Spring naar inhoud

Catalonië

Waar is het?

Je verblijft in een authentiek Catalaans landhuis aan de ingang van een klein dorpje, 20 km. van het vliegveld van Girona goed bereikbaar met de auto en midden in een vallei waar rust en stilte heersen. Paarden die grazen in de velden creëren een uniek uitzicht vanaf het zwembad en de tuinen.
Het is een ideale plek voor paardenliefhebbers lessen te volgen of excursies te maken, en zelfs langere meerdaagse tochten te maken door de prachtige landschappen van de Empordà, de Garrotxa en de Pyreneeën.

Dagtochten

Ontdekking Costa Brava

6 dagen / 5 nachten – 4/6 uur rijden x 4 dagen

Prijs  1050,-

Data 2024 4-9 Feb, 18-23 Feb, 11-16 Mar, 18-23 Mar, 24-29 Mar, 22-27 Apr, 6-11 May, 13-18 May, 10-15 June, 17-22 June, 24-27 June, 21-26 July, 28 July-2 Aug, 4-9 Aug, 11-16 Aug, 18-23 Aug, 25-30 Aug, 2-7 Sep, 9-14 Sep, 16-21 Sep, 7-12 Oct, 21-26 Oct, 11-16 Nov, 18-23 Nov

Ontdekking van de Costa Brava zijn dag routes met accommodatie altijd op dezelfde plaats, wat betekent dat u niet elke dag van hotel hoeft te wisselen. Het rijniveau is misschien niet zo veeleisend als op een meerdaagse route, hoewel het niet minder mooi en interessant is. De route loopt door het prachtige Empordá, met een ongelofelijke verscheidenheid en hoeveelheid landschappen, weiden en bossen van eiken, beuken en steeneiken, die je dichter bij de bijzonder blauwe lucht brengen, die je met je hand lijkt te kunnen aanraken.

Galopperend door de branding over ongerepte zandstranden, rijdend door oude dorpjes, langs Romaanse kerken. We verlaten de uitlopers van de Pyreneeën, de golvende vlaktes van de regio Empordà en daaar wachten, omzoomd door de lange bocht van de baai van Roses, acht kilometer strand! Vanaf hier kunnen we het wildwater van de golven zien waar je de galop van je leven zult ervaren in de branding.

De Costa Brava, Cap de Creus, Figueres…

Deze ¨wilde kust¨ karakteriseert perfect de rotsachtige, ruige, winderige mediterrane kustlijn van Noord-Spanje, die zich uitstrekt van Portbou bij Frankrijk tot aan Blanes en bijna 200 km lang is. Aan het einde van de 19e eeuw waren het kunstenaars die ontdekten…
Het Kaapse schiereiland Creus is een van de grootste beschermde natuurreservaten in Catalonië, met een totale oppervlakte van 13.886 hectare.
Met 40.000 inwoners is Figueres de hoofdstad van het graafschap Alt Emporda en fungeert het als het economische, commerciële, sociale en culturele centrum van het graafschap. Geniet van een wandeling langs de Rambla midden in het centrum en mis de meest bezochte bezienswaardigheid van Spanje niet: het Dali-museum.

Dag tot dagprogramma op aanvraag paardrijvakantieinspanje@gmail.com

Trektochten

  • Van bergen tot zee €1695,- Speciale aanbieding 3 - 10 november € 1635,-
  • Strand en weiden €1595,- Speciale aanbieding 11 - 18 februari € 1535,-
  • Middeleeuw Catalonië €970,-
  • Catalonië extreem €1080,-
  • Pyreneeën tocht € 1685,-
  • Transhumance-route €1795,-
  • Nieuwjaarstocht €1690,-

Van Bergen tot zee

De klassieke tocht die op het cv van elke goede ruiter zou moeten staan

8 dagen / 7 nachten – 180 km – 4/6 uur x 6 dagen rijden

Prijs € 1695,-

Data 2024 25 Feb-3 Mar, 17-24 Mar, 7-14 Apr, 12-19 May, 19-26 May, 8-15 Sep, 6-13 Oct, 20-27 Oct, 3-10 Nov special offer

