Spring naar inhoud

Picos de Europa

De ¨ Picos de Europa ¨ bevinden zich in een bevoorrechte enclave tussen de gemeenschappen van Cantabrië, Asturië en León. Ons vertrekpunt is vanaf de Cillorigo de Liébana-vallei, in Cantabrië, een van de toegangspoorten tot de Picos de Europa.
Je zult genieten van een van de mooiste regio's ter wereld, met onvergelijkbare landschappen en magnifieke gastronomie. De Liébana-vallei is een van de meest geïsoleerde gebieden van Cantabrië, waardoor het een van de meest landelijke en charmante gebieden van Cantabrië is.

Tijdens deze reis te paard zullen we het hart van de Picos de Europa binnengaan door de drie provincies door plaatsen waarvan je nooit had gedacht dat je ze te paard zou kunnen bezoeken.

Te paard door de Picos de Europa, een gastronomische route

Prijs € 1550,- (toeslag kamer alleen 150 euro)

Data 2023 24 - 30 juni, 9 - 16 september, 1 - 7 oktober en 21 - 28 oktober.

Dag 1. Welkom

Ons ontmoetingspunt is in een Posada waar de groep de eerste twee nachten zal verblijven. Deze dag is de welkomstdag, de teampresentaties en de details van de komende dagen te paard worden tijdens het diner in de Posada bekend gemaakt.
Het diner zal om 21.00 uur zijn. en lamsstoofpot zal worden opgediend.

Dag 2. Het avontuur te paard begint

Om 9.00 uur een typisch ontbijt van de streek. De ruiters worden om 10.00 uur opgehaald bij het hotel voor de transfer naar Aravalle, dat slechts 3 kilometer verderop ligt. Bij aankomst in Aravalle worden de paarden uitgerust en is het tijd om deze toe te wijzen, een kort gesprek over de dressuur en omgang met paarden en het avontuur begint. Beginnend vanaf 370 meter hoogte in Aravalle, zal op de eerste dag een deel van de Cillorigo-vallei worden ondekt, langs dorpen zoals Armaño, Colio, een stad die het 18e-eeuwse portaal bewaart dat tijdens de Spaanse onafhankelijkheidsoorlog de ingang was naar de cavalerie school. Ook in deze stad is er een legende van de duivels van Colio en we kunnen onze gidsen vragen waar die vandaan komt. De maaltijd vindt plaats in een herdershut waar een picknick met typische gerechten uit de regio wordt geproefd. Na de lunch zal de dag eindigen in de stad Cabañes, een van de natuurlijke ingangen van het Picos de Europa National Park. De paarden overnachten daar en de ruiters worden terug naar het hotel gebracht.
Om 21.00 uur we hebben een diner gepland in de eetzaal van het hotel met een proeverij van nieuwe traditionele gerechten.

RIT VAN 22 KILOMETER

Dag 3. Cabañes-Sotres

09.00 uur 's ochtends ontbijt en om 10.00 uur worden de ruiters overgebracht naar het stadje Cabañes waar de paarden overnachten. Deze etappe begint met een mooie klim naar Collado de Pelea en daalt dan af naar de stad Bejes, een typisch dorp in de Picos de Europa, waarvan de belangrijkste activiteiten de productie van vee en kaas zijn. De typische kaas van deze stad is PICÓN, een kaas die na bereiding rijpt in grotten. In dit dorp is er een regionaal toeristisch festival van: dat van San Carlos of Heilig Hart dat wordt gevierd in jaren die eindigen op 0 of 5 op de eerste zondag van augustus, waarbij een bedevaart wordt gemaakt naar de Picos San Carlos in de Massief oostelijke Picos de Europa. We vervolgen de dag met een nieuwe beklimming naar de Vao (vallei) van de Lobos, een spectaculair beukenbos waar een deel van de fauna bestaat uit de wolf en het Cantabrische auerhoen. We passeren de Jito de Escarandi, het scheidspunt tussen Cantabrië en Asturië, en eindigen de dag in Sotres (1050 meter hoogte, Asturië) waar paarden en ruiters zullen rusten tot de volgende dag, in een prachtig hotel dat wordt beheerd door mensen uit de omgeving waar we heerlijke streekproducten gaan proeven.
Om 21.00 uur diner.

