Spring naar inhoud

Sara / Alpujarras

Sara verhuisde in 1993 naar Andalusië met een caravan, een paard en een droom. Ze zette de manege op en keek nooit meer achterom!

Oorspronkelijk afkomstig uit Engeland heeft Sara haar hele leven op paarden gereden. Ze kent nu de uitlopers van de Sierra Nevada, die ze thuis noemt, als haar broekzak.

Door deze kennis door te geven aan ervaren ruiters die je op hun beurt begeleiden tijdens je vakantie, kan zij op de ranch verblijven en de vele paarden, katten, honden, kippen, ganzen, eenden en mensen te verzorgen die helpen om alles goed te laten draaien. .

Sara woont fulltime op de ranch met haar twee tieners.

Het landschap van de Alpujarras is heel divers en bestaat uit dennenbossen en alpenweiden, beboste valleien en ravijnen en amandel-, olijf-en sinaasappelbomen. De Alpujarras ligt op de zuidelijke hellingen van de Sierra Nevada. De flora en fauna is heel bijzonder en de streek heeft nog veel van zijn oude culturele tradities behouden.

De gemiddelde rijtijd per dag van de meerdaagse tochten die Sara organiseert ligt tussen de vijf en zes uur. Er zijn tal van mogelijkheden om te galopperen, maar soms moeten we de paarden te voet naar beneden leiden wanneer het terrein te steil is. Maar wat het tempo ook is, de rit is en blijft adembenemend.

Prijzen trek- en dagtochten   

Sierra Nevada tocht       770 euro (3 dagen rijden en 3 nachten accommodatie)
Witte dorpen tocht         990 euro (4 dagen rijden en 4 nachten accommodatie)
Alpujarras tocht            1650 euro (6 dagen rijden en 7 nachten accommodatie)

Prijzen zijn inclusief

Accommodatie op basis van volpension (op basis van een tweepersoonskamer met 1 of 2 bedden), elke dag rijden en een gekwalificeerde engelssprekende gids.

Single supplement (indien beschikbaar): 30 euro per nacht
Extra nacht, volpension en ochtend vertrek: 99 euro per nacht

Betalingen kunnen worden gedaan voor aankomst per bankoverschrijving, of in euro's contant bij aankomst.

Prijzen zijn exclusief

Vluchten, transfers of reisverzekering.

Sierra Nevada tocht

Dit is een kans om het prachtige en gevarieerde land van de Alpujarras te ervaren, variërend van dennenbossen en alpenweiden tot beboste valleien en kloven, evenals amandel-, olijf- en sinaasappelboomgaarden. Een kans om niet alleen spectaculaire en inspirerende landschappen te ontdekken, maar ook om de cultuur van het gebied te ervaren.

Dag 1
Je transfer van de luchthaven van Málaga of Granada (kosten niet inbegrepen) naar het kleine kuuroord Lanjarón, 'de poort naar de Alpujarras'. Het diner wordt voor u bereid in een eenvoudige en mooie Spaanse boerderij of een populair lokaal dorpshotel. Je eerste nacht wordt daar doorgebracht.
Dag 2
Je gaat naar de ranch om je paard en gids te ontmoeten, en begint dan in noordelijke richting boven de Lanjarón River-kloof. Je rijdt dan door de eeuwenoude eikenbossen naar de top van de Pico del Caballo, die meer dan 2000 meter hoogte bereikt, voordat je door de houtpaden van de dennenbossen naar Puente Palo gaat. Een picknicklunch wordt vervolgens genoten in het dennenbos, voordat u naar het oosten rijdt naar een idyllische locatie hoog op de hellingen van de Poqueria-vallei, waar u een ontspannen nacht doorbrengt in de prachtige berghutten. Het uitzicht strekt zich uit over de Poqueria-vallei naar de witgekalkte bergdorpjes Capileira, Bubion en Pampaniera.
Dag 3
Vandaag ga je naar het noorden en volg je de Poqueria-vallei met het pittoreske stadje Capilera in het oosten. Dit is een van de hoogstgelegen steden van Spanje. Je trekt richting Mulhacén met de meest verheven en meest majestueuze top van het vasteland. Met de besneeuwde achtergrond is deze vallei werkelijk adembenemend. U steekt bergweiden over op een onbekend oud Moors ruiterpad en gaat door de pijnbomen naar Refugio Piuca. Trekking naar het westen langs bergpaden met een stop voor een picknicklunch op de heuvel. Na de lunch bereik je het uitkijkpunt Mirador de Cañar voordat je door het Prado de las Liebres (Weide van de Hazen) afdaalt naar de ranch beneden. Tijd voor wat ontspanning en misschien een duik in het zwembad voor het diner.
Dag 4
Dit is een mooie lange tocht terwijl je over geplaveide muilezelpaden gaat door een oud kastanjebos naar de watervallen van de Rio de Lanjarón. Hoog de bergen in en volg de rivierkloof richting de sneeuwgrens met een prachtig uitzicht op de bergen terwijl je onder een historische kastanjeboom zit om te genieten van een ontspannende picknick. Na de lunch volg je de oude Moorse waterkanalen, voordat je afdaalt naar de Ranch en naar de boerderij.U wordt een liefdevol afscheid gewenst en naar de luchthaven van Malaga of Granada gebracht (niet inbegrepen).Houd er rekening mee dat de reisroute kan variëren en kan worden gewijzigd afhankelijk van de mogelijkheden van de groep of de discretie van de gids.

