Spring naar inhoud

Manolo / Almeria

Geboren in Barcelona in 1959, verhuisde Manolo in 1992 naar Andalusië om zijn passie na te jagen: Paarden.

Sindsdien wijdt hij zijn leven aan het gidsen van toeristen en het professioneel trainen van paarden. Hij was vice-president van de Andalusische Vereniging voor ruitertoerisme en werkte voor het Europese Equitour-project voor de ontwikkeling van paardrijden in Catalonië en Menorca. Hij heeft ook deelgenomen aan het creëren van rondleidingen in de kolonies van Guanajuato (Mexico).
Ondanks al die jaren in dit vak, is hij nog steeds degene die de selecties en bereidingen uitvoert van de paarden om alle ruiters te begeleiden.
"Paarden dragen ons niet, ze vergezellen ons tijdens onze reizen."

Dagtochten

Beginnersweek                                                                                     v.a. 1050 euro

Dagroutes aan Zee                                                                               v.a. 750 euro

Dagroutes Sierra Nevada (nieuw) 935 euro

Trektochten

Maagdelijke stranden van Andalusië                                                   1495 euro

Maagdelijke stranden van Andalusië (kort programma)                  935 euro

"Tabernas" woestijn van de film in Almeria                                         1150 euro

De verborgen kant van de Sierra Nevada                                            1555 euro

Nieuwjaarsroute 1650 euro

Voor data  kijk op de pagina Kalender  

Beginnersweek                         

Prijs  v.a.795

Data 08/01 > 14/01,  12/02 > 18/02, 25/02 > 04/05 (795 euro), 02/07 > 08/07, 09/07 > 15/15, 16/07 > 22/07, 23/02 > 29/07, 30/07 > 05/08, 06/08 > 12/18, 13/08 > 19/08, 20/08 > 26/08, 27/08 > 02/09 (1000 euro), 15/10 > 22/10, 22/10 > 28/10 09/ 11 > 25/11 (795 euro)

Deze paardrijvakantie is bedoeld voor volwassenen en kinderen vanaf 7 jaar die nog nooit of zeer weinig hebben gereden en in korte tijd de drie gangen (stap, draf en galop) willen leren. Je rijdt in kleine groepen waardoor je veel persoonlijke aandacht krijgt. Je begint elke dag na het ontbijt ‘s morgens of na de warme maaltijd ‘s middags, in de bak met de les en gaat aansluitend meteen een tocht maken door de prachtige streek. Je zit gemiddeld  3 uur per dag in het zadel. Aan het einde van de week kan je ontspannen buiten rijden en op de laatste dag kun je bijna zeker op het strand galopperen. Ook biedt Manolo een programma op maat waarbij je zelf je programma kunt samenstellen. 

WEEKPROGRAMMA

DAG 1
Ontbijt.
Informatie over de verzorging van paarden en tuig voor en na het rijden.
Rijles: positie ruiter, balans, bochten, de stap en de rit.

Excursie door de natuur, om te oefenen wat je hebt geleerd.

Geschatte duur 2,30 uur - 3 uur.

DAG 2
Ontbijt
Informatie over de verzorging van paarden en zadels voor en na het rijden.

Rijles: Begin van lichte draf: ritme, balans.
Natuurexcursie, om te oefenen wat je hebt geleerd.
Geschatte duur 2,30 uur - 3 uur

DAG 3
Ontbijt
Informatie over de verzorging van paarden en tuig.
Rijles: bij draven, draaien, handveranderingen, start de draf in suspensie.
Excursie door de natuur, om te oefenen wat je hebt geleerd.

Geschatte duur 2,30 uur - 3 uur.

DAG 4
Ontbijt en informatie over de verzorging van paarden en tuig voor en na het rijden.
Rijles: draf , bochten, controle van de snelheid, start van een galop.
Excursie door de natuur, om te oefenen wat je hebt geleerd.
Geschatte duur 2,30 uur - 3 uur.

DAG 5
Ontbijt.
We rijden langs het beroemde strand van "el playazo", beroemd vanwege de Romeinse aanwezigheid, reden waarom de stranden werden bezocht door de piraten, daarna zullen we de palm oase oversteken waar zich kleine waterbronnen bevinden
Duur ca. 3 uur

DAG 6
Ontbijt

** Lessen en excursies zijn elke dag 's morgens of' s middags.

Einde van het programma

PROGRAMMA OP MAAT

MINIMUM DAGEN 2 dagen programma / 3 nachten
MAXIMUM aantal DAGEN 10 dagen / 12 nachten
MINIMUM aantal ruiters 2 personen voor meer personen prijs op aanvraag
MAXIMUM aantal ruiters 5 personen

PRIJS per DAG 180 euro p.p.
Omvat paardrijprogramma + logies en ontbijt + transfer vanaf de luchthaven van Almeria

SUPPLEMENTEN
• Hoogseizoen juli en augustus + € 25 / dag / persoon• Kleine groep (1 persoon) + € 50 / dag
• Eenpersoonskamer € 35 / nacht

Inclusief

Paardrijprogramma en accommodatie.
Ophalen op de luchthaven, station bus of trein vanuit Almería.
Gecertificeerde monitor.
6 nachten hotelaccommodatie met ontbijt.5 dagen rij programma les en tochten.
Maximale veiligheidsmaatregelen.
Paarden opgeleid voor het lesgeven van alle niveaus.
Aankomst op zondag en vertrek op zaterdag.
De paarden zijn uitgerust met zadeltassen voor en achter.
Het is raadzaam om zonnecrème en zonnebril te gebruiken gedurende het hele jaar en een watercontainer en badpak mee te nemen.

AANVULLENDE INFORMATIE
De prijs is inclusief: programma, paardrijden, logeren en ontbijt in beschreven of vergelijkbaar hotel.
Prijzen voor een tweepersoonskamer, individuele toeslag van €180,-
Kortingen voor groepen en families.
Voor groepen van meer dan 3 personen kun je de aankomst- en vertrekdag wijzigen.
Transfer in deze programma's gebeurt vanaf de luchthaven Almería of busstation van Almeria en is opgenomen in het programma, Er is een busverbinding  vanaf Almeria naar de luchthaven van Malaga. De busmaatschappij is Alsa www.alsa.es/

Er is een transferservice aan vanaf de luchthaven van Malaga naar de manege in Cabo de Gata voor slechts € 100 p.p. (met een minimum van 2 personen.)
De duur van de reis is ongeveer 2:30 uur en er zal om 17.00 uur een enkele transfer vanuit Malaga zijn en vanuit Almeria op de dag van terugkeer om 9 uur.

De gratis transfers die zijn inbegrepen in de prijs van het programma, zal worden verzorgd niet later dan 18.00 uur de dag van aankomst en niet eerder dan 7 uur de dag van vertrek, in een enkele transfer voor iedereen.
Speciale transfer op  andere tijden is eventueel mogelijk tegen betaling. Van Malaga luchthaven is de prijs  € 250  (4 personen).
Het is raadzaam om een auto te huren. Het is heel interessant om het hele park te leren kennen, Er is geen openbaar vervoer in het park. Voor meer parkinformatie www.degata. com /.

