Spring naar inhoud

Rafa / Alpujarras en Cuba

rafael-1Rafa is afgestudeerd in de politieke wetenschappen en verkoos 20 jaar geleden de rust van een klein bergdorpje boven de drukte van zijn geboortestad Madrid. Een deel van zijn familie komt uit Cuba daarom zijn liefde voor dit land. Naast het Spaans spreekt hij Frans en Engels. Het is een leuke en vriendelijke man die je een onvergetelijke paardrijvakantie bezorgt. De manege van Rafa van is gelegen in een klein bergdorp in het hart van de Alpujarras.

De Alpujarras, een berggebied ten zuiden van de stad Granada, biedt uitstekende mogelijkheden voor een vakantie te paard. Rafa heeft verschillende paardrijtochten in zijn programma. Zo is er de Mulhacén Route waarbij je aan de voet van deze hoogste top van de Sierra Nevada (3.478 m) tijdens de picknick van een prachtig uitzicht kan genieten. Je zit tijdens deze dag 4,5 uur in het zadel. Een andere tocht loopt van Capileira naar de woestijn van Tabernas. Je bezoekt tijdens deze tocht o.a. Fort Bravo, het westerndorp waarbij je in het decor van bekende cowboyfilms kan genieten van een western show.

Sierra Nevada woestijn - western route Tabernas 

Prijs: € 1625,- 

Kamer alleen supplement: €180,-

Sierra Nevada-Tabernas Desert Route 2019

8 dagen, 7 nachten, 6 dagen rijden

Data: April 23-30 // Mei 07-14 // Oktober 01-08

Zonder twijfel is de route SIERRA NEVADA-TABERNAS DESERT, met 6 dagen te paard, de meest gevarieerde rit. Dit programma gaat door twee natuurreservaten met een unieke natuurlijke schoonheid die de route zijn naam geven: de Sierra Nevada, met zijn besneeuwde bergtoppen en bergachtig landschap, en de Tabernas-woestijn, de belangrijkste woestijnachtige zone in Europa. De route begint hoog in de Sierra en baant zich een weg naar de vruchtbare hellingen en valleien waar olijven, vijgen, amandelen en zelfs wijn worden geproduceerd. En dan, plotseling, geven de unieke topografische omstandigheden de route een ware, western woestijnomgeving, van canyons en droge rivierbeddingen waar talloze spaghetti-westerns zijn gemaakt. De expeditie eindigt in Granada met de mogelijkheid om het Alhambra te bezoeken.

Mulhacén Route

Datum: June 25 - 29

Prijs: 865 euro

Eenpersoons kamer supplement: €100,-

5 dagen, 4 nachten, 3 rijdagen

Dit driedaagse rijprogramma is een ambitieuze klim naar de voet van de Mulhacén (3.478 m), de hoogste berg van het Spaanse schiereiland. Gedurende de route zal de Sierra Nevada zijn gevarieerde landschappen onthullen, veranderende vegetatie en soms zeer uitdagend terrein. Het is een route voor zelfverzekerde ruiters, die zullen worden beloond met een adembenemend uitzicht op de Middellandse Zee, de omliggende bergketens en de grandeur van de hoge berg. Trevelez, het charmante witte dorp dat werd gebruikt als basis voor de klim, staat bekend als het hoogste dorp in Spanje en ook om de gezouten Spaanse ham. Het leven in het bergdorp en de gastronomie zullen dus ook deel uitmaken van de ervaring.

Alpujarras I Route 

Prijs:  € 995,-

Data  April 9 - 14, 16 - 21, Oktober 22 - 27

Eenpersoons kamer supplement: € 120,-

6 dagen, 5 nachten 4 dagen rijden.

De  Alpujarras heeft een landschap van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid. De gevarieerde topografie biedt de meest verrassende contrasten in het landschap, van de besneeuwde hoogten van het nationale park van de Sierra Nevada tot de vruchtbare valleien van olijf- en amandelboomgaarden, en op een heldere dag kan je zelfs een glimp opvangen van de Middellandse Zee in de verte. Een ontmoetingsplaats van de Arabische en christelijke wereld, het ooit onneembare bolwerk voor de verschillende volkeren die zich hier vestigden. We rijden diep het hart van deze regio in terwijl we door verschillende dorpen rijden. Het lijkt veel op reizen in het Spanje van de 19e eeuw, waar de tijd is stil gebleven voor reizigers die zich verwonderen over het veranderende uitzicht en de vegetatie van de verschillende microklimaten. De route volgt over het algemeen oude ruiterpaden die door talrijke ravijnen slingeren waar de beekjes met smeltende sneeuw  lopen.

