Spring naar inhoud

Alfredo / Sierra Nevada

droppedimage_11Alfredo is gekwalificeerd instructeur dressuur en springen. Alfredo’s manege ligt aan de rand van de beroemde grottenwijk in het stadje Guadix in de Sierra Nevada en is zeer geschikt voor mensen die bijvoorbeeld halve dagen willen rijden en ‘s middags en/of ‘s avonds wat vertier zoeken in de stad. Vooral geschikt voor mensen die wat Spaans spreken.

Op de manege bevinden zich 20 paarden, 3 tracks van verschillende niveaus en 12 stallen uitgehakt in de rotswand, die het hele jaar een ideale temperatuur hebben. Voor het restaurant (alleen geopend voor groepen) bevindt zich een terras van 600 vierkante meter in de schaduw van bomen met een fantastisch uitzicht.

Onderdak

Een authentiek grot hotel ligt vlak naast de manege genaamd Cuevas Abuelo Ventura. 

Onze vakantieboerderij la Balsa ligt op 25 km. van de manege en van hieruit kunnen wij voor 15 euro per rit een transfer verzorgen.

Ook leuk voor niet-ruiters.

Prijzen Paardrijden (min. 3 overnachtingen en 3 keer paardrijden)

    • 2 uur  45 euro.
    • 3 uur  60 euro.
    • Dagroutes inclusief picknick  120 euro
  • Deze prijzen zijn gebaseerd op min. 2 personen.

Nachtelijke routes

Alfredo is dit jaar begonnen met nachtelijke paardrijroutes door het Geopark Granada. Paarden kunnen 's nachts goed zien en het geeft een geheel nieuwe ervaring om onder de prachtige sterrenhemel van de Sierra Nevada te rijden. (alleen voor groepen)

       

Als je op de hoogte wilt blijven van nieuwe routes en aanbiedingen kun je mijn facebookpagina ‘liken’ en als je me mailt krijg je dezelfde dag nog antwoord!

Email: paardrijvakantieinspanje@gmail.com

Facebook: Paardrijvakanties in Spanje

Telefoon: 0031612044440 

RECENTIES

Dag Marion,

Gisteren zijn we terug aangekomen in België.

Het was zeker de moeite waard om de streek rond de Sierra Nevada te komen verkennen. Een stuk daarvan te paard afleggen was de kers op de taart. Alles is goed verlopen. Alfredo spreekt geen Engels, noch Frans, wat het communiceren wat moeilijk maakte, maar hij schatte heel goed in wat ons niveau was en paste  zich daar ook aan aan. Met handen en voeten lukte het ons toch om kleine conversaties te voeren, wat wel fijn was. We hebben ons goed geamuseerd. We hebben Alfredo en zijn gezin ervaren als warme, gastvrije mensen. De paardjes zijn goed verzorgd en betrouwbaar. De streek met de cuevas vonden wij heel mooi.

Het hutje waar we in geslapen hebben was aan restauratie toe. (deuren gingen niet meer op slot, buitendeur was kapot, er was geen verwarming, wat nu net iets te fris was). Maar verder zeker een aanrader voor wie wel een uitdaging wil en er mee om kan dat alles niet strikt georganiseerd verloopt en wel van eenvoud houdt.

Op voorhand met jou de zaken kunnen regelen, maakt het voor ons, niet Spaans sprekenden, makkelijker om wegwijs te geraken in het paardrij-gebeuren. Dankjewel voor de korte opvolging en het tijdig communiceren. Dat heb ik als zeer vlot en hartelijk ervaren.

Het vooral een goed gevoel en een warm terugblikken dat we meenemen in onze herinneringendoos.

Hartelijke groet

Kim

-----------------------------------------------

Hoi Marion,

We hebben genoten bij Alfredo. Hij doet het ontzettend leuk!! Nadat de paarden opgezadeld waren en hij wist wat ons niveau was kregen we een paard toegewezen. Hierna gingen we naar de bak toe waar we 1 voor 1 konden opstappen en konden wennen aan het paard. Vervolgens gingen we de weg op en de bergen in zijn 2 hondjes en de ezel liepen gezellig mee dit was erg leuk om te zien!!! Onderweg maakte Alfredo filmpjes en foto’s en vertelde hij dingen. Halverwege zijn we gestopt en kregen we wat te drinken en te eten en konden we genieten van het o zo mooie uitzicht om verliefd op te worden!!!
Hierna hebben we een stukje gewandeld met het paard en zijn we vervolgens weer opgestapt. Nadat we weer een stukje hadden gereden hebben we nog gezellig ergens wat gedronken en zijn daarna weer naar stal gereden waar we hebben afgezadeld en ze vervolgens naar de rest van de paarden gebracht hebben.
Ontzettend bedankt voor het regelen, het was echt top en zeker voor herhaling vatbaar!! Ook een tip voor mensen die graag willen paardrijden ;).
Gr,
Renate
---------------

Vanaf het moment van aankomst tot het moment van vertrek werden wij door Alfredo en zijn familie in de watten gelegd, niets was hun teveel; wij werden behandeld als familieleden, geweldig!

Het gebied waar wij reden is fantastisch, de vergezichten fenomenaal, de ritten avontuurlijk!