DAGROUTES AAN DE ZEE VOOR GEVORDERDEN 

Data 04/01 > 08/01, 08/02 > 12/02, 15/03 > 19/03, 12/04 > 16/04, 14/ 05 > 18/05, 11/06 > 15/06, 06/09 > 10/09,  20/09 > 24/09, 15/10 > 19/10, 12/11 > 16/11,  03/12 > 07/12

Dit is het ideale programma voor ruiters die bij ons het beginners programma hebben gevolgd en die langere routes willen gaan rijden. We bieden dagelijks een halve dagroute aan in verschillende delen van het natuurpark en één hele dag rijden met een picknick onderweg. Het is ook een perfect programma voor diegenen met een gemiddeld niveau die korte routes willen rijden en elke dag in hetzelfde hotel willen terugkeren. Willen genieten van hun vakantie en het misschien willen delen met vrienden of familie die niet paardrijden.

Prijs per persoon in dubbele bezetting. Voor eenpersoonskamer € 180 single supplement ter plaatse te betalen. Minimale groep 2 personen. Maximaal 4 ruiters. Voor 1 persoon kan het programma met een groepstoeslag van € 180 worden uitgevoerd.

PROGRAMMA

Dag 1 Transfer  van het vliegveld, busstation of treinstation van Almeria naar de manege, overnachting in een hotel in San José.

Dag 2 GENOVESES STRAND

Genoveses, met de witte zandduinen die in veel films worden gebruikt als Indiana Jones, Laurance van Arabie ... Tijdens deze eerste dag zullen we het er allemaal over eens zijn dat het landschap helemaal niet gebruikelijk is.  Dit zijn zonder twijfel de laatste ongerepte stranden van de Middellandse Zee.

Ongeveer 3 uur te paard

Dag 3 DE KLIPPEN VAN LOS ESCULLOS: de piratenroute

Reizen te paard langs paden en kliffen van het natuurpark Cabo de Gata biedt ons zonder aarzelen de meest spectaculaire uitzichten op de Middellandse Zee in het best bewaarde gebied ... deze wandeling gaat langs een oud pad dat diende als een verbinding tussen de kastelen en wachttorens. Inderdaad, tijdens de 18e eeuw waren er kustwachten om deze  te beschermen een invasie van piraten te voorkomen.

Ongeveer 3 uur te paard

DAG 4 DE WESTERN DORPEN

het park, ver van de kust, zijn vrij veel originele dorpjes zoals "los albaricoques" waar in de jaren 70 verschillende scenario's van spagetti westerns werden gefilmd: For a fistfull of dollars, The good the bad and the Ugly, enz ... straten hebben namen als: Clint Eastwood, Sergio Leones ... Lunch in het plaatselijke restaurant "El Alba", de eigenaar (met een Mexicaans tintje), zal ons een typische keuken van het gebied aanbieden en ons enkele anekdotes vertellen over het verschijnen in films als spaghettiwesterns.

Rond 05.30 uur tot 06.00 uur

Dag 5 DE VALLEI DER VULKANEN

Ten noorden van het park liggen de Sierra de Gata-bergen die nog de vorm van de kraters van oude vulkanen hebben waardoor een maanachtig landschap is ontstaan. Ze waren 15 tot 16 miljoen jaar geleden actief. We kunnen de overblijfselen van voedselplantages en enkele regengewassen observeren. Dit komt door de droge zone die Cabo de Gata is. In die tijd heeft de bevolking hun kennis aangescherpt om water te krijgen, ze gebruikten deze enorme vulkanische kegel om het water uit de regen op te vangen die zich concentreert op het onderste deel, waar de gewassen zich bevinden.

We rijden met onze paarden op de heuvels van de vulkanen en galopperen over de paden die van de top naar de zee leiden naar het water van de zeldzame regens.

Ongeveer 3 uur te paard

Dag 6 MONSÚL STRAND

Mónsul is een 400 meter lang strand omgeven door rotsformaties van vulkanische oorsprong aan de zijkanten en een enorme duin van fijn zand aan de achterkant. In het midden van het strand ligt een grote rots die het embleem is geworden van dit strand en het natuurpark, genaamd La Peineta de Mónsul. La Peineta heeft de vorm van een gigantische golf die lijkt terug te willen keren naar de zee,

Steven Spielberg die besloot dit strand en andere plaatsen in Almeria te gebruiken om Indiana Jones and The Last Crusade met Harrison Ford en Sean Connery te filmen

Ongeveer 3 uur

Dag 7 Transfer naar de luchthaven na het ontbijt.

EINDE VAN HET PROGRAMMA

De prijzen zijn inclusief:

Groep van minimaal 2 personen

6 nachten in hotel el Cortijo el Sotillo of vergelijkbaar *** vlakbij de manege
Ontbijt
4 dagen rijprogramma van een halve dag en een volledige dag inclusief picknick
Gecertificeerde instructeur
Maximale veiligheid
Paarden getraind om paardrijles te geven vanaf elk niveau
Ongevallen- en burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering

Het wordt aanbevolen om het hele jaar door zonnebrandolie en een zonnebril te gebruiken.

De reis

Er is een transferservice aan vanaf de luchthaven van Malaga naar de manege in Cabo de Gata voor slechts € 100 p.p. per rit (met een minimum van 2 personen), € 250 (4 personen). De duur van de reis is ongeveer 2:30 uur en er zal om 17.00 uur een enkele transfer vanuit Malaga zijn en vanuit Almeria op de dag van terugkeer om 9 uur.

LUCHTHAVEN ALMERIA: € 50 p.p.per reis (2 TRANSFERS) Transfer uiterlijk om 18 uur plaats vinden op de dag van aankomst en niet eerder dan 7 uur op de dag van vertrek.

Duur van de Transfers
- San Jose - Almeria luchthaven 45 minuten
- San Jose -Station van -Train bussen 1h.15min. Almería.
- San Jose - Luchthaven Granada 2 uur 30 min.

We kunnen een speciale transfer tegen betaling regelen

Er is een bus bedrijf www.alsa.es, dat het vervoer verzorgt tussen de luchthaven van Malaga en Almeria.

Het wordt aanbevolen om een ​​auto te huren. Het is heel interessant om het natuurpark Cabo de Gata in de vrije tijd te zien en daarvoor heb je een auto nodig, want er is geen openbare busdienst in het park. Voor meer parkinformatie kijk op www.degata.com.

Als je op Málaga vliegt gaat er een expresbus naar Almería.

Vanaf het vliegveld van Alicante is het ongeveer 3 uur rijden met de auto maar ook kun je met de bus naar Murcia. Daar stap je over op de bus naar Almería. Vanaf Alicante vertrekt de bus elke twee uur (07:15 de eerste, 20:15 de laatste). Vanaf Murcia vertrekt de bus naar Almería om 10:45, 11:30, 14:15, 18:30 en 20:00. Zie voor bus tijden en prijzen de website van de busonderneming Alsa. 

