Spring naar inhoud

José / Sierra de Andújar


José Maria, is 30 jaar en oorspronkelijk een hoefsmid van beroep. Hij heeft zich vanaf zeer jonge leeftijd gewijd aan de paardenwereld, het temmen en voorbereiden van paarden voor vrije tijdsbesteding en voor dressuur.
Hij is een man die van paarden houdt en van mensen die van paarden houden.

Waar is het?
SIERRA DE ANDUJAR, HET HART VAN ANDALUSIË ̈ tussen Jaén (45 km) en Córdoba (80 km), omgeven door de bergen van Sierra Morena die het noorden van Andalusië doorkruisen, in de plaats Arjona.
Arjona is een Spaanse gemeente in de provincie Jaén, Andalusië. Gelegen tussen de bergen en het immense olijf velden. De manege behoort tot een familie die van oudsher de olijfolieproductie combineert met een passie voor het paard.

Dagprogramma's

Doma Vaquera € 1500,-

Ontdek het authentieke binnenland van Andalusië € 1050,-

Trektochten

Sierra de Andujar proeven € 950,-

Sierra Morena € 1450,-

LEER DOMA VAQUERA IN HET HART VAN ANDALUSIË, TUSSEN JAEN EN CORDOBA

Prijs € 1500,-

Data 2023 22 - 28 januari, 19 - 25 februari, 19 - 25 maart, 9 - 15 april, 14 - 20 mei, 2 - 8 juli, 6 - 12 augustus, 24 - 30 september, 22 - 28 oktober, 19 - 25 november, 10 - 16 december .

Doma vaquera is een paardensport die volgens de Koninklijke Spaanse Paardrijfederatie (RFHE) bestaat uit "het achtereenvolgens en in een quadrilong uitvoeren van een reeks oefeningen van degenen die in het veld werken om met vee te werken". Het is de typische Andalusische manier van rijden, waarbij je werkt met de 2 teugels in één hand, en met snel starten en stoppen, noodzakelijk voor werk in het veld met de stieren "van de corrida". Deze manier van rijden werd door de Spanjaarden in Amerika geïntroduceerd en daar komt "western dressuur" vandaan.

Programma

Dag 1 zondag

Transfer van de luchthaven, halte de Ave de Córdoba of station Andújar, Diner in accommodatie in een hotel in de Joodse wijk Arjona.

Dag 2 maandag

Om 9.00 uur na het ontbijt transfer naar de manege, Presentatie van het paard en uitleg van het programma, Bezoek aan de Spaans-Arabische paardenboerderij en manege, Ken het tuig en de toeters en bellen van de cowboydressuur, les in de bak, beginnend cowgirl dressuur duurt ongeveer 3 uur.Diner en vrije middag en accommodatie in hotel in Arjona.

Dag 3 Dinsdag

Om 9.00 uur na het ontbijt transfer naar de manege. Vlechten en kapsels typisch voor cowboydressuur, we leren een cowboyknoop te knopen. Les op de baan met cowboypaarden van het huis (Hispano Arab). Tocht van ongeveer 3 uur door Arjona. Diner en vrije middag Accommodatie in hotel in Arjona.

Dag 4 Woensdag

Om 9.00 uur na het ontbijt transfer naar de manege. Les op de baan, zijwerk, voetwissels cowgirl dressuuroefeningen, Tocht (a la cowgirl). Diner en vrije middag en accommodatie in hotel in Arjona

Dag 5 Donderdag

Om 9.00 uur na het ontbijt transfer naar de manege. Terugblik op wat er is geleerd in de les cowboydressuur, gevorderden cowgirl dressuur, Tocht (a la cowgirl) Diner en vrije middag en accommodatie in hotel in Arjona.

Dag 6 Vrijdag

Om 9.00 uur na het ontbijt transfer naar de manege. Cursus gevorderden cowgirl dressuur. Tocht (a la cowgirl) Diner en vrije middag en accommodatie in hotel in Arjona.

