Trektochten zuid Spanje

Cadiz

Campo de Gibraltar + Jerez Campo de Gibraltar + Jerez

Prijs € 1350,00

4 persoon minimaal

Prijs per persoon voor dubbele huisvesting.

Individuele toeslag van € 200.

5 paardrijddagen + Jerez

We bieden je een tocht langs het meest zuidelijke gebied van zowel Spanje als Europa, waarbij je een zevendaagse route kiest die zowel langs de kust als door de bergen loopt. Campo de Gibraltar is een regio ten zuidoosten van de provincie Cadiz en fungeert als een grens tussen Europa en Afrika, evenals de poort tussen de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee. Dat en de kolonie Gibraltar maakt het een van de meest strategische locaties in Europa. We zullen genieten van twee natuurparken, Los Alcornocales Natural Park, dat de grootste, meest continue en het best verzorgde gebied met kurkeiken herbergt. De botanische en mycologische rijkdommen verdienen terecht Los Alcornocales zijn faam als het laatste Europese bos. Het tweede natuurpark is het natuurpark El Estrecho, waar jaarlijks honderden miljoenen vogels de zeestraat passeren tijdens hun trektocht tussen Europa en Afrika, waardoor het niet alleen een van de meest prominente bestemmingen voor vogels kijken is, maar ook een van de meest ecologisch diverse plekken in Europa.

Dit pakket bestaat uit vijf paardrijroutes, gemiddeld 5 uur per dag paardrijden en een bezoek aan Jerez om te genieten van de legendarische Royal Andalusian School of Equestrian Art en een typische Flamenco Show met lunch.

Gemiddeld fysiek uithoudingsvermogen vereist om volledig te kunnen genieten van stap, draven en galopperen.

PROGRAMMA

Dag 1 Welkom

Ophalen op de luchthavens van Malaga of Jerez en overstappen naar het vertrekpunt van Los Barrios. Paard toewijzing.

Dag 2 Los Barrios - Vallei van Ojén | "Prisoners 'Way"

We zullen langs de paden rijden die tussen 1931 en 1942 door de Republikeinse gevangenen werden gemaakt, voordat de Tweede Wereldoorlog begon.

Ontbijt in een typisch restaurant in Jerez.
Bezoek aan de Koninklijke Andalusische School voor ruitersport.
De Royal Andalusian School of Equestrian Art Foundation, gevestigd in Jerez de la Frontera, is wereldwijd beroemd om zijn "How Andalusian Horses Dance", een unieke show.
Lunch met Flamenco Performance in een typische flamenco tablao.
De route biedt een prachtig uitzicht over de vallei van Ojén, waar u kunt genieten van het grote contrast tussen de weiden met vee en de bossen met kurkeiken. U zult ook genieten van het bijzonder fraaie uitzicht op alle soorten vogels die in deze valleien rusten.

Geschatte duur: 5 uur te paard (drie in de ochtend en twee na de lunch) Diner en overnachting in "Hotel La Montera Plaza". Picnic op de route.

Dag 3 Vallei van Ojén - Tarifa "Bandietenbergen en betoverde bossen"

We zullen de bergen oversteken waar de bandieten ooit hebben gewoond en  rijtuigen overvielen vol met spullen afkomstig van de landingen in Gibraltar.

Geschatte duur: 5 uur te paard (de helft in de ochtend en de andere helft in de middag)

Accommodatie en diner in "Hotel La Peña" in Tarifa.

Lunch onderweg in een typische bar of een picknick .

Dag 4 Tarifa (circulair) "Land van Feniciërs"

Dit kustgebied werd bevolkt door de Feniciërs, en de Romeinen profiteerden van de nederzetting om verschillende fabrieken van zeeproducten te installeren, en ook om een ​​kleine kolonie op te richten die langzaam uitgroeide tot een vrij belangrijke in de tweede eeuw voor Christus. We rijden naar Punta Paloma door een dennenbos langs de Atlantische kust en genieten van prachtige uitzichten op het Afrikaanse continent. De Atlantische kust van Tarifa die we zullen doorkruisen loopt meestal door fijne zandstranden. .

Geschatte duur: 5 uur te paard (drie in de ochtend en twee na de lunch)

Diner en overnachting in "Hotel La Peña" in Tarifa. Start in een typisch restaurant of een picknick in Bolonia. Diner in Tarifa.

Dag 5 Jerez

Ontbijt in een typisch restaurant in Jerez.

Bezoek aan de Koninklijke Andalusische School voor ruitersport.

De Royal Andalusian School of Equestrian Art Foundation, gevestigd in Jerez de la Frontera, is wereldwijd beroemd om zijn "How Andalusian Horses Dance", een unieke show.

Lunch met Flamenco Performance in een typische flamenco van de tablao.

Accommodatie en diner in "Hotel La Peña"

Dag 6 Tarifa - Algeciras "Zuilen van Hercules"

Dit kan worden beschouwd als de meest zuidelijke route van het Iberisch schiereiland.

Het loopt parallel aan de kust via een oude veeroute.

De hele route vormt een prachtig natuurlijk uitzicht op de Straat van Gibraltar, Marokko, en de rots van Gibraltar, met de o.a. de pilaar van Hercules, de Djebel Musa, die voor altijd aan de andere kant staat.

De Djebel Musa was een mythologisch element in de Straat van Gibraltar. Het was de grens van de Griekse wereld totdat, volgens de Griekse historicus Herodotus, Colomo Satos in de 7e eeuw die voor Christus doorging.

Geschatte duur 5,5 uur te paard (drie uur 's ochtends en twee uur na de lunch)

Picnic onderweg

Diner en overnachting in "Hotel Sancho" Pelayo (Algeciras)

Dag 7 Algeciras - Los Barrios "Straat van Gibraltar"

Tijdens deze route zullen we geleidelijk de Middellandse Zee zien terwijl we de Straat van Gibraltar bereiken en zullen door een bijna uniek gebied in Europa rijden van een enorme ecologische waarde, bekend als het laatste mediterrane bos, het Mistbos. Het speciale microklimaat van het gebied, dat erg vochtig is, bevat een van de meest representatieve relictbossen van Laurel.

Geschatte duur 5 uur te paard (drie in de ochtend en twee na de lunch)

Lunch in een restaurant of picknick in Bolonia, Tarifa.

Diner en overnachting in "Hotel La Montera Plaza".

Dag 8 TRANSFER NAAR AIRPORT NADAT ONTBIJT

INFORMATIE

Het minimum aantal ruiters voor deze routes is 4 personen.
Met een kleine groep toeslag van 300 €
Maximale groep 10 personen.
Als u een exclusieve route wenst, kunt u speciale prijzen aanvragen afhankelijk van het seizoen.
Extra drankjes en cafetaria kosten niet inbegrepen.