Alpujaras II route Alpujarras II Route 2019

Prijs: € 810,-   

Datum  3 - 7 september

Single room supplement: €100

Met dit korte programma in de bergen kunnen we 3 dagen genieten van de regio Alpujarras. Dit gebied heeft een landschap van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid. De gevarieerde topografie zorgt voor de meest verrassende contrasten in het landschap, van de besneeuwde hoogten van het Sierra Nevada National Park tot de vruchtbare valleien met olijf- en amandelboomgaarden, en op een heldere dag kan men in de verte zelfs een glimp opvangen van de Middellandse Zee. Een ontmoetingsplaats tussen de Arabische en christelijke wereld, het ooit onneembare bolwerk voor de verschillende volkeren die zich hier vestigden. Als we diep in het hart van deze regio rijden, terwijl we door verschillende dorpen rijden, is het net als reizen in het Spanje van de 19e eeuw, waar de tijd heeft stilgestaan voor reizigers die zich verwonderen over het veranderende gezicht en de vegetatie van de verschillende microklimaten. De route loopt over het algemeen over oude ruiterpaden die door talrijke ravijnen slingeren waar het sneeuwsmeltwater stroomt.

De hand van Fatima

Data:  Mei 21 - 28

Prijs: 1625,-  euro

Single room supplement: €180

8 dagen, 7 nachten, 6 rijdagen

De Hand of Fatima-route is een geweldige kans om de belangrijkste aspecten van Andalusië te leren kennen met zijn paardencultuur en geschiedenis die ons door de natuur, de gastronomie en de historische locaties van wereldklasse leiden. Het begint met vier dagen rijden in het nationale park van de Sierra Nevada, met zijn veranderende landschap, variërend van hoge bergomgevingen tot vruchtbare mediterrane valleien. We rijden door verschillende bergdorpen die eeuwenlang een ontmoetingsplaats waren van de Arabische en christelijke wereld. Deze regio staat bekend om zijn gezouten hammen en lokale wijn. Er is tijd voor een bezoek aan het Alhambra in Granada en de magnifieke moskee van Córdoba, beide op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Tijdens de laatste twee dagen in Córdoba maakt een bezoek aan de Spaanse Pure Bred Horses Royal Stables en een rit door het landschap met olijfbomen de ervaring af. Deze route is vernoemd naar de roman "The Hand of Fatima" van de Spaanse schrijver en ruiter Ildefonso Falcones, een aanbevolen boek die de lezer door de geschiedenis en landschappen van deze route zal leiden.

De Hand van Fatima route is een zeer goede gelegenheid om de belangrijkste delen van Andalusië te leren kennen de hoge bergen van de Sierra Nevada met zijn beroemde hammen, de wijngaarden en de wijn van Córdoba, de Spaanse PRE en de olijfolie, het Alhambra in Granada en de moskee in Córdoba.

Lees dit boek van Ildefonso Falcones en begrijp waarom je deze tocht moet maken!!

Transfers

Voor transfers van / naar de luchthaven van Granada wordt een toeslag van € 50 per persoon per enkele reis in rekening gebracht, en voor minimaal 2 personen voor de transfer. Voor transfers voor één persoon wordt het normale tarief in rekening gebracht (€ 80 + 10% btw).

Voor transfers van / naar de luchthaven van Malaga wordt een toeslag van € 75 per persoon per enkele reis in rekening gebracht, en voor minimaal 2 personen voor de transfer, zoals voor 2020. Transfers voor één persoon worden in rekening gebracht tegen het normale tarief (€ 150 + 10% BTW).

Paardrijden en flamenco

Een week in de Alpujarras, in het hart van het natuurpark van de Sierra Nevada.

Geniet van een prachtig uitzicht vanaf je paard tijdens de ochtend en ontwikkel je artistieke talenten tijdens de flamenco lessen in de middag.

Prijs € 925,-

Het programma omvatimages-5

  • 5 paardrijritten 3 van 2 uur en 2 van 3 uur.
  • 5 flamencolessen van 2 uur.
  • 6 overnachtingen, 5 dagen half pension in 3 sterren hotel.
  • Vervoer heen en weer naar het vliegveld van Granada.
  • Geschikt voor zowel beginners als gevorderden.
  • Er wordt lesgegeven in dans, gitaar en palmas.  

De hoofdactiviteit van Rafa bestaat uit het rijden van routes, maar hij organiseert ook bedrijfsreizen met een gemengd programma met off-road voertuigen, picknicks en bezoeken aan interessante plaatsen in de omgeving zoals musea, ambachtelijke werkplaatsen, bodega’s, hamdrogerijen etc.

Als je geen geschikte datum in het programma-aanbod kunt vinden biedt hij gepersonaliseerde routes voor een minimum van 4 personen aan.

 

Als je op de hoogte wilt blijven van nieuwe routes en aanbiedingen kun je mijn facebookpagina ‘liken’ en als je me mailt krijg je dezelfde dag nog antwoord!

Email: paardrijvakantieinspanje@gmail.com

Facebook: Paardrijvakanties in Spanje

Telefoon: 0031612044440