Spring naar inhoud

Ramon / Catalonië

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-9.png

Josep Ramon Casas, geboren in Barcelona, betrad meer dan 35 jaar geleden de paardenwereld binnen de discipline Raid. Hij was voorzitter van de Club Hípic Sant Fruitós de Bages, hij richtte in 1990 het centrum l'Hípic Sant Fruitós de Bages op, als manege en trainingscentrum voor paarden en ruiters voor wedstrijden. In 2009 besloot hij zich te specialiseren in hippisch toerisme. Het resultaat van deze verandering in oriëntatie is de naleving van het Itinerània-programma, het netwerk van routes en paden van Ripollés, Garrotxa en Alt Empordà, evenals de route van 3 bergen, die de drie natuurparken Montseny, St. Llorenç del Munt i Obac en Montserrat. Het creëert en huldigt de routes in postkoetsen, gebaseerd op een Frans-Catalaans project voor het herstel van de tractie van dieren op het gebied van toerisme, de Transhumance-route wordt hersteld, met een kudde van 200 koeien te paard tussen de Alt Empordà en de Vallei van Camprodon, en leidt toevallig ook het Equustur-programma van de Valles del Montcau. Hij is lid van de Catalaanse ruiterfederatie, geïntegreerd in de Equestrian Tourism Commission.

Dagprogramma's

ONTDEKKING VAN DE COSTA BRAVA 1.050€
31 juli tot 26 augustus 1.150€ Speciale aanbieding van 6 februari tot 4 maart & van 13 tot 26 november 995€

(Op basis van verblijf - 5 nachten/4 dagen rijden – geen strandrit tijdens vakanties in Spanje)

Trektochten

BERGEN NAAR ZEE € 1.565 (7 nachten/6 dagen rijden) Speciale aanbieding 5 tot 12 november

STRAND & WEIDE 1.495€ (7 nachten/6 dagen rijden)

TWEE STRANDEN 970€ (4 nachten/3 dagen rijden – bijv. “Lang weekend twee stranden” – lange dagen in het zadel)

CATALONIË EXTREME 1.080€ (4 nachten/4 dagen rijden – snelle rit)

BESALÚ & MEER 1.095€ (5 nachten/4 dagen rijden)

SMOKKELAARS TOCHT 1.585€ (7 nachten/6 dagen rijden – zaterdag tot zaterdag)

Transhumance-route 1.595€ (7 nachten/6 dagen rijden – speciaal parcours voor avontuurlijke ruiters – zaterdag tot zaterdag)

NIEUWJAAR TOCHT 1.690€ (7 nachten/6 dagen rijden - elk jaar een nieuwe route)

Dag programma's

Ontdekking Costa Brava

“sterroute, van 2 tot 6 dagen in het zadel”

Ontdekking van de Costa Brava

“6 dagen / 5 nachten – 4/6 uur rijden x 4 dagen”

Discovery Costa Brava zijn dagroutes met accommodatie altijd op dezelfde plaats, wat betekent dat u niet elke dag van hotel hoeft te wisselen. Het rijniveau is misschien niet zo veeleisend als op een meerdaagse route, hoewel het niet minder mooi en interessant is. De route loopt door het prachtige Empordá, met een ongelofelijke verscheidenheid en hoeveelheid landschappen, weiden en bossen van eiken, beuken en steeneiken, die je dichter bij de bijzonder blauwe lucht brengen, die je met je hand lijkt te kunnen aanraken.

Strandtochten

Galopperend door de branding over ongerepte zandstranden, rijdend door oude dorpjes, langs Romaanse kerken. We verlaten de uitlopers van de Pyreneeën, de golvende vlaktes van de regio Empordà en daaar wachten, omzoomd door de lange bocht van de baai van Roses, acht kilometer strand! Vanaf hier kunnen we het wildwater van de golven zien waar je de galop van je leven zult ervaren in de branding.

De Costa Brava, Cap de Creus, Figueres…

Tochten aan zee

Deze ¨wilde kust¨ karakteriseert perfect de rotsachtige, ruige, winderige mediterrane kustlijn van Noord-Spanje, die zich uitstrekt van Portbou bij Frankrijk tot aan Blanes en bijna 200 km lang is. Aan het einde van de 19e eeuw waren het kunstenaars die ontdekten…
Het Kaapse schiereiland Creus is een van de grootste beschermde natuurreservaten in Catalonië, met een totale oppervlakte van 13.886 hectare.
Met 40.000 inwoners is Figueres de hoofdstad van het graafschap Alt Emporda en fungeert het als het economische, commerciële, sociale en culturele centrum van het graafschap. Geniet van een wandeling langs de Rambla midden in het centrum en mis de meest bezochte bezienswaardigheid van Spanje niet: het Dali-museum.