Trektochten

De maagdelijke stranden van Andalusia

Price 1390 euro

Data 22/01 > 29/01, 19/02 > 26/02, 26/03 > 02/04, 23/ 04 > 30/04, 28/05 > 04/06, 18/06 > 25/06, 18/10 > 25/10, 29/10 > 05/11, 26/11 > 03/12 

Het natuurpark van Cabo de Gata is een van de  toeristische juwelen in Andalusië, Spanje en heel Europa. Kleine baaien met kristalhelder water, oude vulkanen omgevormd in bergen van rode lava, oases van palmbomen en kleine witte vissersdorpjes. Zandduinen die de scène van de cinematografische film zijn geweest: Indiana Jones, Lawrence de Arabia, een handvol dollars ... Het droge klimaat en de bijna 3.000 uren zonneschijn per jaar zorgen ervoor dat Almería de plek is "waar de zon de winter door komt". Je kunt i.p.v. een weekprogramma ook voor een programma op maat kiezen.

Dag tot dagprogramma op aanvraag

DE MAAGDELIJKE STRANDEN VAN ANDALUSIA  (kort programma)

Prijs  € 835

5 dagen, 4 nachten, 3 dagen paardrijden alles inclusief.

Deze route is geschikt voor mensen die geen volledig reisplan van een week willen volgen, bij gebrek aan voldoende vrije dagen, hun vakantie te paard willen combineren met een bezoek aan Andalusië: Granada, Sevilla, Almeria, Cordoba of niet te lange tochten willen maken. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor het bovenstaande programma op maat.

BESCHRIJVING

Dit is een  programma dat door het hele natuurpark loopt. Het combineert routes langs de kust met valleien, je kunt prachtige landschappen en kleine onbekende dorpjes vinden. Het uitstekende weer zonder regen en zachte temperaturen maken het mogelijk om het hele jaar door te rijden.

Dag tot dagprogramma op aanvraag

WOESTIJN VAN "TABERNAS" ALMERIA

Prijs  € 950

Data 01/02 > 05/02, 05/03 >09/03, 05 > 14/05, 10/09 > 14/09, 08/11 > 12/11

5 dagen, 4 nachten, 3 dagen paardrijden.

Deze route is geschikt voor mensen die geen volledig programma van een week willen volgen, bij gebrek aan voldoende vrije dagen, hun vakantie te paard zo willen organiseren door ook meer van Andalusië te bezoeken: Granada, Sevilla, Almeria, Cordoba of gewoon niet te lang te paard willen zitten.

BESCHRIJVING VAN DE OMGEVING

De woestijn van Tabernas ligt ten noorden van de stad Almeria, tussen de bergketens van de Filabres en Alhamilla, die het isoleren van de natte stromingen van de nabijgelegen Middellandse Zee. Carcava's, hellingen, beekjes en ramblas. Landschap getransporteerd van de rijke zeebodem van het Middellandse-Zeegebied naar deze verbrande en dorre Almeria-vlaktes, waar een paradoxaal gevoel van verbazing veel van zijn bezoekers overneemt. Het wordt beschouwd als de enige woestijnzone van het hele Europese continent. De plaats biedt een enorme en rijke verscheidenheid aan milieu-interessante bronnen, vooral geologisch. Onder een sub-dor mediterraan klimaat, met regenval die nog geen 250 mm per jaar bereikt en gemiddelde temperaturen boven 17 ° C, hebben mediterrane routes  gevormd, de bekende "badlands" die grassteppen vormen. Het gevarieerde landschap en de helderheid met meer dan 3000 uur zonneschijn per jaar heeft het mogelijk gemaakt dat vanaf de jaren 60 tot heden honderden films zijn opgenomen, niet alleen westerse (de beroemdste trilogie van de dollar met Clint Eastwood), maar ook van Westerns, in de vele films van de Tabernas-woestijn van andere genres zijn opgenomen, waaronder: Lawrence of Arabia (1962), Cleopatra (1963), Patton (1970), Conan the Barbarian (1982) of Indiana Jones and the Last Crusade (1989). Op dit moment worden er nog steeds veel films, advertenties en videoclips opgenomen. Eind 2013 filmde Ridley Scott in deze woestijn Exodus, een film die het leven vertelt van het bijbelse karakter van Mozes, gespeeld door de Britse acteur Christian Bale.

Dag tot dagprogramma op aanvraag

De verborgen kant van de Sierra Nevada

Prijs 1455 euro

Data 30/04 > 07/05, 24/ 09 > 01/10, 01/10 > 08/10

7 overnachtingen en 6 dagen rijden

Een 8-daagse trektocht door de beboste valleien en langs de hoge pieken van het Sierra Nevada National Park waarbij landschappen en kleine dorpjes ontdekt worden die nog niet ontdekt zijn door het massatoerisme...

De tocht in de Sierra Nevada voert over de noordflank naar Lugros, Jérez del Marquesado, La Calahorra en de Puerto de la Ragua. Je rijdt vaak boven de 2000 meter, maar ook je kunt ook kiezen voor een tocht in lager gelegen gebied over de uitgestrekte vlaktes waar Sergio Leone zijn beroemde spaghettiwesterns heeft gedraaid.

De Sierra Nevada in Spanje met zijn zestien bergtoppen boven de 3000 meter is na de Alpen de tweede hoogste bergketen van Europa. Door de zuidelijke ligging en vele uren zon is het een ideaal gebied om je vakantie door te brengen. Het gevarieerde berglandschap met zijn uniek aanbod van fauna en flora is een aanrader voor wie van de natuur houdt.

Dag tot dagprogramma op aanvraag

Inbegrepen bij de prijs van de Trektochten zijn:

  • Overnachtingen op basis van vol pension.
  • Picknick onderweg en drankjes tijdens het eten.
  • Tweepersoons kamer (meerprijs eenpersoonskamer is 180 euro).
  • Transport van de koffers van hotel naar hotel gedurende de route.
  • Caps en chaps zijn aanwezig.

TRANSFERPRIJS (GEEN TRANSFER INBEGREPEN IN DE PRIJS):LUCHTHAVEN VAN GRANADA: € 50 / PERSOON (2 TRANSFERS)
LUCHTHAVEN VAN MALAGA: € 100 / PERSOON per rit.

Als je op de hoogte wilt blijven van nieuwe routes en aanbiedingen kun je mijn facebookpagina ‘liken’ en als je me mailt krijg je dezelfde dag nog antwoord!

Email: paardrijvakantieinspanje@gmail.com

Facebook: Paardrijvakanties in Spanje

Telefoon: 0031612044440 

Recensies

Dagtochten gevorderden Cabo de Gata 

Afgelopen mei heb ik samen met mijn dochter van 11 een week lang dagtochten bij Manolo gereden. We hebben er erg van genoten! Fijne, betrouwbare, en goed verzorgde paarden. Een relaxte gids. Elke dag een andere route door een gebied met veel geschiedenis, waar Manolo ook veel over wist te vertellen.