INBEGREPEN

Volpension met ontbijt en een drankje per persoon. Alle andere dranken worden door de ruiters betaald.
Bagagetransport en ondersteunend voertuig.
Transfer vanaf het luchthaven-, trein- of busstation vanaf de luchthaven van Malaga of vanuit Jerez vanaf de luchthaven Malaga o Jerez.
Transfer van Malaga Airport of Jerez extra kost € 160,00 per persoon.

TRANSFERS

Inbegrepen transfers vindt plaats uiterlijk om 18.00 uur op de dag van aankomst (Malaga) en niet vóór 07.00 uur op de dag van vertrek. Een enkele overdracht voor de hele groep.

EXTRA INFORMATIE

Elk programma wordt begeleid door een gespecialiseerde gids.

Elke maaltijd inclusief picknick is gemaakt van de typische regionale keuken: paella, vlees, stoofschotels, groenten ... als u een speciaal dieet nodig heeft, moet u dit van tevoren vragen.
Het is raadzaam om zonnebrandmiddelen en zonnebrillen te gebruiken.
Je moet een veldfles meenemen voor water en een badpak.
Het is raadzaam om een ​​veiligheidshelm te gebruiken.
Paardrijden niveau: middelzwaar (stap, draf en galopcanter).
Zadels: Engels.
Paarden: Andalusische en Arabisch-Andalusische paarden goed getemd.
Transfer van luchthaven, bus of trein van Malaga inbegrepen.
De hotels kunnen worden aangepast volgens de guias-criteria.

Beginnerstocht  witte dorpjes en stranden
zaharatrail

prijzen

Hoogseizoen: half maart tot eind oktober € 810,- per week

Laagseizoen: eind oktober tot 31 december   € 750,- per week (toeslag eenpersoonskamer : Euro 105 , -  per week)

Data
04/03/18 – 11/03/18, 11/03/18 – 18/03/18
22/04/18 – 29/04/18, 27/05/18 – 03/06/18
01/07/18 – 08/07/18, 12/08/18 – 19/08/18
09/09/18 – 16/09/18

Beginnend met een paar tochten rond de ranch door het romantische Andalusische platteland, gevolgd door een dag langs het strand van de Atlantische Oceaan en een vier daagse tour langs bergdorpjes van de Middellandse Zee naar de bergen. Deze paardrijvakantie is bedoeld voor ruiters die willen ervaren hoe het is om voor het eerst een tocht te rijden, maar ook het comfort willen van een verblijf op dezelfde locatie elke nacht. Voordat je aan de  vierdaagse tocht van dorp naar dorp begint breng je een dag door in de omgeving van de ranch om je paard te leren kennen. Tijdens de tocht worden de paarden elke nacht op verschillende plaatsen gestald, terwijl jij wordt teruggereden naar de ranch.

Algemene informatie

Dit programma is voor ervaren ruiters die zo de mogelijkheid hebben om te wennen aan paarden en de manier van rijden op twee kortere ritten de eerste dag. Dit weekprogramma kan gecombineerd worden met elk ander programma. Aankomstdag is altijd op zondag (zondag tot zondag). Minimaal 4 ruiters.

Op de aankomst en vertrekdag word er niet gereden. Er wordt gereden op Andalusische paarden met Spaanse zadels  en hackamore in stap of galop. Je moet een goede rijervaring hebben en in staat zijn om een paard onder controle te hebben in de galop. Maximumgewicht 95kg. Ongeveer 4 tot 6,5 uur rijden elke dag . Op de vierdaagse tocht moet je soms een stukje lopen (comfortabele schoenen).

Inbegrepen

 • Transfers op vaste tijden van en naar de luchthaven van Malaga. Speciale transfers ( Euro 30 , - ) kan extra geboekt worden en geven je meer flexibiliteit met het boeken van je vlucht.
 • 8 dagen / 7 overnachtingen in een tweepersoonskamer (een persoons kamer met supplement), volpension (tafelwijn inbegrepen).
 • Op de eerste dag worden er twee ritten van 2 - 2,5 uur gereden vervolgens een strand dag en een tocht van 4 dagen. 
 • Duits en Engels sprekende gids, paard met uitrusting.

Niet inbegrepen: Lunch op de stranddag.

Zahara tochtzaharatrail    

Prijs

8 dagen   € 1150,- (eenpersoons toeslag 150 euro)

Data

10/03/18 – 17/03/18 , 24/03/18 – 31/03/18 , 07/04/18 – 14/04/18 , 21/04/18–28/04/18, 12/05/18 – 19/05/18 , 26/05/18 – 02/06/18, 09/06/18 - 16/06/18, 23/06/18 – 30/06/18, 07/07/18 – 14/07/18, 04/08/18 – 11/08/18 , 18/08/18 – 25/08/18, 08/09/18 – 15/09/18, 22/09/18 - 29/09/18 , 06/10/18 – 13/10/18 , 20/10/18 – 27/10/18

De Koninklijke Spaanse Rijschool

De driehoek tussen Ronda, de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan laat steeds veranderende, spectaculaire landschappen zien. Dit is paardenland! De reis begint op de stranden van de Atlantische kust waar je alvast kunt wennen aan de paarden. We draaien het binnenland in en je gaat via de dennenbossen in grote weiden rijden met kuddes stieren en wilde runderen. Daarna rijden we richting de bergen met een rit door het natuurreservaat Alcoronocales met zijn canyons en kurkeiken. Hier heb je een geweldig uitzicht op de omliggende bergen en de Atlantische Oceaan.

Algemene informatie
Er wordt gereden op Andalusische paarden met Spaanse zadels  en hackamore in stap of galop. Je moet een goede rijervaring hebben en in staat zijn om een paard onder controle te hebben in de galop.

Maximumgewicht 95 kg
Ongeveer 5 tot 6 uur rijden per dag op 5 rijdagen plus bezoek aan de Spaanse rijschool.

Ronda tochtimg_3299

Prijs

8 dagen 1150,-

Data

01/04/18 – 08/04/18, 15/04/18 – 22/04/18 , 20/05/18 – 27/05/18, 03/06/18 – 10/06/18 ,02/09/18 – 09/09/18 ,16/09/18 – 23/09/18, 14/10/18 – 21/10/18

Deze tocht voert door de natuurparken van de bergen van Ronda, verlaten ravijnen en afdalingen, over open weilanden tot aan het strand van de Atlantische kust. De reis start in de omgeving waar de bekende Bandoleros woonden. We doorkruisen op hun wegen drie natuurparken, ongerepte bergen en afdalingen. Onderweg komt u veel verschillende wilde dieren tegen en rijden we door het gebied waar we zelfs aasgieren tegen kunnen komen. Door de grote weide gebieden van de zwarte stieren en door zonnebloemenvelden bereiken we het Atlantische strand.De dagen in het zadel zijn lang, tot ongeveer 9 uur per dag. De conditie moet dus in orde zijn, ook op het gebied van paardrijden om van deze tocht te kunnen genieten.

dag 1: Aankomst in Malaga, transfer naar de ranch. Gezamenlijk avondeten en bespreking tour.