RIT VAN 26 KILOMETER

Dag 4. Sotres- Fuente De langs de route van de herovering

Ontbijt om 09.00 uur en om 10.00 uur bezoek aan de kaasmakerij en grot (deze activiteit moet op dezelfde dag van de route worden bevestigd, aangezien deze niet altijd open is) Deze dag hebben we een spectaculaire cavalcade door de vallei voor de boeg dat het oostelijke massief en het centrale massief van Picos de Europa scheidt, aan weerszijden van het pad van Los Puertos De Áliva zullen we de majesteit van Picos observeren. We zullen aankomen op de "raya" -plaats die Cantabrië en Asturië weer verdeelt en waarvan er een grappige legende is over hoe deze landverdeling is ontstaan, dus vergeet niet om je gidsen naar deze fabel te vragen. We zullen de ingang van de Mánforas-mijnen naderen, de plaats waar de blenda werd gewonnen, die beetje bij beetje naar de kust werd getransporteerd. Dankzij de mijnbouwactiviteit is er vandaag de beroemde Fuente-kabelbaan. Deze weg maakt deel uit van de Route van de Herovering die begon in het jaar 722 waar Don Pelayo de Moren versloeg in de slag om Covadonga. Later zullen we de juiste stop maken voor onze picknick op deze speciale plek. Bij aankomst staat alles klaar om een ​​heerlijke paella te proberen. We eindigen de dag met een afdaling door het beukenbos en rusten uit in het Parador Nacional hotel in Fuente De. Om 21.00 uur diner.

RIT VAN 16 KILOMETER

Dag 5 Fuente De-Posada de Valdeón

Ontbijt om 08.30 uur om vervolgens de mogelijkheid te hebben om naar de kabelbaan van Fuente De (bron van de rivier de Deva) te gaan om het prachtige uitzicht vanaf het bergstation te aanschouwen. Als we eenmaal te paard zijn, beginnen we aan een klim richting Alto de Valcavao, waarbij we Peña Remoña aan de rechterkant verlaten en weer van gemeenschap wisselen, León binnen. Daarna komen we aan in de haven van Pandetrave (1.562 meter) en stoppen we voor de lunch, met uitzicht op het centrale massief en het westelijke massief van Picos de Europa, een heerlijke barbecue. Na een goede rust vervolgen we de route richting de Valdeón-vallei, met uitzicht op de kloof van de Cares-rivier, een rivier die het centrale massief en het westelijke massief van Picos de Europa scheidt.
Om 21.00 uur diner.

DAG VAN 19 KILOMETER

Dag 6 Posada de Valdeón-Llánaves de La Reina
Om 09.00 uur 's ochtends ontbijt. Om 10.00 uur zullen we bovenop de paarden terugkeren naar de haven van Pandetrave. Op deze dag betreden we het land van de bruine beer, gems en hert. We zullen de picknick in onze zadeltassen dragen, aangezien de volgauto niet via de paardenpaden kan komen, paden die ook door herders worden afgelegd. Dit ongelooflijke terrein, vol met beekjes, groene weiden en zeker een beetje sneeuw, zal deze reis tot een waar genot maken voor de paren paard en ruiter. We doorkruisen de Luriana-vallei en zeer dicht bij Pico Coriscao (2.235 meter), beginnen we aan de afdaling naar het land van de koningin, waar we zullen verblijven in het enige hotel in de omgeving en wildvlees proeven tijdens het diner.
Om 21.00 uur diner.

DAG VAN 20 KILOMETER

Dag 7. Llánaves de La Reina-Cosgaya

09:00 uur 's ochtends, het ontbijt stopt om 10:00 uur, als we een wandeling maken naar de boerderij waar de paarden rustten. Op onze laatste dag te paard gaan we naar de Puerto de San Glorio, een bekend en beschermd gebied omdat het een berengebied is. Aangekomen bij Collado Llesba en Cantabrië weer binnen, kunnen we een foto maken naast het monument voor de bruine beer met een spectaculair uitzicht op de Picos de Europa. We zullen verder gaan door de Prao Cubo om deze reis die morgen zal zijn af te maken, in de stad Cosgaya. En om de week af te sluiten hebben we in het bekende Hotel restaurant El Oso een afscheidsmaaltijd met een Libanees stoofpotje. Na de lunch in busjes wordt de transfer naar Potes gemaakt naar de accommodatie. 's Avonds en voor wie na deze week nog plaats heeft, wordt er gastronomisch gegeten in restaurant Potes.

DAG VAN 14 KILOMETER

Dag 8. Einde van het avontuur in Picos de Europa

Ontbijt tussen 08.00 en 10.00 uur in de ochtend en einde van ons
Diensten. Bij Posada la Antigua kunnen kamers tot 12:00 uur 's ochtends worden achtergelaten, dus hier zal iedereen beslissen wat de beste optie is. In Potes zijn gebouwen zoals de Torre del Infantado uit de 15e eeuw, de Barrio del Sol, La Solana en de hele oude stad die een wandeling waard zijn. Op slechts 2 kilometer afstand ligt het klooster van Santo Toribio, dat het grootste stuk van het kruis van Christus in bewaring houdt en om deze reden werd het een van de heilige plaatsen samen met Jeruzalem, Santiago de Compostela, Rome en Caravaca de La Cruz en hoewel minder bekend dan Santiago de Compostela, is de pelgrimsroute ook gemaakt, wat trouwens weer een mooie tocht te paard is om door het noorden van Spanje te maken, van de kust tot Picos de Europa, maar we bewaren dat voor de volgende keer.