Het contact met Marion was super! Ze geeft razend snel antwoord en alles was top geregeld! Een aanrader!

Bettina.

Dagtochten beginners Cabo de Gata 

Paardrijden in Cabo de Gata was voor ons een geweldige introductie in het paardrijden. De begeleiding van Manolo, de unieke omgeving met kust en bergen en natuurlijk 'onze' 2 paarden Farras en Muhlai waren ronduit geweldig. De kroon op de paardrijvakantie was de kennismaking met de paarden aan het begin en het galopperen op het strand aan het eind. We verbleven de eerste drie dagen in het San Juan in het Hotel Eldorado en er was mede i.v.m. de laagseizoen periode (half maart) niet zoveel te beleven. Aan het eind van onze vakantie zijn we weer terug gegaan naar Hospederia Palmito, vijf minuutjes uit de kust, wat een zeer vriendelijk en comfortabel adres was.

We hebben een toptijd gehad en kennisgemaakt met een mooie regio in Spanje.

Thanks en groet,

Reijer

Dagtochten gevorderden Sierra Nevada 

Paardrijden in Andalusië vanuit het dorpje La Calahorra samen met Juan en Angelika was een fijne ervaring. Twee betrouwbare en prettige gidsen. In het Engels geven ze informatie over de omgeving. Ik reed op Karima, een 5 jarig Spaans-Arabisch paard, erg betrouwbaar, krachtig en snel.

Tijdens de sterrit van vijf dagen hebben we vijf verschillende routes gereden. Elke dag was een ander soort tocht. Zo zijn we naar de ijzermijn gereden, de groene vallei en de grotwoningen in Guadix. De Sierra Nevada zijn we opgegaan tot 2000mtr hoogte. Een prachtig vergezicht vanaf boven gezien. We reden tussen de amandel- en olijfbomen, in het bos, door kleine riviertjes. De natuur in deze omgeving heeft verschillende facetten.

Vanaf mijn verblijfplaats La Balsa in Alquife werd ik naar de paarden gebracht. Tevens een goed vertrekpunt voor mooie wandelingen langs de watermolen routes. De gastvrouw en -heer zijn plezierige mensen die in goed contact staan met de lokale dorpsbewoners. Ze zijn zeer behulpzaam.

Paardrijden en wandelen in de Sierra Nevada was en is zeker de moeite waard.

José Imlabla

Dagtochten gevorderden Cabo de Gata 

Beste Marion,

Het is echt geweldig geweest!!!!

Na aankomst op het vliegveld arriveerde Enrique om ons op te pikken.

Onderweg naar de manege vertelde hij al veel over de omgeving en de paarden en we werden nog enthousiaster. Enrique is een gedreven toeristengids. Emma kon het meteen goed met hem vinden , helemaal nadat ze Pepe toegewezen kreeg, waarop ze alle dagen heeft mogen rijden.

Ze heeft naast het rijden met Manolo en Enrique ook veel tijd doorgebracht op de manege om te helpen met zadelen e.d. en ze zat naast Enrique op de bok bij bijna alle ritjes met het rijtuig. Ondanks de hitte was ze helemaal in haar element.

Ik heb zelf niet gereden, maar ga dat een volgende keer zeker doen. Ik heb me echter absoluut niet verveeld en genoten van de gastvrijheid en natuurlijk van Emma's plezier.

Hotel Sotillo is een karakteristiek hotel met een mooie inrichting, maar zeker geen 4 sterren waard! Villa Maltés b.v. was een veel betere en goedkopere optie geweest.

Ik heb een fotoselectie toegevoegd in separate mailtjes.

Emma zal ook nog een reactie schrijven op de facebookpagina 'Paardrijvakanties in Spanje'.

Hartelijke groeten,

Yvonne

Het was er geweldig! Ik mis het zo erg! Je kon altijd bij de paarden zijn, helpen, knuffelen en natuurlijk rijden. Het natuurgebied Cabo de Gata is ook zo prachtig mooi! Ik keek mijn ogen uit toen ik mijn eerste rit maakte. Ook zijn de mensen die er werken hartstikke lief! Ik wil echt weer terug! Een dikke aanrader!

Emma

Dagtochten gevorderden Sierra Nevada en Cabo de Gata 

Paardrijden in Andalusië vanuit het dorpje La Calahorra samen met Juan en Angelika was een fijne ervaring. Twee betrouwbare en prettige gidsen. In het Engels geven ze informatie over de omgeving. Ik reed op Karima, een 5 jarig Spaans-Arabisch paard, erg betrouwbaar, krachtig en snel.

Tijdens de sterrit van vijf dagen hebben we vijf verschillende routes gereden. Elke dag was een ander soort tocht. Zo zijn we naar de ijzermijn gereden, de groene vallei en de grotwoningen in Guadix. De Sierra Nevada zijn we opgegaan tot 2000mtr hoogte. Een prachtig vergezicht vanaf boven gezien. We reden tussen de amandel- en olijfbomen, in het bos door kleine riviertjes. De natuur in deze omgeving heeft verschillende facetten.

Vanaf mijn verblijfplaats La Balsa in Alquife werd ik naar de paarden gebracht. Tevens een goed vertrekpunt voor mooie wandelingen langs de watermolen routes. De gastvrouw en -heer zijn plezierige mensen die in goed contact staan met de lokale dorpsbewoners. Ze zijn zeer behulpzaam.

Paardrijden en wandelen in de Sierra Nevada was en is zeker de moeite waard.

José Imlabla

Dagtochten gevorderden Sierra Nevada en Cabo de Gata 

Hallo Marion,

Mijn ervaringen, als mede die van Carin zijn de volgende. We hebben genoten, dat als eerste, De paarden in Cato de Gaba zagen er beter uit dan in de Sierra Nevada, maar misschien hebben ze daar nu ook nieuw hooi gekregen ipv stro.

Wel wil ik vermelden dat het verschil tussen een hele dag en een halve dag minimaal is qua prijs, en dat je dus veel beter een dagtocht kunt maken incl.lunch. Ik heb een foto collage gemaakt en zal deze bijvoegen. Je kunt hem op je site zetten. hoor!

Wij gaan zeker nog een keer terug en dan met name naar het stranddeel, omdat we de tochten en het hotel heerlijk vonden.

Hartelijk dank in ieder geval,

Annemieke Goetjaer-Streek

Cabo de Gata 

Dag Marion,

We hebben het heerlijk gehad! Een vakantie voor moeder en dochter, ter ere van de overgang van basisschool naar middelbare school....

Het was de aankomstdag bar en boos weer, maar daarna herstelde zich dat weer snel; de laatste twee dagen was het echt warm, de andere dagen lekker lenteweer.

De eerste dag was het met name voor mij (behoorlijk onervaren) wel wat stressvol, want de paarden gingen véél harder dan in Nederland. Het koste me twee dagen om het snellere ritme in draf onder de knie te krijgen. En galop leek qua snelheid meer op rengalop. Maar ik moet zeggen, na die twee dagen ging alles helemaal goed. Mijn dochter had trouwens nergens last van, maar die rijdt ook al bijna vier jaar.....