dag 2: Ronda ligt op een hoog plateau 750 meter boven de zeespiegel. Deze dag rijden we door diepe dalen op ezelsweggetjes. De smokkelaars gebruiken deze route al jaren. We rijden naar het witte dorpje Cortes de la Frontera.

dag 3. Na de afdaling door de dalen van het dorp rijden we door het natuurpark, Cortes de la Frontera. Dennen en kurkeiken staan op de berghellingen waarbij wij heel langzaam op een ander niveau aankomen. Met een speciale ontheffing mogen wij het natuurpark met de paarden betreden. We komen zeldzame vogels en allerlei wild tegen. De paarden overnachten in de finca Diego Duro in het park. De ruiters overnachten in Alcala. Een wit dorpje waar de tijd heeft stilgestaan. Het leven speelt zich af op het dorpsplein en een avondbezoek aan de zadelmaker is zeker aan te raden.

dag 4. De laatste berg etappe. Op dit moment bewondert u al het ongelofelijke aangeboren evenwichtsgevoel van de andalusische paarden. We rijden vandaag door natuurpark Aljibe en het Parque de Alcornocales. Na de adembenemende afdaling van de Montero, de hoogste berg in het park, kunnen we genieten van een heerlijke picknick. In de middag worden de bergen weer heuvels.Hier broeden de aasgieren. Indrukwekkend groot als ze boven je zweven. In Patrite blijven de paarden. De ruiters gaan terug naar het hotel.

dag 5. In de driehoek tussen Alcala, Jerez en de kust liggen de grootgrond bezittingen. Lunch in een Venta, in de buurt van vestingstad Medina-Sidonia. Daarna rijden we over brede zandwegen en veewegen naar Los Naveros. De ruiters gaan per bus naar Zahara de los Atunes. De volgende dagen overnachten we in een hotel aan de kust.

dag 6. De morgenrit brengt ons door de stieren weiden en velden. De bus wacht u op met de picknick. We bereiken in Conil het strand. Aan de paarden merken we al dat ze zich verheugen op de strandrit met een lekkere galop. Langs de kust rijden we over zandwegen via Cap Trafalgar naar Canos de Meca. Transfer naar Zahara. Diner en overnachting in het hotel.

dag 7. Deze morgenrit rijden we op zandpaden door de dennenbossen van het mediterrane landschap. Na het bereiken van de vissersstad Barbate ligt 12 kilometer strand voor ons. Strandgalop en een verfrissende stap in de golven wisselen elkaar af, op weg naar Zahara. Daar gaan de paarden per vrachtwagen terug naar de ranch. De ruiters gaan per bus en genieten op de ranch van het diner en een welverdiende nachtrust.

dag 8. Transfer naar Malaga en thuisreis.

Algemeen

Deze tocht is geschikt voor ruiters met een goede conditie. Vanaf de start zijn het lange dagen te paard de bergen op met af en toe een stuk lopen. Er zal worden gereden op andalusische ruinen of merries op Spaanse zadels met lange beugels en Hackemore (bitloos) met 1 hand. Een zeer eenvoudige en comfortabele manier van rijden voor ruiter en paard. We rijden in stap en galop. Ervaring op buitenritten en ook in galop uw paard zeker onder controle kunnen houden is vereist. Maximale gewicht is 95 kg. Ca. 7 – 9 uur te paard/per dag.

Aankomst en Vertrek

De transfers van vliegveld Malaga naar de ranch zijn op vaste tijden inclusief (12.30 en 19.30). U kunt ook een transfer aanvragen op een voor u gewenst tijdstip. Kosten € 30,=.

Bij de prijs inbegrepen

8 dagen/7 overnachtingen in een eenvoudige tweepersoonskamer. Eenpersoonskamer met toeslag. Simpele maaltijden (incl. tafelwijn) Overige dranken niet inbegrepen. Lunch in de vorm van picknick. Zes dagen in het zadel. Duits- of Engelstalige reisleiding, paard met toebehoren, transfer van en naar Malaga op de vaste tijden, transport bagage en tussen hotel en locatie paarden tijdens de tour.
De tour zal plaatsvinden vanaf 4 personen. Vanaf 6 personen is het mogelijk een besloten groep te vormen.

Doñana tocht (El Rocio)    rondatrial

Prijs: € 1250,-

Deze tocht duurt 8 dagen / 7 nachten / 6 rijdagen en je slaapt dan in een tweepersoonskamer op de manege van Nicole en een traditioneel hostel in El Rocio (eenpersoonskamer met supplement.)

Bij de prijs is inbegrepen, volpension (tafelwijn inbegrepen), lunch
onderweg in restaurantjes of picknick, 6 dagen rijden met een gids die Spaans, Engels of Duits spreekt.
Transfers van en naar de luchthaven van Malaga op vaste uren (extra transfer 30 euro) en op de route tussen hotel en de plek waar de paarden staan.
Deze route kun je alleen boeken met een groep van 6 ruiters. Je kunt dan zelf de data bepalen.

Over zanderige wegen en door dennenbossen rijd je naar het wereld beroemde pelgrimsstad El Rocio.
Elk jaar komen hier met Pinksteren meer dan een miljoen pelgrims met hun paarden, stieren, rijtuigen en jeeps uit alle delen van Spanje bijeen. Ze vinden hun weg naar de Paloma Blanca, de maagd van Rocio. Zij beschermt paarden en koeien. In het zuidwesten van Sevilla volgen we de pelgrim routes naar El Rocio. De omgeving van het Nationaal Park Doñana heeft dennenbossen, eiken bomen, duinen en moerassen. Duizenden trekvogels passeren hier in de wintermaanden.

Algemene informatie

Dit programma is bedoeld voor ervaren ruiters die niet graag in de bergen en op grote hoogtes rijden. Zeer geschikt voor complete groepen.

Er wordt gereden op Andalusische paarden met Spaanse zadels  en hackamore in stap of galop. Je moet een goede rijervaring hebben en in staat zijn om een paard onder controle te hebben in de galop. Maximumgewicht 95kg
Ongeveer 5 uur rijden elke dag.

Over zanderige wegen en door dennenbossen rijd je naar het wereld beroemde pelgrimsstad El Rocio.
Elk jaar komen hier met Pinksteren meer dan een miljoen pelgrims met hun paarden, stieren, rijtuigen en jeeps uit alle delen van Spanje bijeen. Ze vinden hun weg naar de Paloma Blanca, de maagd van Rocio. Zij beschermt paarden en koeien. In het zuidwesten van Sevilla volgen we de pelgrim routes naar El Rocio. De omgeving van het Nationaal Park Doñana heeft dennenbossen, eiken bomen, duinen en moerassen. Duizenden trekvogels passeren hier in de wintermaanden.

feriatrial                    donanatrial

Witte dorpen tocht      

Prijs: € 1250,-

Data: Deze tocht wordt gereden bij aanmelding van een groep van 6 personen of meer, zonder vaste data. Tocht 8 dagen. 