Galopperend door de branding over ongerepte zandstranden, rijdend door oude dorpjes, langs Romaanse kerken. We verlaten de uitlopers van de Pyreneeën, de golvende vlaktes van de Empordà-regio en daar wachten, omzoomd door de lange bocht van de baai van Roses, acht kilometer strand! Vanaf hier kunnen we het wildwater van de golven zien waar je de galop van je leven zult ervaren in de branding. Elk uur gaat voorbij met prachtige dorpen, kastelen en kerken, waaronder Castelló d'Empúries, een levendige kathedraalstad. Fiets door de fantastische natuur van de Alt Empordà. Ontdek kleine middeleeuwse dorpjes zoals het echte Besalú, Crespià en Bàscara. Doorkruis heuvels en velden met tarwe, klaprozen en zonnebloemen. Ontdek bossen vol wilde kruiden. Galoper op plattegronden langs kustweiden op de berg en volg de kleine kronkelende kreek. Alt Empordà zit vol met cultuur, geschiedenis en natuurlijke diversiteit.

Dag tot dagprogramma op aanvraag paardrijvakantieinspanje@gmail.com

Strand en weilanden

Fantastische rit om de Catalaanse kustlijn te ontdekken,… voor strandliefhebbers

8 dagen / 7 nachten – 160 km – 4/6 uur x 6 dagen rijden

Prijs €1595,- Speciale aanbieding 11 - 18 februari € 1535,-

Data 2024 11-18 Feb special offer, 3-10 Mar, 14-21 Apr, 5-12 May, 22-29 Sep, 13-20 Oct, 27 Oct-3 Nov

Wij bieden nog steeds een parcours langs de Catalaanse kustlijn, door het fantastische landschap van Empordà en Costa Brava. Met het strand- en weiden kun je de Costa Brava ontdekken. Het is een prachtig stuk kust en dit gebied heeft een rijke middeleeuwse geschiedenis, een prachtig landschap en een groot artistiek erfgoed. Het is door het National Geographic Traveller Magazine uitgeroepen tot een van de "Best Destinations of the World 2012", en terecht. Je ontdekt er ook een natuurreservaat, het Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà. Dit park is aangewezen als zowel een Ramsar-site als een belangrijk gebied voor vogels. Het park ligt op moerassig land en herbergt voornamelijk watervogels. Er zijn hier meer dan 300 verschillende soorten waargenomen. Je rijdt ook door de prachtige monding van de rivier "La Gola", nu een beschermd natuurgebied, dat je uitzicht geeft op de kustvegetatie en de fauna langs de Costa Brava. Stranden, zand, natuurlijke duinen, mooie dorpjes, kastelen en kerken. Ontdek kleine middeleeuwse plaatsen zoals Peretallada en Torroella de Montgrí en rijd langs twee zandstranden. Ervaar de spannendste galop aan de rand van de zee. De stranden en weidentocht biedt de perfecte formule voor een reeks unieke en onvergetelijke dagen te paard.

Dag tot dagprogramma op aanvraag paardrijvakantieinspanje@gmail.com

Middeleeuws Catalonië

Een voorproefje van het voortreffelijke: twee stranden in slechts 3 dagen!

5 dagen / 4 nachten – 4/6 uur x 3 dagen te paard

Prijs € 1070,-

Data 2024 12-16 Feb, 4-8 Mar, 15-19 Apr, 29 Apr-3 May, 27-31 May, 17-21 June, 2-6 Sep, 23-27 Sep, 28 Oct-1 Nov

Een lang weekend te paard in en uit de Costa Brava. Van woensdagavond tot zondagochtend.
We nodigen je uit om drie volle dagen paard te rijden in de natuur en de veranderende landschappen van Catalonië en zijn middeleeuwse stadjes, historische kastelen en kerken te verkennen. Een weekendje weg van paardrijden, ontspanning en toerisme gecombineerd. De agriturismo Can Grau ligt in het hart van de Costa Brava, op 20 km afstand van het strand en biedt een verborgen plekje midden in de natuur.

Dag tot dagprogramma op aanvraag paardrijvakantieinspanje@gmail.com

Bergtochten

Voor ruiters die meer willen dan alleen toerisme, maar nog niet op wedstrijdniveau zijn, presenteren we deze tocht van 5-7 uur rijden per dag in een verhoogd tempo, en tot 50 km op één dag… We rijden over paden, vlaktes en stranden van de regio Alt Empordà, met lange galops, gecombineerd met nachten in Besalú en Sant Pere Pescador, waar we kunnen genieten van het nachtleven.