Wat ik zo heerlijk vond, was de stilte en de natuur. Met je paard midden in een prachtige omgeving, een soort Mexico, nagenoeg geen andere geluiden dan paardengeroffel. Af en toe de instructeur die wat zegt. En je kunt niets anders dan helemaal in het NU zijn. Jij, je paard en de prachtige natuur om je heen. Puur vrijheid.

Wat ik wel wat jammer vond was dat we geen vast groepje hadden, maar uiteindelijk doe je het toch voor jezelf....en omdat we achter elkaar aan reden en niet naast elkaar, kon je sowieso niet veel praten.

Manolo en Enrique waren trouwens fijne begeleiders, die vertrouwen gaven en ook uitstraalden. Er ging zorg vanuit. Manolo haalde ons iedere ochtend op in het hotel en bracht ons er 's middags weer heen (we zaten in een hotel iets verder onder aan de weg).

Al met al hebben mijn dochter en ik het erg fijn gehad. Na een dag thuis kwamen er al tranen omdat ik de vrijheid zo miste.

Bedankt en hopelijk tot een andere keer,

Barbara en Bente

Beginners Cabo de Gata 

Even een kort berichtje vanuit San Jose

Het is hier is heerlijk! De kinderen vinden het rijden super en de omgeving is prachtig. Het weer is super en eigenlijk hebben we niets om over te klagen! Het zou me niets verbazen als we nog eens terugkomen om nog beter te leren rijden. De ongedwongen aanpak van Manolo spreekt ons zeer aan!

We hebben de week afgesloten met een klein galopje en een diploma voor de kinderen.

Ze vonden het fantastisch!

We houden dit zeker in gedachten voor andere korte vakanties. De combinatie

met de manege in de Sierra Nevada is misschien ook wel leuk voor de

afwisseling.

Kortom, we zijn blij dat we zijn gekomen en we komen zeker nog terug!

Hartelijke groet,

Sanne

Beginnersweek Cabo de Gata

Beste Marion,

Inmiddels al weer ruim een week terug uit Spanje wilde ik je toch graag even laten weten hoe ik het heb gehad.

Om het heel kort te zeggen was het nog beter dan hoe ik gehoopt had dat het zou zijn. Ik zag er van tevoren best wel tegenop om helemaal alleen naar Spanje te gaan. Ik vroeg me af of het wel goed geregeld was en of ik het paardrijden wel leuk zou vinden, want dat had ik tenslotte nog nooit gedaan.

Maar alles was prima geregeld, het hotel was heel mooi en rustig en Manolo en Enrique waren bijzonder aardig.

Het paardrijden was echt heel fijn om te doen. Manolo legde alles duidelijk en geduldig uit en gaf me echt vertrouwen. De paarden waren rustig en lief, vooral Ruana, het paard waar ik op mocht rijden. En dat je al meteen vanaf de eerste dag een 'buitenrit' kunt maken is echt geweldig! Ik kan iedereen die nog nooit op een paard gezeten heeft en het graag wil leren aanraden om het op deze manier te doen.

Deze vakantie heeft me, mede dankzij Manolo en Enrique, enorm goed gedaan en ik ben ze daar erg dankbaar voor. Ik ben echt tot rust gekomen en kan alles nu weer veel beter aan. Wil je ze hier namens mij nogmaals voor bedanken?

En ik wil jou ook nogmaals bedanken dat je deze vakantie mogelijk hebt gemaakt.

Hartelijke groet,

Mieke.

Dagtochten Cabo de Gata

Hoi Marion,

We hebben het goed naar ons zin gehad! Manolo was op pad,

dus we hadden Enrique als gids. Ging prima. Fijne paardjes,

mooie ritten, goed hotel. We hebben genoten!

Groeten,

Yvette

Dagtochten Cabo de Gata

Hallo Marion,

Onze herfstvakantie in San José is ons zeer goed bevallen. We hebben 5 fantastische tochten gemaakt. De omgeving was overweldigend. De paarden waren rustig maar geenszins lui. Ook onze 2 kinderen waren op hun gemak en wilden het liefst de hele dag galopperen. Verder was het hotel (Cortijo el Sotillo) uitstekend. Lekker rustig en lekker eten. Ook fijn om eens geen huurauto te hebben. Je wordt van het vliegveld gehaald en aan het eind weer teruggebracht. Het strand en de restaurants zijn op loopafstand. Op onze vrije dag hebben we een prachtige wandeling gemaakt. We zijn naar de uitkijktoren geklommen en de kinderen hebben nog fossielen gevonden. Inmiddels zijn we (helaas) weer thuis en zijn nu 's avonds de western-video's aan het bekijken. We herkennen inderdaad de omgeving en het dorpje Aqua Caliente (=Albaricoques). Erg leuk allemaal. Ook was de vliegverbinding via Weeze erg snel en makkelijk (vlak bij Nijmegen). Dit was zeker niet de laatste keer.

Dank en groet,

Onno.

Beginnersweek augustus

Als beginner in je eentje naar de Sierra Nevada. Een hele onderneming, maar

wat heb ik genoten. De informele sfeer, de goede manier van les geven (Juan

en Angelica), de enorm lieve en handelbare paarden (met een eigen willetje)

en de prachtige omgeving staan garant voor een heerlijke tijd. Het hotel Tio

Tobas is bijzonder met zijn grotwoningen en de ontbijtjes bij bar La Peña

gezellig en huiselijk. Ik heb het heel erg naar mijn zin gehad en hoop

volgend jaar weer terug te komen. Het was absoluut een goede beslissing en

mijn droom om te leren paardrijden én tegelijk lekker buiten te rijden is

uitgekomen!

Suzan

Dagtochten augustus

"In de zomer van 2011 hebben wij met onze drie kinderen genoten van een weekje paardrijden. De kinderen hadden als enige ervaring de beginnersweek bij Manolo, een jaar eerder. Dat was goed bevallen, vandaar dit jaar weer terug. De eerste dagen was het voor hun nog erg spannend, maar de laatste twee dagen genoot zelfs de jongste van 12 jaar van een galop bergop in een prachtig landschap. De paarden zijn geweldig, erg goed afgericht en erg braaf voor de onervaren ruiter en voor de meer ervaren ruiter daarbij ook nog eens heel sterk. Het landschap is indrukwekkend en de begeleiding (Juan en Angelica) geduldig, vriendelijk en goed gezelschap. Een aanrader en we zullen zeker teruggaan.

Familie van den Bercken

Beginnersweek Juni

Hoi Marion,

Wij zijn net een week terug van onze paardrijvakantie in San Jose. Het was echt geweldig! We hebben zo ontzettend genoten van deze vakantie. De paarden, Manolo, het hotel en de omgeving hebben een onuitwisbare indruk op ons achter gelaten. Ik ben nog druk bezig met de foto's, zodra het af is stuur ik je een uitgebreider verslag met foto's!. Mocht je nog contact met Manolo hebben zeg hem maar dat we hem en de paarden heel erg missen en dat de foto's dus nog volgen!