Dag 7 zaterdag

Na het ontbijt transfer

Waar slapen we?
In het historische centrum van Arjona en de oude Joodse wijk, een charmant themahotel in
Andalusische stijl.

PRAKTISCHE INFORMATIE
PRIJS: € 1500,- IN EEN TWEEPERSOONSKAMER IN ACCOMMODATIE EN HALFPENSION
MINIMAAL GROEP 2 PERSONEN.
HET KAN VOOR 1 PERSOON MET EEN KLEINE GROEP SUPPLEMENT + €150
SUPPLEMENT eenpersoons KAMER +120 € .
DE PRIJZEN VAN SUPPLEMENTEN EN TRANSFERS OP MAAT WORDEN BIJ AANKOMST RECHTSTREEKS AAN JOSÉ BETAALD.

HET PROGRAMMA BEVAT:
5 DAGEN DRESSUUR PROGRAMMA MET ENGELS SPREKENDE MONITOR
6 DAGEN IN ACCOMMODATIE EN HALFPENSION
TRANSFERS ELKE DAG VAN HET HOTEL NAAR DE MANEGE DE EERSTE EN LAATSTE DAG VERVOER VAN HET ANDÚJAR STATION NAAR HET HOTEL

Sierra Morena, het land van het paard in de natuur.

7 nachten 6 dagen te paard

Prijs : € 1450,-

Data: 5 - 12 maart, 16 - 23 april, 21 - 28 mei, 11 - 18 juni, 10 - 17 september, 5 - 12 november.

Het natuurpark Sierra de Andújar ligt in het noordwesten van de provincie Jaén, in het hart van de Sierra Morena, op slechts een steenworp afstand van de stad Andújar.Het heeft de grootste stukken mediterraan bos op het schiereiland, gedomineerd door steen eik en kurkeik in weidevorm en op grotere hoogte, waar de luchtvochtigheid hoger is, de galeik. Het wordt ook doorkruist door verschillende rivieren en moerassen.
Het is de thuisbasis van bedreigde diersoorten, zoals de lynx, de wolf en de keizerarend, die een van hun laatste nederzettingen in deze bergen hebben. Vee is even belangrijk, met uitgestrekte weilanden gewijd aan het fokken van vechtstieren.

Andújar is een maatstaf in de paardenwereld. De stad Jaén heeft zich weten te positioneren in het centrum van de Spaanse paardensector, gezien het bestaan ​​van talrijke stoeterijen.

De bestaande paarden die geregistreerd zijn in de provincie Jaén zijn er ongeveer 3.000. Ze hielden in de stad Doma Vaquera en Alta Escuela Española wedstrijden.

In de stille en eenzame mediterrane bergen van het natuurpark Sierra de Andújar vinden de laatste exemplaren van de lynx hun toevlucht. Deze buitengewone diersoort, uniek in de wereld, wordt als bedreigd beschouwd. De grootste concentratie Lynx zijn in Spanje met meer dan 1000 exemplaren.

Dit programma stelt ons in staat om het beste van de Sierra de Andujar te ontdekken, geconcentreerd op de dagen dat we de ruiterpaden zullen bewandelen, die de bandieten en transumantes hebben afgelegd om van de Guadalquivir-vallei naar de toppen van Sierra Morena te komen.

Extra

Eenpersoonskamer: € 30 /nacht
kleine groep (2 ruiters): +260 €
kleine groep (3 ruiters) +130 €

Proef de Sierra de Andujar

Prijs : € 950,-

Data 2023: 15 - 19 maart, 28 mei- 4 juni, 30 augustus - 3 september, 15 - 19 oktober, 13 - 17 november, 28 december - 1 januari

Dit programma van 4 nachten, 3 dagen te paard, stelt ons in staat om het beste van de Sierra de Andujar-route te ontdekken, geconcentreerd op de dagen dat we de ruiterpaden zullen bewandelen, die de bandieten en transumantes hebben afgelegd om van de Guadalquivir-vallei naar de toppen van de Sierra Morena

Supplementen

Eenpersoonskamer: € 30 /nacht
kleine groep (2 ruiters) : +150 €
kleine groep (3 renners) +85 €

Dagroutes

Ontdek het authentieke binnenland van Andalusië

Prijs : € 1050,-

Data: 15 - 21 januari, 12 - 18 februari, 26 - 31 maart, 7 - 13 mei, 4 - 10 juni, 9 - 15 juli, 13 - 19 augustus, 3 - 9 september, 15 - 21 oktober, 26 november - 2 december.