Een adembenemende reis naar het rijk van de adelaar.

Als je dacht dat je alles van paardrijden in Andalusië af wist hebben we een verrassing voor je! Een uniek berglandschap met rotsachtige bergketens en eenzame valleien, waar de steenarenden over vliegen. Op steenachtige paden rijd u over het Ronda plateau, aflopend daarna aan de westelijke kant van de `Serrania de Ronda’ (Ronda gebergte) in de richting van de agrarische vlakte tussen Arcos de la Frontera en Villamartín.

We rijden door het natuurgebied van Grazalema, in de hele wereld bekend om zijn 200 verschillende vogelsoorten, geniet van een panoramisch uitzicht op het El Gastor reservoir. Je neemt een duik in het kristalheldere water van het meer van Jimena. En je raakt onder de indruk van hoe veilig de Andalusische paarden je door de bergen brengen.

Algemene informatie

Deze route is voor ervaren ruiters die graag door "virgin" land rijden en de witte dorpen van Andalusië willen zien.

Er wordt gereden op Andalusische paarden met Spaanse zadels  en hackamore in stap of galop. Je moet een goede rijervaring hebben en in staat zijn om een paard onder controle te hebben in de galop. Maximale gewicht 95kg Ongeveer 5 tot 6 uur rijden per dag.

     dsc032851-672x372       white-village-trail

Feria de Caballo Jerez 

8 daagse Tour Feria del Caballo en Jerez de la Frontera

Prijs

feria-2

Ruiters € 1150,=.  

Niet ruiters € 600,=

Single toeslag € 150,-

Data

03/05/18 – 10/05/18
05/05/18 – 12/05/18

Een unieke belevenis. Rijden over witte stranden, door dennenbossen en open weideland met als hoogtepunt de deelname aan het grootste paardenfeest van Spanje. Samen met honderden feestvierende Spanjaarden te paard in de juiste klederdracht op het feestterrein rijden. Wij hebben de mogelijkheid om niet alleen deel te nemen aan het dansen en het zingen, uiteraard met sherry en tapas, maar ook om te kijken naar de mooiste paarden en combinaties van Spanje.

Jerez is synoniem voor paarden en sherry en is de Spaanse hoofdstad van de paardenfokkers en het Mekka voor alle paardenliefhebbers uit de hele wereld.
In Spanje zal tijdens de tour bitloos worden gereden, daar zijn de paarden prima op te rijden aangezien ze dat gewend zijn. De zadels zitten heerlijk zacht. De stijgbeugels zijn in het begin voor het gevoel te lang afgesteld, dit is op de lange dagen echter een verademing. Tijdens de galop gaan wij staan in de beugels, volgens de traditionele manier van rijden en sturen met 1 hand. Bij het opstijgen, zal er altijd iemand zijn om het zadel vast te houden (en het paard). Wij rijden alleen in stap en een relaxte galop.

Dag 1: Reis naar en aankomst in Malaga. Transfer naar de ranch. Tegen de avond vertrek richting de Atlantische kust naar Zahara de los Atunes. Wij gaan een hapje eten en bespreken de tour. Wij overnachten in een hotel dicht bij de zee.

Dag 2: Na het ontbijt vertrekken wij voor de 1e strandrit in de richting van Barbate. Het brede, harde strand is prima geschikt om nog beter aan de paarden, zadels en manier van rijden te wennen. Na Barbate bereiken wij een dennenbos waar wij uit de zadeltassen in de schaduw gaan picknicken. Na de siësta gaan wij via zandwegen en door de bossen langs de steile kust van Cap Trafalgar richting Canos de Meca. De paarden blijven daar en wij gaan terug naar ons hotel in Zahara de los Atunes.

Dag 3: Over de zandwegen voert de weg ons terug naar het strand. Waar de paarden zich net zo op verheugen als wij. Pas aan het einde van de ochtend komen wij weer in de bewoonde wereld. Pauze bij een strandbar.
Tegen de middag buigen wij bij Conil landinwaarts af. Tussen de dennenbossen van de kust en het binnenland, voordat wij de grote weilanden bereiken, ligt een smalle strook vruchtbaar land. Heel bijzonder is hier de katoen-, suiker- en bonen teelt. Onderweg treffen we de begeleiders met de auto voor de picknick. Verder gaan wij over de 1e weilanden van Andalusië. De paarden blijven in het boerendorpje Los Naveros, de ruiters gaan terug naar Zahara de los Atunes voor de laatste nacht.

Dag 4: Van Los Naveros rijden wij naar Paterna, deels op oude veewegen, de Vereas, welke nog steeds door heel Spanje lopen. Deels over de weilanden van de vechtstieren en de koeien. Lunch in een Venta, een plaatselijk eetcafé. Vervolgens gaan wij over de grote landerijen van Andalusië rijden. Dit betekent dat we kilometers kunnen rijden zonder een hek tegen te komen. Genieten van uitzicht over open landschap. Op gepaste afstand langs de koeien en stieren. De paarden blijven in Paterna. Wij gaan naar Alcala de los Gazules. Dit dorp is in de laatste decennia niet veranderd, aangezien het geen toeristenplaats is. Het typische leven in Andalusië ziet men na het avondeten in de cafés op een veilige afstand van de kerk. Er is ook een zadelmaker in Alcala, waar we zeker even naar binnen gaan. Misschien wel om een leuke combinatie te kopen voor de feria?

Dag 5: Wij rijden langs het landgoed van Bohorques Fermin, de beroemde stierenvechter. Tijdens deze rit rijden wij richting Jerez. Vlak voor de stad, in Mojo, blijven de paarden. Wij gaan naar een hotel in Jerez. Wij zien overal de mensen al in de traditionele kleding zoals de vrouwen in flamencojurk en de Traje Corto van de mannen. De hele stad viert feest, maar voor de paarden moeten wij naar het centrum. Wie wil kan daar de avond doorbrengen.

Dag 6: Wij rijden niet vandaag, maar gaan te voet de feria bekijken. Wij zien honderden paarden met de mooiste harnachementen. Koetsen met mensen in de traditionele kleding. Er is de hele dag de mogelijkheid het zingen, dansen en eten mee te maken. Uiteraard met een glaasje sherry erbij. Op een apart terrein kunnen we kijken naar de Pura Raza Española (PRE). Het paard waar de Spanjaarden terecht trots op zijn. Demonstratie Doma Vaquera.
Wij kunnen ook naar de Real Escuele del Arte Escuestre, de Koninklijke Rijschool. Daar waar de witte parels van Andalusië een demonstratie geven (Toegangskaarten niet inclusief). Wij overnachten in een hotel in Jerez. Dit is ook het moment om aan te geven of je echt op het terrein mee wilt rijden.
Het kan gebeuren dat het paard waar je de tour mee hebt gereden, niet een ervaren Feria paard is. In dat geval krijg je een ander paard. Op het terrein rijden we met bit. Hier is een zachte hand noodzakelijk. Wij kunnen ons voorstellen dat je onder de indruk kunt zijn van de drukte. Geef dit het aan voor we van start gaan! Bij twijfel bespreken wij het met de ervaren gids. Deze gidsen hebben al jaren mensen meegenomen naar de Feria.Wij blijven altijd als groep bij elkaar.