HET PROGRAMMA IS INCLUSIEF

− Paard voorbereid en uitgerust voor de reis
− Tas voor dagelijkse uitrusting
− Gespecialiseerde gidsen en ondersteuningsteam
− Vervoer noodzakelijk tijdens de paardrijtocht zoals aangegeven in het programma.
− 7 overnachtingen
− Drankjes tijdens de overtocht: water en rode wijn
− Regenponcho
− Assistentiewagen voor bagagevervoer
− Vooraf, speciale dieetwensen (vegetariërs, intoleranties, etc.)
− Eten tijdens het programma (typisch regionaal ontbijt, traditionele lunches en diners)
− Verblijf in een tweepersoonskamer

IN HET PROGRAMMA IS NIET INBEGREPEN
− Transfer van en naar de luchthaven
− Ticket voor de kabelbaan Fuente De
− Speciale eenpersoonskamertoeslag
− Reisverzekering. Alle deelnemers aan deze reis dienen een ongevallen- en annuleringsverzekering te hebben.
− Vliegtuigtickets
− Telefoneren en internetten
− Wasservice
− Dranken anders dan vermeld in het programma
− Vervoer anders dan beschreven in het programma
− Routewijzigingen door de deelnemers
− Wijzigingen in de dagelijkse gastronomische menu's

DENK OOK AAN
− Het is belangrijk om de schema's van het programma te respecteren om het dagplan te volgen.
− Speciale diëten dienen bij boeking van de tocht te worden aangevraagd
− Accommodatie is in een tweepersoonskamer Eenpersoonskamer tegen betaling van de toeslag.
− Minderjarigen hebben toestemming nodig van hun ouders of wettelijke voogden
− Indien in een restaurant een ander menu of drankje wordt aangevraagd dan beschreven in het programma, dient deze door de aanvrager apart te worden betaald.
− Wij zijn verantwoordelijk voor de juiste afhandeling van bagage, maar ieder is verantwoordelijk voor het dagelijks controleren, beveiligen, plaatsen en verwijderen van zijn bagage uit toegewezen gebieden. − Omdat het een tocht van meerdere dagen te paard is, kan deze geheel of gedeeltelijk worden gewijzigd als de toestand van het terrein, het weer of een andere onvoorziene gebeurtenis het gevaarlijk acht voor de deelnemers. Als gids die verantwoordelijk is voor het voorkomen van ongevallen, kan hij dit beslissen om de veiligheid van de groep te garanderen.

TRANSFERS INDIEN JE MET HET VLIEGTUIG KOMT
Luchthaven Bilbao: 205 km. /2u.36 min., 265€/groep tot 4 personen Vanaf 4 personen, 25€ per persoon
Oviedo luchthaven: 186 km. /2u.18 min., € 240/groep tot 4 personen. Vanaf 4 personen 25€ meer / persoon
Luchthaven Santander: 105 km. /1u.33 min., 130 € groep tot 4 personen Vanaf 4 personen, 25 € meer per persoon
Luchthaven Madrid: 407 km. /4u. 27 minuten.
Optie 1 .- auto huren op de luchthaven van Madrid (goede prijzen (aanbiedingen) Optie 2 .- Trein van station Chamartin (Madrid) naar Torrelavega en bus (Palomera) Torrelavega-Potes Optie 3 .- Bus van Madrid (America avenue) bedrijf Alsa naar Torrelavega Bus Torrelavega-Potes (Palomera) Optie 4.- Vliegtuig Madrid-Santander bus Santander-Potes (Palomera) Optie 5.- Taxi Madrid -Potes 500€ (4 pax)

Paarden en zadels

Hispano-Arabisch, CDE, Anglo-Arabisch, Spaans en enkele Spaanse kruisen
De rijdieren zijn Engels, allemaal voorzien van een tas waar je elke dag een flesje water in kunt doen en een regenponcho mee kunt nemen.
Bij alle maaltijden is één drankje (wijn, bier, frisdrank) inbegrepen.
Engelstalige gids

Kijk voor data op de Kalenderpagina.

Als je op de hoogte wilt blijven van nieuwe routes en aanbiedingen kun je mijn facebookpagina ‘liken’ en als je me mailt krijg je dezelfde dag nog antwoord!

Email: paardrijvakantieinspanje@gmail.com

Facebook: Paardrijvakanties in Spanje

Telefoon: 0031612044440