Accommodatie

Meestal worden 2 nachten doorgebracht op de boerderij / plaatselijk hotel en 1 nacht in een berghut.

Groepsgrootte

Minimaal 2, maximaal 10. Geschikt voor beginners of ervaren ruiters.

Wittedorpentocht

Dit is een kans om het prachtige en gevarieerde land van de Alpujarras te ervaren, variërend van dennenbossen en alpenweiden tot beboste valleien en kloven, evenals amandel-, olijf- en sinaasappelboomgaarden. Een kans om niet alleen spectaculaire landschappen en inspirerende landschappen te ontdekken, maar ook om de cultuur van het gebied te ervaren.

Dag 1

Je transfer van de luchthaven van Málaga of Granada (kosten niet inbegrepen) naar het kleine kuuroord Lanjarón, 'de poort naar de Alpujarras'. Een heerlijk diner wordt bereid met verse lokale ingrediënten in een lokale boerderij of een populair dorpshotel. Je eerste nacht wordt daar doorgebracht.

Dag 2

Je gaat naar de ranch om je paard en gids te ontmoeten, en begint dan in noordelijke richting boven de Lanjarón River-kloof. Je rijdt dan door de eeuwenoude eikenbossen naar de top van de Pico del Caballo, die meer dan 2000 meter hoogte bereikt, voordat je door de houtpaden van de dennenbossen naar Puente Palo gaat. Een picknicklunch wordt vervolgens genoten in het dennenbos, voordat u naar het oosten rijdt naar een idyllische locatie hoog op de hellingen van de Poqueria-vallei, waar u een ontspannen nacht doorbrengt in de prachtige berghutten. Het uitzicht strekt zich uit over de Poqueria-vallei naar de witgekalkte bergdorpjes Capileira, Bubion en Pampaniera

Dag 3

Vandaag ga je naar het noorden en volg je de Poqueria-vallei met het pittoreske stadje Capilera in het oosten. Dit is een van de hoogstgelegen steden van Spanje. Je trekt richting Mulhacén met de meest verheven en meest majestueuze top van het vasteland. Met de besneeuwde achtergrond is deze vallei werkelijk adembenemend. U steekt bergweiden over op een onbekend oud Moors ruiterpad en gaat door de pijnbomen naar Refugio Piuca. U volgt het brede boskappad dat u naar de berghutten en een goede nachtrust brengt

Dag 4

Vandaag is er volop kans om te galopperen terwijl je in noordwestelijke richting trekt langs bergpaden met een stop voor een picknicklunch hoog op de heuvel. Na de lunch bereik je het uitkijkpunt Mirador de Canar voordat je het Prado de las Liebres (weide van de hazen) afdaalt naar de ranch beneden. Voor het diner is er tijd voor ontspanning en een duik in het zwembad.

Dag 5

Dit is een mooie lange tocht waarbij je over geplaveide muilezelpaden gaat door een oud kastanjebos naar de watervallen van de Rio de Lanjarón. Hoog de bergen in en volg de rivierkloof richting de sneeuwgrens met een prachtig uitzicht op de bergen terwijl je onder een historische kastanjeboom zit om te genieten van een ontspannende picknick. Na de lunch volg je de oude Moorse waterkanalen voordat je afdaalt naar de ranch en terug naar waar je je eerste nacht verbleef

Je wordt een liefdevol afscheid gewenst en naar de luchthaven van Malaga of Granada gebracht (niet inbegrepen).