Alt Empordà, Alvera, Aiguamolls, regio La Garrotxa…

Is een regio met een grote culturele en landschappelijke rijkdom, gekenmerkt door zijn geografische ligging in het meest noordoostelijke deel van het Iberisch schiereiland, heeft het veranderd in een doorgangsgebied (personen, goederen, enz.).
De natuurlijke grenzen zijn de Pyreneeën, de Middellandse Zee en de vlaktes van de Empordà die het verbindt met de Baix Empordà en het gebied van Alta Garrotxa.
Dit is een van de meest gewaardeerde wijnbouwgebieden. Veel van de wijnhuizen hier zijn open voor proeverijen. Plaatsen die zeker een bezoek waard zijn, zijn Cantallops en Perelada, gedomineerd door een machtige vesting (14-19e eeuw).
Het Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà werd uitgeroepen tot beschermd gebied na een lange en intense verdedigingscampagne, bedoeld om de ontwikkeling van het gebied te voorkomen. De flora in dit beschermde gebied wordt voornamelijk geassocieerd met de semi-overstromings- of overstromingsvlakten, en daarom is het mogelijk om de aanwezigheid van planten te zien die typisch zijn voor dit type omgeving.

Dag tot dagprogramma op aanvraag paardrijvakantieinspanje@gmail.com

Catalonië extreem

Voor atletisch type en zeer ervaren ruiters

5 dagen / 4 nachten – 170 km – 5/7 uur x 4 dagen rijden

Prijs € 1260,-

Data 2024 26 Feb-2 Mar, 12-17 Mar, 8-13 Apr, 30 Apr-5 May, 20-25 May, 30 Sep-5 Oct, 14-19 Oct, 4-9 Nov

Van woensdagavond tot zondagmiddag. Een lang paardrijweekend door het binnenland van de Costa Brava. Vier volledige dagen paardrijden en natuur. Voor ruiters die meer willen dan alleen toerisme, maar nog niet op wedstrijdniveau zijn, presenteren we deze tocht van 5-7 uur rijden per dag en een verhoogd tempo, en tot 50 km op één dag, wat neerkomt op een totaal van 170 km in 4 dagen. We rijden over paden, vlaktes en stranden van de regio Alt Empordà, met lange galops, gecombineerd met overnachtingen in Besalú en Sant Pere Pescador, waar we kunnen genieten van het nachtleven. Een andere nieuwigheid is dat deze trail van donderdag tot en met zondag plaatsvindt.

Dag tot dagprogramma op aanvraag paardrijvakantieinspanje@gmail.com

Pyreneeën tocht

Avontuurlijke goede ruiters die van bergen en bossen houden

8 dagen / 7 nachten – 170 km – 4/6 uur x 6 dagen rijden

Prijs € 1685,-

Data 2024 21-28 april, 23-30 juni, 15-22 september, 29 september-6 oktober

Je klimt over een hoogte van 2000 meter naar het massief van Bassegoda. Vergeet alles wat je denkt te weten over bergrijden. De Smokkelaarsroute “speciale editie” verlengt de dagen in het hooggebergte. Ontdek een van de mooiste regio's van Catalonië, een reis in de Romaans-Catalaanse cultuur. Dit is het hart van de regio waar de vlag met vier rode en gele lijnen trots wappert op dit adembenemende parcours. Je proeft verschillende heerlijke Catalaanse gerechten en ontdekt drie verschillende landschappen: de vruchtbare prairies nabij de rivier de Fluvià, de machtige toppen van de Pyreneeën en de warme beboste heuvels van de Garrotxa. Dit parcours is een interessante mix voor ruiters die weten hoe ze hun paard moeten meten en soms te voet moeten leiden.

Dag tot dagprogramma op aanvraag paardrijvakantieinspanje@gmail.com

Speciale Tochten

GA MEE OP AVONTUUR!

Catalonië is een van de meest welvarende regio's van Spanje. Maïs, tarwe, rogge, vlas en zoethout worden verbouwd; varkens, geiten, koeien en schapen worden gehouden, en amandelen, kastanjes, walnoten, vijgen, druiven en veel ander fruit worden verbouwd in Catalonië. Tot de belangrijkste industrieën behoren visserij, wijnbereiding, de vervaardiging van katoenen textiel en krijtwinning.

