Speciale trektochten

Het westen van Cuba     Prijs € 1790       10 dagen, 8 nachten, 6 dagen rijden, (singel supplement 180 euro)

De meest westelijke provincie in Cuba ook wel de groene provincie genoemd is een geschenk van de natuur. Er wordt vooral tabak geteeld in de buitengewoon vruchtbare gronden en valleien. Deze tabak wordt gebruikt om de Habanos oude Cubaanse sigaren, de beste in de wereld te produceren. De provincie heeft twee bergketens, een van hen is de Sierra de los Órganos, van groot geologisch belang, met inbegrip van de Viñales vallei met zijn "Mogotes" of speldenkussen heuvels, en vele grotten, waaronder de Indiase Cave, en de Santo Tomás grot . Viñales is de ideale plek om rond te rijden en de lokale inheemse fauna te ontdekken.

Data:18 -26  Februari en 24 - 2 November

Centraal Cuba   Prijs € 2360,-     12 dagen, 10 nachten en 7 dagen paardrijden.    (200 euro single supplement)

Dit programma in Centraal Cuba geeft je de mogelijkheid om van een van de beste ritten te genieten in het land, terwijl je op hetzelfde moment de kans krijgt om de mooiste koloniale steden van Cuba te bezoeken en zwemmen in het kristalheldere water van de Atlantische Oceaan en de Caribische Zee. Ciego de Ávila is  een groene provincie waar tabak en koffie worden geteeld op de buitengewoon vruchtbare grond in de valleien. In al onze programma's, heb je de mogelijkheid om de Cubaanse gastvrijheid te genieten te slapen in de guajiros (veldwerkers) huizen op het platteland en samen met hen te lunchen, drinken en te dansen tijdens de avonden. De reis is vol pension en exclusief vlucht maar wel inclusief transfers behalve de transfer van het vliegveld naar Havana op de eerste dag..

Data: 1 - 12 Maart en 11 - 22 November

Minimum - 6 mensen. Maximum - 12 mensen

Niveau: gemiddeld.

timthumb

De hand van Fatima   Prijs: € 1450,     6 dagen en 8 nachten (single supplement € 180,-)

De Hand van Fatima route is een zeer goede gelegenheid om de belangrijkste delen van Andalusië te leren kennen de hoge bergen van de Sierra Nevada met zijn beroemde hammen, de wijngaarden en de wijn van Cordoba, de Spaanse PRE en de olijfolie, het Alhambra in Granada en de moskee in Cordoba.

Lees dit boek van Ildefonso Falcones en begrijp waarom je deze tocht moet maken!!

Dag tot dag programma op aanvraag.

DAG 1. Capileira. Welkom en kennismaken met de gids. Diner en overnachting in hotel Finca Los Llanos ***.

DAG 2. Bubión - Trevélez. Van de manege in Bubión (2 kilometer van Capileira). dalen we via ruiterpaden af naar Pórtugos, waar we de track naar Trevélez. Wij rijden door een eikenbos en dalen af naar Trévelez. Na viereneenhalf uur rijden gebruiken we de avondmaaltijd in hotel La Fragua **, waar we ook overnachten.

DAG 3. Trevélez - Los Bérchules. Na het oversteken van de brug rijden we over een ruiterpad en klimmen omhoog uit het ravijn naar Los Berchules. Op een heldere dag kijken we uit op de Middellandse zee en zien we de kust van Afrika voor ons. Aankomst in Los Bérchules. Diner en overnachting in hotel Hotel El Cercado ***.  De rit duurt viereneenhalf uur.

DAG 4. Los Bérchules - Cadiar. Van Los Berchules dalen we af naar Narila, een dorpje waar, tijdens de opstand van de Moren (1568) tegen Filips II, Fernando de Valor tot hun leider werd gekozen. De rit gaat verder in de richting van Cádiar en naar het hotel Alquería de Morayma **, waar we de lunch gebruiken. We rijden ongeveer drie uur. Diner en overnachting in het hotel.

DAG 5. Cádiar - Bubión. We steken de rivier de Guadalfeo over en nemen het pad naar Lobras, Nieles en Cástaras. We rijden door tot we bij de indrukwekkende kloof van Las Carihuelas de Busquístar zijn, waar we afdalen naar de rivier de Trevélez.  We rijden naar Busquístar en gebruiken daar de lunch. Na de lunch rijden we nog twee uur naar Bubión. Diner en overnachting in het hotel Finca Los Llanos *** in Capileira.