Trektochten

Van Bergen tot zee

“De klassieke tocht die op het cv van elke goede ruiter zou moeten staan”

“8 dagen / 7 nachten – 180 km – 4/6 uur x 6 dagen rijden”

Bergen en zee

Datum 26 maart – 2 april, 23 – 30 april, 14 – 21 mei, 18 – 25 juni, 10 – 17 september, 8 – 15 oktober, 22 – 29 oktober, 5 – 12 november

Galopperend door de branding over ongerepte zandstranden, rijdend door oude dorpjes, langs Romaanse kerken. We verlaten de uitlopers van de Pyreneeën, de golvende vlaktes van de Empordà-regio en daar wachten, omzoomd door de lange bocht van de baai van Roses, acht kilometer strand! Vanaf hier kunnen we het wildwater van de golven zien waar je de galop van je leven zult ervaren in de branding. Elk uur gaat voorbij met prachtige dorpen, kastelen en kerken, waaronder Castelló d'Empúries, een levendige kathedraalstad. Fiets door de fantastische natuur van de Alt Empordà. Ontdek kleine middeleeuwse dorpjes zoals het echte Besalú, Crespià en Bàscara. Doorkruis heuvels en velden met tarwe, klaprozen en zonnebloemen. Ontdek bossen vol wilde kruiden. Galoper op plattegronden langs kustweiden op de berg en volg de kleine kronkelende kreek. Alt Empordà zit vol met cultuur, geschiedenis en natuurlijke diversiteit.

Strand en weilanden

“Fantastische rit om de Catalaanse kustlijn te ontdekken,… voor strandliefhebbers”

“8 dagen / 7 nachten – 160km – 4/6 uur x 6 dagen rijden”

Strand en weilanden

Datum 12 – 19 februari, 5 – 12 maart, 19 – 26 maart, 16 – 23 april, 7 – 14 mei, 17 – 24 september, 15 – 22 oktober, 29 oktober – 5 november

Wij bieden nog steeds een parcours langs de Catalaanse kustlijn, door het fantastische landschap van Empordà en Costa Brava. Met het strand- en weiden kun je de Costa Brava ontdekken. Het is een prachtig stuk kust en dit gebied heeft een rijke middeleeuwse geschiedenis, een prachtig landschap en een groot artistiek erfgoed. Het is door het National Geographic Traveller Magazine uitgeroepen tot een van de "Best Destinations of the World 2012", en terecht. Je ontdekt er ook een natuurreservaat, het Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà. Dit park is aangewezen als zowel een Ramsar-site als een belangrijk gebied voor vogels. Het park ligt op moerassig land en herbergt voornamelijk watervogels. Er zijn hier meer dan 300 verschillende soorten waargenomen. Je rijdt ook door de prachtige monding van de rivier "La Gola", nu een beschermd natuurgebied, dat je uitzicht geeft op de kustvegetatie en de fauna langs de Costa Brava. Stranden, zand, natuurlijke duinen, mooie dorpjes, kastelen en kerken. Ontdek kleine middeleeuwse plaatsen zoals Peretallada en Torroella de Montgrí en rijd langs twee zandstranden. Ervaar de spannendste galop aan de rand van de zee. De stranden en weidentocht biedt de perfecte formule voor een reeks unieke en onvergetelijke dagen te paard.

Lang weekend twee strandentocht

“Een voorproefje van het voortreffelijke: twee stranden in slechts 3 dagen!”

“5 dagen / 4 nachten – 4/6 uur x 3 dagen te paard”

Lang weekend twee stranden

Een lang weekend te paard in en uit de Costa Brava. Van woensdagavond tot zondagochtend.
We nodigen je uit om drie volle dagen paard te rijden in de natuur en de veranderende landschappen van Catalonië en zijn middeleeuwse stadjes, historische kastelen en kerken te verkennen. Een weekendje weg van paardrijden, ontspanning en toerisme gecombineerd. De agriturismo Can Grau ligt in het hart van de Costa Brava, op 20 km afstand van het strand en biedt een verborgen plekje midden in de natuur.

Bergtochten

Voor ruiters die meer willen dan alleen toerisme, maar nog niet op wedstrijdniveau zijn, presenteren we deze tocht van 5-7 uur rijden per dag in een verhoogd tempo, en tot 50 km op één dag… We rijden over paden, vlaktes en stranden van de regio Alt Empordà, met lange galops, gecombineerd met nachten in Besalú en Sant Pere Pescador, waar we kunnen genieten van het nachtleven.