Catalonië is gelegen op het noordoostelijke Iberische schiereiland, heeft een oppervlakte van 32.000 km2 en heeft 6 miljoen inwoners. Geschiedenis, taal en een uitgesproken culturele, politieke en juridische traditie hebben de persoonlijkheid van het land en de mensen gevormd. Catalonië was een vroeg bezit van de Romeinen, die het rond 470 v. Chr. verloren aan de Goten en Alanen. De Moren veroverden de regio in 712 na Christus, maar werden 76 jaar later verdreven door de Spanjaarden die bondgenoot waren van Karel de Grote.

Transhumance-route

8 dagen / 7 nachten – 5/6 uur x 6 dagen rijden (slechts één week per jaar)

Price 1795,-

Datum 1 - 8 juni

Welkom op de Transhumance-route Op de uitnodiging op onze voorpagina staat: “join the adventure”, en nooit beter gezegd! Bereid je voor op een paar intense dagen vol natuur, teamwerk en interactie met onze paarden, honden en natuurlijk koeien! We zullen ze helpen op hun reis naar zomerweiden, waar ze kunnen genieten van een ideale omgeving en goede weersomstandigheden die zorgen voor hun zogenaamde 'eeuwige lente'.
Deze trektocht is niet zonder de moeilijkheden die men kan tegenkomen tijdens elke Transhumance-route Daarom moet iedereen bereid zijn om samen te werken en als een team te werken. Dit is niet zomaar een toeristische trektocht door de bergen. We hebben een doel: de kudde volledig ongeschonden op hun bestemming krijgen, waarvoor het oplossen van problemen en de beste inspanningen van iedereen nodig zijn.
Enkele van de moeilijkheden kunnen het oversteken van wegen met verkeer, dichte bossen, kleine rivieren en onvoorspelbaar weer zijn. We zullen valleien, hoge bergen en paden tegenkomen die zo smal zijn dat je denkt dat je ze niet kunt volgen. De hotels en kampeerlocaties op de route zijn allemaal schilderachtig en bieden vriendelijke teams van medewerkers om aan al uw wensen te voldoen. U zult genieten van plekken om uit te rusten, het uitzicht in u op te nemen en frisse lucht in te ademen, terwijl u tegelijkertijd dieren verzorgt - elke dag een geheel nieuwe ervaring!

Dag tot dagprogramma op aanvraag paardrijvakantieinspanje@gmail.com

NIEUWJAARS TOCHT

8 dagen / 7 nachten – 4/6 uur X 6 dagen rijden

Vilafreser – Sant Martí d’Empúries – Vilafreser – Besalú – Vilafreser

Datum 28 december - 4 januari

“Een van de meest memorabele manieren om het jaar af te sluiten”

Geniet van 28 december tot 4 januari zes dagen in het zadel met een heerlijk diner en een leuk, muzikaal feest op de avond van de 31e in de Masia.

Algemene Informatie tochten

Groepsminimum om vertrek te bevestigen

4 ruiters voor alle trails

2 ruiters voor Discovery Costa Brava en Yoga & Horseback

Groep maximaal 11 ruiters en 16 ruiters voor Cattle Drive

Niet-ruiter – – – – – – – 30% korting (op basis van halfpension)

SUPPLEMENTEN

Eenpersoonskamer € 35 per nacht

Toeristenbelasting € 1 / nacht

Minigroep (2 of 3 renners)

Wekelijkse routes – – – – 300€/pers

Korte routes – – – – – 200€/pers

Geen minigroep voor Pyrenees Trail & Cattle Drive-paden

Extra's (direct te betalen – raadpleeg beschikbaarheid)
Extra dag rijden (picknick inbegrepen) 150€

Extra nacht in Masia Can Grau (delen – halfpension) 100€

Extra maaltijd 25€

Massage: raadpleeg ons

Paardrijles 25€ (minimaal 2 ruiters – privéles 35€)

Luchthavengroepstransfer (per persoon / retour inbegrepen)

Luchthaven Barcelona 120 €

(Ophalen om 18.00 uur – Terminal 2B – Afzetten om 12.00 uur)

Luchthaven Gerona 60€ (uitgezonderd Pyreneeënparcours & Cattle Drive 120€)

(Ophalen om 19.30 uur – Afzetten om 10.00/10.30 uur)

Als je op de hoogte wilt blijven van de routes en aanbiedingen kun je mijn facebookpagina ‘liken’ en als je me mailt krijg je dezelfde dag nog antwoord!

Email: paardrijvakantieinspanje@gmail.com

Facebook: Paardrijvakanties in Spanje

Telefoon: 0031612044440