Dag 7: Omdat Jerez de la Frontera een grote stad is, omgeven door snelwegen, spoorlijnen en rivieren, is het bereiken van het feria terrein midden in de stad te paard te gevaarlijk en te langdurig. De paarden worden voor ons naar het centrum gebracht. Alles moet glimmen, wij, de paarden en de zadels. De deelnemers mogen alleen meedoen in de traditionele kleding. De organisatie is hier heel erg streng in. Zij willen de traditie behouden en doen daar alles voor. De kleding, in de vorm van een jas en broek, zal door ons worden verzorgd. Zelf meenemen of aanschaffen bij de zadelmaker: Spaanse rijlaarzen en een echte Sombrero. Informatie voor goedkeuring bij ons (meer informatie te verkrijgen bij Ruiter-reizen). Witte blouse waarvan de knopen tot de hals dicht moeten kunnen en een rode sjaal. Handig (wie heeft ze niet)

Dag 8: Vroeg vertrek richting Malaga vliegveld.

Veranderingen voorbehouden.

Inbegrepen: 8 dagen / 7 nachten. In eenvoudige hotels. Eten, wijn en water. Lunch als picknick. Overige drankjes zitten niet in het pakket. Duitse- of Engelstalige gids. Kosten paarden, vervoer van de paarden, vervoer van bagage, transfers vliegveld om 12.30 en 19.30 van manege naar hotel tijdens de reis. Andere transfertijden in overleg, kosten € 30,-.

Niet inbegrepen: vliegticket, maaltijden en drankjes op de Feria en toegang Koninklijke Spaanse Rijschool.

Maximum gewicht ruiters: 95 kg. Ervaring hebben met buiten rijden en je paard onder controle kunnen houden. Wij rijden op een ruin of een merrie. Tijdens de tour met Hackemore. Wij rijden per dag 5 – 6 uur.

Wijzigingen voorbehouden.

Tip: eigen waterfles meenemen voor onderweg.

Tochten Alpujarras  (Sara)

Het landschap van de Alpujarras is heel divers en bestaat uit dennenbossen en alpenweiden, beboste valleien en ravijnen en amandel-, olijf-en sinaasappelbomen. De Alpujarras ligt op de zuidelijke hellingen van de Sierra Nevada. De flora en fauna is heel bijzonder en de streek heeft nog veel van zijn oude culturele tradities behouden.

De gemiddelde rijtijd per dag ligt tussen de vijf en zes uur. Er zijn tal van mogelijkheden om te galopperen, maar soms moeten we de paarden te voet naar beneden leiden wanneer het terrein te steil is. Maar wat het tempo ook is, de rit is en blijft adembenemend.

De Alpujarrastocht

7 overnachtingen, 6 dagen rijden

We volgen oude Moorse paden en komen door terreinen waar het paard, de muilezel of de os nog steeds de ploeg trekt. Elke dag rijden we door verschillende landschappen, van bergweiden en dennenbossen tot amandel-en olijfboomgaarden.

Wittedorpentocht

5 overnachtingen, 4 dagen rijden  (Sarah)

We rijden door de bergen naar het zuiden, een afdaling via een oud bergpad dat vroeger onderdeel was van een belangrijke handelsroute naar de kust. We stoppen voor een consumptie in de lokale Spaanse bar Los Llanos voordat we naar beneden rijden door de olijfboomgaarden van Padre Eterno. Vervolgens rijden we naar de boerderij waar we een heerlijk, welverdiend diner gebruiken.

De Spaanse bergketens

4 overnachtingen en 3 dagen rijden   

Deze tocht gaat in noordelijke richting vanuit Lanjarón door de bedding van de Guadalfeo . Daarna rijden we door oude eikenbossen naar de top van de Pico del Caballo, meer dan 2000 meter hoog, voordat we door de dennenbossen afdalen naar Puente Palo. Hier genieten we van een picknick alvorens in oostelijke richting door te rijden  naar een idyllische locatie hoog op de hellingen van de Poqueira-vallei, waar we een ontspannen avond door zullen  brengen in comfortabele berghutten.

Voor een dag tot dag programma van de tochten kun je me mailen, je krijgt dezelfde dag nog antwoord.

Prijzenimages-9

 • 2 dagen en 2 nachten: 330 euro.
 • 3 dagen en 3 nachten: 485 euro.
 • 4 dagen en 4 nachten: 640 euro.
 • 5 dagen en 5 nachten: 800 euro.
 • 6 dagen en 6 nachten: 955 euro.
 • 7 dagen en 7 nachten 1100 euro.
 • (Single supplement 15 euro)

De reis

De luchthaven van Granada ligt op slechts 45 minuten afstand maar Málaga is voor de meeste mensen het meest geschikt omdat de meeste goedkope luchtvaart maatschappijen deze luchthaven als bestemming hebben. De transfer van Málaga naar de manege duurt ca. 90 minuten. Vanaf Granada betaal je 45 euro per auto (max. 4 pers.) en vanaf Málaga 90 euro enkele reis. Als je op Málaga vliegt en je vlucht is vertraagd, laat dit dan  even weten voordat je in het vliegtuig stapt.

Tochten Rafa

10897863_820903631299110_3770824150200224694_n

Inbegrepen

 • Transfer van / naar de luchthaven van Málaga
 • Bezoek aan Finca Almuzara en een twee uur durende rit op
 • PRE-paarden
 • Bezoek aan de moskee van Córdoba
 • Lunch in Córdoba

Mulhacén Route bubion-torvizcon-trek-20120415-180192-800x600  

Prijs: € 1150,-

 • 8 dagen, 7 nachten, 6 dagen te paard
 • toeslag single: 160 € *
 • Minimum: 4 personen

DAG 1. Capileira. Ontvangst en presentatie van de gids.

Diner en overnachting in het Hotel Finca Los Llanos ***.

DAG 2. Bubión - El Hornillo - Bubión. Transfer naar Bubión (2 km van Capileira). We rijden over een oud muildierenpad naar boven en hebben een prachtig uitzicht op de vallei van Poqueira. In de verte zien we de bergketens van Lújar, Contraviesa en Gador. We nemen de weg naar de Cortijo del Hornillo (2.200 m) en gebruiken daar de picknick. We rijden door het Nationale Park Sierra Nevada met zijn ijzige pieken en hellingen vol met weelderige mediterrane flora. We dalen weer af naar Bubión en gebruiken de avondmaaltijd in een lokaal restaurant om daarna in een plaatselijk hotel te overnachten. Duur: viereneenhalf uur te paard.