Groetjes,

Richard, Zanna en Mado

Dagtochten April

Ik heb in de eerste helft van april 4 dagen bij Manolo gereden in Cabo de Gata. Manolo is een ontzettend aardige en rustige man die je goed op je gemak stelt. De omgeving is vrij ruig, de hellingen steil en diep, het pad niet altijd even egaal, maar hij is overtuigd van de kunsten van zijn paarden en zou geen risico nemen. Trust the horses! Dat moet je dan maar ook doen. Ze zijn lief en betrouwbaar en Manolo geeft je een dier dat bij je past. Ik als niet-durfal zou zo weer bij hem gaan rijden. Het weer was fantastisch, heet voor de tijd van het jaar en regen valt er sowieso bijna niet. Het hotel is prachtig en echt heerlijk om even bij te komen. San José ligt op loopafstand, een minuut of 15 en naar de restaurantjes aan het strand iets verder. De omgeving is verder vrij kaal, haast geen bomen, maar heeft zeker zijn charme en is uniek op zijn eigen manier. Tussen de klaproosjes rijden en de geur van lavendel in je neus, omdat de paarden daar overheen lopen, is zalig!!'

Oké Marion, hartelijk dank voor alles, je snelle antwoorden en interesse.Wie weet tot een volgende keer!

Groetjes, Marike

Dagtochten April

Beste Marion

We hebben een hele fijne vakantie gehad! Onze dochter Jet heeft ongelofelijk genoten van de paarden en

het rijden. (wij zelf ook, maar het was echt haarkeuze, zij is de echt paardengek van ons gezin.)  Manolo en Enrique  waren heel vriendelijk en aardig en letten goed op de veiligheid, wat voor mij heel belangrijk is. Wat ik ook heel leuk vond was dat we met name Enrique echt hebben leren kennen, door 4 dagen met hem op te trekken. Normaal op vakantie is het niet zo makkelijk echt contact te leggen met de mensen daar, maar door zoveel samen te zijn ging dat natuurlijk heel makkelijk. We hebben het met elkaar erg gezellig gehad, dronken ook geregeld samen iets.

Het hotel was ook top! Een fijne kamer en een heerlijk zwembad.

We hebben ook een paar leuke foto's, niet zoveel van het rijden, omdat we dan meestal geen camera mee hadden, maar bijvoorbeeld wel van een mooie huifkartocht die we mee mochten maken.

hartelijke groet,

Loulou, Arjan en Jet

Dagtochten Maart

Hoi Marion,

We hebben een geweldige week gehad in San Jose. Zowel de paarden als het hotel zijn top, alles was goed geregeld.

Ook over Manolo niets meer dan goeds. Hij kan goed met kinderen omgaan, mijn dochter vond het super. Eerst was ik even bezorgd, omdat ze toch op een groot paard reed (Allegre), maar Manolo heeft alles goed onder controle.

Hij weet de tochten leuk te maken voor zowel beginners als gevorderden. Een prachtige natuur met nog mooiere uitzichten in San Jose, even heel anders dan Nederland.

We zijn echt heerlijk tot rust gekomen. Ook jij bedankt voor al het contact van tevoren, leuk dat je bent meegereden en het was allemaal top geregeld!

Wij komen zeker een keer terug.

Groeten,

Suzanne

Dagtochten februari

Beste Marion,

Ja, we hadden een heerlijke tijd daar in Andalousie.

We zijn goed ontvangen geweest in het hotel en daarna door Manolo.

De mensen zijn zeer vriendelijk.

De manege juist naast de deur laat een zeer verzorgde indruk na. Alles mooi netjes geschilderd en onderhouden, ruimte zat.

We hebben zeer mooie tochten gemaakt in een adembenemende natuur. Hellingen genomen met paarden waar een toevallige wandelaar opmerkte dat hij wilde blijven kijken of we er wel op zouden raken.

Mochten we alleen geweest zijn zouden we nooit het idee gehad hebben zo een steile met losse stenen bezaaide helling te nemen met paarden. Te voet zijn ze zeken niet te nemen.

De paarden deden het prima. Ze zijn mak, goed bestuurbaar en niet afgestompt als een manegepaard.

Het tuig was goed van recente makelij en verzorgd. De eerste dag was ik niet zo tevreden van m'n zadel. De tweede dag mocht ik prompt m'n keuze maken uit alle andere zadels. Nu heb ik ook eens met een Winepeg zadel gereden. De eerste dag werden we verrast door de natuur en een rit langs het strand waar een scene was opgenomen van de film van Indiana Jones ''De gouden graal''.

De tweede dag was dus zeer spectaculair en mooi. Deze uitstap is, en dat bevalt ongelofelijk, enkel met een paard te doen. Te voet of met een motorfiets of Quad kwam je er zeker op bepaalde plaatsen niet door. Met de paarden ging het vanzelf.

Manolo trakteerde ons op een Paella in een plaatselijk restaurant wat druk bezocht werd door de bevolking. Een leuke belevenis.

De dagen nadien zijn we nog naar Granada gereden en hebben onderweg Fort Bravo aangedaan. Op dinsdag het Alhambra bezocht en daarna tevreden naar huis teruggevlogen.

De reis was puik georganiseerd door u, we hadden voldoende inlichtingen en waren verwacht in het hotel.

Bedankt voor de organisatie en de service.

Misschien rijden we er deze zomer met onze camper nog eens langs, we zijn ook duikers en willen de aantrekkelijke zee er eens verkennen en als het niet te warm is gaan we zeker nog een rit maken met Manolo.

Zeger De Lille

Beginnersweek oktober

Ha Marion,

Het was fantastisch in San José met Manolo en de paarden. Manolo is een schat van een man, het paard wat hij had uitgekozen om deze week op te rijden was super, de omgeving is prachtig en het weer is ook nog eens geweldig!

Het hotel is ook erg aangenaam, we hebben gevraagd of we nog een nachtje langer konden blijven en dat was geen probleem.

Wij hebben een heerlijke week gehad in San José en ik hoop dat we hier in Nederland nog een plek kunnen vinden waar we af en toe een tocht kunnen doen zonder eerst eindeloos in de bak te hoeven lessen. Dan kunnen we volgend jaar de volgende cursus volgen!

Bedankt voor de communicatie en het regelen van deze heerlijke week!

Groetjes, Marjon.

