instructeursdiploma en na enkele jaren lesgeven op diverse manages in Spanje ontmoette ze haar huidige (Spaanse) man waarmee ze samen het stuk land kocht waarop ze hun eigen manege en woonhuis bouwden. Ze wonen en werken hier nu al 15 jaar samen met hun twee zonen in een prachtig gebied in de provincie Malaga. De manege is ideaal voor ruiters van alle niveaus en alle leeftijden en biedt een echte gezinsvakantie.
De manege wordt omgeven door de bergen van Loja en Villanueva del Trabuco waar de Guadalhorce-rivier zijn oorsprong heeft. Of je nu korte of lange tochten wilt maken, paardrijlessen wilt nemen of een trektocht wilt boeken, het kan hier allemaal. Er wordt in groepen gereden van maximaal 8 personen. Met een kudde van 18 paarden en 2 pony's is er genoeg keuze om een paard te vinden dat goed bij je past. De meeste paarden zijn Andalusiers (PRE).

Prijzen:

Tochten

Halve dagtochten (3 tot 4 uur) met een stop in een locale bar voor een drankje en een tapa: € 70,-

Hele dagtochten (5 tot 6 uur) met een korte stop in een lokale bar voor een drankje en een tapa en een lunch stop in een restaurant of een picknick:

1 dag € 100,-

2 dagen € 200,-

5 dagen € 500,-

6 dagen € 600,-

Korte ritten

1 uur € 18,-

1,5 uur € 25,-

2 uur € 35,-

3 uur € 50,-

Lessen

1 uur € 20,-

Pony rijden:

20 min. € 6,-

40 min. € 12,-

Trektochten van 2 of 3 dagen

De trektochten worden afgestemd op het niveau van de groep (maximaal van 8 ruiters).

Hele dagtochten (5 tot 6 uur) met een korte stop in een lokale bar voor een drankje en een tapas en een lunch stop in een restaurant of een picknick. Inbegrepen in de prijs.

Aan het eind van de dag verblijven de paarden op de boerderij van aankomst. De ruiters gaan per auto terug naar het hotel.

De omgeving

De manege ligt tussen Salinas en Archidonas, op nog geen 30 km. van Antequera. Bovendien liggen de Andalusische cultuursteden Granada en Málaga op 40 minuten, Córdoba op 60 minuten en Sevilla op 90 minuten rijden.

Je rijdt bij deze manege onder eigen verantwoordelijkheid en ik raad je aan om een goede verzekering af te sluiten. Alle EU- burgers moeten een European Health Insurance Card kaart bij zich hebben, maar die kun je gratis aanvragen bij je eigen ziektekosten verzekeraar.

Accommodaties
Hotel Carlos Astorga ***

Gebouwd als hotel / restaurant en opleidings- en activiteitencentrum voor fotografen. Vele sporten zoals boogschieten en kleiduif schieten, mountainbiken, klimmen en alle andere aanverwante outdoor activiteiten kunnen worden georganiseerd. Dit complex ligt naast de de manege. Het bestaat uit een bungalow-stijl hotel met 8 suites, 10 individuele en tweepersoonskamers,. Het restaurant, de lounge, de bar en het terras zijn gebouwd rond het zwembad . Er zijn ook 10 blokhutten als alternatieve accommodatie .

Hotel La Bobadilla *****

" Een van de Leading Hotels of the World “ is gevestigd in een eigen landgoed met een prachtige omgeving. Dit zeer exclusieve hotel is ontworpen als een Andalusisch dorp. Vijfsterren prijzen !

Afstand tot de manege: 3,5 km .

Hotel Rural La Paloma

Een klein landelijk aan de weg gelegen hotel, op 1,5 km ten noorden van de manege. Het wordt gerund door een Italiaanse familie, er heerst een gemoedelijke en gezellige sfeer en het heeft een uitstekende Italiaanse keuken. Je bevindt je hier in een rustige luxueuze omgeving met prachtig interieur , eetkamer en een terras met uitzicht op de tuinen en het zwembad . Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding .

Camping met bungalows en vakantiehuisjes

Al je liever niet in een hotel wil slapen is er nog een ruim aanbod van vakantiehuisjes en groepsaccommodaties in diverse prijsklassen in de nabijheid van de manege. Er ligt bovendien een mooie camping bij het stuwmeer van Iznája waar ook verschillende watersporten kunnen worden beoefend.
Hier kun je bungalows huren met een capaciteit voor 6 personen voor € 50,- per nacht inclusief elektriciteit en parkeerplaats.
Email: aerts.marion@gmail.com Telefoon Nederland 0031612044440 Spanje: 0034622798351
--
Paardrijvakanties in Spanje
facebook.com/paardrijvakanties

Bed and Breakfast La Balsa
facebook.com/cortijolabalsa