Accommodatie

Meestal worden 2 of 3 nachten doorgebracht op de boerderij of in het hotel en 1 of 2 nachten in de berghutten.

Groepsgrootte

Minimaal 2, maximaal 10. We bieden plaats aan nieuwe en ervaren ruiters.

Houd er rekening mee dat de reisroute kan variëren en kan worden gewijzigd afhankelijk van de mogelijkheden van de groep of de discretie van de gids.

De prijs is inclusief 4 nachten volpension, 4 dagen rijden en een gekwalificeerde engelssprekende gids.

Alpujarrastocht

Je volgt oude Moorse muilezelpaden en valleien waar het paard, de muilezel en de ossen nog steeds de ploeg trekken en het land oogsten. Elke dag van de rit ga je door ander terrein; van prachtige bergweiden tot dennenbos, amandel- en olijfgaarden. Hier is niet alleen een kans om spectaculaire landschappen en inspirerende landschappen te ontdekken, maar ook om een cultuur te ervaren waar traditie een belangrijk onderdeel van het dagelijks leven is. Er zijn volop mogelijkheden om te draven of galopperen, maar af en toe zul je je paard naar beneden moeten leiden als het terrein steil is.

Dag 1

Je transfer van de luchthaven van Málaga of Granada (kosten niet inbegrepen) naar het kleine kuuroord Lanjarón, 'de poort naar de Alpujarras'. Een heerlijk diner wordt bereid met verse lokale ingrediënten in een lokale boerderij of een populair dorpshotel. Je eerste nacht wordt daar doorgebracht.

Dag 2

Je gaat naar de ranch om je paard en gids te ontmoeten, en begint dan in noordelijke richting boven de Lanjarón River-kloof. Je rijdt dan door de eeuwenoude eikenbossen naar de top van de Pico del Caballo, die meer dan 2000 meter hoogte bereikt, voordat je door de houtpaden van de dennenbossen naar Puente Palo gaat. Een picknicklunch wordt vervolgens genoten in het dennenbos, voordat u naar het oosten rijdt naar een idyllische locatie hoog op de hellingen van de Poqueria-vallei, waar u een ontspannen nacht doorbrengt in de prachtige berghutten. Het uitzicht strekt zich uit over de Poqueria-vallei naar de witgekalkte bergdorpjes Capileira, Bubion en Pampaniera.

Dag 3

Vandaag ga je naar het noorden en volg je de Poqueria-vallei met het pittoreske stadje Capilera in het oosten. Dit is een van de hoogstgelegen steden van Spanje. Je trekt richting Mulhacén met de meest verheven en meest majestueuze top van het vasteland. Met de besneeuwde achtergrond is deze vallei werkelijk adembenemend. U steekt bergweiden over op een onbekend oud Moors ruiterpad en gaat door de pijnbomen naar Refugio Piuca. U volgt het brede boskappad dat u naar de berghutten en een goede nachtrust brengtAlpujarra White Village Ride: Four Day Programme itinerary.

Dag 4

Vandaag ga je naar het zuiden langs geitenboerderijen en wijngaarden, langs de Ermita de Padre Eterno en misschien stop je voor een drankje in de plaatselijke Spaanse bar, Los Llanos. Je rijdt langs de kleine Ermita de Virgen Fatima, door de olijfgaarden van Padre Eterno voor een picknicklunch en vervolgens naar de rivierbedding om de rivier te volgen naar de accommodatie op de boerderij voor een heerlijk, welverdiend diner.

Dag 5

Vandaag ga je door de stad Órgiva en hoger naar de Mirador sobre el Cementario de Órgiva (uitkijkpunt Órgiva) voordat je verder rijdt naar de ruta Olivos Centenarios (de route van de eeuwenoude olijven). Stop onder de olijfbomen voor een picknick voordat je naar het zuiden gaat tot je de immense rivierbedding van de Rio Guadafeo bereikt. Hier vermaken de paarden zich echt, ze stoppen voor een plons en een drankje in de rivier, voordat  ze de vallei oversteken en naar de Spaanse boerderij gaan voor de nacht.