De sterroutes stellen ons in staat een territorium te leren kennen, de meest interessante delen te bezoeken en alle landschappen te ontdekken zonder van accommodatie te hoeven veranderen en ons na het paardrijden in staat te stellen culturele bezoeken te brengen, de monumenten en gastronomie te ontdekken, is daarom de combinatie perfect voor een vakantie te paard. Tijdens ons bezoek aan de Sierra de Andújar kunnen we bezoeken:

-De monumentale steden Úbeda en Baeza (70 km.)
-Bezoek de monumentale stad Arjona (15 km)
-Bezoek de monumentale stad Baños de la Encina (40 km.)
-Bezoek de stad Jaén (50 km.)
-Bezoek de stad Córdoba (78 km)

Supplement

habitación individual : 30 € /noche 

minimo grupo ( 1 jinete ) : +130 €

Vervoer

Sevilla luchthaven

Vanaf de luchthaven van Sevilla 203 kilometer met de auto: 2 uur met de trein
AVE-trein van het station van Sevilla naar Córdoba en conventionele trein of bus naar Andújar
2 uur 30 minuten
*ophalen bij het station van Andújar is bij de prijs inbegrepen.

Malaga luchthaven

238 kilometer met de auto 2 uur 15 minuten trein
AVE-trein van het station van Malaga naar Córdoba en conventionele trein of bus naar Andújar
3 uur 15 minuten
*ophalen bij het station van Andújar is bij de prijs inbegrepen.

Madrid luchthaven

327 kilometer met de auto 3 uur
Trein AVE trein van Madrid - Córdoba en conventionele trein of bus naar Andújar, 3 uur 40 minuten.
*ophalen bij het station van Andújar is bij de prijs inbegrepen

*Als je met het vliegtuig in Madrid of Malaga aankomt, raden wij u aan een auto te huren. Naast het besparen van tijd en geld op transfers, kunt u in uw vrije tijd een bezoek brengen aan Cordoba, Jaen, Andujar, enz.

Wij kunnen voor u vervoer regelen van:
Malaga luchthaven transfer prijs € 260 per reis maximaal 4 passagiers
Overstapstation Ave de Córdoba: € 100 per rit maximaal 4 passagiers

TIPS OM UW VERBLIJF PLEZIERIGER TE MAKEN:
HET WORDT AANBEVOLEN OM EEN VOERTUIG TE HUREN OP DE LUCHTHAVEN VAN MÁLAGA OF MADRID, OMDAT DE MIDDAGEN VRIJ ZIJN EN HET ZAL JE DAN IN STAAT STELLEN DE STEDEN CÓRDOBA, SEVILLA EN JAÉN TE BEZOEKEN EN EEN GROOT GEBIED VAN ANDALUSIË TE LEREN KENNEN. ZEER INTERESSANT ZIJN CULTUUR, LANDSCHAP EN GASTRONOMIE.
INDIEN JE WILT, KUNNEN WE HOTELS AANBEVELEN OM JE VERBLIJF MET EEN PAAR DAGEN IN DE STAD CORDOBA TE VERLENGEN.

Kijk voor meer programma en data op de Kalenderpagina.

Als je op de hoogte wilt blijven van nieuwe routes en aanbiedingen kun je mijn facebookpagina ‘liken’ en als je me mailt krijg je dezelfde dag nog antwoord!

Email: paardrijvakantieinspanje@gmail.com

Facebook: Paardrijvakanties in Spanje

Telefoon: 0031612044440