Alt Empordà, Alvera, Aiguamolls, regio La Garrotxa…

Bergtochten

Is een regio met een grote culturele en landschappelijke rijkdom, gekenmerkt door zijn geografische ligging in het meest noordoostelijke deel van het Iberisch schiereiland, heeft het veranderd in een doorgangsgebied (personen, goederen, enz.).
De natuurlijke grenzen zijn de Pyreneeën, de Middellandse Zee en de vlaktes van de Empordà die het verbindt met de Baix Empordà en het gebied van Alta Garrotxa.
Dit is een van de meest gewaardeerde wijnbouwgebieden. Veel van de wijnhuizen hier zijn open voor proeverijen. Plaatsen die zeker een bezoek waard zijn, zijn Cantallops en Perelada, gedomineerd door een machtige vesting (14-19e eeuw).
Het Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà werd uitgeroepen tot beschermd gebied na een lange en intense verdedigingscampagne, bedoeld om de ontwikkeling van het gebied te voorkomen. De flora in dit beschermde gebied wordt voornamelijk geassocieerd met de semi-overstromings- of overstromingsvlakten, en daarom is het mogelijk om de aanwezigheid van planten te zien die typisch zijn voor dit type omgeving.

Catalonië extreem

“Voor atletisch type en zeer ervaren ruiters”

“5 dagen / 4 nachten – 170 km – 5/7 uur x 4 dagen rijden”

Catalonië extreem

Datum 15 – 19 maart, 12 – 16 april, 3 – 7 mei, 4 – 8 juni, 18 – 22 september, 16 – 20 oktober, 8 – 12 november

Van woensdagavond tot zondagmiddag. Een lang paardrijweekend door het binnenland van de Costa Brava. Vier volledige dagen paardrijden en natuur. Voor ruiters die meer willen dan alleen toerisme, maar nog niet op wedstrijdniveau zijn, presenteren we deze tocht van 5-7 uur rijden per dag en een verhoogd tempo, en tot 50 km op één dag, wat neerkomt op een totaal van 170 km in 4 dagen. We rijden over paden, vlaktes en stranden van de regio Alt Empordà, met lange galops, gecombineerd met overnachtingen in Besalú en Sant Pere Pescador, waar we kunnen genieten van het nachtleven. Een andere nieuwigheid is dat deze trail van donderdag tot en met zondag plaatsvindt.

Besalú en meer

“Korte tocht om te genieten van het Catalaanse landschap en cultuur”

“6 dagen / 5 nachten – 120 km – 4/6 uur x 4 dagen rijden”

Besalú en meer

Datum 11 - 16 april, 9 - 14 oktober

Vier volle dagen, voor ruiters die willen genieten van hun vrije tijd in de natuur, door het binnenland van Catalonië. Te paard door vlaktes, bossen en bij het grootste meer… Vier volle dagen, voor ruiters die willen genieten van hun vrije tijd in de natuur, door het binnenland van Catalonië. Te paard door vlaktes, bossen en vlakbij het grootste meer van de regio. De route voert ons door de regio's "Plà de l'Estany", "Garrotxa" en "Alt Empordà" met zachte galop, waarbij nachten in Besalú en Banyoles worden gecombineerd, waar we kunnen genieten van hetnachtleven.

Smokkelaarstocht

“Avontuurlijke goede ruiters die van berg en bos houden”

smokkelaarstocht

“8 dagen / 7 nachten – 170 km – 4/6 uur x 6 dagen rijden”

Datum10 - 17 juni, 24 juni - 1 juli, 8 - 15 juli, 29 juli - 5 augustus, 24 september - 1 oktober.

U klimt over een hoogte van 2000 m in het massief van Bassegoda. Vergeet alles wat je denkt te weten over bergrijden. The Smugglers trail “special edition” verlengt de dagen in het hooggebergte. Ontdek een van de mooiste regio's van Catalonië, een reis in de Romaans-Catalaanse cultuur. Dit is het hart van de regio waar de vlag met vier rode en gele lijnen trots wappert op dit adembenemende pad. Je proeft verschillende heerlijke Catalaanse gerechten en je ontdekt drie verschillende landschappen: de vruchtbare prairies bij de rivier de Fluvià, de machtige toppen van de Pyreneeën en de warme beboste heuvels van de Garrotxa. Dit parcours is een interessante mix voor ruiters die weten hoe ze hun paard moeten meten en ze soms te voet leiden.

Speciale Tochten

UITNODIGING "GA MEE OP AVONTUUR",

Catalonië is een van de meest welvarende regio's van Spanje. Maïs, tarwe, rogge, vlas en zoethout worden verbouwd; varkens, geiten, koeien en schapen worden gehouden, en amandelen, kastanjes, walnoten, vijgen, druiven en veel ander fruit worden verbouwd in Catalonië. Tot de belangrijkste industrieën behoren visserij, wijnbereiding, de vervaardiging van katoenen textiel en krijtwinning.