Dag 6

Vandaag gaat u naar Órgiva voor een wandeling over de lokale markt. De markt biedt een breed scala aan lokale producten en ambachtelijke producten, evenals kleding, schoenen en toeristische souvenirs. Órgiva is de grootste stad van de Alpujarras. Na de markt neem je deel aan een snelle rit door de vallei met een picknick op de heuvel met uitzicht op de berg Lújar en de indrukwekkende bergen van de Sierra de la Contraviesa, voordat je voor de nacht boven de stad Lanjarón gaat.

Dag 7

Dit is een mooie lange tocht waarbij je over geplaveide muilezelpaden gaat door een oud kastanjebos

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

naar de watervallen van de Rio de Lanjarón. Hoog de bergen in en volg de rivierkloof richting de sneeuwgrens met een prachtig uitzicht op de bergen terwijl je onder een historische kastanjeboom zit om te genieten van een ontspannende picknick. Na de lunch volg je de oude Moorse waterkanalen, bekend als acequias (uitgesproken als 'a-say-kee-as'), voordat je afdaalt naar de ranch en terug naar de boerderij of het hotel. Tijd voor ontspanning en misschien neemt u een welverdiende duik in het zwembad.

Dag 8

Het team zal u hartelijk afscheid wensen terwijl u wordt overgebracht naar de luchthaven van Málaga of Granada (niet inbegrepen).

Houd er rekening mee dat de reisroute kan variëren en kan worden gewijzigd afhankelijk van de mogelijkheden van de groep of de discretie van de gids

Accommodatie

Gewoonlijk worden 3 nachten doorgebracht op de boerderij of in het hotel en 4 nachten in berghutten

De prijs

De prijs is inclusief 7 nachten volpension, 6 dagen rijden en een gekwalificeerde engelssprekende gids

Groepsgrootte

Minimaal 2, maximaal 10. Geschikt voor beginners tot ervaren ruiters.

Dagtochten en verblijf op de boerderij

Deze optie is perfect voor diegenen die elke nacht op één plek willen blijven, of voor diegenen die misschien minder ervaren rijders zijn die niet in staat zijn om een volledige trektocht te rijden.

Programma

Farmhouse Based Stay itinerary.

Elke dag rijdt je routes van 2 - 5 uur maar keer je elke avond terug naar de de boerderij.

De boerderij is gelegen in het Alpujarras-gebergte van Andalusië en biedt comfortabele gastenkamers, smakelijke maaltijden en toegang tot een fantastisch zwembad om je te helpen afkoelen na een dag in het zadel. Voor de beginners en beginnende ruiters, of voor degenen die willen profiteren van een beetje oefening, kunnen paardrijlessen worden geregeld om je te helpen je rijvaardigheid te verbeteren en aan te scherpen.

Het verblijf op de boerderij kan alleen worden geboekt of als een uitbreiding op de meerdaagse routes. Als je je tegen het einde van je verblijf zelfverzekerd voelt, is het misschien ook mogelijk om je aan te sluiten bij een trektocht voor een of twee nachten. 

Accommodatie

Elke nacht wordt doorgebracht in comfortabele een- of tweepersoonskamers in een accommodatie in de buurt van de ranch.

Het programma is bedoelt voor zowel beginnende als ervaren ruiters. Ritten worden afgestemd op de minst ervaren ruiter in een groep, of groepen kunnen worden opgesplitst.

Minimale groepsgrootte 1 Maximale groepsgrootte 10.

Vertrek op elk moment van het jaar.

Onze prijzen per persoon zijn (min. 3 overnachtingen)

Trektocht van 1 uur: 45 euro
Trektocht van 2 uur: 55 euro
Trektocht van 3 uur: 75 euro
Trektocht van 4 uur: 99 euro
Trektocht van een hele dag, incl. picknicklunch: 120 euro

Inbegrepen

Accommodatie op basis van tweepersoons accommodatie, volpension maaltijden, een drankje bij het diner, thee en koffie bij het ontbijt, dagelijks rijden met een ervaren gids en dagelijks transfers tussen je accommodatie en de stallen.