Dagtochten september

Hoi Marion,

Weer terug in het natte Nederland kijk ik terug op een heerlijke week paardrijden bij Goyo en Manolo. Omdat ik in juni 2010 2 weken in de Sierra Nevada gereden heb wilde ik nu eens kijken hoe het rijden aan de kust zou zijn. Het was overigens een goed idee om de eerste dag, om er weer in te komen, bij Goyo in de Sierra te rijden omdat ik het daar ook erg mooi vind. Ik bofte dus weer met en rijden in de Sierra en rijden aan de kust deze keer.  Het rijden aan de kust in deze tijd van het jaar is prachtig  met een lekker temperatuurtje.  De kust is adembenemend mooi en het rijden in een woestijnachtige omgeving was heel anders dan de bosrijke omgeving van Gudix en als je paardrijden wilt afwisselen met het liggen op het strand een absolute aanrader,  s,avonds lekker een wijntje drinken op een terras en het gevoel hebben actief en lui geweest te zijn is voor mij goede combinatie of na het paardrijden nog willen wandelen kan daar allemaal . Het rijden langs de kliffen werkelijk prachtig, soms spannend maar Manolo nam geen risico dus er was geen enkele keer dat ik dacht gaat dit wel goed. Ook de tochten waren afwisselend en ik ben geen enkele keer op hetzelfde stukje geweest kortom ik heb het geweldig gevonden aan de kust.

De laatste dag weer met Goyo paard gereden omdat Manolo naar Guadix ging. dat was voor mij een hele goede afsluiter van een heerlijke week en ik weet nu ook hoe de vroegere bewoners leefden in hun grot woning omdat Goyo ons een oude grot woning liet zien met rond vliegen vleermuizen en al, erg leuk en ik heb er van genoten.

Het was trouwens een prima plan om een hotel in Malaga te nemen zodat ik vrijdagochtend nog kon paardrijden, s,middags op mijn gemak, gebracht door Manolo, naar Granada kon gaan om de volgende dag erg vroeg op het vliegtuig te stappen.

Al met al weer een prima weekje

Groetjes Marina

Beginnersweek september

Hoi Marion

De beginnersweek voor iemand die geen ervaring had met paardrijden is mij heel erg meegevallen

Maar ik kan niet ontkennen dat het best hard werken is om een paard de juiste richting te laten lopen,

Ik hoor Goyo nog roepen "  Don't pull Linda !!! Open Open to the left !!!" maar nee Thierra het paard wilde,

de eerste dag alleen maar naar rechts. De rest van de week heb ik veel geleerd en nooit gedacht 

dat het mij zoveel zelfvertrouwen zou geven, dit ook dankzij de super goede intensieve begeleiding van Goyo.

Verder nog even wat over de omgeving en het landschap van Alcudia de Gaudix, Het is echt zo ontzettend

mooi en schitterend,  echt geweldig al dat moois wat bloeit en groeit. Het dorpje Gaudix is ook een aanrader voor

al je even de behoefte voelt (mits je er nog de energie voor hebt) om te gaan shoppen en dergelijke.

Als laatst het eten bij Pacca was erg lekker. En niet te vergeten de gastvriendelijkheid van Marion en

Angelica was gewoon super.

Al met al was een ervaring om nooit te vergeten, en wat absoluut een aanrader is voor mensen die 

ook willen leren paardrijden. 

Nu ik al weer twee weken thuis ben ga ik zeker de paardrijlessen voortzetten.

Linda

Dagtochten

We hebben het ontzettend leuk gehad afgelopen juli in Alcudia de Guadix. De eerste dag al een fantastische rit door de bijna droge rivierbedding. Lekker in de schaduw. Ondanks de temperaturen van rond de 40 graden was het goed uit te houden

Mooie uitzichten, leuke afdalingen en soms een stiekem sprongetje in een droge rivierbedding. Dwars door de olijfboomgaarden met een leuke cowboy als begeleider voorop. Het oog wil ook wat! Zwemmen met een paard was  een heel nieuwe ervaring. Het gevoel van lage staart om je benen was even wat minder, tot je weet wat het is.

Trapklimmen op een paard hadden we ook nog nooit gedaan, ze zijn er beter in dan je denkt. Rond siesta-tijd door een stadje rijden met kletterende paardenhoeven, wat zullen de bewoners blij geweest zijn met ons.

Het was ook heel gezellig met de andere twee mensen van onze groep. Na een half dagje rijden nog even wat drinken en tappas en 's avonds met z'n allen nog even op het terras van Tia Tobas waar je voor weinig geld een heel gezellig avond met lekkere hapjes hebt.

Het slapen in de grotwoning kan ik overigens iedereen aanraden, heel knus en vooral lekker koel. Even op temperatuur komen en dan nog even zwemmen in het zwembadje met uitzicht op de besneeuwde toppen van de Sierra Nevada.

Kortom we hebben er heel erg van genoten en kunnen iedereen een paardrijvakantie in Andalusie aanraden!

Hartelijke groet,

Jolanda Wielemaker

1 week dagtochten en 5 dagen trektocht

Hallo Marion,

Weer terug in Nederland heb ik wel moeten afkikken van de 2 geweldige enverrassende weken in Spanje.

De eerste week heb ik heerlijke dag tochten te paard gemaakt in hetgezelschap van Goyo en Angelika en 4 tot 5 uur op een paard was voor deeerste week uitstekend om aan de omgeving en de paarden te wennen.

Goyo heeft zijn best gedaan om het mij naar de zin te maken en wist veel tevertellen over de omgeving. Het slapen in een grot was een bijzondereervaring.

De trektocht van de daaropvolgende week was geweldig , heerlijk om na eenuur of 5 te paard af te stappen voor een heerlijke picknick die door Pacagoed verzorgd was en na een siësta weer op paard te stappen om weer verder

te trekken en uit te komen bij het hotel om daar moe maar voldaan op eenterras te ploffen en gezellig met zijn allen wat te drinken en te eten. ik heb ook genoten van het wandelen door de slaperige stadjes waar ik mij als

vrouw alleen erg veilig heb gevoeld.

Het is absoluut een aanrader om als alleen reizende vrouw een dergelijke trip te boeken, hetgeen maar aan geeft dat ook als je wat ouder en vrouw bent (56jr) je best wel avontuurlijke vakantie,s kunt boeken en je niet afhankelijk bent van een reis gezelschap.

Heel goed paardrijden hoef je niet te kunnen omdat Manolo en Goyo rekening houden met je rij ervaring heb ik gemerkt.

Ook de reis naar Granada met openbaar vervoer is mij erg meegevallen en erg simpel. In de bus heb ik Manolo gebeld en die regelde iemand om mij in Granada op te pikken, beter kon eigenlijk niet.

Ik kom waarschijnlijk in september terug voor een tocht aan de kust.

Hartelijke groeten Marina

Dagtochten

Hallo Marion,

Ik heb een enorm fijne week gehad!

Lekker om paar dagen extra te hebben, heb doordat ik een huurauto had enorm veel van de omgeving gezien.

Het slapen in de 'grotwoning' vond ik een mooie ervaring. Geeft het slapen bijna een soort 'baarmoeder' gevoel.

Enorm genoten van het paardrijden! Erg intensief, maar kan door de ervaring van Manolo en zijn assistent wel zeggen dat de begeleiding goed was.

Hoor nog in m’n achterhoofd "Heals down Eric" 

Kriebelt nu al voor de trektochten...

Dank voor alles en tot de volgende keer.

Eric

Dagtochten

Hoi Marion,

Alles goed ?