DAG 3. Bubión - Trevélez. We volgen een stijgend pad dat door een eikenbos voert en ons langs diepe ravijnen naar Trevélez, onze eindbestemming, voert. Onderweg picknicken we in de bergen. Het hoog in de bergen gelegen dorp Trevélez is beroemd om zijn gerookte hammen. Diner en overnachting in het hostel La Fragua **.

Duur: vier uur te paard.

DAG 4. Trevélez - Trevélez. We rijden via kronkelende bergpaden naar de besneeuwde toppen van de Sierra Nevada. We steken beekjes met smeltwater over en bereiken tenslotte de Siete Lagunas, zeven bergmeren die op 3.200 meter hoogte liggen. We picknicken daar aan de voet van de Mulhacén, die met zijn 3.478 meter de hoogste top van het Iberisch schiereiland is. Na een korte rust beginnen we aan de terugweg naar Trevélez en genieten van een landschap met opvallende contrasten. Diner en overnachting in het hostel La Fragua **.

Duur: vijf uur te paard.

DAG 5. Trevélez - Los Bérchules. Na het oversteken van de brug over de rivier rijden we over een rotsachtig en bochtig pad. Wanneer we de dennenbossen uitrijden en de top van een berg bereiken, genieten we opnieuw van een prachtig uitzicht op de besneeuwde bergtoppen van de Sierra Nevada. Onderweg stoppen we voor een picknick in een dennenbossen. We komen aan in Bérchules. Diner en overnachting in het Hotel Brecon ***.

Duur: vijf uur te paard.

DAG 6. Los Bérchules - Cádiar. We dalen af naar Narila, het dorp waar tijdens de Guerra de Moriscos, de opstand van de Moren tegen Filips II, Fernando de Valor door de Moren werd gekozen tot hun leider. We rijden door naar Cádiar, een stad in de buurt van de Alquería de Morayma **, een charmant hotel-restaurant waar we een duik in het zwembad kunnen nemen. Diner en overnachting in het hotel.

Duur: drie uur te paard

DAG 7. Cádiar - Bubión. Na de rivier Guadalfeo overgestoken te hebben nemen we het pad naar de dorpen Lobras, Nieles en Cástaras. We blijven rijden in de richting van de spectaculaire kloof van Carihuelas in Busquístar, waarna we afdalen naar de rivier de Trevélez. We gebruiken de lunch dit keer in Pitres. Na de lunch rijden we nog een uur terug naar Bubión. Diner in een lokaal restaurant en overnachting in het hotel Finca Los Llanos *** in Capileira.

Duur: vijf uur te paard.

*Als je geen kamer alleen hoeft maar er is geen andere ruiter om te delen hoef je slehts 50% van de singletoeslag te betalen.

Alpujarras Route 1 1510689_820921124630694_468657280751806326_n

Prijs: € 850,-

 • 6 dagen, 5 nachten, 4 dagen te paard
 • Supplement single: 60 €
 • Minimum: 4 personen

DAG 1. Capileira. Ontvangst en presentatie van de gids. Diner en overnachting in het Hotel Finca Los Llanos ***.

DAG 2. Bubión - Trevélez. Transfer naar Bubión (2 km van Capileira). We rijden over onverharde wegen en al stijgend en dalend bereiken we het dorp Portugos. Dan stijgen we weer door een eikenbos en komen via een oud muildierpad in het dorp Trevélez waar we de lunch gebruiken. Het hoog in de bergen gelegen Trevélez is beroemd om zijn gerookte hammen. Diner en overnachting in het hostel La Fragua **. Duur: viereneenhalf uur te paard.

DAG 3. Trevélez - Los Bérchules. Na het oversteken van de brug over de rivier rijden we over een rotsachtig en bochtig pad. Wanneer we de dennenbossen uitrijden en de top van een berg bereiken, genieten we opnieuw van een prachtig uitzicht op de besneeuwde bergtoppen van de Sierra Nevada. Onderweg stoppen we voor een picknick in een dennenbossen. We komen aan in Los Bérchules. Diner en overnachting in het Hotel Brecon ***. Duur: vijf uur te paard.

DAG 4. Los Bérchules - Cádiar. We dalen af naar Narila, het dorp waar tijdens de Guerra de Moriscos, de opstand van de Moren tegen Filips II, Fernando de Valor door de Moren werd gekozen tot hun leider. We rijden door naar Cádiar, een stad in de buurt van de Alquería de Morayma **, een charmant hotel-restaurant waar we een duik in het zwembad kunnen nemen. Diner en overnachting in het hotel.

Duur: drie uur te paard.

DAG 5. Cadiar - Bubión. Na de rivier Guadalfeo overgestoken te hebben nemen we het pad naar de dorpen Lobras, Nieles en Cástaras. We blijven rijden in de richting van de spectaculaire kloof van Carihuelas in Busquístar, waarna we afdalen naar de rivier de Trevélez. We gebruiken de lunch dit keer in Pitres
. Na de lunch rijden we nog een uur terug naar Bubión. Diner in een lokaal restaurant en overnachting in het hotel Finca Los Llanos *** in Capileira.

Duur: vijf uur te paard.

DAG 6. Na het ontbijt, het afscheid.

De hand van Fatima   

6 dagen en 8 nachten      

Prijs: 1490 euro

Data: 16 - 23 september

De Hand van Fatima route is een zeer goede gelegenheid om de belangrijkste delen van Andalusië te leren kennen de hoge bergen van de Sierra Nevada met zijn beroemde hammen, de wijngaarden en de wijn van Cordoba, de Spaanse PRE en de olijfolie, het Alhambra in Granada en de moskee in Cordoba.

Lees dit boek van Ildefonso Falcones en begrijp waarom je deze tocht moet maken!!

DAG 1. Capileira. Welkom en kennismaken met de gids. Diner en overnachting in hotel Finca Los Llanos ***.

DAG 2. Bubión - Trevélez. Van de manege in Bubión (2 kilometer van Capileira). dalen we via ruiterpaden af naar Pórtugos, waar we de track naar Trevélez. Wij rijden door een eikenbos en dalen af naar Trévelez. Na viereneenhalf uur rijden gebruiken we de avondmaaltijd in hotel La Fragua **, waar we ook overnachten.

DAG 3. Trevélez - Los Bérchules. Na het oversteken van de brug rijden we over een ruiterpad en klimmen omhoog uit het ravijn naar Los Berchules. Op een heldere dag kijken we uit op de Middellandse zee en zien we de kust van Afrika voor ons. Aankomst in Los Bérchules. Diner en overnachting in hotel Hotel El Cercado ***. De rit duurt viereneenhalf uur.

DAG 4. Los Bérchules - Cadiar. Van Los Berchules dalen we af naar Narila, een dorpje waar, tijdens de opstand van de Moren (1568) tegen Filips II, Fernando de Valor tot hun leider werd gekozen. De rit gaat verder in de richting van Cádiar en naar het hotel Alquería de Morayma **, waar we de lunch gebruiken. We rijden ongeveer drie uur. Diner en overnachting in het hotel.