Niet inbegrepen

Vluchten, persoonlijke reisverzekeringen, luchthaventransfers, andere drankjes, fooien en persoonlijke uitgaven.xtra's
Extra nacht, volpension & ochtendvertrek € 99,- Inclusief diner en ontbijt in de ochtend.
Granada Airport Transfer € 55,-  Ter plaatse te betalen per enkele reis, voor een auto tot 4 personen
Malaga Airport Transfer € 110,-  Ter plaatse te betalen per enkele reis, voor auto tot 4 personen.
Eenpersoonstoeslag € 30 per nacht
Single accommodatie niet altijd beschikbaar

Let op: Alle programma's en routes zijn weersafhankelijk; bij ongunstige of onverwachte weersomstandigheden zullen redelijke pogingen worden ondernomen om gelijkwaardig routes te bieden.

De reis

Je kunt naar de luchthavens van Málaga of Granada vliegen. De luchthaven van Granada heet Federico García Lorca  Airport. Dit is het dichtst bij de manege, maar het is ook een kleine luchthaven, dus niet alle vluchten gaan daarheen.

Vervoer

shady-ladies

Sara kan ten betaling  luchthaventransfers verzorgen van en naar de luchthaven Federico García Lorca van Granada met een auto (4 personen) of de luchthaven van Málaga.

Je kunt ook een auto huren en naar Lanjarón rijden.

Er zijn ook bussen die je vanuit zowel Granada als Málaga naar Lanjarón brengen . Vanuit het stadje kun je een taxi nemen naar de boerderij. 

De luchthaven van Granada ligt op slechts 45 minuten afstand, maar Málaga is voor de meeste mensen het meest geschikt omdat de meeste goedkope luchtvaart maatschappijen deze luchthaven als bestemming hebben. De transfer van Málaga naar de manege duurt ca. 90 minuten. Als je op Málaga vliegt en je vlucht is vertraagd, laat dit dan  even weten voordat je in het vliegtuig stapt.Voor hen die met het openbaar vervoer willen reizen is er een busdienst die alle dorpen en steden bedient. Zeer goedkoop en betrouwbaar! De trein is meestal duurder, doet minder plaatsen aan en duurt langer dan de bus.

Vegetariërs en veganisten zijn welkom!

 

Als je op de hoogte wilt blijven van nieuwe routes en aanbiedingen kun je mijn facebookpagina ‘liken’ en als je me mailt krijg je dezelfde dag nog antwoord!

Email: paardrijvakantieinspanje@gmail.com

Facebook: Paardrijvakanties in Spanje

Telefoon: 0031612044440 

 

Recensies

Januari 2024

Hey Marion

We hebben een fantastische periode gehad. Twee dagen met minder, tot slecht weer, maar ook dat was een ervaring : wie kan er immers zeggen dat ze op een paard in de bergen zaten, met sneeuw dat zo hard door de wind gedragen werd, dat het horizontaal vloog…

Super regio, super mensen, super reis.

We zullen in de toekomst (eerst terug wat werken en sparen, want… we hebben ons derde paard net gekocht) zeker terug naar je site surfen voor paardrijvakanties.
Vriendelijke groeten,
Olivier
 

Oktober 2020

Hai Marion,

Wat heb ik een heerlijke tijd gehad bij Sarah in de Alpujarras! Ik ben erg blij dat ik naast een trektocht ook kon kiezen voor vier losse dagtochten op een rij. Het was erg fijn om elke dag op pad te gaan en ’s avonds lekker ‘thuis’ te komen. De routes vanaf de manege waren prachtig en alle vier de dagen helemaal anders. De ene dag hoog op de berg, de andere dag naar het dorpje in het dal, nu weer door dennebossen en dan weer olijfvelden: never a dull moment . We waren elke dag wel een uur of zes op pad en ik heb genoten van alle mooie uitzichten en de prachtige natuur.

Wat opviel was dat er heel goed voor de paarden wordt gezorgd. Erg mooi om te zien dat de meeste paarden die Sarah heeft bij haar een tweede leven krijgen. Net als alle honden, katten en andere beesten trouwens . En de mensen waren top! Het klikte supergoed met de beide gidsen (Elle en Linda) en de accommodatie bij Dan en Lise was perfect. Wat kan die vrouw koken!

Al met al heb ik echt een supervakantie gehad en ga ik graag nog eens terug. Heel veel dank voor het regelen!