De paarden waren prima geschikt voor het geaccidenteerde terrein waarvan wij veelvuldig gebruik maakten en voldeden ruimschoots aan de verwachtingen.

De cabanas zijn inderdaad, zoals je reeds meldde, niet van veel luxe voorzien. Toch hebben wij er totaal geen spijt van dat wij voor deze optie gekozen hebben. Wij verbleven er, behoudens de nacht, niet. Slapen en douchen kon er prima!

Kortom, wij hebben een fantastische vakantie gehad welke zeker voor herhaling vatbaar is.

Jos en Heidi

________________________________________________________

In mei ben ik samen met mijn man een week bij Alfredo en zijn gezin geweest. We hebben een geweldig avontuur meegemaakt. We hebben volop genoten van de Spaanse zon, flamenco, paarden, Guadix, Granada, Malaga en op de terugweg een dagje strand bezocht in Torremolinos. Zo veelzijdig.

Alfredo en zijn gezin spreken alleen Spaans, dus is fijn als je het Spaans enigszins beheers. Er is geen duidelijk week of dagschema, dus je moet flexibel ingesteld zijn. We zijn ontzettend gastvrij ontvangen. De accommodatie is sober, maar wij hebben prima geslapen. Juist de soberheid, gaven mijn man en mij een gevoel van het plattelandleven in Spanje.


In oktober zijn we een paar dagen bij Alfredo gaan paardrijden.

(een beetje wisselend qua weer: zon, regen, frisjes. Alfredo had voor nieuwe regenpakken gezorgd)

Onze paarden waren lief en betrouwbaar. Drie dagen hebben we door afwisselende landschappen gereden. Tussen olijf-  amandel- en vijgebomen over verharde en onverharde wegen, en naaldbos.

Onderweg werden kregen we meegebrachte sandwiches en Fatima (de vrouw van Alfredo) bracht ons ter plekke warme kippesoep en warm eten, heerlijk!

We mochten onze paarden zelf borstelen op- en afzadelen.

Ook een tocht met een huifkar met paarden stond op het programma.

Alfredo liet ons tevens per auto de hunebedden van Gorafe zien en een prachtige rit door de omgeving. We mochten ook genieten van een rondrit door Guadix met een Ford uit 1930, erg bijzonder.

Het onderkomen was eenvoudig: een blokhut met 2 stapelbedden en een badkamer. De manege ligt naast een ceramiek fabriek en af en toe klinken er explosies waarvan de paarden niet schrikken. Verder geen overlast hiervan.

We werden opgehaald en weggebracht naar het vliegveld van Almeria; heel relaxed.

Al met al heerlijke dagen .

Groeten van Marieke en Luc


Hallo Marion,

We hebben gisteren een geweldige dag gehad!! We hebben een mooie lange tocht gemaakt en er allemaal super van genoten. Alfredo stelde de kinderen echt gerust en is een hele aardige man. Bedankt voor het regelen. Volgende keer gaan we het zeker nog een keer doen.

Groetjes,

Bob


Hoi Marion,

Zo even een terugmelding over onze rit.

We hebben het als zeer plezierig ervaren, werden leuk opgevangen door papa Alfredo en direct naar de wei met de paarden gebracht om kennis te maken. Daarna de hele manege gezien.

Alfredo en zoon hebben onze paarden daarna gehaald en konden wij ons even omkleden.

Paarden gepoetst en daar gingen we voor ons uur dressuur.

We hebben beide in Duitsland leren rijden en daar een andere stijl geleerd qua teugels, dus het was even wennen met hoe dat dan hier gaat.

Overigens was het voor ons een aantal jaren geleden dat we hadden gereden, dus niet alles ging even stijlvol..

Na wat rondjes en wisselen van de paarden kon het buiten rit gebeuren beginnen en met de uitleg van Alfredo jr over de bezienswaardigheden hebben we een prachtige rit gehad.

We hebben ons zeer welkom gevoeld bij de heren, prachtige vergezichten gezien en genoten van de rust. Vandaag alleen wat spierpijn gehad, maar met de zadelpijn viel het reuze mee.

Het enige jammere was, dat we beide niet de taal van elkaar spraken en dat we met Engels en Duits ook niet echt bij hun uit de voeten konden. Dus veel handen en voeten werk, maar dat maakte het niet minder leuk.

Wil je papa en zoonlief namens ons van harte bedanken en we zullen ze zeker aanraden bij mensen die wij kennen en deze kant opgaan op vakantie.

Rest mij jou te bedanken voor het bemiddelen en je goede zorgen.


Werkvakantie 

Het was geweldig!!!

Echt hele liefdevolle mensen!!!

Enorm naar mijn zin gehad.

Je helpt de paarden te poetsen, opzadelen, paardrijden, tuig schoonmaken, en in de keuken helpen voor het eten.

We werden erg goed verzorgd iig!!!

Thanks!!

Jacqueline


Hallo allemaal

Ik heb een weekje een werkvakantie gedaan bij Sierra Nevada Alfredo.

Ik heb daar geholpen met paarden te borstelen, eten geven, opzadelen, les geven aan kinderen echt een ervaring!

De streek is ook zeer mooi om te paardrijden, lieve mensen, Een aanrader!

Groetjes Petra