DAG 6. Capileira - Granada - Montilla. Na het ontbijt is er een transfer naar Granada, waar we de mogelijkheid hebben om het Alhambra of het Albaicín, de Moorse wijk, te bezoeken. In de middag vertrekken we naar Hacienda La Vereda ** in Montilla (provincie Córdoba). We bezoeken de wijnkelders en de olijfoliefabriek van de hacienda en krijgen een uitleg over het productieproces. Diner en overnachting in hotel Hacienda La Vereda.

DAG 7. Montilla – Córdoba - Montilla. Na het ontbijt vertrekken we naar Finca La Almuzara, 8 km van Córdoba, waar we de keuze hebben om op echte PRE-paarden te rijden, of de Pajunastieren te bekijken die naast de vervallen muren van de beroemde Medina Azahara staan, een stad gebouwd in de X eeuw door kalief Adb al-Rahman II. Transfer naar Córdoba voor een sightseeing tour in het oude gedeelte van de stad en bezoek aan de moskee. Lunch in een restaurant en transfer naar Hacienda La Vereda voor het diner en de overnachting.

DAG 8. Montilla – Córdoba – luchthaven Málaga. Na het ontbijt rijden we langs de wijnroute en bezoeken een bodega in de regio Montilla, waar we na een aperitief vertrekken naar de luchthaven.

Inbegrepen

 • Transfer van / naar de luchthaven van Málaga
 • Bezoek aan Finca Almuzara en een twee uur durende rit op PRE-paarden
 • Bezoek aan de moskee van Córdoba
 • Lunch in Córdoba

Camino de Santiago te Paard   

We starten deze route in San Juan de Ortega, bekend  om de prachtige romeinse kerk waar 2 keer per jaar het "Milagro de la Luz" te zien is.

Vanaf San Juan de Ortega naar Santiago de Compostela is het ongeveer 500 kilometer waarvan we iets meer dan 200 kilometer te paard doen.

Op deze route wordt niet alleen de laatste 250 kilometer van de camino gereden, omdat dit niet het juiste beeld geeft van wat de Camino de Santiago eigenlijk is. We hebben gekozen voor 2 etapes in Burgos, 1 in Palencia, 2 in Leon en 1 in Santiago de Compostela zelf. Op deze manier laten we verschillende kanten en verschillende natuur van de camino zien. Alleen betekent dit wel dat er ook wat kilometers in de auto worden afgelegd.

Inclusief

Verzameltransfer luchthaven Madrid om 17.00 uur, 8 dagen, 7 nachten, op indeling in een tweepersoonskamer met eigen badkamer, volpension vanaf diner eerste dag t/m het ontbijt laatste dag, inclusief tafelwijn en water, bagagevervoer in de volgwagen.


Exclusief

Overige drankjes, afwijkende transfers, fooien
Aantal: minimum 6, maximaal 9 ruiters
Leeftijd: minimaal 12 jaar
Gewicht: maximaal 105 kg

125,-  (1 persoons supplement)

Beschrijving van de route van dag tot dag op aanvraag.

Menorca het Paardeneiland

Menorca is het eiland van de paarden. Deze tocht laat je kennismaken met de Camí de Cavalls trail, een route die je langs de prachtige kust en  de mooiste plekken van het binneland voert.

Data 2017

April 9th to 14th, 16th to 22nd, October 1st to 7th,  15th to 21st, November 5th to 11th

Programma

Dag 1. Ciutadella

We brengen je van het vliegveld naar je hotel in Ciutadella, waar je de eerste nacht verblijft.

Dag 2. De necropolis van Cal Morell

Ontbijt en rijklaar maken van de paarden. We rijden van Eugues de Flo in de richting van Torre del Ram. Op weg daarnaartoe komen we langs talrijke traditionele boerderijen, afgewisseld door schuren waar het vee kan schuilen voor de zon of voor de regen.  We bereiken Cala Morell en stoppen daar voor een picknick in de grotten van Cala Morell. We bevinden ons vlakbij de Necropolis van Cala Morell, een belangrijke archeologische vindplaats. Deze necropolis heeft een twintigtal kleine ovaalvormige holten of niches die waarschijnlijk zijn gebruikt om urnen of kleine kinderen bij te zetten.

Na deze rustpauze gaan we op weg naar Son Àngel. Hier zadelen we af, gebruiken we een verfrissing en bewonderen de  raszuivere Minorca-hengsten die hier in de weide staan.