DAG 5. Cádiar - Bubión. We steken de rivier de Guadalfeo over en nemen het pad naar Lobras, Nieles en Cástaras. We rijden door tot we bij de indrukwekkende kloof van Las Carihuelas de Busquístar zijn, waar we afdalen naar de rivier de Trevélez. We rijden naar Busquístar en gebruiken daar de lunch. Na de lunch rijden we nog twee uur naar Bubión. Diner en overnachting in het hotel Finca Los Llanos *** in Capileira.

DAG 6. Capileira - Granada - Montilla. Na het ontbijt is er een transfer naar Granada, waar we de mogelijkheid hebben om het Alhambra of het Albaicín, de Moorse wijk, te bezoeken. In de middag vertrekken we naar Cuevas del Pino in Villarrubia  12 km. van Cordoba ligt dit verscholen in een vallei aan de voet van de  Sierra Morena. Diner in Cordoba wandeling in het historisch centrum van deze prachtige Andalusische stad. Overnachting in Cuevas del Pino.

DAG 7.  CORDOBA- PALMA DEL RÍO. Na het ontbijt transfer naar Cordoba waar  om de koninklijke stallen van de Mosque te bezoeken. Transfer naar Palma del Rio (40 km.) Wij lunchen in dit dorp en maken een 3 uur durende rit op P.R.E paarden (Spanish Pre Breed) in de manege van La Herradura. Afscheidsdiner in een restaurant in het oude gedeelte van Palma del Rio en accommodatie in het prachtige klosster van San Francisco *** (nationale architectuur prijs).

DAY 8. PALMA DEL RÍO - OSUNA–GRANADA.  Na het ontbijt transfer na Osuna (40’) voor een 2 uur durende rit rond de  Las Viñas boerderij. Na wat te eten gaan we richting het vliegveld van Granada. 

Inbegrepen    

 • Transfer van / naar de luchthaven van Granada
 • Bezoek aan Finca Almuzara en een twee uur durende rit op PRE-paarden
 • Bezoek aan de moskee van Córdoba
 • Lunch in Córdoba

De maagdelijke stranden van Andalusië10367730_820903417965798_5063624496316946745_n

Prijs; 1500 euro

Data

19 - 26/02, 05 - 12/3, 19 - 26/3, 02 - 09/04, 16 - 23/04, 30 /4 - 07/5, 14 - 21/5, 01 - 08/10, 22 - 29/10, 19 - 26/11, 27/12 - 03/1/2018 *Speciale eindejaarstocht* (1680 euro). 

Je kunt deze route ook voor 4 dagen en 5 overnachtingen doen voor 1080 euro dit op basis van twee personen supplement eenpersoonskamer is 100 euro.

Beschrijving van een trektocht over de stranden en door de valleien van het natuurpark van Cabo de Gata.

Dag 1: kennismaking met de manege-eigenaar en zijn paarden. Diner en overnachting in een hotel in San José (hotel Sotillo**** of een hotel van vergelijkbare klasse)

Dag 2: SAN JOSÉ – CABO DE GATA  - BOCA DE LOS FRAILES  De Playa de Genoveses en de Playa Mónsul zijn zonder twijfel de laatst overgebleven maagdelijke stranden van de Spaanse costa’s. Als je over deze stranden met hun duinen van wit zand rijdt, krijg je misschien het gevoel dat je dit landschap ergens van kent. Niet zo vreemd, want de Indiana Jones-films en de film Lawrence of Arabia werden hier voor een deel gedraaid. Diner en overnachting in Hotel Villa Maltés**** of in een hotel van vergelijkbare klasse

Dag 3 : BOCA DE LOS FRAILES –LOS ALBARICOQUES-RODALQUILAR  Het noordelijke deel van het natuurpark Cabo de Gata bestaat uit de Sierra de Gata. Deze Sierra bestaat voor een groot deel uit dode vulkanen die worden omringd door een landschap dat veel weg heeft van het landschap dat wij kennen van onze maan. In dorpjes zoals Los Albaricoques waan je je in het decor van een wild west film. En inderdaad: in de jaren 1960 en 1970 werden hier veel  zogenaamde  spagettiwesterns opgenomen. Diner en overnachting in Hotel Naturaleza****

Dag 4: RODALQUILAR –FERNAN PÉREZ Deze dag rijden we in de richting van de Valle de Rodalquilar, vanaf de Roemeinse tijd een plek  waar goud werd gedolven. De streek kreeg dan ook vaak ongewenst bezoek van piraten uit allerlei windstreken. Diner en overnachting in de Molino de Maise, een gerestaureerde Spaanse molen uit de tijd van Cervantes, de schrijver van Don Quijote.

Dag 5. FERNAN PEREZ -LAS NEGRAS  Het dorp Las Negras ligt temidden van kleine akkers die bevloeid worden met water afkomstig uit de Rambla de las Agüillas. Het centrum van dit dorp bestaat uit een paar prachtige witte huizen, gebouwd aan de rand van de zee. Vanaf Las Negras nemen we de weg richting La Cala de San Pedro, een gebied van grote ecologische waarde.  La Cala San Pedro is een kustgebied dat je de hele moderne wereld doet vergeten, een gebied waar je beseft dat geld en succes van relatieve betekenis zijn. Op het naturistenstrand en in het achterland met zijn ruïnes van verlaten dorpen geldt maar één regel: respect,  voor elkaar en voor de omgeving. Diner en overnachting in hotel Cala Grande ****

Dag 6. LAS NEGRAS-LOS ESCULLOS  Onze route leidt je over de finca (terrein) van de Cortijo del Fraile, de boerderij waar zich de tafere-len afspeelden die  Federico García Lorca inspireerden tot het schrijven van het toneelstuk Bodas de Sangre (Bloedbruiloft). Diner en overnachting in hotel el Paraiso****

Dag 7 .LOS ESCULOS -SAN JOSÉ  Wij rijden deze dag over paden die hoog langs de Middelllandse Zee lopen, waardoor we van steeds wisselende uitzichten kunnen genieten. Na ongeveer 3,5 uur zijn we op de plaats van bestemming.  We eten tussen de middag paella in een restaurant met uitzicht op de zee. Diner en overnachting in San José (Hotel Sotillo**** of een hotel van vergelijkbare klasse).

images-4  imgres  images-5  dagt-s-j-3

Sierra Nevada  

7 overnachtingen en 6 dagen rijden

Prijs: € 1500   (5 overnachtingen en 4 dagen rijden 850 euro)

Data: 28 mei - 4 juni,   25 juni - 4 juli, 17 - 24 september

De tocht in de Sierra Nevada voert over de noordflank naar Lugros, Jérez del Marquesado, La Calahorra en de Puerto de la Ragua. Je rijdt vaak boven de 2000 meter, maar ook je kunt ook kiezen voor een tocht in lager gelegen gebied over de uitgestrekte vlaktes waar Sergio Leone zijn beroemde spaghettiwesterns heeft gedraaid. 