Catalonië Landschap, Bijzonder en meer.

Bijzondere paden

Catalonië, gelegen op het noordoostelijke Iberische schiereiland, heeft een oppervlakte van 32.000 km2 en heeft 6 miljoen inwoners. Geschiedenis, taal en een uitgesproken culturele, politieke en juridische traditie hebben de persoonlijkheid van het land en de mensen gevormd. Catalonië was een vroeg bezit van de Romeinen, die het rond 470 v. Chr. verloren aan de Goten en Alanen. De Moren veroverden de regio in 712 na Christus, maar werden 76 jaar later verdreven door de Spanjaarden die bondgenoot waren van Karel de Grote.

Transhumance-route

“8 dagen / 7 nachten – 5/6 uur x 6 dagen rijden (slechts één week per jaar)”

Transhumance-route

Datum 27 mei – 3 juni

Welkom op de Transhumance-route Op de uitnodiging op onze voorpagina staat: “join the adventure”, en nooit beter gezegd! Bereid je voor op een paar intense dagen vol natuur, teamwerk en interactie met onze paarden, honden en natuurlijk koeien! We zullen ze helpen op hun reis naar zomerweiden, waar ze kunnen genieten van een ideale omgeving en goede weersomstandigheden die zorgen voor hun zogenaamde 'eeuwige lente'.
Deze trektocht is niet zonder de moeilijkheden die men kan tegenkomen tijdens elke Transhumance-route Daarom moet iedereen bereid zijn om samen te werken en als een team te werken. Dit is niet zomaar een toeristische trektocht door de bergen. We hebben een doel: de kudde volledig ongeschonden op hun bestemming krijgen, waarvoor het oplossen van problemen en de beste inspanningen van iedereen nodig zijn.
Enkele van de moeilijkheden kunnen het oversteken van wegen met verkeer, dichte bossen, kleine rivieren en onvoorspelbaar weer zijn. We zullen valleien, hoge bergen en paden tegenkomen die zo smal zijn dat je denkt dat je ze niet kunt volgen. De hotels en kampeerlocaties op de route zijn allemaal schilderachtig en bieden vriendelijke teams van medewerkers om aan al uw wensen te voldoen. U zult genieten van plekken om uit te rusten, het uitzicht in u op te nemen en frisse lucht in te ademen, terwijl u tegelijkertijd dieren verzorgt - elke dag een geheel nieuwe ervaring!

NIEUWJAARS TOCHT

8 dagen / 7 nachten – 4/6 uur X 6 dagen rijden

Vilafreser – Sant Martí d’Empúries – Vilafreser – Besalú – Vilafreser

Datum 28 december - 4 januari

“Een van de meest memorabele manieren om het jaar af te sluiten”

Geniet van 28 december tot 4 januari zes dagen in het zadel met een heerlijk diner en een leuk, muzikaal feest op de avond van de 31e in Masia Can Grau.

Nieuwjaarsroute

Groeps minimum

• 4 ruiters voor alle tochten
• 2 ruiters voor Ontdekking van de Costa Brava

Groeps maximum

11 ruiters & 16 ruiters voor Transhumance

SUPPLEMENTEN
Eenpersoonskamer 30€ / nacht
Toeristenbelasting 1€ / nacht

NIet-ruiters 30% korting (op basis van halfpension)

Minigroep (2 of 3 ruiters)
• Wekelijkse routes 300€/pers
• Korte routes 200€/pers
• Smokkelaarsroute altijd minimaal 4 ruiters

Extra's (direct te betalen - raadpleeg beschikbaarheid)
Extra dag rijden (picknick inbegrepen) 120€
Extra nacht op de manege (delen – halfpension) 95€
Extra maaltijd 20€
Massage: gelieve ons te raadplegen
Rijles 25€ (minimaal 2 ruiters – privéles 35€)

Groepstransfer luchthaven (per persoon)
Luchthaven Barcelona 100€
(Ophalen om 18.00 uur - Afzetten om 11.30 uur (behalve Extreme trail) Afzetten om 18.00 uur)
Gerona luchthaven 60€ (behalve Smuggler's trail & Cattle Drive 100€)
(Ophalen om 19.30 uur - Afzetten om 10.00 uur behalve Extreme trail Afzetten om 16.30 uur)

Om vertragingen bij het verlaten van de luchthaven te voorkomen, dien je een vlucht te boeken die ten minste 1 uur voor de ophaaltijd landt.

Als je op de hoogte wilt blijven van nieuwe routes en aanbiedingen kun je mijn facebookpagina ‘liken’ en als je me mailt krijg je dezelfde dag nog antwoord!

Email: paardrijvakantieinspanje@gmail.com

Facebook: Paardrijvakanties in Spanje

Telefoon: 0031612044440