Day 3. De Tramuntana-route

We ontbijten in Biniatram en gaan weer naar Son Àngel om de paarden te zadelen voor de tocht van vandaag.  Via Pla de Mar rijden we naar de maagdelijke stranden van Cala Pilar. Het diepblauwe water kleurt prachtig bij de rode rotsen en het gele zand.  Het volgende deel van de route voert door een landschap met diepe kloven.  In Els Alocs kunnen we picknicken, maar we kunnen ook in Son Ermità genieten van een typische boerenlunch.  Na de lunch rijden we naar Cala’n Calderer, Cala Barril en Pregonda om te eindigen bij de boerderij van Sant Vicent. Hier laten we de paarden achter en laten ons vervoeren naar ons hotel waar we ook het avondmaal gebruiken.

Day 4. Minorca’s ruige kust

Na het ontbijt vertrekken we naar Sant Vicent om de paarden rijklaar te maken. We vertrekken richting Binimel·là en Cap de Cavalleria. De tocht voert door een beschermd kustgebied en bij Cap de Cavalleria door een indrukwekkend duinlandschap. We bezoeken het ecomuseum van Cap de Cavalleria and picknicken in Cala Viola. Na de lunch blijven we langs de kustlijn rijden tot Cala Tirant. We eindigen in Hostal Port Fornells, een echt familiehotel. 

Dag 5. Son Bou en omgeving

Na het ontbijt worden ruiters en paarden vervoerd naar de Torre D’en Galmés. Van daaruit rijden we over Camí de Cavalls naar Llucalari. We rijden door tot het strand van  Son Bou, waar temidden van bijzondere duinen een vroeg-christelijke basiliek staat.  We rijden daarna weer landinwaarts over de akkers en weiden van Son Bou, de Albufera de ses Canèssies. We lunchen  in  het restaurant Els Bruc. Na de lunch rijden we naar  de Cova des Coloms.

Dag 6. Grotten en kristalhelder water 

We ontbijten en zadelen de paarden om op weg te gaan naar Cala Mitjana, Cala Galdana en Macarella. We komen eerst in  Binigaus en van daaruit rijden we langs het ravijn van Trebalúger en Calafat. Bij het Algendar-ravijn van Cala Galdana hebben we de gelegenheid om bijzondere vogelsoorten te zien en om de grotten te ontdekken.

Niet ver van Macarella staat de boerderij van Torralbet waar we een streekmaaltijd gebruiken bestaande uit verschillende gerechten met varkensvlees (sobrassada, carn i xua, cuixot) en kaas. Alle producten zijn afkomstig van deze boerderij. Na het eten rijden we  naar Macaralleta en Macarella. Vervolgens rijden we door olijfboomgaarden naar de duinen en het paradijselijke strand van Cala en Turqueta. Daarna worden we naar ons hotel gebracht. 

Day 7. Vertrek

Het was on seen genoegen om jullie ons eoiland te laten zien en we hopen jullie weer spoedig te mogen verwelkomen.!

Accommodaties

 • Hotel Geminis (two nights)menorca9_0
 • Ciutadella
 • hotelgeminismenorca.com
 • Hostal Port Fornells (two nights)
 • Fornells

hostalportfornells.com

Son Juaneda (two nights)

Ciutadella

http://www.booking.com/hotel/es/son-juaneda.es.html

Over de tocht

Deze tocht  is  in stap over het grootste deel van het parcours. Er wordt elke dag 2 x rond de 100 meter gedraafd of gegalopeerd. Het is dus geen snel parcours. We rijden langs hoge rotspaden dus alleen geschikt voor ervaren ruiters met een goede techniek. Het eiland heeft een grote landschappelijke en natuurlijke waarde en het zit vol contrasten.

Paarden

 • Soorten paarden: Menorcaanse ras
 • Ze zijn erg rustig, zeer geschikt voor Camí de Cavalls
 • Hoogte van de paarden: 1,50 cm y 1,60 cm
 • Maximaal gewicht: 90kg
 • Soorten zadels en uitrusting: Gemengde en Australian

Praktische informatie

 • Talen: informatie beschikbaar in het Catalaans, Spaans, Engels en Frans. De gids spreekt Catalaans, Spaans, Engels en basic Frans.
 • Minimum leeftijd: Kinderen van 14 jaar of ouder die gewend zijn te rijden.
 • Niveau: medium

menorca_3_0     toni_0_0     horse_riding_menorca_1-1

Email: aerts.marion@gmail.com      Telefoon: 0031612044440        Spanje: 0034622798351

Als je mijn pagina op facebook  ‘liked‘ blijf je op de hoogte van nieuwe tochten en aanbiedingen.