De Sierra Nevada in Spanje met zijn zestien bergtoppen boven de 3000 meter is na de Alpen de tweede hoogste bergketen van Europa. Door de zuidelijke ligging en vele uren zon is het een ideaal gebied om je vakantie door te brengen. Het gevarieerde berglandschap met zijn unieke verscheidenheid aan fauna en flora is een aanrader voor de (amateur-)bioloog. Maar ook de liefhebber van wandelen, fietsen, paardrijden of skiën zal in de Sierra Nevada aan zijn trekken komen.

Meer wetenswaardigheden over activiteiten in de omgeving kun je vinden op mijn website www.labalsa.nl/omgeving of www.labalsa.nl/activiteiten.

Dag 1: Transfer naar de manege, hotel diner en overnachting in het hotel Zenete ****-la Calahorra.

Dag 2: La Calahorra - Aldeire - La Calahorra. We verlaten La Calahorra over de vruchtbare gronden van de hoogvlakte en beginnen te stijgen tot 2000 meter het hoogste punt van de dag. Naast een kleine rivier genaamd "The Rosandra" genieten we van een picknick na een ochtend vol uitdagingen voor ruiters en paarden. Diner en overnachting in het Zenete Hospederia (La Calahorra). Geschatte duur: 5 uur

Dag 3: La Calahorra - Cogollos Deze ochtend vertrekken we naar het verre westen. We rijden over de hoogvlakte door ongelooflijke rode canyons die ons doen denken aan de Grand Canyon in Amerika. We nuttigen een picknick aan het meertje bij Cogollos voordat we door de dennenbossen van het Nationaal park Sierra Nevada omhoog rijden. Als het weer het toe laat kunnen we een duik nemen in het water van het meer waarvan het water afkomstig is van het smelten van de eeuwige sneeuw van de Sierra Nevada.Na de picknick, zullen we de oude mijnpaden betreden en bereiken zo het kleine, oude dorp Cogollos. Hotelaccommodatie Rural El Tesorillo.  Speciaal diner
Steengrillen bij het restaurant "La vaca en llamas".

Geschatte duur: 5 uur

Dag 4: Cogollos Jerez de Marquesado - Rivier Alhorí - Cogollos Vanmorgen klimmen naar de top van Postero Alto, we rijden door mediterrane dennenbossen en langs heldere beekjes. Tot slot komen we bij de top op 1850 m. en nuttigen we een picknick naast de rivier de Alhorí. Na de picknick dalen we langs de paden die gebruikt worden door de lokale cowboys om hun vee te verplaatsen en komen aan in het dorp Jerez de Marquezado waar we een speciaal diner nuttigen ter ere van de 25e verjaardag van de manege van Manolo. 

Geschatte duur: 6 uur

Dag 5: Donderdag: Cogollos - Zalabí Valley - Paulenca - Cuevas del Abuelo Ventura We rijden te paard door een mooie rivierbedding die direct leidt naar de hoogvlakten van Albuñán, om daarna de picknick naast de oude fontein genaamd "Tejea de Zalabí" te nuttigen in het dorpje Alcudia de Guadix. In de middag komen we aan bij Paulenca een troglodietendorp waar meer dan 4.000 mensen in grotten wonen, om deze unieke ervaring te voelen, slapen we onder de aarde met alle voorzieningen en comfort, met stilte en het contact met de natuur. Neem ook een duik in het verwarmde zwembad in een grot. Diner en overnachting in Hotel Cuevas del Abuelo Ventura.

Dag 6: Viernes : Paulenca – valle del ¨fin del mundo ¨- Marchal – Cortes y Graena  Vanochtend rijden we naar de vallei van de rivier de Alhama, aan de oostelijke kant van het nationaal park. We rijden omhoog naar het "einde van de wereld " het landschap doet denken aan de spaghetti westerns die hier werden opgenomen tijdens de jaren '70, en lijken op de landschappen van Arizona. Picknick onder de dennenbomen, in de middag rijden we door het dorp Marchal en bereiken het mooie dorpje Cortes y Graena, beroemd om zijn thermale bronnen en mineraalwater. Circuit in het Arabische bad in de spa. Diner en overnachting in het hotel van de spa.

Dag 7: Cortes y Graena – Lugros  Duur: ongeveer 3'30 uur.
Deze laatste dag zullen we te paard door een mooie rivierbedding rijden die direct naar de hooglanden van Lugros leidt, waar we kuddes stieren zien opgegroeid in semi-vrijheid voor het stierenvechten. Aankomst in Lugros waar we de paarden laten rusten en afscheid van hen nemen. We gaan met de auto naar de stad Guadix waar we lunchen in het restaurant van Palacio de Onate. We slapen in Hotel Palacio de Onate (oud paleis in het centrum van Guadix, gerestaureerd en omgebouwd tot 4 *. Diner in Almzara de Paulenca met Flamenco-show

De reis

Als je naar de Sierra Nevada gaat kun je dagelijks met Transavia,  Ryanair of Vueling vanuit Nederland naar Málaga, Granada of Almería vliegen. Vanuit Malaga gaan er elk half uur bussen naar Granada of Guadix. Granada ligt dichterbij la Calahorra, ongeveer drie kwartier reizen. Manolo haalt je op uit Granada. Vanaf Malaga duurt de totale reis tot aan het hotel ongeveer 3,5 uur. Zie voor bustijden en prijzen de website: www.alsa.es (ook in het engels).

Inbegrepen bij de prijs van de Trektochten zit:

 • Transfer Granada-La Calahorra of Almería - San José.
 • Overnachtingen op basis van vol pension
 • Picknick onderweg en drankjes tijdens het eten.
 • Tweepersoons kamer (meerprijs eenpersoonskamer is € 180 euro).
 • Transport van de koffers van hotel naar hotel gedurende de route.
 • Caps en chaps zijn aanwezig. Caps zijn niet verplicht maar wordt wel aangeraden. 

ruiters-met-sierra    images-8    images-1

Cortijo “la Balsa”    Alquife

Wij stellen onze groepsaccommodatie beschikbaar voor mensen die in de Sierra Nevada rijden. Onze cortijo ligt in de vega tussen Alquife en Lanteira, aan de voet van de Sierra Nevada. Het is geen luxe villa en ons zwembad delen we met de dorpsgenoten (de piscina municipal), maar de ware natuurliefhebbers kunnen ook in de “Balsa” zwemmen. Prijs voor een  2 pers. kamer is 25 euro. Bij 5 personen of meer 20% korting. Van hieruit kunnen ook dagtochten gereden worden.

Meer informatie over het huis kun je vinden op onze web-site www.labalsa.nl

Voor trektochten Noord-Spanje zie mijn website.

Email: Paardrijdeninandalusie@gmail.com     

Telefoon: 0031612044440       Spanje: 0034622798351

Als je mijn pagina op facebook ‘liked‘ blijf je op de hoogte van nieuwe tochten en aanbiedingen