Hartelijke groet

Martine

April 2019

Beste Marion,

Ondertussen is het alweer een maand geleden dat we naar Spanje gingen voor de trektocht bij Sarah en ik wilde je nog even laten weten hoe het is bevallen. Nou, het was geweldig!!! Ik denk met heel veel plezier en warme gevoelens terug aan die week en weet zeker dat dit de eerste van véél trektochten is die ik ga doen. Ik vond het gezellig met onze gids, Daniëlle. Ze was professioneel, zette het welzijn van de paarden voorop en was verder heel gemakkelijk in de omgang. De paarden waren top, de route prachtig mooi en afwisselend, de accommodaties onderweg fantastisch (veel luxueuzer dan ik had verwacht en het eten was super) en met de 4-6 uur in het zadel hadden we gelukkig absoluut geen problemen.

Hartelijk dank voor je bemiddeling! Was erg fijn geregeld, ook voor iemand die Facebook tegenwoordig liever mijdt.

Dank en wie weet tot een volgende keer!

Vriendelijke groet,

Anke

Oktober 2018

Hoi Marion,

Dit weekend ben ik teruggekomen uit Spanje en kijk nog steeds met heel veel plezier terug op de mooie tochten die we te paard hebben gereden in de Alpujaras. Het was een ontzettend bijzondere week! Sarah/Daniëlle (onze gids) en alle mensen waar we mochten slapen en die ons met van alles hebben geholpen waren heel open, toegankelijk en zorgzaam. Het was echt een heel luxe en ontspannen vakantieweek. Het naar mijn idee slim zijn om een algemene paklijst ergens te vermelden! Ondanks dat er nooit een garantie kan worden gegeven, zou ik een seizoensgebonden paklijst niet overbodig vinden. Mensen komen per vliegtuig en willen weten wat ze (ongeveer) mee moeten nemen. Verder ben ik enorm blij dat ik dit avontuur mee mocht maken!

Ik wens je het allerbeste, Eline

augustus

Via Marion hebben wij in augustus met z'n vieren (twee volwassenen en twee meiden van negen en dertien) een prachtige rit van twee uur door de Bergen ten zuiden (half uurtje) van Granda gemaakt. Op de manege van Sarah stonden de paarden bij aankomst al op ons te wachten. Ondanks de wat rommelige indruk van de stallen vertrokken we op drie keurige verzorgde paarden en een pony vanaf een heuveltop op ongeveer 1000m hoogte. Samen met een Engelstalige gids ging de rit over onverharde paden en smalle trails door de prachtige natuur van Andalusië. Het uitzicht was top, schilderachtige dorpjes en heuvels met in de verte de Middelandse Zee. Al met al een aanrader! Marion dank voor je bemiddeling en informatie vooraf!

Een echte droom die uitkomt
Netty

-------------------------

We hadden de meest verbazingwekkende driedaagse trailrit hoog de bergen in en een nogal uitdagende afdaling naar de vallei op de vierde dag op de beste paarden die we ooit hebben gereden, dus zeker te voet en goed onderhouden.

Bedankt voor de geweldige rit.

Farmhouse Based Stay itinerary.

Mel

---------------------------

Er is geen betere manier om het prachtige landschap te verkennen! De paarden zijn tevreden en betrouwbaar. Als een oude ruiter voelde ik me hier als echte experts die om paard en ruiters geven.

Als beginner of gevorderde is het altijd goed!
Margreet

---------------------------

Het is van al het paardrijden dat ik in mijn leven heb gedaan (Equador, Mexico, Guatemala enz.) Het mooiste landschap om met je paard in te gaan. En de plaats is zo puur hoog in de bergen, de meisjes helpen zo goed en warm. Ja, het is ongelooflijk liefdevolle energie in een ongelooflijk landschap met geweldige paarden!

Sterk aanbevolen
Lucy

Haar paarden worden goed verzorgd. Ze hebben allemaal hun eigen persoonlijkheid. De trektochten waren briljant, spannend en leuk. De uitzichten zijn verbluffend. Ik ben een ervaren rijder, maar ik heb nog steeds veel geleerd tijdens die week.


Mei

I had most wonderful time in Sierra Nevada at the Caballo Blanco Ranch. Sarah was welcoming and easy to deal with when readjusting my programme slightly. My guide through my four days was Linda, with her we tailor-made my programme to suit exactly my skills and needs. I enjoyed my time learning new stuff in a round pen. It was a delight to absorb the beauty of views and fragrances of wild herbs, flowers and trees, and to go more deeply into the connection with my mare - she was a fabulous partner -  when out on the tracks in the mountains.
I will be back again.
Thank you. Hana,
Czech Republic