Ik ben gisteravond weer thuis gekomen. Van de warmte in Granada en Malaga naar de kou in NL ... Maar het is wel mooi hier, het heeft weer gesneeuwd !!!

Ik wilde je even laten weten dat ik een heel leuke vakantie in Alcudia heb gehad !!

Het paardrijden met Manolo was hartstikke leuk en ontspannend !!! Wat een rustige paarden heeft hij !!!!!

En wat een mooie omgeving ook, de Valle del Zalabi !!!

Groetjes, Kirsten

Dagtochten

Hi Marion,

Ik ben gisteravond teruggekomen en wilde je even laten weten dat ik echt een superweek heb gehad! Manolo was echt de perfecte gids, hij wist veel te vertellen over de omgeving. Daarbij ook nog eens een heel leuk en vriendelijk persoon!

Paca heeft me in de watten gelegd met haar heerlijke maaltijden. Ik werd heel gastvrij ontvangen. En natuurlijk heb ik schitterende tochten gemaakt, moest de eerste dag een aantal x m'n hoogtevrees inslikken, maar Manolo gaf genoeg vertrouwen om dat los te laten.

De streek en alle vriendelijke mensen hebben m'n hart gestolen, ik ga zeker terugkomen. Ben aansluitend nog een weekend naar Granada gegaan, wat een onwaarschijnlijk mooie, leuke stad.

Kan alleen maar in superlatieven spreken, maar het was ook echt geweldig!

groet,

Laura

Dagtochten

Hallo Marion,

We hebben een schitterende week gehad: paarden (en honden), de omgeving, de mensen, het eten,...het is ons uitstekend bevallen.

Voor herhaling vatbaar!!!

Michel en Melinda

Tocht: De verborgen kant van de Sierra Nevada

Hoi Marion,

ik ben terug uit de Sierra Nevada. Het is allemaal uitstekend verlopen. Ik heb een fantastische tocht gehad, prachtige omgeving, mooie tochten, leuke en goede hotels, prettig gezelschap. Manolo heeft uitstekend voor ons gezorgd. Dus bedankt voor alles en mogelijk hebben we weer eens contact, want het beviel erg goed.

Groetjes, Patty.

Dagtochten

Hallo Marion, 

Ik heb een super relaxte week gehad! Het paardrijden was fantastisch en Manolo is een uitstekende leraar. We hebben heel wat uren buiten gereden. De laatste dag had ik geluk, ik mocht mee op een trailtocht. De hele dag in het zadel met in de middag een pauze van drie uur bij een meer. Heb veel geleerd in korte tijd. Het verblijf bij Tio Tobas was ook erg goed. De studio had een zeer aangename temperatuur in de hitte en was gezellig ingericht. Ik heb iedere dag gegeten bij Paca, die mijn “poco poco” Spaans heeft bijgespijkerd naar “poco” Spaans. Paardrijden in Andalusie is me uitstekend bevallen en een heel goed alternatief voor degenen die – net als ik – niet zo nodig met een single-reis meehoeven.

Groetjes, Marianne

Beginnersweek

We hebben voor de beginnersweek gekozen bij Manolo omdat we daar zonder ervaring al vanaf de eerste dag heerlijk buiten konden rijden.

Onze verwachtingen zijn helemaal uitgekomen. Het was leuk iedere dag een klein stukje techniek te leren en daarna lekker buiten te gaan rijden. Het hotel was ook perfect, dank zij onze slaapkamer uitgehouwen in kalksteen rotsen hebben we heerlijk koel geslapen.

Jeroen en Erik Franse

Dagtochten

Hey marion,

Ik vond het paardrijden enz. zaaaaaallig!!!

Nagenieten lukt me nie echt, ben weer aan het werken.

Vond het alleen spijtig dat mijn spaans nie zo schitterend was maar daar komt verbetering in.

Ik vond het weer zalig, soms iets te warm maar ja we zitten in het zuiden van spanje dus ja.

Het eten was ook zalig, zelf al eet ik geen of bijna geen vis, ik vond het lekkere vis!

Ik kom zeker en vast volgend jaar terug en breng mensen mee!

Vele groetjes vanuit het saaie Belgie,

xxx

Karlien

Beginnersweek

Hallo Marion,

Bijgaand een aantal foto's van april/mei.

We hebben genoten.

Tot ziens.

Groeten,

René Falter

Tocht: De rivierdalen van de Sierra Nevada

Hi Marion,

Wilde je even laten weten dat wij een heerlijke vakantie bij Manolo hebben gehad! Manolo heeft echt zijn best gedaan om het ons naar ons zin te maken. Heerlijk rijden in een prachtige omgeving en dan bij een picknick plaats aankomen waar een geheel gedekte tafel staat met van alles en nog wat.  We hebben genoten!

Bedankt voor al je informatie vooraf en wie weet tot ooit! 

Groeten,

Maarten en Mariska

Tocht: De verborgen kant van de Sierra Nevada 

Hallo Marion,

Ondanks dat de zon niet altijd scheen hebben we het erg leuk gehad. Prachtig landschap, prima paarden. De tocht zat zeer goed in elkaar en de hotels en pickniks waren super!

groeten Froukje

Dagtochten

Hallo Marion,

Ik heb het erg leuk gehad. Alles was goed geregeld. Manolo kwam me zelfs iedere dag ophalen bij het hotel. Paarden waren leuk (ik reed op Zahir) en de ritten erg mooi. Soms wel een beetje spannend, maar dat maakt het ook wel weer leuk.
Ik zou het zeker leuk vinden om een keer voor langere tijd te gaan. En een trektocht lijkt me ook erg leuk.

Groetjes,

Eliza

Dagtochten

Onze vakantie in Andalusië

Beste Marion

Wat hebben we het geweldig gehad!!
We wilden al heel lang een dergelijke vakantie doen alleen dachten we dat onze dochter hiervoor nog te jong was. (zij is 11 jaar)
Maar gelukkig vonden we jou site en konden we onze droomvakantie makenZondag aangekomen in ons hotel en maandagochtend  gelijk het paard op.
We reden met een groep van 8 personen waarvan 2 begeleiders Angelica en Juan.Angelica en Juan zijn ontzettend vriendelijke mensen die heel goed voor ons en ook voor de paarden waren. Veiligheid en plezier staan voor hen voorop, en dat is toch wat je wilt als je op zo’n vakantie gaat.
De ritten waren afwisselend, wel veel stappen maar dat kon haast niet anders i.v.m. de warmte, gelukkig werd er ook af en toe eens flink gas gegeven.
De dagrit met picknick was heel gezellig, (leuk dat we jou en je gezin ook hebben ontmoet) eerst paardrijden, dan lekker eten in de natuur en nog even zwemmen, nog even relaxen en hup weer op het paard.We kijken nog iedere dag terug op een prachtige vakantie en vertellen aan veel mensen dat het zeker de moeite waard is om een keer af te reizen naar Andalusië.

Wij zullen ook zeker nogmaals een paardenvakantie gaan maken, en dan komen we graag op één van jouw adressen.

Hartelijke groeten van,

Rob, Annemieke en Demi